11-12 octombrie 2017

Guvern

Dacă Tudose rămîne în funcție, înseamnă că are mai multe grade ca Grindeanu. Și nu în pahar.

Și va rămîne. Cu remanierile de care vorbea făcute, cu figura de bunic ocupat cu susținerea scaunului la birtul comunal, cu un vocabular pe măsură, Tudose va rămîne premier.

Și un sondaj publicat astăzi îl plasează mult mai bine decît pe Dragnea, a cărui stea începe să apună înainte de a străluci.

Nicușor Dan. În căutarea partidului pierdut

Nicușor Dan ar dori să facă un partid care să aibă laolaltă și progresiști, și conservatori. Pauză. Știm, a mai făcut USR și tocmai din cauză că erau așa amestecați nu mai este el șeful partidului. Dar omul e perseverent, dacă a făcut o prostie reușită, de ce nu i-ar reuși și-a doua?

Deocamdată însă, să vedem cine îi va urma la șefia firmei de resurse umane despre care am tot vorbit. ”Bătălia pentru șefia USR. Pe cine sprijină Nicușor Dan”. Deși el însuși pare a avea nevoie de sprijin, ceva lecturi din clasicii politologiei nu i-ar strica deloc, USR nu aplică deloc rău tactica ”cum o fi, dar să se vorbească despre noi”, cineva tot se va mai prinde în horă.

Vă mai apucaţi de o nouă construcţie politică?

– O să aveţi răspunsul în perioada următoare.

– Aţi stat pe gânduri, ceea ce mă face să cred că aveţi un plan.

– În orice caz, eu doresc să rămân în politică. Am credinţa că trebuie să reapară o forţă politică care să se adreseze şi progresiştilor şi conservatorilor şi, dacă această forţă politică e sănătoasă, voi fi în ea.

– Deci nu o să o creaţi dumneavoastră? Atunci cine să o facă, dacă nu o faceţi dumneavoastră, aşa cum v-o doriţi?

– Un partid politic trebuie să răspund unei necesităţi. Ea există în momentul de faţă. Şi trebuie să atragă un număr suficient de mare de oameni care să poată să răspundă acestei necesităţi şi să aibă posibilitatea să intre în Parlament, să treacă pragul electoral. Dacă această masă de oameni o să existe, o să aflaţi.

Catalonia. Cu teroriștii nu se discută

Este extraordinar premierul Rajoy, al Spaniei, în ce privește independența regiunii catalane. L-a redus, prin fermitate, pe premierul Puigdemont, al Cataloniei, la o păpușă caraghioasă care nu mai știe pe unde să scoată cămașa. Cu teroriștii nu se negociază.

Opoziția unită. O dorință

Florin Cîtu, senator liberal, pe Facebook:

A venit timpul lucrurilor bine facute!

Am asistat si eu, impreuna cu voi toti, la dezbaterile din ultimele zile. Am fost si eu, la fel ca voi, oripilat de atitudinea PSD-istilor fata de nominalizarile la Curtea de Conturi. Am si participat la show-ul de doi bani numit “audierea conducerii CC”. Toate aceste experiente ma fac pe mine, Florin Cîţu, sa declar raspicat si sa va promit ca a doua zi dupa ce se schimba majoritatea parlamentara una dintre primele masuri pe care le vom face este redam celor mai importante institutii din Romania rolul pentru care au fost infiintate.

Astfel, este imperios necesar ca imediat dupa ce se schimba majoritatea parlamentara sa facem reorganizarea din temelii a urmatoarelor institutii care s-au inscris oficial in PSD:

– Curtea de Conturi
– CNP
– INS
– CNA
– ASF
– BNR
– ANAF
– si nu in ultimul rand Consiliul Concurentei

Eu vreau ca Romania sa fie guvernata onest si transparent pentru romani. Acest lucru nu se va putea face fara aceasta masura de reorganizare.

Si am mai inteles un lucru in aceste zile. Este momentul ca toata opozitia sa vorbeasca aceeasi limba. Cu Liviu Dragnea si PSD nu ne putem lupta cu jumatati de masura.

A venit momentul ca toti romanii de buna credinta sa participe la oprirea distrugerii Romaniei.

Eu va promit ca voi lupta pentru asta si cred ca se poate.

#curajhaicasepoate

Firea privatizează primăria

Nouă ne rămîne să privatizăm restul.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *