Atac la Londra si atac la bunul simt, la Bucuresti

UPDATE:

Police arrested a 19-year-old Norwegian national of Somali origin. They say there is no evidence of radicalisation. – bbc.com

Asta era, frate, un european de-al nostru, nu e nici un indiciu de radicalizare, efectivele suplimentare de poliție au ieșit pe străzi ca să se răcorească.

Cu cuțitul. O femeie de 60 de ani și încă alte cîteva – cinci pînă în momentul de față – au fost atacate noaptea trecută de un bolnav psihic (cum altfel?!) în Londra. Femeia a decedat, tînărul deranjat mintal a fost imobilizat cu armă cu șocuri electrice. I-au administrat și o doză zdravănă de tratament, cum ar veni. Sigur, poliția, ale cărei efective tocmai au fost sporite pe străzile capitalei britanice, nu exclude un atac terorist. Eu nu exclud, avînd în vedere vîrsta victimei și a tulburatului, 19 ani, o crimă pasională.

Terorist sau nu – pînă la această oră nu se cunoaște numele atacatorului, mă înteb de ce?! – atacul sporește frica londonezilor. Iar nouă ne amintește cel mai important motiv al Brexitului, imigrația, ca și eforturile lui David Cameron de a obține o ”scutire” de la planul european de populare a Uniunii cu migranți, la care a primit, cu delicatețe, un ”Nein” pe măsura cererii.

Atacul la bunul simț are loc în ziarul Adevărul, care analizează, cu ajutorul preoților și al lui Mircea Kivu, sociolog, postul pe care-l ține Elena Udrea și pe care-l expune, cu atîta seninătate, zilnic, pe Facebook. Printre cei îndrituiți, conform publicației, să spună ceva despre exhibiționismul fostei candidate la președinție îl găsim, cu stupoare, și pe Gigi Becali. Acest model de viață, această autoritate ecleziastică nu putea fi omisă din lista celor care analizează faptele. Și ce ne comunică atoate-știutorul Gigi?

Postul de alimente e o mică parte din ce trebuie să facem. Dacă postim doar din alimente şi nu renunţăm la altele, nu are valoare.  Dacă vrea să facă postul să se împărtăşească vrednică, atunci trebuie nici să se ducă la mare. Pentru că are un corp frumos şi sminteşte bărbaţii“

Tenis nu ne spune dacă are voie să joace, ca să fie declarația completă.

Și așa ajungem să înțelegem cum presa a avut și are cel mai serios cuvînt în răspîndirea și creșterea incredibilă în importanță a unor figuri cel puțin dubioase, a unor deținuți de drept comun, a omului care traversa țara cu o sacoșă cu bani, a tuturor acelora al căror loc ar fi trebuit să fie, de mult, coșul de gunoi al moralității, al bunei creșteri și bunului simț.

Nu mai învinuiți poporul, el mestecă ce i se dă, iar informație și atît sau păreri pertinente ori nu are de unde lua, ori îi sînt inaccesibile.

london attack

(Foto: bbc. com)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *