17-18 octombrie 2017

Fabulos! PSD a modificat geografia României

În încercarea de a o scăpa pe Rovana Plumb de procurori și judecători, PSD ne anunță de ce este capabil. Au modificat geografia. Ce nu se poate realiza natural, în perioade lungi și foarte lungi de timp, iată, PSD reușește, numai respectînd principiile statului de drept, să realizeze peste noapte.

Dacă se mai încordează puțin, dispare și România. A cărei existență, ca să fie clar, le-o datorăm.

Iohannis acceptă al doilea mandat

Mă scuzați, miniștrii. Cei propuși de PSD, în ciuda justițiarilor de Facebook și chiar în ciuda propriilor CV-uri.

Academia Națională de Informații dă diplome din donații

Robert Turcescu, deputat PMP, ne anunță aseară pe Facebook:

Scena halucinanta in studioul “Romania 9”, asta-seara la TVR. Sint invitat in emisiune alaturi de Dumitru Bortun, Florin Iaru, Bogdan Ficeac, Radu Soviani si Orlando Teodorovici. Vine vorba de “fortele oculte” pe care le acuza Dragnea ca incearca sa distruga PSD. Inevitabil se ajunge si discutii despre Sistem si oamenii Sistemului. In acest context ii sugerez realizatorului Ionut Cristache sa-l intrebe pe domnul Teodorovici de la PSD (fost ministru de Finante) cum e cu diploma pe care a obtinut-o de la Academia Nationala de Informatii. Teodorovici, senin, povesteste cum a obtinut diploma FARA SA MEARGA O ZI MACAR LA VREUN CURS!!!
Se astern momente de uluiala. Apar intrebari: daca a dat examen, cine i-a dat diploma, ce scrie pe ea samd. Teodorovici, senin, habar n-are. S-a inscris la ANI si dupa trei luni a primit pur si simplu o diploma! Intr-un tirziu, cind isi da seama de gravitatea situatiei, o da in mistouri ieftine si in jigniri.
Ionut Cristache il intreaba cine i-a adus diploma. Teodorovici anunta “misterios” ca nu ne poate spune. Asa cum nu ne poate spune nici de ce si-a trecut cursul in CV daca, practic, n-a trecut nici macar o ora pe la Academia SRI.
Halucinant! Absolut halucinant!
Si acum, intrebare: cine din presa va scrie despre aceasta intimplare? Ca de revazut emisiunea e simplu, va fi pe site-ul TVR. Sper

Iar Claudiu Năsui, deputat USR, astăzi, întregește imaginea unui învățămînt superior de calitate garantată.

Putin trimite un regizor la urși

”Ukrainian filmmaker Oleg Sentsov sent to brutal prison north of the Arctic Circle”. La urșii polari. .

”Eroul” trădător Bergdahl

Vă mai amintiți cazul celebrului succes de politică externă a lui Obama, cînd, contrar zicalei populare ”Nu se negociază cu teroriștii”, a schimbat un cetățean american contra cinci teroriști închiși pînă atunci la Guantanamo, în proces pierzînddu-și viața alți șase marines americani? Ei bine, ceea ce spuneam atunci se verifică acum, cînd Berghdal a recunoscut că e vinovat de dezertare. Cinci teroriști în libertate și șase americani morți pentru un dezertor, și iaca-șa zicala se verifică din nou.

Maltei i se va ridica statutul de membră UE și Schengen

Mint. După asasinarea jurnalistei malteze lăsată singură în lupta împotriva corupției, acestei țări membre UE și Schengen nu i se va întîmpla nimic. Ca să înțelegeți cum e cu corupția și normele europene atît de aspre.

Așa se instalează dictatura

Cînd intervine frica. Vezi că unii din prietenii tăi de Facebook au fost blocați degeaba. DEGEABA, să repetăm pînă se înțelege. Și începi să te gîndești ce să mai postezi ca nu cumva să fii tu următorul. Pentru că, la fel ca și ei, știi foarte bine regulile platformei, nu vorbești urît niciodată, deci teoretic nu ar trebui să ai probleme. Și totuși, se întîmplă. Așa că, mai bine, nu mai scrii nimic.

Așa s-a întîmplat și în anii 50. Unii, care își văzuseră de treabă și nu comiseseră nici un delict, s-au trezit din senin ridicați, cu averea confiscată și trimiși, în cel mai bun caz, la mari depărtări. Deportații au fost cumva norocoși. Au scăpat cu viață. Alții au ajuns, tot așa, la pușcărie. Tot peste noapte, tot degeaba, tot neînțelegînd ce făcuseră atît de rău. Alții au fost condamnați la moarte. De tribunale ad hoc.

Povestea comunismului e prea hîdă ca să o repetăm. Acum sau ever.

Am să revin asupra subiectului, acum mă sufoc de furie. Am prea mulți prieteni blocați pe platforma de așa zisă socializare.

Ah, cine sînt aceia care fac așa ceva? Niște neputincioși. Niște refuzați ai soartei.

(Foto: The Los Angeles Times)

 

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *