Ați votat?

Ați votat? Da? Bravo! Nu? Nu-i nimic, mai e timp, dar nu uitați!

Nu uitați și:

Nu votăm stînga, oricum ambalată, oricum prezentată. Nici cea veche, cu atît mai puțin cea nouă. Nu votăm ce nu știm, nu votăm partidul asupra căruia avem dubii. Nu votăm proiecții ale minții noastre, nu votăm speranțe. Votăm ce știm și a dovedit competență politică. Votul este o acțiune politică.

Nu votăm pro-ruși! Mai ales pro-ruși! Nu votăm naționalism de grotă, nu votăm experimente sociale. Extremele. Pe acelea le lăsăm în voia soartei și a cîtorva smintiți care să le voteze.

Votăm pentru noi, asta să țineți minte. Nu pentru candidat, nu pentru prieteni, familie, pentru noi. În cabina de vot sîntem singuri. Acolo nimeni nu știe ce facem, unde punem ștampila. Și e momentul să ne gîndim exclusiv la noi. La binele nostru. Cum vrem să fie următorii patru ani pentru noi. Cît vrem să dăm la stat, pentru ce, cine ne ajută în ce vrem să facem în anii care vin. Tragedia Colectiv, de anul trecut, aș lăsa-o deoparte. Oamenii aceia nu s-au sacrificat pentru noi, nu a fost o acțiune conștientă. S-a întîmplat să cadă victime ale corupției din sistemul medical și nu numai. Lăsați-i să se odihnească în pace. Noi avem treabă cu corupția, ea ne macină sistemul imunitar al nației de aproape 27 de ani.

Nu votăm emoțional, votăm rațional. Cu mintea, adică, nu cu inima. 🙂 Nu pe ochi frumoși, că nu e concurs de frumusețe, ci pe ce propune, pe ce are în cap, pe ce va fi capabil/ă să impună pe agenda viitorului parlament.

Votăm într-o conjunctură internațională grea, problematică. Avem de gînd să rămînă Republica Moldova pe agenda publică sau nu? Și la asta trebuie să ne gîndim. Eu mă gîndesc în primul rînd, dar nu am să vă cer să faceți același lucru.

Trebuie să fim mulți pentru ca ei să nu cîștige. Și sperăm că nu vor cîștiga.

Haideți! Se poate! 😉 Eu am votat și pentru natalitate (unde situația e groaznică), educație și sănătate. Hă hă hă!

PS: Pentru cine mai are încă nelămuriri, arhiva blogului îi stă la dispoziție. Căutați după tag.

vot-ha-ha-ha(Foto: romaniatv.net)

Facebook Comments

2 Comments Ați votat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *