Guvernul MRU

Madame Blogary, la 1000 de fani pe Facebook. (UPDATE )

Claudia Boghicevici tocmai a dat cu bîta-n baltă. Să-i dea cineva două peste ceafă, poate-şi revine! „Trebuie să ne implicăm astfel încît ONG-urile să aibă acces la finanţări de la stat​” (UPDATE)

ARTICOLUL 103

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Toţi parlamentarii coaliţiei guvernamentale trebuie să fie prezenţi şi să voteze guvernul. (LATER EDIT STRIKES BACK)

Unii sînt suspecţi fiindcă nu au lucrat în privat, alţii sînt suspecţi fiindcă au lucrat în privat. Primii nu cunosc interesele privaţilor, ceilalţi au interese private.

Bătrînii sînt pătaţi, tinerii sînt suspecţi fiind prea tineri ca urce aşa de repede scara socială. E clar, tinerii sînt beizadele sau parveniţi. Dacă vin din familii cu situaţie financiară sau socială, sînt beizadele, dacă vin din familii modeste, sînt arivişti şi alţi scatii. (LATER EDIT)

 

Prim ministru  – Mihai Răzvan Ungureanu (44 de ani, Iaşi, independent)

Viceprim ministru – Marko Bela (60 de ani, Tîrgu Secuiesc – Covasna, UDMR)

Ministrul Finanţelor – Bogdan Drăgoi (32 de ani, PDL)

Ministrul Apărării Naţionale – Gabriel Oprea (50 de ani, Fundulea-Călăraşi, UNPR)

Ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu (44 de ani, Buzău, independent)

Ministrul de Externe – Cristian Diaconescu (53 de ani, Bucureşti, UNPR)

Ministrul Transporturilor – Alexandru Nazare (31 de ani, Focşani, PDL)

Ministrul Muncii – Claudia Boghicevici (36 de ani, Arad, PDL)

Ministrul Economiei – Lucian Bode (36 de ani, Sălaj, PDL)

Ministrul Agriculturii – Stelian Fuia (44 de ani, Călăraşi, PDL)

Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban (51 de ani, Braşov, independent)

Ministrul Administraţiei şi Internelor – Gabriel Berca (44 de ani, Bacău, PDL)

Ministrul Educaţiei – Cătălin Baba (44 de ani, Cluj, PDL)

Ministrul Sănătăţii – Ladislau Ritli (63 de ani, Oradea, UDMR)

Ministrul Comunicaţiilor – Răzvan Mustea (33 de ani, Focşani, PDL)

Ministrul Mediului – Laszlo Borbely (57 de ani, Tîrgu Mureş, UDMR)

Ministrul Turismului – Cristian Petrescu (41 de ani, Bucureşti, PDL)

Ministrul Culturii – Kelemen Hunor (44 de ani, Cîrţa* – the famous one, UDMR)

* aşa scrie în CV: că-i din Cîrţa. Bine, bine, din Cîrţa, din Cîrţa, da’ al cui?

 

Facebook Comments

59 Comments Guvernul MRU

  1. Mih

    Chriscross 20:12

    Multumesc!

    Ce vremuri…(aveam cu aproape 20 de ani mai putin si o dezamagire in minus)

    Ce emisiune…

    Pacat ca este atat de scurt fragmentul…

    Reply
  2. Dragos

    acum am aflat de o alta bata'n balta a Boghicevicei: "Un proiect de lege realizat de deputatele Cristina Ancuţa Pocora (PNL), Claudia Boghicevici (PDL) şi Ileana Dumitrache (PSD) prevede interzicerea reclamelor ostentative la saloanele de masaj erotic"

    JOS GUVERNUL !

    Reply
  3. Mihai

    Cred ca nu vor mai exista nici un fel de reforme anul asta. Nu pot ei face reforme pana la alegeri pe cat pot desface usl-istii imediat dupa. Misiunea acestui Guvern este sa asigure inca 4 ani de opozitie usl-lui. Si vor trebui sa faca asta fara a face praf bugetul pe modelul Tariceanu.

    Reply
  4. Bleen

    Eu nu ma uit la TV (si oricum, sunt pe drum) dar m-a sunat cineva care se uita la teve si mi-a zis ca-s baieti si fata de toata isprava, ca sunt inteligenti si articulati, ca gandesc bine, pozitiv, de dreapta si ca stiu sa si comunice aerisit si coerent ceea ce gandesc. Boghicevici merita un nana la fundulet ptr aia cu oengeurile de Stat, dar in rest cica e bine, chiar peste asteptari. Porschele lui Mustea ramane o pata grava dar daca i-l confiscam si ardem in piata publica cred ca se rezolva.

    Reply
  5. Yeba

    Bine, Cumpănaşu, parcă dacă-l chema Cimpoieşu nu tot textul ăla îl rumega. Ideea mă scandalizează, că vine ONG-ul lihnit şi citeşte textul lui Sultănescu, e o manipulare de la cap la coadă.

    Societatea civilă e ca românul tipic, e normal, aşteaptă să i se dea.

    Reply
  6. Selvyn

    Bode pare in regula, are discurs, desi este ardelean. Si stie sa promita. Ciudat cum de pana azi n-am auzit de el…

    Reply
  7. Sammy

    ece parere aveti despre acest posibil scenariu:

    alegeri prezidentiale odata cu cele parlamentare in 2013

    Ungureanu sa castige alegerile prezidentiale in fata lui Antonescu

    iar USL sa castige alegerile parlamentare

    in cazul asta o sa avem Ungureanu presedinte si Ponta prim-ministru ?

    Reply
  8. eugen

    … bleen.. citeaza corect.. ong_uri pt. servicii sociale.. ca fapt divers.. am infiintat un ong exact pt. a infiinta un azil de batrani_printre altele si de a oferi zilnic o masa calda batranilor singuri, la domiciliu, etc..am incercat sa obtin un sprijin de la primarie.. raspuns.n_avem posibilitati.. asa ca nu vad care e problema dc. in spitalele inchise_si care erau prevazute a fi transformate in azile de batrani _un ong sa poata primi SI finantare de la stat..

    Reply
    1. Florina

      poate Cumpănaşu, stimată pălăriuţă, nu Cimpoieşu. 🙂

      (vezi că ieri din cauza ta am crezut că Hotnewsu' l-a citat pe Ivan şi, de fapt, era invers. în problema Vass, care n-a lucrat la privat, ştii tu.)

      Reply
  9. Ivan Zubeldian

    Cât privește mesajele USL-ului, ce naiba să spună. Încearcă o figură onorabilă și le iese o vrăjeală tristă. Dincolo de gramatică, au niște ratări securisto-comuniste formidabile. "Lista de miniştrii propusă de PDL este rezultatul bătăliei din partid." Păi al cărei bătălii ar fi trebuit să fie rezultat? Din buduoarul blindat al lui Năstase? Al bătăliilor din jacuzziul lui Vântu?

    Reply
  10. Never G

    De dimineata aceste mesaje au inceput sa curga pe la televiziuni sau ziare, ca fiind rodul gandirii adanci al vorbitorului respectiv scriitorului de articole.

    Reply
  11. Yeba

    Sultanescu e când ziarist, când consultant?

    Azi dimineaţă, Rogo şi Alex Cimpoeşu de la un ONG au mestecat la TV, cu zel şi mare fineţe, exact, dar exact si integral textul @bleen 15:12.

    Or fi început deja finanţările.

    Reply
  12. Ivan Zubeldian

    "Unii sînt suspecţi fiindcă nu au lucrat în privat, alţii sînt suspecţi fiindcă au lucrat în privat. Primii nu cunosc interesele privaţilor, ceilalţi au interese private.[…]" – e clar, au devenit și ăștia de necriticat.

    @Dragos: acu' te-ai prins de ce nu-mi place nimic. Dacă o să-i tratăm ca pe actorii din Harry Potter, fără să punem presiune constantă pe ei, sunt șanse să "mărească veniturile populației" cu pensii, salarii și deficite, nu cu locuri de muncă și creștere economică.

    Dacă vor fi parlamentare cu prezidențiale simultan în martie 2013, MRU va fi candidatul PDL. Iar miza va fi uriașă și timpul extrem de scurt. Pragmatismul și cinismul spionului ar putea învinge 'omul de dreapta' din MRU, după cum foarte bine observa Câmpeanu. Riscul derapajelor populiste e mare.

    Vocile de dreapta ar trebui să se unească, acum există o miză concretă. Nu în ode ci în a pune presiune pe Guvern pentru reformă. Mai mult ca niciodată mi se pare nepotrivit a le lua apărarea necondiționat și vehement, doar pentru că asta dă bine și arată lumii ce loiali suntem.

    Deja se insinuează ideea că orice critică e de fapt căutare de nod în papură sau manevră USL-istă. Nimeni nu spune săi criticăm de dragul criticii, dar dacă semnați cecuri în alb, n-ați priceput chiar nimic din ultimii 2 ani de spasme politice ale dreptei.

    Trebuie să le acordăm încrederea dar să rămânem cu ochii pe ei. Critica lui Cucui e valabilă și ar trebui acceptată, nu să vă luați de guler cu el de parcă a devenit brusc Gâdea. Am dubii că puteți, dar sper să realizați că binele comun și imaginea voastră nu sunt lucruri identice. Așadar, când vă expuneți părerile, fiți mai preocupați de scopuri, idei și valori și mai puțin de cât de bine dă la public poziția voastră.

    Reply
  13. Dragos

    Claudia Boghicevici este la a 2-a bata in balta – tot fofo ei a gandit si nastrusnicia parteneriatului biserica-stat (aia cu statu' vine cu banii, iar biserica cu sa fie primit/bogdaproste).

    Reply
  14. Mihai

    @ Bleen

    Confirm ca indicatiile sunt respectate cu sfintenie pe Antena 3.

    Pana si Adrian Nastase a transmis un mesaj conform indicatiilor primite – vezi hotnews.

    Reply
  15. silviu

    Mesajele arată o lipsă de consecvenţă: "Lista de miniştrii …" intr-un loc, "au fost daţi toţi ceilalţi miniştri" în altă parte. Apropo, unde au fost daţi toţi ceilalţi miniştri?

    Reply
  16. Bleen

    "Lista de miniştrii propusă de PDL este rezultatul bătăliei din partid." Poate că Sultănescu ar trebui să-şi angajeze, din banii luaţi de la USL, un învăţător, dacă tot face greşeli de clasa a III a primară.

    Reply
  17. Bleen

    Deci, ca să nu se mai deranjeze postacii, iată mesajele pregătite de Sultănescu pentru uselişti:

    Acest Guvern este formula aleasă de Traian Băsescu pentru a menţine PDL la guvernare.

    Lista de miniştrii propusă de PDL este rezultatul bătăliei din partid.

    Pentru ca Elena Udrea să nu pară înfrântă, au fost daţi toţi ceilalţi miniştri.

    Cei scoşi acum în faţă nu sunt valeţii baronilor, ci valeţii valeţilor baronilor, executanţi fideli ai celor schimbaţi.

    Mai mult, sunt oameni cu probleme serioase nu doar de imagine ci şi de moralitate.

    Este bine ca tinerilor să li se dea o şansă să se afirme. Problema este că întotdeauna sunt "tinerii care trebuie", adică, sunt cei care au executat doar ce li s-a cerut şi care vor face în continuare acelaşi lucru.

    Baronii din PDL s-au retras în spatele servanţilor.

    Stabilitatea de care vorbeşte actuala putere nu poate fi obţinută decât prin recredibilizarea instituţiilor. Această recredibilizare nu poate veni decât din partea oamenilor, prin votul acestora.

    Cu un Guvern fără legitimitate nu se poate ajunge în final decât tot la blocaj. Inclusiv aparatul de lucru al statului este pus într-o dilemă, pentru că direcţia acţiunilor sale îi este dictată de oameni fără legitimitate publică.

    Soluţia alegerilor anticipate şi/sau a Guvernului de tehnocraţi a fost aleasă peste tot în Europa, în situaţii asemănătoare cu cea din România sau chiar mai puţin grave.

    Reply
  18. eugen

    ..lasati antenele sa le scormoneasca trecutul.. la gradinita mi_a luat cuburile.. in clasa intai eu veneam cu un mar si ala_indiferent cine avea salam de sibiu la pachet.. etc. a mai iesit unu.. la iasi.. cica desi ungureanu era sef de promotie , nu a luat el bursa desi era din familie saraca.. asa ca nu va repeziti si voi ca ala are basca sau daca n_are de ce n_are..

    Reply
  19. Yeba

    @Valentin,

    Ce are ăla de la Turism, l-ai auzit grăind, are oi mai multe?

    Mai bine să ştim.

    Acum cică nu sunt buni că-s anonimi şi susţinuţi de greii din PDL, trebuiau să fie susţinuţi de Patriarhie…

    Reply
  20. Bleen

    ARTICOLUL 103

    (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

    Toţi parlamentarii coaliţiei guvernamentale trebuie să fie prezenţi şi să voteze guvernul.

    Reply
  21. Selvyn

    Razvan Mustea, la iesirea de la audieri : Atacul asupra mea se rezuma la declaratia de avere! Destept baiat…

    Reply
  22. Dragos

    @guvern

    ! amenintare: daca mariti salariile bugetarilor si pensiile, daca amnistiati fiscal sporurile nerusinat de ilegale ale functionarilor publici INAINTE de a reduce substantial taxele pe MUNCA si BIROCRATIA, eu personal ma bag motz peste ciumpalacii din Piata Universitatii cu UNGUREANU PENTRU NOI = DOBITOCUL DE BOC 2.

    Reply
  23. Bleen

    @Valentin

    La comunicaţii e şeful OTPDL. Nu-l cunosc personal dar am înţeles că e foarte ok. Singurul lui păcat, de neiertat pentru mulţi, e că nu s-a născut într-o familie săracă. Sau că nu a sărăcit între timp.

    Reply
  24. Yeba

    Eu zic că arată bine, arăta mai bine cu Vass, că e economistă, şi echilibrat. Distribuţia de vârste este foarte bună, într-un grup în care chiar toţi aparţin aceluiaşi segment există riscuri mari de confruntare de orgolii şi interese, toţi au cam acelaşi target general, vor să avanseze sau să epateze acelaşi public sau să-şi căpătuiască copiii.

    Continuând comparaţia, la o chaise-and-four nu sunt înhămaţi niciodată 4 armăsari tineri şi iuţi, din motive de coordonare, şi nici la căruţă, 2 boi de hăis sau 2 boi de cea, poate să confirme şi Kelemen ot Cîrţa.

    Reply
  25. licurg

    cel mai de dreapta si profesionist guvern al Romaniei.

    ai nostri tineri la Paris invata/ la gat cravatei cum se face nodul/ s-apoi ni vin de fericesc norodul/ cu chipul lor istet de oaie creata.

    dintre masurile guvernului (pa surse): amnistia fiscala pt sporurile functionarilor public, cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor. ihaaaa

    Reply
  26. valentin

    Nu-mi place deloc tipul de la turism.Absolut deloc.Mai am vreo cateva mici semne de intrebare la transport si comunicatii. Pe ai ungurilor ii stim sunt praf si nu cred ca se vor redresa. Cei de la UNPR mi se par in regula. In concluzie (a mea,desigur) un guvern mediu cu potential de crestere spre bun.

    Reply
  27. Glook

    Inspaimantator contrastul dintre complet noii PDL-ului si vechii pe jumatate sifonati ai UNPR si batranii sifonati ai UDMR.

    UNPR si UDMR apar ca un fel de mojici bolnavi urcati intr-o trasura noua si luxoasa cu armasari tineri si iuti. Pe de o parte ocupantii trasurii sunt fericiti si convinsi ca armasarii sunt acolo in slujba lor. Privitorul de pe margine insa epatizeaza cu armasarii si spera in adancul sufletului ca armasarii au suficienta vointa si forta rebela sa rupa hamurile si sa mearga singuri pe drumul lor lasand trasura blocata si neputincioasa intr-o baltoaca.

    Dar de obicei lucrurile nu prea se intampla cum vrea privitorul de pe margine, ci cum vrea detinatorul fraielor.

    Reply
  28. Dragos

    17 ministrii si cu Ungureanu = 18

    ce nu inteleg eu: daca ultimul recensamant arata ca ungurii reprezinta 6,5% din populatie, de ce in guvern sunt ~26% ? (Orban e 1/2 ungur)

    Reply
  29. leonidas

    Dintre cei noi numai Dragoi cred ca merita. Restul sunt din aceia care au carat servieta sefului. Parerea mea…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *