Blatul PDL. Vasile Blaga il ameninta pe Traian Basescu

”Traian Băsescu nu are competența să schimbe un Guvern. Dacă Ponta dă greș, poporul trebuie să-l schimbe. Eu personal nu l-aș sfătui pe Traian Băsescu sa îi ceara demisia lui Victor Ponta.”

”Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare.”

 „Cred ca ar fi o mare prostie sa urmeze o vînătoare a liderilor USL, așa cum a spus Monica Macovei”

Acestea sînt cîteva dintre declarațiile lui Vasile Blaga. Ne atrage în special atenția cea de-a doua: ”Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare.”

Ce a vrut să spună aici autorul declarației? Principalul atac al USL a fost împotriva justiției, încercarea de a subordona justiția fiind motivația loviturii de stat. În ce sens se va schimba Traian Băsescu? Se va da la o parte și va lăsa clasa politică să subordoneze justiția? Se va da la o partea și va accepta decapitarea Parchetului General și DNA-ului?

Mărul discordiei dintre Traian Băsescu și USL, între Traian Băsescu și Guvernul Ponta a fost și este justiția. Nu au existat alte teme de neînțelegere majore. Astfel, pentru Traian Băsescu lecția referendumului a fost ”te dai la o parte și ne lași să decapităm Justiția și să ne-o subordonăm sau te dăm noi”. Acel ”Traian Băsescu a învățat lecția referendumului și se va schimba” spus de Vasile Blaga nu se poate traduce decît așa: ”Traian Băsescu trebuie să se dea la o parte și să ne lase să subordonăm justiția, dacă a înțeles mesajul din ultimele luni și dacă vrea să-i fie bine” Singura miză a acestei lovituri de stat și a acestui război pornit de USL după condamnarea și încarcerarea lui Năstase, Iacubov și SOV este justiția. Iar singura lecție pe care o poate învăța Băsescu și singurul mod în care se poate schimba e să cedeze și să lase justiția la îndemîna USL și, de ce nu, PDL.

Este cea mai clară amenințare pe care Traian Băsescu o primește de la un politician PDL. Și nu de la oricine, ci chiar de la liderul PDL și al Dreptei.

Facebook Comments

334 Comments Blatul PDL. Vasile Blaga il ameninta pe Traian Basescu

 1. Pingback: Cele mai bune comentarii (25-31 august 2012) | Madame Blogary

 2. cristoiu

  Gestionarea revoltei caschetelor de catre ministrul MAI de atunci,intoarsa pe toate fetele ,nu il scoate curat pe dl.Vasile Blaga.De aici trebuie sa inceapa orice analiza .

  Reply
  1. OstapBender

    @cristoiu Blaga umbla de mai multa vreme cu sceptrul de baron ascuns sub pulpana. In prima perioada a ministeriatului la interne a impartit nu stiu carui contingent de jandarmi cateva mii de ceasuri de mana pe a caror curea era inscriptionat numele lui. Asta ca sa stie tot jandarmul cand ridica mana dar si cel asupra caruia o ridica cine este nea Vasile.

   Reply
 3. Rezon

  Blaga are dreptate. Basescu trebuiie sa invete lectia referendumului si sa se schimbe.
  Basescu trebuie sa-si puna tricou alb.

  Reply
  1. OstapBender

    @Rezon Acum se poarta bluza de carton imprimata cu „poporul”. Poate de nu degeaba se zice despre unii ca sunt politicieni de carton. Colectia prêt-à-porter toamna-iarna.

   Reply
   1. Rheia

     @Gramofonu  Mie articolul ăsta mi s-a părut enorm! La figurativ, evident. Nu cred că a fost o tactică deliberată, tăcerea și coabitaționismul afișate de Dreapta (mă rog). Dar dacă așa se petrece acum televiziunea, cum zice în articol, efectul e NUCLEAR!

    Reply
  1. Nea

    @Rezon Pe mine mă interesează ce-o fi făcut Marga în calitate de cârtiţă în conducerea PNT. Probabil, mai mult rău decât ne-a făcut din pesedeu.

   Reply
 4. Rezon

  M-am mai gandit si m-a frapat o ipoteza simpla si eleganta. Daca Blaga e doar incet la minte si prost la vorba?

  Reply
 5. SimonaM

  Moooaaamăăă.. Nici nu știți ce iubit e Blaga, oameni buni.
  N-am mai luat așa poșete-n cap de când cu boicotul.

  Reply
  1. OstapBender

    @SimonaM Las’ ca si la Udrea acum doua zile a zburat cu posete prin aer. Aaaa, si legaturi de usturoi.

   Reply
 6. Louisy

  Offtopic fiind, va reamintesc ca exista flagul „disagree”. Care nu inseamna deloc o pedeapsa pentru autor, ci doar ca nu ne place comentariul respectiv. Iar, daca se strang suficiente flaguri (parca 20), comentariul respectiv dispare. Repet, nu e o pedeapsa pentru autor, pentru ca nu are nicio alta repercursiune.
   
  Multumim pentru atentie!

  Reply
  1. EleBelele

    @Louisy auzi, da’ tu ce flag crezi ca meriti pt „repercursiunea” aia ? nu de alta, da’ asa zice si ponta :p

   Reply
 7. Florina

  Asta scrie în text:”
   
  Mărul discordiei dintre Traian Băsescu și USL, între Traian Băsescu și Guvernul Ponta a fost și este justiția. Nu au existat alte teme de neînțelegere majore.”
   
  Din momentul ăsta, spuneţi dacă sînteţi de acord sau nu cu asta, în caz că nu, aştept să înşiraţi celelalte motive de discordie dintre Băsescu şi Ponta şi sensul în care Băsescu ar trebui să înveţe lecţia referendumului, funcţie de ele. 
  Că s-a discutat mult, dar mult prea puţin referitor la ideea principală a textului, cea despre Justiţie. 
   

  Reply
  1. Canadiana

    @Florina nu numai ca asta a fost unicul, singurul, solitarul mar al discordiei (si ramane marul discordiei), dar sunt absolut convinsa ca blaga isi pregateste un loc caldut. sa-mi fie iertata superficialitatea, dar fizionomia lui blaga denota rapacitate.

   Reply
  2. StefanTrifan

    @Florina Eu am înţeles mai greu care e ideea principală. Recunosc că m-am lăsat influenţat de titlu, m-am grăbit şi nu mi-am dat seama că ideea principală a textului vine doar mai târziu.

   Reply
   1. Rezon

     @StefanTrifan  @Florina 
     
    I-am zis si lui Bleen, de multe ori e bine sa citesti pana la capat 🙂

    Reply
  3. AndyRWX

    @Florina Florina, marul discordiei intre Traian Basescu si USL/Ponta il reprezinta lungimea penisului si greutatea testiculelor (ce-mi place sa vorbesc plastic). Ponta/USL sustin ca al lor e mai mare de au reusit sa-si vare respectivul organ in dosul tuturor autoritatilor si forurilor internationale, asa de la distanta. Traian Basescu spune ca el il are mai mare pentru ca se pare ca doua din cele mai puternice femei din EU l-au sustinut (pe el statul de drept) 🙂
   Acuma ideea este urmatoarea. Sensul in care Basescu trebuie sa-si invete lectia, este ca data viitoare cand si  le masoara sa fie toti de acelasi capat al mesei, altfel USL va trai cu impresia ca a lor e mai mare.

   Reply
  1. Rezon

   Uite, asta inseamna sa fii lider politic de anvergura. Nea Vasile este. Cand Neamtu sau Ungureanu isi mai iau portia de papara pe aici, nu sare aproape nimeni sa le repereze onoarea om la om, pe tot terenul,  pe cateva pagini de comentarii. Nea Vasile e din alta liga. Nea Vasile e stratosferic.

   Reply
 8. StefanTrifan

  Încep să cred că bine-a spus-o cine-a spus-o pe aia cu „deştepţii”.
   
  Uneori suntem într-atât de deştepţi, încât devenim victimele propriei noastre deşteptăciuni. 

  Reply
  1. oglinjoara

    @StefanTrifan eu am altă senzaţie
   că Bleen a aruncat un bolovan în apă, şi comunitatea Blogary se chinuie s-o scoată afară
   sau 
   Bleen a dat cu oiştea-n gard şi toţi se chinuie să spună că nu, n-a fost nici un gard, dom’le, vezi-ţi de treabă, care gard?

   Reply
   1. InLinieDreapta

     @oglinjoara  @StefanTrifan mai spunea cineva, parca @SimonaM , blogary nu e un stadion pe care lumea vine incolonata si il aplauda pe bleen la comanda. si el stie asta si nu cred ca si-ar dori, indiferent de ce crezi,  oglinjoara. e clar ce au spus oamenii astia. n-are rost sa desficat firul in 74. –costin

    Reply
    1. StefanTrifan

      @InLinieDreapta  @oglinjoara  @SimonaM Eu văd că ăsta e obiectul de activitate al Blogary: despicatul firului în 64 (nu 74). Şi cred că ăsta e un lucru bun.

     Reply
    2. Florina

      @StefanTrifan  
      
     Eu nu văd nimic bun în comentarii în buclă, doar de dragul de a mai spune încă o dată ceea ce s-a mai spus 5 comentarii mai jos. 

     Reply
    3. StefanTrifan

      @Florina Păi şi de ce-mi spui mie? :-)) Înţeleg că cel care reia replici anterioare este „– costin”.

     Reply
    4. Florina

      @StefanTrifan 
      
     Pesemne că aşa înţelegi în general, dacă nu cumva a fost vreo intenţie de glumă. Nu de alta, dar la cît a postat Costin, era imposibil să fie vorba de el, plus, ia uite la ce mă refeream, la „lucru bun”. Ups, tu ziceai despre asta. 

     Reply
    5. StefanTrifan

      @Florina Ok, recunosc că pricep mai greu – dacă asta era şmecheria… Şi sper să nu fi supărat pe cineva.
      
     Eu chiar nu am vrut să reiau în buclă replicile nimănui, ci i-am răspuns lui „. –costin” – în privinţa rostului despicării în 74 sau 64 a firului – că, după părerea mea, ăsta e un lucru bun.

     Reply
    6. InLinieDreapta

      @StefanTrifan  @Florina nu e un lucru bun sa despici firul in 64 de 74 de ori, nu facem decit sa ne invirtim in jurul cozii de 4736 de ori si ametim degeaba. 
     („.–costin”)

     Reply
 9. Ina Eyre

  In noul context, ca vad ca Felix nu moare, dar nici nu doarme, cuvintele aiurea ale lui Blaga pot sugera actiunea viitoare a pedelistilor. Basescu n-a scos un cuvintel, dar Blaga deja il avertizeaza. Adica, are omul premonitii si vrea sa le preintimpine.
   
  Daca Ponta va reveni reciclat din Africa de Sus, (LOL!), vom asista, poate, la o premiera nationala. Dupa 23 de ani de la compromiterea  cuvintului,  pesedistii se vor apela intre ei, ca toti socialistii europeni cu „tovarase”. Mutarea congresului PES era oricum certa si numai dupa ce  Ponta si-a facut autocritica, tovarasii au acceptat sa indulceasca pilula amara. Ramine oricum intrebarea, daca el va mai fi ales in oarece fonctie anuntata de diversi atoatestiutori mai zilele trecute. Sa ai un vicepresedinte plagiator, negationist al statului de drept pare prea mult pt. socialisti. Doar pare…
   
  Deocamdata nu-l vad pe socialistul german Steinmeier, simpatizat in Germania, alaturi de negusul roman, cu o carte de vizita absolut falsa.

  Reply
 10. Rezon

  Sa zic si eu ca  Iliescu a zis ca Blaga? Hai ca nu zic. Zic doarca or fi supt lapte din acelasi pahar zilele astea. Ilici si Nea Vasile sorbira din acelasi pahar, fratica

  Reply
 11. InLinieDreapta

  iliescu e de acord cu blaga
   
  iliescu: „Sper ca a invatat ceva din acest lucru, ar trebui sa manifeste prudenta”
  blaga: ”Traian Băsescu a învățat lecția referendumului și se va schimba”

  Reply
  1. oglinjoara

    @InLinieDreapta Pe lângă faptul că Băsescu este cel dintâi care a arătat că se schimbă, de unde rezultă că schimbarea ar însemna reconsiderarea faţă de Justiţie?
   Poate e schimbarea strategiei: nu mai iese EL să critice guvernul, ci lasă alianţa de dreapta/reprezentanţii ei s-o facă.
    
   Şi, în general, nu e aşa mai bine în perspectiva alegerilor?
   Ar trebui Băsescu să răspundă provocărilor USL şi să poarte EL războiul alegerilor parlamentare?

   Reply
   1. Rezon

     @oglinjoara  @InLinieDreapta Asta e o intrebare buna. Si cred ca raspunsul corect este NU. Cei care vor sa castige alegeri parlamentare trebuie sa-si duca propria lupta

    Reply
    1. Rezon

      @oglinjoara  @InLinieDreapta 
      
     Pai eu n-am detectat prea multa strategie la Basescu. Cel mult comportamentul unei bile de biliard lovite vartos de alte doua bile de biliard. Cand voi vedea vreo strategie, voi discuta si daca s-a schimbat

     Reply
    2. InLinieDreapta

      @oglinjoara  @Rezon si-a schimbat strategia, asta nu inseamna ca s-a schimbat, ma repet, nu este acelasi lucru cu ce ii cere iliescu, sau blaga.

     Reply
   2. InLinieDreapta

     @oglinjoara basescu nu s-a schimbat. iar daca ar fi sa se schimbe dupa cum vrea ilici asta nu poate insemna DECIT reconsiderarea fata de justitie. (costin)

    Reply
    1. oglinjoara

      @InLinieDreapta ăsta pare a fi dialogul (ab)surzilor:
     1. bineînţeles că nu se schimbă el ca om. ÎŞI SCHIMBĂ STRATEGIA
     2. cum să se shimbe după cum vrea Ilici? dacă n-a căpiat cât a fost suspendat, n-o fi înnebunit acuma!
      

     Reply
    2. InLinieDreapta

      @oglinjoara da, cam e un dialog al absurzilor. schimbarea strategiei lui basescu e una, schimbarea pe care si-o doresc iliescu si blaga e cu totul altceva, cum zici si tu. eu cred ca problema e, ma (re)repet, genul de schimbare pe care o asteapta iliescu/blaga, care este evidenta. ma rererepet, ei nu ii cer sa isi schimbe strategia, ii cer sa stea pe curu’ lui, sa-i lase sa faca ce vor, adica sa se schimbe ca persoana, sa schimbe strategia fata de justitie, etc.
     ok, eu m-am repetat destul :))   –costin

     Reply
  2. StefanTrifan

    @InLinieDreapta Da, şi băsescu spune acelaşi lucru. E de acord cu Iliescu. Ce mai, e blat cu PSD…
    
   Traian Băsescu: „Am înţeles mesajul românilor de la referendum”.

   Reply
   1. InLinieDreapta

     @StefanTrifan mai aveti rabdare. acum e important ce spun blaga si iliescu, nu ce NU spune basescu –costin

    Reply
    1. InLinieDreapta

      @StefanTrifan  @SimonaM eu nu cred asta. cred ca e vb doar de strategie si mai cred ca e mult prea devreme sa tragem cz. indemnul lui iliescu va conta, in sensul ca sper ca va face exact pe dos, cind va veni momentul. e la nunta, mai lasati-l citeva zile 😀 –costin

     Reply
    2. SimonaM

      @InLinieDreapta Scuze 🙂
      
      @StefanTrifan să zică, cu cuvintele lui, ce-a înțeles el când a zis Băsescu ce-a zis 😀

     Reply
    3. StefanTrifan

      @SimonaM  Am înţeles că Băsescu (mai întâi) şi Blaga (mai apoi) au spus că mesajul celor care se exprimă împotriva lui Băsescu a fost recepţionat. 
      
     Habar n-am ce vrea să spună asta, dar nu cred că înseamnă că vor să facă blat cu USL. „Cu cuvintele mele”, bănuiesc că e vorba despre faptul că Băsescu a înţeles că există o nemulţumire foarte consistentă în ceea ce-l priveşte în rândul populaţiei: va încerca să procedeze în aşa fel încât să nu alimenteze aceste nemulţumiri, ba dimpotrivă, va face tot ce poate pentru reconciliere, pentru diminuarea fracturii dintre cei „pro” şi cei „contra” sa şi pentru a le dovedi că e preşedintele tuturor românilor. 
      
     Tu, cu cuvintele tale, ai înţeles altceva?

     Reply
    4. Florina

      @StefanTrifan  
      
     Ce să facă pentru a le dovedi că-i preşedintele tuturor? Cum să facă să nu-l mai urască (unii) şi de unde şi cît să le dea, celorlalţi? 

     Reply
    5. SimonaM

      @StefanTrifan Maică, popa nu toacă de două ori pentru o babă surdă. Am scris mai jos în treijdă comentarii ce cred eu, ce-am înțeles eu, argumentele pentru care cred ce cred.. Dacă ți se pare că vrei să-nțelegi, ia și citește-le.

     Reply
    6. StefanTrifan

      @Florina 
      
     Habar n-am. Îs curios şi eu. Aştept să văd ce vrea să spună. Sper ca Băsescu să nu ia prea în serios jdemilioanele alea de voturi şi să-şi vadă de mandat fără compromisuri majore.

     Reply
   2. adina

     @StefanTrifan  @InLinieDreapta depinde care romani. Aia de au boicotat (+ cei care n-au votat ca nu voteaza de obicei) sau cei care au votat DA ? Fiecare grup a transmis un mesaj. Daca se reuseste un echilibru intre atenuarea nemultumirilor celui de-al doilea grup si continuarea reformei pentru a satisface asteptarile primului grup, atunci e bine. Personal insa militez pentru continuarea reformei, mai radical decat pana acum, pentru ca ea sa devina cu adevarat ireversibila.

    Reply
 12. Amelia New

  Nu numai Blaga, ci si ilici spera ca Basescu se va schimba:
  „De asemenea, Ion Iliescu considera ca Traian Basescu nu mai poate avea aceeasi influenta, dar spera ca se va comporta mai moderat dupa revenirea la Cotroceni. „Sper ca a invatat ceva din acest lucru, ar trebui sa manifeste prudenta”, a spus fostul sef de stat.” (hotnews)
   

  Reply
 13. EleBelele

  great minds think alike 🙂  Iliescu: „Sper ca a invatat ceva din acest lucru, ar trebui sa manifeste prudenta”

  Reply
 14. AvpViorelPadina

  Unde e comentariul meu de azi dimineata, mey, baieti ? L-ati sters, cumva ? Nu ca m-ar surprinde or m-ar supala chestiutza, dar sa nu-mi mai pierd vremea cautandu-l p-aciia.

  Reply
   1. AvpViorelPadina

     @Bleen Da, merci, acuma-l vad, dar la un moment dat nu mai era, sau mi s-o fi parut, a ? Hai ca poate mai vbim, ne mai dracuim, dar nu cu trupa asta de mascati ai unui mim. In New Media pe care-o stiu eu a trecut moda mascatilor cu cagula, dar cica-n chiloti si maieu. Nici macar la popota-fagadau nu mai au trecere ipochimenii astia, in lumea postmoderna mare, fratioare..

    Reply
 15. SimonaM

  Avem un citat clar, rostit de unul care-a fasolit-o de la episodul ”cașcheta” în mod continuu.
   
  Dar unii din noi îi găsesc scuze, alții îl laudă (LOL), iar noi restul ne chinuim să explicăm că ăla a zis ce-a zis și-a făcut ce a făcut. Vreți să-l susțineți pe Blaga? Bravo. Dar găsiți și voi niște motive valabile. Nu veniți să spuneți că n-a zis ce-a zis, că a vrut să zică altceva, că ni se pare nouă, că suntem răi … și mai știu eu ce.

  Reply
  1. oglinjoara

    @SimonaM unde ai văzut tu susţinut de Blaga?
   e vorba pur şi simplu de corectitudine, da?
   nu mi s-a părut corectă interpretarea lui Bleen
   dacă vrei neapărat să-l susţii pe Bleen ŞI când nu are dreptate, treaba ta

   Reply
   1. SimonaM

     @oglinjoara 
    Ultima oară când am verificat, Blogary era blog și platformă de dezbateri, nu fan club Bleen.
    Obișnuiesc să gândesc cu creierul personal. Fac asta zilnic. Eu am interpretat citatul și contextul exact la fel ca Bleen. Dacă tu ai argumente logice, ți le ascult. Dacă vii cu ”ești, rău, dai în dreapta” sau îmi spui că eu scriu ce zice Bleen, ești în eroare, ca să nu spun mai mult.
     
    Tu ai dreptul la opinie, iar eu am dreptul să nu fiu de acord cu opinia ta. Cum și recirpoca e valabilă. Ți se pare fair enough?

    Reply
  2. StefanTrifan

    @SimonaM Simona, ar fi bine să vezi emisiunea. E mai complicat decât atât. A citi doar decupaje de declaraţii te poate duce în direcţii de interpretare greşite.
    
   [Nu că Blaga ar fi preferatul meu, dar aici e o eroare de decupaj din context. Deci, concluzia ta poate fi corectă, dar premisele pe care se bazează sunt eronate 🙂 ]

   Reply
   1. meioza

     @StefanTrifan  @SimonaM Dacă președintele Rusiei laudă Europa și colaborarea pe care a avut-o cu ea, dar la un moment dat îi sfătuiește să nu instaleze scuturi antirachetă că o va lua ca pe o amenințare la adresa securității Rusiei… luăm numai laudele, nu? Ne uităm la avertizare doar în contextul extrem de favorabil Europei, nu?

    Reply
 16. oglinjoara

  Unde e ameninţare în vorbele lui Blaga?
  În „Băsescu nu are compentenţa să schimbe un guvern”?
  În „Eu personal nu l-aş sfătui…”?
  În „Cred că Traian Băsescu se va schimba”?
   
   
  E unul din cele mai tendenţioase articole de pe Blogary.
   

  Reply
  1. Rosu

    @oglinjoara 
   ”Cred ca ar fi o mare prostie sa urmeze o vînătoare a liderilor USL, așa cum a spus Monica Macovei”
    
    
   Adica, va sa zica, oare cum vine asta???
   Adica procurorii sa fie mai relaxati, sa li se sugereze discret ca se cere pace??? Sau cum? Ce fel de vorba ii asta, jupane? Ori ii lege in tara, ori ii faradelege? Pace intre domnie si calcatorii de lege si fata de hicleni nu se ingaduie. Altminteri stricam lumea.

   Reply
    1. Rosu

      @oglinjoara Este o sugestie, nu e o amenintare, e adevarat. Dar tot aiurea, tot neptrovita. Ce anume vrea sa spuna? Cine e vanatorul in cazul dat? Sau suntem de acord cu usele ca Basescu comanda procurorii?

     Reply
    2. oglinjoara

      @Rosu poate îi ameninţă pe procurori, poate pe Monica Macovei, dar, repet, unde îl ameninţă pe Băsescu? e pomenit aici numele Băsescu?
     ce Dumnezeu!

     Reply
    3. meioza

      @oglinjoara  @Rosu Dacă cunoști limbajul politic, asta înseamnă dacă nu amenințare, măcar atenționare. Este o mare problemă cînd avertizarea vine din aceeași echipă (teoretic) și sînt și mesaje publice! E mai rău decît o amenințare!
      
     Hai să zicem că „amenințare” e un cuvînt prea tare, dar dacă modifici cu unul mai slab („avertizare” să zicem), ți se mai pare articolul tendențios?!

     Reply
    4. Rosu

      @oglinjoara Aha, inteleg, eu nici nu am citit titlul lui Bleen. Bleen mai exagereaza uneori, mai arunca gaz pe foc, dar asa e el. Totusi declaratiile lui Blaga sunt nepotrivite, inutile, daunatoare chiar.

     Reply
    5. meioza

      @oglinjoara  @Rosu N-ai citit tot ce am scris: faptul că se spală rufele murdare în văzul tuturor și că există o un_substantiv_mai_slab_decît_amenințare e mai periculos decît o amenințare.
      
     Este semnalul pe care îl dă Blaga celor de la USL că e gata de negocieri, inclusiv că e de acord cu sacrificarea lui Băsescu în interesul revenirii la imunitatea transpartinică în fața justiției!

     Reply
    6. Florina

      @oglinjoara  
      
     Ce-nseamnă radicalizare? Că nu ne lăsăm prostiţi de aparenţe? Că nu ne amăgim în confortul lui „există o strategie, las’ că ştie cine trebuie”? Că atunci cănd e cu subiect şi predicat nu încercăm să-i găsim coduri de interpretare ca să nu pară chiar aşa rău cum e în realitate? 
     Întreb pe bune. 

     Reply
    7. oglinjoara

      @Florina radicalizare înseamnă refuzul moderaţiei şi a simţului comun.
     înseamnă rostogolirea unor păreri din ce în ce mai neversosimile pornind de la o interpretare tendenţioasă 

     Reply
    8. meioza

      @oglinjoara  @Florina mi se pare că fiecare are dreptul să interpreteze gesturile și vorbele altora în cheie proprie. Dacă viitorul îi va dovedi că a greșit, își va ajusta cheia.
      
     Dar apropo de „simț comun”, cred că e deplasat să acuzi pe cineva de radicalism și talibanism (era să zic canibalism) cînd nu ai nici un alt argument în afară de diferența față de propria-ți opinie…

     Reply
    9. Florina

      @oglinjoara 
      
     Deci şi cînd Blaga o zice clar, că mai clar de atît nu o va zice decît dacă iese Antonescu preşedinte din alegeri, sprijinit de PDL + PNL, împotriva candidatului PSD, tot interpretare tendenţioasă este. Iar vorbele lui Blaga sînt neverosimile. 
     OK; am înţeles. 

     Reply
    10. oglinjoara

      @Florina ce (o) zice clar?
     dacă ai reuşi să te ex-centrezi ţi-ai da seama că nu faci decât să proiectezi convingerile tale în afirmaţiile lui Blaga, deformându-le
     asta e. am înţeles şi eu.

     Reply
    11. oglinjoara

      @Florina tot ce am spus nu este echivalent cu a spune că Blaga şi ce reprezintă el nu este partea retrogradă a PDL
     dar eu n-am vorbit despre asta
     n-am vorbit decât despre afirmaţiile lui interpretate de Bleen
      
     poate că lui Blaga i-ar conveni amuţirea Justiţiei, dar n-a spus asta şi nici nu l-a ameninţat pe Băsescu

     Reply
   1. StefanTrifan

     @Rosu  @oglinjoara 
    În condiţiile în care te afli în compania a trei moderatori uslaşi talibanizaţi (Creţulescu, Cioroianu şi Rareş Bogdan) cu discurs de procuror inchizitor, care te toacă continuu toată emisiunea că ai declanşat prigoana votanţilor cu procurorii, cu plângerile penale împotriva liderilor USL care au chemat democratic lumea la vot democratic, care vorbesc peste tine şi te întrerup când vrei să spui ceva…., admiţi că nu e cazul să urmeze o „vânătoare”. Măcar pentru că nu asta vrei să faci, ci să aduci dovezi despre fraudă.
     
    Dar asta nu înseamnă că nu urmează cercetări şi urmăriri penale finalizate cu puşcărie pentru cei care au încălcat legea..

    Reply
  2. Amelia New

    @oglinjoara Atunci cand spui „sper ca se va schimba” inseamna ca in sinea ta consideri ca acuzatiile aduse de pucisti (ca a incalcat Constitutia) sunt intemeiate. Ceea ce este cat se poate de fals si sper ca nu ai dubii din punctul asta de vedere.

   Reply
   1. oglinjoara

     @Amelia New atunci când spui „sper că se va schimba” înseamnă că aprobi în sinea ta ceea ce face el de bună voie
    din cele spuse de tine ar reieşi că Băsescu însuşi consideră că acuzaţiile aduse de pucişti sunt întemeiate

    Reply
   2. StefanTrifan

     @Amelia New  @oglinjoara Păi şi Băsescu a spus acelaşi lucru. A admis că a exagerat cu Arafat, că a greşit de multe ori, că va coabita cu Ponta etc. Asta e tot trădare?

    Reply
    1. Florina

      @StefanTrifan  
      
     Da’ n-a coabitat cu Ponta şi înainte de suspendare? Ce i-a făcut Băsescu, concret, lui Ponta, de nu s-ar fi putut coabita din cauza lui?
      

     Reply
    2. poweraxxel

      @Florina  @StefanTrifan cred ca era vorba mai mult de ce i-ar fi putut face … Oricum, nici eu nu cred ca afirmatiile lui Blaga sunt atat de suparatoare. Pana la urma, poate s-au desteptat si PDL-istii si au invatat din comportamentul lui Ponta. Acela ca una zici si alta faci … Hartuirea USL-istilor in acest moment chiar ar pica prost. Asadar se poate afirma oficial ca nu se cade a se face, dar neoficial luati unul cate unul …
     Si cum spuneam si mai devreme, lasati omul sa zica ce are de zis, asteptati sa vedeti ce se intampla si dupa aia mai vedem …
     Apropo, nu va e dor de liste? Eu as propune a facem niste liste cu cine ar trebui sa fie „ocupat” ca sa nu mai aiba USL-istii prea mult chef de alte suspendari in toamna.

     Reply
    3. StefanTrifan

      @Amelia New Nu, sunt greşeli. Şi admis nu că suspendarea a fost întemeiată, ci că a greşit. Şi că voturile alea cu DA, la fel cu manifestaţile din iarnă, nu-i pică bine şi că a înţeles semnalul, mesajul, dorinţa „poporului”. (Faptul că l-a pus pe Ponta se datorează tot tipului ăsta de abordare.) Asta-i tot. Ce-i rău în asta? 

     Reply
    4. SimonaM

      @StefanTrifan  @Amelia New 
      
     Blaga îi spune lui Băsescu să stea la locul lui și să țină ciocul mic. In so many words.
     Explică-mi tu mie ce e corect aici, logic și politic.

     Reply
    5. StefanTrifan

      @Florina Nu i-a făcut nimic. Dimpotrivă, Ponta a fost cel care i-a făcut lui… Tocmai asta e şmecheria. Eu văd în asta o schimbare a lui Băsescu. În mod normal, ar fi putut fi mult mai ostil, dar a încercat să procedeze altfel, în aşa fel încât să nu-şi ostilizeze mai mult susţinătorii lui Ponta.
      
     În plus, cred că Băsescu a admis că va coabita cu Ponta şi că va încerca în continuare să colaboreze instituţional…
      
     Ceea ce încercau moderatorii lui Blaga era să demonstreze că Băsescu nu va face asta, că va omorâ, urmări, vâna ş.a.m.d., iar Blaga a asigurat pe toată lumea că nu e aşa. Băsescu a demonstrat deja că se comportă corect, în timp ce USL a derapat grav creând şi încurajând acest conflict.

     Reply
    6. StefanTrifan

      @SimonaM  @Amelia New Păi Blaga nu i-a transmis nimic lui Băsescu, ci îi asigura pe cei trei moderatori care rânjeau sinistru urlând că Băsescu e dictator, că nu e cazul să-şi facă griji. Băsescu va face ceea ce trebuie, ştie foarte bine ce înesamnă voturile, nu vânează pe nimeni etc…

     Reply
    7. Amelia New

      @StefanTrifan Am zis eu ca e ceva rau? Mie mi se pare ca Blaga (si) prin aceste declaratii pune batista pe tambal si „face un apel”. Daca o tentativa de lovitura de stat/schimbare de regim constitutional este o greseala care trebuie trecuta cu vederea si uitata, imi pare rau dar nu mai dau nicio sansa statului de drept (se va repeta again & again).  

     Reply
    8. SimonaM

      @StefanTrifan  @Amelia New Ai impresia că suntem retarzi toți?
      
     Ce îl costa dacă spunea ”Vă asigur că dl Băsescu respectă legea la virgulă, cum dealtfel a făcut întotdeauna”? Hă?
      
     Sau sugerezi că trebuie să susțin și să fac propagandă pentru unul care-și schimbă discursul după canalul tv la care se află?

     Reply
    9. StefanTrifan

      @SimonaM  @Amelia New Simona, ai văzut emisiunea? Mie asta mi se pare că a spus toată emisiunea.
      
     Dar chiar dacă ar fi spus-o cuvânt cu cuvânt ”Vă asigur că dl Băsescu respectă legea la virgulă, cum dealtfel a făcut întotdeauna”,
     s-ar fi putut spune că
     „Blaga îşi permite să-i spună lui Băsescu că trebuie să respecte legea la virgulă”, „Blaga îi spune lui Băsescu să nu mai încalce virgula legii”..

     Reply
    10. meioza

      @StefanTrifan  @SimonaM  @Amelia New Păi singurele lucruri pe care trebuia să le zică ar fi fost ceva de genul: „Cine afirmă că Băsescu e dictator ori e cretin ori e rău intenționat” sau „după ce a făcut USL începînd cu 3 iulie, e de-a dreptul jenant să spui că Băsescu ar fi dictator. Iar ca jurnalist este și nedeontologic.”

     Reply
    11. StefanTrifan

      @meioza  inclusiv i-a tăiat macaroana Creţuleascăi precizând ceva gen: înţelege de ce îl întrerupe încontinuu şi de ce îl acuză de politicianism, pentru că şi ea (Creţulescu) vine de la partid…

     Reply
    12. meioza

      @StefanTrifan păi așa o fi zis, dar „sfătuindu-l” pe Băsescu să se comporte frumos în societate…
      
     În cel mai bun caz îl pot acuza pe Blaga că a căzut în plasa ălora recunoscînd implicit că Băsescu e problema în momentul de față, nu derapajele USL…
      

     Reply
    13. SimonaM

      @StefanTrifan  @Amelia New Nu am văzut emisiunea. Am citit relatările. Între ghilimele se află altceva. Care-mi pare diferit de ce susții tu că ai înțeles.
      
     Reiau: ”Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare.”
      
     E mai mult decât clar. Și dacă nu asta a vrut să spună, dar asta i-a ieșit, îl face TOTAL inacceptabil ca lider de partid de dreapta. Să facă un pas în spate și să lase să vorbească pe cineva care are proprietatea termenilor. Simplu.

     Reply
    14. liviuta

      @SimonaM  @StefanTrifan  @Amelia New Clar era si acel „Astept ordonantele dvs” din „Cel mai iubit dintre pamanteni”.
     Atata ca era scos din context.
     E bine de vazut contextul in care au fost spuse unele vorbe.

     Reply
    15. StefanTrifan

      @SimonaM  @Amelia New Nu ştiu la ce te referi: între ghilimele am pus pe de o parte, citatul tău şi, pe de altă parte, interpretările care ar fi putut apărea chiar dacă s-ar fi exprimat conform citatului tău.
      
      
     Vreau să spun că dacă vrem să demonstrăm că omul e indezirabil, o putem face oricum, indiferent de ceea ce ar spune. Nu e nevoie de atâta efort hermeneutic, e mai simplu să spunem de la bun început că „Blaga este caca”.

     Reply
    16. Florina

      @meioza  @StefanTrifan 
      
     Blaga nu cade în plasa ălora, Blaga s-a înţeles întodeauna foarte bine cu ăia, inclusiv cu Ciutacu. Lui Blaga nu i se şi nu i s-au întins niciodată capacne, pentru că e, nu-i aşa?! – echidistant şi civilizat, om un cu care se poate discuta. 
     E, au discutat. 

     Reply
    17. StefanTrifan

      @Florina  Cum, spuneam, eu nu îl susţin pe Blaga ca lider al dreptei, însă mi-ar plăcea să nu tragem concluzii doar din cauza unei ostilităţi istorice a noastre faţă de Blaga. Deci, admit că Blaga e căprar, vameş, fesenist, poate chiar niţel anti-băsist şi anti-MRUist etc., dar refuz să cred că interviul de aseară a conţinut vreo urmă de ostilitate faţă de Băsescu. Dimpotrivă: a încercat să dilueze şi să nuanţeze toate criticile care i se aduceau preşedintelui. Practic, n-au reuşit să scoată de la el nimic.
      
     „Marea ştire” a fost că Neamţu este egalul lui Blaga în coaliţie şi că MRU este cel mai bun candidat al dreptei la prezidenţiale în acest moment. (El, Blaga, are cu patru puncte sub MRU.) În rest, nimic.

     Reply
    18. Rezon

      @poweraxxel  @Florina  @StefanTrifan 
      
     De ce discutam despre hartuirea USL? Chiar ne-am ticnit de tot? Ne-a lovit cumva  sindromul Stockholm post-puci?? Cine pe cine hartuieste in tara asta?

     Reply
    19. adina

      @poweraxxel  @Florina  @StefanTrifan un fel de strategie prin invaluire ? Blaga le face ocheade de fata mare USL-istilor, si procurorii ii iau pe la spate ?

     Reply
  3. AndyRWX

    @oglinjoara Eu nu vad nimic tendentios in acest articol. Dar sa disecam.
   Blaga se supune foarte fidel principiilor psihologiei comportamentului decizional. Declaratiile lui Blaga se supun si sunt bazate pe preferinte de ordin personal. El nu face declaratii in numele partidului. Lui ii este bine asa cum e acuma. De ce sa se mai pise impotriva vantului ? Modelul rational cartezian insista asupra comportamentului rational si al logicii. In realitate, in conditii de incertitudine gen o eventuala vanatoare a liderilor USL, procesul cognitiv este slab productiv, astfel incat ce simte/crede Blaga tinde sa genereze prin declaratii o perspectiva falsa a controlabilitatii asezonata cu un kilogram de anxietate. Cand faci declaratii sub efectul anxietatii (cum o face Blaga), deciziile si toate aceste declaratii reprezinta performante scazute, drept pentru care (posibil in mod inconstient) proliferarea de amenintari devine o realitate. Dupa psihanaliza lui Lazarus as spune chiar ca Blaga este in faza de reevaluare defensiva, o stare de coping prin care el se inseala pe el insusi in ceea ce priveste conditiile si realitatile politice din Romania. Ce vad eu practic, este ca Blaga isi asuma rolul de catelus (buldog daca preferati asemanarea fizica), care linge mainile si picioarele USL-ului pentru a-si asigura in fapt linistea personala. Textual vorbind, nu exista o amenintare. Dar daca citesti printre randuri o simti. Oricum Blaga, din punctul meu de vedere e un bou. Si un las. Si nu ar fi avut dreptul sa vorbeasca.
   Stiti voi, „Quod licet Iovis, non licet bovis”

   Reply
   1. oglinjoara

     @AndyRWX de ce să vezi „printre rânduri” altceva decât spun rândurile însele?
    nu e corect şi nu ţine loc de interpretare, decât de una tendenţioasă

    Reply
    1. SimonaM

      @oglinjoara  @AndyRWX 
     Rândurile spun asta: ”Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare.”
      
     TB trebuie să se schimbe dacă a învățat lecția referendumului. Admite că TB a greșit, că merita suspendarea, că a scăpat ca prin urechile acului și că acum trebuie să-și bage mințile în cap.
      
     Dacă n-a vruit să zică asta, ci fix invers, ar fi cazul să lase partidul și să plece acasă. N-are ce căuta în politică dacă nu controlează ce-i iese pe gură.

     Reply
    2. meioza

      @oglinjoara  @SimonaM  @AndyRWX Iar afirmațiile lui Blaga spun că Băsescu se va schimba (la viitor, deci relativ la momentul de față)…

     Reply
    3. SimonaM

      @oglinjoara  @AndyRWX Nu ești tu atent.
      
     Blaga nu era cazul să zică ce-a zis. Spusele lui Blaga sunt subiectul. Schimbarea prealabilă a lui Băsescu întărește argumentele lui Bleen.

     Reply
    4. AndyRWX

      @oglinjoara Pentru ca de aia s-a inventat structura analizei de text. Pentru ca in afara de structura sintactica mai trebuie luat in calcul si nivelul figurilor de stil care sunt baza analizei pe care se grefeaza celelate niveluri. Hai sa luam absolut tot ce citeim AD LITERAM fara sa-i dam nici o interpretare si o sa vezi ce iese. De aia si-a gasit ecou reactia EU in Romania. Pentru ca pana si USL a citit printre randuri. Ca de altfel nu a prea fost nici o amenintare reala in declaratiile lui Merkel si Barosso nu ? Com’n.
      

     Reply
    5. SimonaM

      @oglinjoara  @AndyRWX Tu m-ai citit în cheie partizană. Eu am tot citat ce zice omul. Oricât m-aș strădui, nu pot vedea altceva decât ce văd în ceea ce-a spus. 

     Reply
    6. liviuta

      @Rosu  @oglinjoara Poate ca nici nu erau sfaturi.
     Schimbarea poate s-a produs deja (sper ca nu e o schimbare radicala, in orice caz nu in chestiile esentiale ci doar in comunicare, si ca e temporara), iar Blaga vorbea pt ca-l freca la ridiche Cretzuleasca.
     Cred ca se da o prea mare importanta acestor spuse.
     Nu stiu daca sunt programatice.

     Reply
    7. AndyRWX

      @oglinjoara Eu refuz sa mai argumentez si contra-argumentez pe subiectul asta. Am spus ce am avut de spus si ceea ce cred. Daca tu nu vezi nici o amenintare, atunci cine sunt eu sa iti impun sa vezi. „Quot capita, tot sententiae”

     Reply
    8. AndyRWX

      @oglinjoara Ok. Imi cer scuze ca nu sunt de acord cu tine. Dar eu zic ca mai bine te abtii. AH, nu suna a amenintare?!. Eh .. incerc si eu. Dar nu am nivelul lui Blaga.

     Reply
    9. AndyRWX

      @oglinjoara Si ca nota de subsol, nu am nevoie sa ma dau in stamba. Si nu vad de ce as fi inceput chiar in fata ta. Dar ma rog, este opinia ta si o respect asa cum o respect pe a tuturor celorlalti de aici. Se pare ca tu insa, nu prea respecti opinii in contradictie cu a ta.

     Reply
    10. InLinieDreapta

      @Rosu  @oglinjoara nu cred ca s-a schimbat, si ar face bine sa nu se schimbe in sensul in care i-o cere blaga. eu sint convins ca il maninca limba si nu va mai putea sa taca mult timp. (costin)

     Reply
 17. OstapBender

  Primul semnalment de baron mititel al lui Blaga a fost prin 2005, cand, ministru de interne fiind, a pus sa fie inscriptionate ceasuri de mana cu numele lui, care au fost daruite absolventilor Academiei de Politie.

  Reply
 18. Rheia

  Eu gîndesc în termenii unui război de piață. USL e un concern conglomerat, să zicem Popa-Pola, care vrea să cîștige toată piața pentru sine. Cum poate s-o facă? Eliminînd ceilalți jucători mari din piață, ca să rămînă numai cu mititei ușor de intimidat și manevrat, și subjugînd autoritățile care fac și supravegehază regulile, adică legiuitorii și judecătorii. Cum văd eu situația acum, Popa-Pola și-a atins obiectivele, mai puțin pe ăla cu judecătorii. În piesa asta, TB e doar o cîrjă de-a judecătorilor. Popa-Pola a tras de cîrja asta, a pus-o temporar la pămînt, dar piețele exterioare au împins-o la loc.  

  Reply
  1. poweraxxel

    @Rheia lipsesc din scenariu boicotul consumatorilor de Cecsi si scaparile privint reteta coclita a Popa-Pola … 
   PS: de aici si Puie Monta. ..

   Reply
 19. Rezon

  „Ridica-ti ochii si vezi: toti tapii si berbecii care sar pe capre si pe oi sunt vargati si baltati si cenusii; caci Eu am vazut tot ce ti-a facut tie Laban.”

  Reply
   1. Rosu

     @Bleen  Acuma sa nu va enervati cu nervii pe mine.  Sa ma ierte si Laban ca l-am scos din Geneza si i-am mijlocit capatarea unei faime de care mai bine se lipsea…

    Reply
    1. Gramofonu

      @Rosu  @Bleen Lasa, nu te scuza, pe-aici mai sint si ingineri. Nu din Geneza l-ai scos, ci din anonimat :))

     Reply
  1. AndyRWX

    @Rezon Daca cititi  geneza 31 o sa aveti impresia la un moment dat ca este politica romanesca. cu traseism politic, furt, ura si dusmanie etc. Cred ca Iliescu l-a asistat pe Moise la scrierea Genezei :))

   Reply
 20. oglinjoara

  Interpretarea declaraţiei lui Blaga este cel puţin forţată.
  Blaga spune foarte clar care ar fi temeiul schimbării lui Băsescu: „lecţia referendumului” şi/adică „situaţia României ca ţară marginalizată”.
  Numai printr-un abuziv proces de intenţie poţi afirma că Blaga a spus/sugerat altceva prin aceste vorbe: cum că Băsescu ar trebui să se înţeleagă cu USL pe tema Justiţiei.
   
  Cum zicea şi Nea, Bleen are fitilul cam scurt.

  Reply
  1. Bleen

    @oglinjoara Atunci ce a vrut să zică Blaga, dacă nu e cu supărare? În ce ar consta schimbarea lui Băsescu? Știm că Blaga spune că Băsescu ar trebui să se schimbe din cauza lecției referendumului (referendum de demitere pe motive de acces la justiție, așa cum foarte bine știm și USL-iștii au declarat-o în nenumărate rînduri).

   Reply
   1. oglinjoara

     @Bleen până una-alta trebuie să recunoşti şi tu  Băsescu chiar s-a schimbat (i.e. şi-a schimbat strategia)
    nu poţi nega asta
    şi nu cred c-a făcut-o pentru că aşa l-a sfătuit Blaga
    dimpotrivă, cred invers: Blaga pur şi simplu a spus ce-a observat şi el sau ce i-a spus Băsescu că urmează

    Reply
    1. Bleen

      @oglinjoara Cum s-a schimbat Băsescu de dinainte de referendum pînă acum? Poți fi mai explicit? Care e lecția referendumului și cum a arătat Băsescu că a învățat lecția referendumului?

     Reply
    2. oglinjoara

      @Bleen păi, ai văzut vreo declaraţie nu după instalare, după ce s-a pronunţat CCR?
     e în linie atitudinea asta cu ce ne-a obişnuit el, cu declaraţiile din campanie cu „lovitura de stat” and stuff?…
      

     Reply
  2. SimonaM

    @oglinjoara 
    
   Blaga a zis: ”Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare.”
    
   Și de ce crezi că ar trebui Băsescu să înțeleagă lecția referendumului? L-a iscat Băsescu? A făcut Băsescu ceva pentru izolarea României?
    
   Serios acuma. Ce-ar trebui noi să înțelegem din asta? Că orice om normal la cap ar pune pierderile astea în seama USL. Ce să învețe Băsescu din asta (și nu știa dinainte)?
    

   Reply
   1. StefanTrifan

     @SimonaM  @oglinjoara Eu zic că er fi bine să prezentăm şi întrebarea lui Rareş Bogdan sau a Creţuleascăi (la care a răsouns Blaga), înainte de a ne repezi să interpretăm. Eu am văzut momentul, şi cred că interpretarea asta e puţin exagerată. Asta nu înseamnă că nu-l cred capabil de blat pe Blaga, dar, la faza asta, cred că e cu minţile băgate-n cap…

    Reply
    1. SimonaM

      @StefanTrifan  @oglinjoara Păi ia prezint-o tu declarația completă și fă-i reparație, de ce ne lași să îl sfâșiem, săracul om? El o fi cinstit și s-o lupta cu mafia, dar dac-o face doar cu Crețuleasca, eu de unde să știu?

     Reply
    2. StefanTrifan

      @SimonaM  @oglinjoara Chiar îmi pare rău că nu am un link cu momentul. Când a fost adresată întrebarea, chiar mă gândeam că l-au încolţit şi mă întrebam cum va ieşi din treaba asta. Întrebarea a venit spre sfârştul emisiunii, sub centură, din partea unui telespectator. Ceva gen: „ce va face Băsescu împotriva celor 7,4 mil de votanţi care i-au transmis că trebuie să plece bla-bla-bla….” Avea câteva variante: să nege interpretarea voturilor, să relativeze importanţa numărului opunându-i celelalte 10 milioane care n-au votat sau să le taie macaroana, ceea ce a şi făcut, spunându-le ce vor să audă: „Băsescu a înţeles exact lecţia referendumului, ştie ce are de făcut, e greu să ai atâtea voturi împotrivă da asta-i politica etc.” Creţuleasca a tăcut şi a luat-o ca atare privind în gol…
      
     Nu văd ce e atât de scandalos în asta. Dacă-l întreba pe Băsescu, răspunsul ar fi acelaşi…

     Reply
  3. Rosu

    @oglinjoara OK, nu-i ca ar fi zis altceva. Problema este adecvarea! La ce ajuta ce a spus? Ce treaba are Basescu cu asta? Basescu a facut deja ce cere V. Blaga, de la instalarea lui Ponta pana in pragul suspendarii si chiar, spre exasperarea multora, dupa aceea. Asadar, despre ce lectii neinvatate mai vorbim? Sau trebuie sa ii permitem lui Blaga sa filosofeze gratuit, fara sa ii taxam prostiile?
    

   Reply
  4. Florina

    @oglinjoara 
    
   Zi de ce l-au schimbat pe echidistantul şi civilizatul cu ei Blaga de la şefia Senatului!
    
   Eu am fitilul şi mai scurt din septembrie 2010, de cînd cu protestul de la Cotroceni. De cînd Blaga, în loc de sancţiuni pentru tot ceea ce se întîmplase, inclusiv glonţul pe ţeavă de la protest, vorbea a doua zi de mărirea salariilor din MI. În plină criză! Iar demisia nici măcar prin somn nu-i trecuse, prin cap nu mai zic. 

   Reply
  5. Gramofonu

    @oglinjoara Zi, bre, ce-a facut Base de cind a fost repus in functie. Daca-i de rau, ma duc si-i zic personal (nu pe Facebook) ca-i bulangiu.

   Reply
  6. StefanTrifan

    @oglinjoara Blaga a dat o replică populistă unei întrebări populiste. (Îi dăm mai multă importanţă decât merită.)

   Reply
   1. SimonaM

     @StefanTrifan  @oglinjoara Blaga a mai ratat încă o bună ocazie să tacă.
     
    Când era de luat atitudine, era invizibil. A se scuti.

    Reply
    1. Gramofonu

      @SimonaM  Atentie mare, ca acum se supara Baconschi si iese la interval. Sa-i dea lu’ Base la coaste.

     Reply
 21. Bleen

  Și încă ceva: rolul nostru, al Blogary, al societății civile în general, este să tragem de mînecă partidele, nu să facem propagandă electorală. Nu sîntem departamentul de propagandă al nimănui. Așa că băieții plătiți de Blaga să-i facă campanie să se calmeze (Blaga are obiceiul să-și țină cîțiva ”lideri de opinie” – rolul acestora, pe sume nu exorbitante, este să reacționeze atunci cînd vine vorba de Blaga – indivizii respectivi  – atenție, nu vorbesc de valeții personali, acolo unde avem și nume foarte grele – vin din tot felul de medii și sînt parte a tot felul de organe, de ambele părți ale baricadei – Blaga, ca și alți lideri PDL care nu au fost atacați de presa mogulă, și-a negociat imunitatea mediatică individual, pe bani – respectivi spălători de cadavre nu sînt obligați să nu atace pe Băsescu sau PDL sau pe cineva din PDL, obligația lor e doar de a-l menaja și apăra pe Blaga).

  Reply
  1. StefanTrifan

    @Bleen Băi, da’ ce diabolic e Blaga ăsta!? Eu am crezut că-i doar un căprar vameş de provincie, da’ văd că, vorba lui Pleşu, omu’ are anvergură.. 

   Reply
   1. Bleen

     @StefanTrifan Da, că o trebui să fi și mare strateg să plătești lui x 800 de euroi pe lună ca să sară cu găleata de apă cînd îi arde curu lui Blaga.

    Reply
   2. Rosu

     @StefanTrifan  Haideti, oameni buni… Despre ce vorbim? Vorbim despre faptul ca Blaga a vrut sa se dea intelept si patriot si i-a iesit o vorba goala, care da prost, ca nuca-n parete.

    Reply
  2. liviuta

    @Bleen De acord.
   Parerile pe care le-am exprimat mai inainte tin pur si simplu de dezbaterea ivita; eu nu fac propaganda, dar nici nu trag pe cineva (partide, politicieni) de maneca, incercam doar sa aduc si parerile mele in discutie, in ideea a ce cred ca e corect.
   Sper ca nu ma banuie careva ca ii fac propaganda taman lui Blaga.

   Reply
 22. Bleen

  USL-ul a ratat matul fiindcă a pierdut războiul marilor teme: lovitura de stat și boicotul. Poate la toamnă nu-l mia pierd. Și asta se leagă foarte mult de marele subiect ratat al USL-iștilor, subiect pe care-l vom trata în următorul episod al modificării Constituției.

  Reply
 23. Florina

  Ceea ce spune Blaga este şi mai periculos şi mai ticălos, ţinînd cont de declaraţiile lui Voiculescu şi Fenechiu, de azi, că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu se poate realiza în octombrie. 
  Ceea ce, în treacăt fie spus, s-a anticipat aici, există un articol al lui Bleen în care scrie despre asta. 

  Reply
  1. liviuta

   Cred ca declaratiile astea ale lui Blaga si pozitia lui incearca tocmai sa previna un astfel de scenariu. @Florina 

   Reply
   1. Bleen

     @liviuta Cum? Care e logica păcii, că tot vorbeai ceva mai devreme de logica războiului. Ce ar trebui să facă Băsescu? Să nu uităm că în mai l-a desemnat premier pe Ponta și nu a atacat guvernul Ponta. Deci, cum ar trebui să se schimbe? Fă un scenariu în logica păcii.

    Reply
    1. liviuta

      @Bleen Eu nu propun un scenariu in logica pacii, mai degraba in logica unui armistitiu minimal; cred ca nu e cazul de a da munitie pt o noua suspendare in octombrie (inainte de desemnarea premierului); cred ca e mai utila o divizare a pozitiilor USL pe problema asta, si un armistitiu temporar cu PSD (nu prin abandonarea Parchetului cu ocazia numirilor, etc, ci doar la nivel de declaratii si in cateva zone ce pot cadea la un minim compromis) poate preveni un ultim atac, care poate fi decisiv, al USL.
     Ma refer la un armistitiu minim si inteligent; pentru Justitie meritea sa se bata Basescu, chiar cu riscul de a fi demis si a pierde; dar nu merita riscuri mari pentru mize mici (cum ar fi aceea de a cere o demisie improbabila a lui Ponta, imposibil de impus, in conditiile in care, daca nu ar fi suspendat,  Base ar avea oricum in mana painea si cutitul dupa alegeri).
     Importanta e alegerea mizelor pentru care merita riscat totul.

     Reply
    2. Rezon

      @liviuta  @Bleen Dar de unde aceste temeri? Ce baza au ele? Tacerea de doua saptamani a lui Basescu, urmata de tacerea de doua saptamani a lui Basescu?

     Reply
    3. Rheia

      @liviuta  De unde a scos Blaga, de fapt, ideea cu TB-demisie-Ponta? Dacă a fost o discuție între ei doi, acolo trebuia să rămînă. Dacă nu, cu atît mai mult n-avea de ce să facă public subiectul.   

     Reply
    4. SimonaM

      @liviuta  @Bleen Armistițiu? Armistițiu?!
      
     La ultima suspendare au trecut la motive că nu l-a numit pe Ponta premier ”din toată inima”. 
     Omul ăsta e suspendat pentru că există. Despre ce vorbim?
      
      

     Reply
    5. AndyRWX

      @liviuta  @Bleen Uiti ca Oracolul Voiculescu a mai „prezis” odata suspendarea?! Chiar cu 59 de zile inainte. Parerea mea este ca indiferent ce zice sau nu zice Basescu, si indiferent ce atitudine are (bucurosi le-m duce toate, de e pace de-i razboi) gasca Voiculescu & Co vor face acelasi lucru (daca vor putea)

     Reply
    6. Bleen

      @liviuta Crezi că USL are nevoie de muniție pentru suspendare? Ți se pare că ar avea vreo jenă, că n-ar fi convinși că trebuie să scape de el? De ce muniție au avut nevoie în iulie pentru a-l suspenda? De ce muniție au avut nevoie pentru a-l da afară de la președinția Senatului pe prietenul Blaga? Să înțeleg că Blaga a fost tîmpit și s-a luat de USL-iști, d-aia nu mai e acum președintele Senatului? În ce ar consta compromisul Băsescu-PSD? Ce le-ar putea oferi Băsescu? Ce are el și le poate oferi pesediștilor? Concret.

     Reply
    7. liviuta

      @Rheia Ca sa fiu sincer si cu voi si cu mine insumi, eu nu am urmarit declaratiile lui Blaga, ci doar fragmentele publicate aici.
     Poate ca e important si contextul, etc, pentru a interpreta corect mesajul.
     Poate Blaga a raspuns pur si simplu la o intrebare a reporterului/moderatorului.
     Oricum, Base nu poate cere demisia lui Ponte decat strict declarativ, nu are abilitarea legala si constitutionala de a o face, asa ca ceea ce spune Blaga se justifica.
      

     Reply
    8. liviuta

      @Bleen Nu il iau in brate pe Blaga (departe de mine), dar nu dau nici o asa de mare importanta spuselor lui.
     Cred, insa, ca tactic e mai bine acum sa se previna o suspendare in noiembrie.
     Razboiul total trebuie pastrat pt mizele mari sau atunci cand exista sanse.

     Reply
    9. liviuta

      @Bleen Iar schimbarea poate fi si una in sensul de a-l face pe Base si mai abil decat pana acum, inclusiv in modul in care va trebui sas organizeze gherila.
     Stiu, citesc partea asta intr-o maniera „wishful thinking”.

     Reply
    10. Annia

      @AndyRWX  @liviuta  @Bleen S-ar putea sa fie doar wishful thinking, dar mie mi se pare ca occidentul, fript cu ciorba, va sufla-n iaurt. Altfel spus, nu va mai astepta sa actiuneze post-factum, ci va folosi canalele diplomatice pentru a preintampina o noua suspendare. In contextul actual, cand e o foame teribila de banii din occident, gasca Voiculescu&co va avea adversari si in propriul teren.

     Reply
    11. Gramofonu

      @liviuta  Eu sint inginer, nu pricep decit de-alea cu „rezulta ca”.
     1. Tu spui ca e la mintea cocosului ca Base sa stea linistit.
     2. Base sta linistit.
     3. Blaga spune ca Base n-ar trebui sa-si dea foc la casa.
     Rezulta ca Blaga sustine ca Base e un timpit.

     Reply
    12. Florina

      @Annia  @AndyRWX  @liviuta  @Bleen 
      
     Mi-e, în schimb, îmi e teamă că se vor sătura de noi şi ne vor lăsa în plata domnului. Domnului Voiculescu, domnului… Completaţi voi. 

     Reply
    13. Annia

      @Florina  @AndyRWX  @liviuta  @Bleen Mda, nu-i imposibil, dar e greu. Spunea cineva (nu ma ajuta memoria) ca e mai simplu sa intri in UE decat sa iesi. Iar interesele americanilor in zona nu mai sunt ce-au fost odata, dar nici minore nu-s.

     Reply
    14. Gramofonu

      @Annia  Da, sint majore, deci poa’ sa le si f..a. Interesele americanilor sint la prezidentialele lor.

     Reply
    15. Annia

      @Gramofonu Ok! Poate am interpretat eu gresit venirea lui Gordon la Bucuresti si ceea ce a urmat dupa.

     Reply
    16. liviuta

      @Bleen Greu sa raspund tuturor.
     De ex., PDSR-istilor le poate oferi o cale de iesire din balciul asta (pe care cred ca unii din ei, pragmatic vorbind, nu stiu daca il mai doresc) inclusiv o iesire din alianta cu liberalii.
     Poate ca PDSR nu mai are chef de o noua suspendare, si daca Base nu iese la provocari (vorbesc strict de chestia cu cerutul demisiei lui Ponta, ca asta era in discutie din declaratia lui Blaga), atunci si pedeseristii au un pretext in fata aliatilor (PNL) pt a nu-i sustine in demersul lor.
     Sunt o multime de scenarii posibile, dar mi se pare redundant sa stau sa fac exercitiii de imaginatie cu privire la ce ar avea de oferit Basescu.

     Reply
    17. Rosu

      @liviuta  Basescu a facut deja pasul asta, a zis in clar ca daca e musai coabiteaza cu astia. Problema cu dosar penal, etc. daca apare pentru Ponta, e nasol, ca Romania va fi intr-o pozitie de lose-lose: pierde oricum, fie ca ramane Ponta cu dosarul penal la gat, fie ca in urma taraboiului pleaca. Basescu nu are aici mare lucru de facut. Oricum nu va initia el nimic. Daca e ceva de facut e treaba procurorilor 95%.

     Reply
   2. elgreco

     @liviuta  @Florina Fara suparare dar ia declaratiile lui Blaga ia-le „as it is” numai incerca sa gasesti strategii acolo unde ele nu exista.

    Reply
   3. elgreco

     @liviuta  @Florina Fara suparare dar ia declaratiile lui Blaga „as it is” numai incerca sa gasesti strategii acolo unde ele nu exista.

    Reply
    1. liviuta

      @elgreco  @Florina Nu caut strategii, pur si simplu ma situez pe pozitia care nu cere razboi atunci cand e sigur ca se pierde.

     Reply
    2. elgreco

      @liviuta  @Florina Pai asta e pozitia lui Base, daca pot spune asa Base e in „munti ” si apara justitia prin rezistenta la schimarea in rau planuificata de uslamei.

     Reply
    3. Florina

      @liviuta  
      
     Aha, deci stai la pace. Cu cine? Cu ăia de vor să şunteze Justiţia, că asta-i miza. Nu, mersi.  Dacă ăştia pun mîna pe Justiţie, adio taică pentru nu se ştie cîţi ani, cîte decenii. 

     Reply
    4. liviuta

      @Florina Cred ca am spus deja ca pt mize mari (si am exemplificat chiar cu Justitia) compromisul nu-si are rostul.
     Apoi, nu am vorbit de pace, ci de razboi inteligent, care implica si paci inteligente (mai exact, am vorbit de armistitii inteligente).
     Daca tot cautam adevarurile din spatele declaratiilor politicienilor, ar fi buna si o lectura corecta, reciproca, a postarilor noastre.
     Nu imi asum concluzii si interpretari care nu au legatura cu ce am scris eu (in general, caut sa nu las loc de neintelegeri).

     Reply
  2. oglinjoara

    @Florina nu e corectă nici asocierea celor spuse de Blaga IERI cu cele spuse de Felix AZI
   mă rog, dacă vrei să demoontrezi ceva găseşti până la urnă şi argumentele… lipsă

   Reply
   1. elgreco

     @oglinjoara  @Florina Scuze (nu intentionez sa te supar) dar tu mai crezi in coincidente ? (mai ales can e vorba de uslamisti).

    Reply
  3. StefanTrifan

    @Florina Pe Fenechiu nu l-am auzit, dar mă declar de-a dreptul contrariat că nu a demisionat deja din toate funcţiile de conducere din PNL, aşa cum a promis că va face dacă Băsescu revine la Cotroceni…
    
   Oameni buni, ăştia îs varză şi spun orice ca să le dea satisfacţie nemulţumiţilor… mesajul e simplu: „Nu vă întristaţi! Nu am pierdut nimic! Suntem mai puternici şi mai uniţi ca oricând! De fapt suntem chiar câştigători! Mergem la luptă împreună! Îl dăm jos pe Băsescu! Lăcătuş va înscrie! Uraaaa!!!! Uraaa!!!”

   Reply
 24. ribelalu

  Blaga a luat-o pe urma lui Ponta si a lui Cacarau. Parchetul face ceea ce considera el de cuviinta iar judecatorii judeca tot la fel. Ce treaba are Basescu in toata ecuatia asta?

  Reply
 25. Bleen

  Articolul lui Barbu Mateescu era un draft pe care l-am publicat din greșeală (adică din repezeală, că n-am citit tot mailul lui). Articolul, varianta finală, va intra luni.

  Reply
 26. atoma

  ”Traian Băsescu nu are competența să schimbe un Guvern. Dacă Ponta dă greș, poporul trebuie să-l schimbe. Eu personal nu l-aș sfătui pe Traian Băsescu sa îi ceara demisia lui Victor Ponta.”
  ”Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare.”
   ”Cred ca ar fi o mare prostie sa urmeze o vînătoare a liderilor USL, așa cum a spus Monica Macovei”
   UNDE vedeti voi „amenintari” ? 
  de ce tot ce e spus cu CAP interpretati cum vreti voi ?
  asta i realitatea ! cruda, urata, asa cum este ..Base NU poate sa creeze noi conflicte ! sigur ca nu i placut ca justitia sa fie in mana ”lor ”..
  NU I mai cereti ce NU poate sa faca ! EL, e presedintele TUTUROR romanilor ..si a celor 7,4 mil si a celor 11 mil !!
  SA SI VADA DE A LUI ! sa lase pe cei in cauza sa <condamne> sau <denunte> ! destul a fost MESAGERUL vestilor ( mai ales rele..!) NU I DE COMPETENTA LUI !!!
  AJUNGE CU URA !!! 
  ia nu l mai bagati la <inaintare> !!! 
  e PRESEDINTELE ROMANIEI si sa faca DOAR ce CONSTITUTIA ii cere sau permite ! ( ca ne place sau nu.. un presedinte are OBLIGATII nu numai drepturi !)
   iar PDL ..sa vada de a ”lui ”treburi ( sa si faca curat..si sa  recastige increderea oamenilor !) 
   
   

  Reply
  1. SimonaM

    @atoma  Adică dacă puciștii ar fi trași la răspundere pentru lovitura de stat, ar însemna că Băsescu crează noi conflicte? Serios?
    
   În plus, cine pe-aici a cerut ce lui Băsescu? Că poate ne explici ce vrei să spui.

   Reply
  2. Rezon

    @atoma  Discursul lui Blaga e inoportun si fara rost, pentru ca ataca probleme inexistente. De unde acest preaviz dat lui Basescu privind presupusele lui intentii de a crea conflict, de a submina guverne? Astea sunt petarde care stau bine in gura Antenei 3 si a DC News, nu in gura unui lider al opozitiei anti-USL. Un politician responsabil ataca probleme reale, nu speculeaza gratuit despre mintile altor oameni.

   Reply
 27. AvpViorelPadina

  Blaga are perfecta dreptate, baieti… Pentru ca el stie o chestie pe care ar cam trebui s-o stie deja  toata lumeea (cu oarece minte), lume care l-a auzit vorbind pe Lazaroiu despre un anumit  „experiment”. Or, de-acum, gata, „experimentul” s-a terminat, iar a transforma consecintele sale  – pe care chiar tu le-ai provocat, fie si „experimental”, dandu-le ocazia de a deveni o cosmaresca realitate –  in pretext pentru nemiloase masuri de retorsiune , ar insemna sa ne transbordam fix in lumea lu Orwell…
   
  Da, Blaga are dreptate in tot ceea ce spune despre Basescu si-n ceea ce-i cere, hic et nunc : acesta trebuie sa fie stilul noii Drepte, iar orice alt stil ne-ar conduce in extremism sau intr-o realitate concentrationara.
   
  Am spus-o eu insumi pe Facebook : „Traian Băsescu & PDL trebuie să se debaraseze rapid de toţi trepăduşii confruntaţionali ce-i înconjoară şi-i asmut la bătaie fără prosop sau ca pe cocoşii din fabula lu Aesop, fie spre a-şi potoli propriile lor hiisterii cică războinice, fie nevricalele quasipatologice, fie fantasmele cu hoţi şi vardişti rămase nerozolvate din copilăria lor de chuckyşori trişti, încă neconsumată, ori din cine ştie ce alte complexe cărora numai dr Freud le e nash or tată… Intr-o ţerişoară încă de-acu sute de anişori complet deboşată, nimeni nu e atât de curat încât să-i bage pe toti ceilalţi cu botu-n kkt şi nimeni atât de cinstit încât s-o facă pe savonarolla ca un judex sfinţit. Singura atitudine acum responsabilă este ca partidele „care e” – cum e – să facă tot posibilul ca Europa şi NATO să nu ne dea afară din Cetatea lor milenară, căci asta ar însemna să ramânem în chelea goală în faţa viiturii orientale, care ne va suge toată snaga, iar la sfârşit ne va împinge la vale, ca pe popoarele migratoare, după obiceiurile lor agresoare ancestrale… ► Repet, singurul efort pe care trebuie sa-l faca partidele – in afara de a se intelege intre ele insele – este sa ne pastreze in Casa Europa, atata tot. Europa e o civilizatie verificata, e un „aur lamurit”, cu o practica sociala si civilizationala de sute or mii de ani. Noi n-avem o traditie sociala or culturala care sa poata fi impuse Europei, decat eventual cateva individualitati creatoare exceptionale si limba romana, da, cu tot ceea ce inseamna ea si-n masura in care se va dovedi viabila. In rest, avem totul de invatat, chiar de imitat, cum spunea E.Lovinescu… ►PS : Din pacate, e aproape clar ca nici Antonescu si nici Ponta nu sunt oameni de dialog, ci sunt niste orgoliosi la fel de confruntationali ca toti talibanii lu Basescu, iar in aceasta situatie partidele lor va trebui sa traga ori concluziile, ori consecintele.”

  Reply
  1. Rosu

    @AvpViorelPadina Nu inteleg… Procurorii in Romania trebuie sa isi termine investigatiile, sa dea decizii pe dosarele penale aflate in lucru, sa faca demersurile legale necesare in cazurile specifice. USL crede ca asta e razboiul lor cu Basescu, de fapt e razboiul lor cu statul roman, cu statul de drept si cu noi, cu cei care vrem o Romanie normala la cap, nu una turbata si prostita.
   Partidele se pot „intelege intre ele” fara conditionari infecte sau toxice de genul „cand ai drum pe la Parchet, te rog sa vorbesti cu X”. Partidele sunt pentru lideri? Sau liderii sunt pentru oameni?
   PNL cel mai probabil va fi lovit de procuratura, PSD probabil ca nu va fi chiar lovit dar va fi atins…

   Reply
  2. Rezon

    @AvpViorelPadina De ce o opozitie pe bune fata de de USL, fara aroma de blat, ne-ar duce catre extremism sau intr-o realitate concentrationara? Aici se ascund niste salturi gigantice in rationament care ar merita explicitate.

   Reply
    1. OstapBender

      @SimonaM  La un loc pusi si „confruntationali” : Basescu, Freud, Blaga, Lovinescu, Ponta, Orwell, Antonescu, Esop, Lazaroiu.
     Ce alaturari „confruntationale”: Esop cu Lazaroiu! Balga cu Freud!! Anonescu cu Orwell!!! Ce „retorsiuni” „cosmaresti”!

     Reply
 28. quaddelta

  Ca fan al literaturii zombilistice va spun eu ca pana nu ajungem pana la Pacientul Zero nu se poate rezolva nimic in Romania. Ascultati-l putin: „Dan Voiculescu: O noua suspendare a presedintelui Basescu – posibila si legitima. Cel mai bun moment, sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie”

  Reply
 29. EroulBula

  In privinta cercetarii autorilor loviturii de stat si a fraudelor de la referendum, nu este treaba lui Blaga sa dea indicatii. Este treaba procurorilor iar acestia trebuie sa actioneze conform legilor in vigoare.

  Reply
 30. EroulBula

  Daca n-as sti despre cine este vorba mai ca as spune ca are dreptate.
  Un presedinte care nu ataca permanent guvernul si-l lasa sa-si etaleze incompetenta si hotiile in toata splendoarea poate obtine, ca rezultat, daramarea procentelor USL pana in decembrie si impiedicarea accesului acestora la guvernare. Numai ca …. pentru a se intampla acest lucru este nevoie ca guvernul sa fie monitorizat pas cu pas si lovit la fiecare greseala sau hotie, de catre PDL. Ori acest lucru nu se intampla. 
  In plus, pana unde ar trebui sa duca abtinerea presedintelui? Sa accepte numirile unor oameni obedienti la PG si DNA, doar ca sa nu afecteze sansele PDL?
  Senzatia mea este ca tabara Blaga este convinsa ca USL va guverna din decembrie iar ei incearca doar sa-si asigure o opozitie calduta pentru urmatorii patru ani. Cum am mai spus, tabara Blaga pare sa aiba doua obiective majore:
  1. instituirea controlului total asupra partidului;
  2. pastrarea PDL ca unica formatiune de dreapta sau macar ca unica forta semnificativa de dreapta;
   
  Imi revine in minte imaginea lui Blaga de la mitingurile PDL din vara. Parea mai degraba deranjat de prestatia lui Cristian Preda, a lui MRU si a Monicai Macovei decat de lovitura de stat a USL. Tocmai cand pusese si el mana pe partid a trebuit sa se intample asta si sa iasa altii in fata. Daca n-ar fi fost sigur ca umea i-ar fi blestemat, pe el si PDL-ul, ar fi tras un noncombat de toata frumusetea, lasandu-l pe Basescu sa-si rupa gatul.
  La fel, imi amintesc tonul pierit cu care iesea si transmitea mesajele PDL, in campania pentru referendum. Doar ca nu spunea ca nu crede in ce citeste.
   
  Daca MRU a reusit sa faca rost de un partid ar trebui sa rupa pisica si sa se lanseze cu el, cooptand in jurul sau oamenii care vor sincer sa faca reforma si modernizarea Romaniei.
  PDL-ul n-are decat sa mearga in campanie cu Blaga, cu Berceanu, cu greii, baronii, primarii si activistii lor, cu Neamtu, Pavelescu si cu cine se va mai alia cu ei.

  Reply
  1. SimonaM

    @EroulBula Hai să ne amintim și campania de la locale…
    
   Dar vezi, că acum vin susținătorii și-ți spun că fragmentezi dreapta, că ai pretenții absurde, că.. am găsit niște mantre pe FB care ar sta bine prin manuale.

   Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM Sa spuna ce vor. Oricum vor ambala PDL-ul, sunt votanti de dreapta si de centru care sunt suparati pe ei si nu-i vor vota, indiferent de formula de asociere.
    In plus, alianta asta incepe sa semene cu CDR2000, doar ca-i lipsesc niste ecologisti ca sa fie reteta completa.
    MRU are posibilitatea sa recolteze voturile celor suparati pe PDL si sa mobilizeze la vot si alti alegatori care n-au mai iesit de ceva vreme sa voteze.

    Reply
  2. Rosu

    @EroulBula Mai, eu nu inteleg o treaba: de ce judecati unii in termeni de genul „MRU” sa arda miristea si pe urma sa are, semene grau curat? Dar nu ar putea sa recolteze, sa desparta graul de neghina (se vantura usor), mai apoi samanand in pe o mosie mai mare, fara nacaz mare si cearta cu cei pe care ii mosteneste.
   Adica MRU sa puna la dospit un partid, corect! Dar un partid care sa isi lipeasca muschi de la orice simtire mai mult sau mai moderat de dreapta, inclusiv de la PDL. Iar coeziunea se realizeaza cel mai bine in contact cu partea cealalta. Nu va putea recolta pedelisti in antagonism cu pedele, dar va putea sa ii convinga muncind impreuna.
   Ca Iacov in casa lui Laban. A muncit in casa lui Laban, a muncit pana a capatat-o pe Rahela de nevasta, chiar daca i-au bagat-o in casa si pe Lia. Dar din casa lui Laban a plecat cu turme si slujitori 🙂

   Reply
    1. Rosu

      @Bleen  Nu-i bascalie. Laban era un om bogat si intelept. MRU e ca Iacov acuma: are minte, are vointa, dar nu are turma si ajutoare. Dar le are Laban.

     Reply
    2. Rosu

      @Rezon  @Bleen Laban, my friend, is the father-in-law of Israel. Din fetele lui Laban s-au nascut semintiile lui Israel.

     Reply
 31. poweraxxel

  A mai spus Blaga ceva inainte de motiunea la MRU. Eu nu mai ascult ce spune Blaga. Treaba lui este sa administreze discret PDL-ul. De vorbit trebuie sa se ocupe altii.
  Pe de alta parte, daca a iesit la Realitatea (a carei evolutie recenta o observam cu totii) nu cred ca a spus nimic fara sa anunte pe cine trebuia sa anunte, sau fara a se asigura ca ceea ce spune nu este oarecum in desfasuratorul persoanei respective. Noi ne dam cu parerea aiurea. Este prea devreme ca sa intelegem ceva. Abia cand vom afla vesti de genul celor pe care n-ar fi trebuit sa le aflam niciodata vom putea vorbi sau da cu parerea… Eu zic sa mai asteptam sa se mai intample niste evenimente …

  Reply
    1. Gramofonu

      @Nea  @poweraxxel Nu, i-a intrecut B1 la audienta si vor sa recupereze terenul. B1, realitatea si romaniateve se bat pe acelasi target (ca televiziuni, nu target politic).
     A3 a canalizat (hhhhh, ce frumos suna) audienta prousl, asa ca lor nu le-a ramas mare lucru de dezbatut. Incearca acum sa recupereze procentele pierdute catre B1.
     Frumos, economia mergea.

     Reply
    2. poweraxxel

      @Gramofonu  nu chiar … RTV s-a alaturat taberei A3 iar Realitatea incearca cu degetul ambele tabere. Realitatea si-a pastrat jurnalisti pro-USL pe fata dar altii s-au reorientat spre mijloc sau usor pro-Basescu.

     Reply
 32. Rezon

  Mda ,sa-l schimbe poporul pe Ponta. Asa cum i-a schimbat pe Boc si Ungureanu. Prostii de Boc si MRU n-au fost asa destepti ca Blaga si Ponta, sa-si traga linie directa cu poporul. Fiind mai prosti, pe ei i-au schimbat traseistii

  Reply
 33. Adrian Merfu

  Citatul 1 – Din cate stiu (n-am timp sa verific acum, presedintele il poate demite pe premier daca acesta este pus sub acuzatie.
  Citatul 2 – Reiese ca Blaga e bou. Bovina declaratie induce ideea ca Basescu e de vina, prin atitudinea lui, pentru lovitura de stat.
  Citatul 3 – Reiese ca Blaga e bou la patrat (din nefericire prostia e o functie exponentiala). Spune explicit ca Macovei este o mare proasta la faza asta.
  Concluzie – Blaga realizeaza, in bovinitatea lui, ca nu exista nici o sansa pentru dreapta la parlamentare fara PDL (logistica, agitatori, etc.) si, trebuind sa-si arate muschii, a scos porumbelul pe gura. Sunt de acord ca deschiderea acum a unor dosare penale a acelor USL-isti implicati direct in lovitura de stat ar adanci criza politica; acest lucru ar trebui facut dupa alegeri si din considerentele ca dreapta ar pierde voturi prin asocierea cu Basescu cel reintors, „razbunator” si atot-controlor de parchet”, cum sigur va fi catalogat. Chestiunea absolut esentiala este ca cei ce au participat si organizat lovitura de stat TREBUIE sa fie pedepsiti. S-a ajuns in situatia de azi pentru ca n-am pedepsit pe cei ce au ordonat in ’89 asasinarea demonstrantilor si ca n-am pedepsit pe cei ce au organizat si comandat mineriadele. Ori ce ne spune Blaga aici este nimic altceva decat ca cere sa nu fie pedepsiti nici acum. De aceea Blaga e un bou.

  Reply
  1. Annia

    @Adrian Merfu Cum adica: „pentru deschiderea dosarelor penale trebuie asteptat pana dupa alegeriu?” De ce trebuie sa astepte procurorii? Ce treaba au ei cu PDL , miscarea de dreapta sau de stanga, cu politica, in general? Intr-o lume normala, dosarele sunt deschise cand exista suficiente elemente care sa conduca la concluzia vinovatiei celor implicati.

   Reply
   1. Adrian Merfu

     @Annia Am vrut chiar sa scriu ca eu unul as merge pana la capat si nu m-as opri pana nu i-as vedea langa Bombonel. Din pacate insa, trebuie tinut cont de urmarile politice si economice unei astfel de atitudini ce este, repet, cea justa. USL-istii vor urla non-stop ca e razbunare politica si sunt convins ca vor aplica tehnica „dupa noi potopul”.

    Reply
   2. Adrian Merfu

     @Annia Am uitat un amanunt si anume ca am vrut sa spun sa ii puna sub acuzare dupa alegeri si nu sa deschida dosarele de cercetare atunci.

    Reply
  2. Nea

    @Adrian Merfu Da, trebuie pedepsiţi organizatorii loviturii de stat.
   Îmi vine-n minte un model:
   Prima intervenţie rusă în România: 1944, a doua 1989, la 45 de ani. A treia: 2012, la 22,5 ani. Când va fi a patra?

   Reply
  3. mbuliga

    @Adrian Merfu Eu cred ca cea mai mare reclama pentru dreapta la alegeri ar fi Blaga, Videanu si altii ca ei colegi in cantonament. Asta bate orice agitatori si distribuitori de galeti.

   Reply
  4. liviuta

    @Adrian Merfu Vad ca, in general, toti (sau majoritatea) adeptii confruntarii cu orice pret (inclusiv al punerii tarii pe butuci, cat a mai ramas din ea dupa cele intamplate) sufera de o mare ignoranta in zona juridic-institutionala.
   Toti asteptati de la procurori ceva ce ei nu vor putea sa faca, adica sa obtina punerea in miscare a actiunii penale sau inceperea urmaririi penale impotriva unor insi pentru care, vrand-nevrand, e necesar avizul Parlamentului, aviz pe care, sa fim seriosi, procurorii nu il vor obtine; cel putin nu acum.
   Nici Basescu nu are cum sa revoce primul ministru.
   Mi-e teama ca bovinitatea trebuie cautata in alta parte, de data asta.
   Pana la urma, daca se insista in mod radical si exclusiv pe logica razboiului, rezultatul va fi un dezastru si pentru tara si pentru dreapta (acum).
   O fi eroic sa iesi cu cavaleria impotriva tancurilor (cum au facut polonezii in 1939), dar rezultatul e un masacru.
   Sf. Ioan Scararul spunea ca pacea e mai mare de 8 ori decat dreptatea.
   Nu merg pe ideea de a lua literal aceasta idee, dar intr-o lupta trebuioe sa actionezi inteligent, sa iti cauti aliati care sa conteze in circumstantele date, sa adormi vigilenta adversarului sau sa nu il provoci atunci cand stii ca nu il poti invinge; pana la urma, o doza de compromis poate fi utila (e adevarat, nu in anumite domenii sau dincolo de anumite limite).

   Reply
   1. Rosu

     @liviuta  Hai sa ne limpezim, sa ne lamurim: Ce legatura este intre munca procurorilor in a sustine aplicarea legii si politica PDL sau a lui Basescu???
    De ce persistam in logica asta toxica: Basescu da tonul dosarelor?
    Eu nu sunt adeptul confruntarii, dar nici adeptul fugii nu pot fi.
    Si daca ai stabilit deja ca ei au tancuri si noi doar cai, atunci putem sa mergem mai departe si sa ne vedem de socialism…
    Blaga si PDL trebuie sa denunte orice act sau discurs care NU este in cadrul normelor statului de drept, sa protesteze impotriva oricarei tendinte de a facilita schimbarea regimului in „democratie populara” sau „democratie sociala”.
    Daca Blaga considera ca de maine trebuie toti sa tacem in numele pacii se insala.
    Sf. Ioan Scararul nu cred ca ar fi tacut in fata ereticilor. Ar fi tacut in fata pacatosilor de orice alt fel, indurand ocara si rabdand sa fie obidit, dar nu ar fi tacut daca s-ar fi semetit ereziile.
     
    La nivel inter-partide se poate discuta NUMAI cand PSD si PNL inteleg ca in Romania nu mai trebuie sa fie conditionati sau ghidati procurorii, judecatorii, de exemplu. Sa semneze un pact pentru justitie – in care principiul separarii justitiei de politica sa fie asumat de catre toti, neconditionat si fara nuante.

    Reply
    1. liviuta

      @Rosu Cred ca e o neintelegere la mijloc.
     De altfel, cu tine/dvs ar merita o discutie face to face.
     Ma intreb daca nu ne-am mai intersectat odata, acum vreo 2 ani, pe blogul lui Patrasconiu, intr-o discutie pornita de la Catedrala Mantuirii Neamului.
     Daca citesti corect postarea mea, vei constata ca e facuta exact in spiritul replicii tale.
     Pentru detalii, vezi postarile ulterioare.
     Ceea ce spuneam se referea strict la faptul ca unii din comentatori cer razboi, ca Basescu l-ar putea demite pe Ponta in cazul inceperii urmaririi penale si cred ca procurorii au posibilitatea de a declansa aceasta urmarire penala.
     Mai e si un alt site, Politeia, pe care Theophyle il critica pe Basescu ca nu l-a dat pe Ponta pe mana procurorilor pt vizita la Consiliul European, fara a stii ca o urmarire penala depinde de avizul Parlamentului, asa ca Base avea oricum mainile legate in chestia asta.
     Mesajul meu era , de fapt, un reply si trebuia citit in consecinta.

     Reply
    2. Rosu

      @Gramofonu Cine sabia scoate, de sabie va pieri. Oameni suntem, oameni sa ramanem – asa zicea mosu-meu. Ne batem in cuvant, nu ne punem piedica pe trotuar 🙂

     Reply
    3. Gramofonu

      @liviuta  @Rosu „unii din comentatori cer razboi”
     „Mai e si un alt site, Politeia, pe care Theophyle il critica pe Basescu ca nu l-a dat pe Ponta pe mana procurorilor pt vizita la Consiliul European, fara a stii ca o urmarire penala depinde de avizul Parlamentului”
      
     Cine-i aia „unii”?
     Aaa, acum se explica totul. Ne certi pe noi pentru ce-au scris unii pe alte site-uri. Gata, m-am prins si eu. Greu, dar m-am prins.

     Reply
    4. Rosu

      @liviuta Am inteles. In contextul intregii discutii, insa, cred ca ar trebui subliniat ca pacea este pentru mizele mici. Pot sa nu se faulteze prin parlament cu legi votate, cu motiuni, sa fie intelepti si contructivi, ce vor ei, dar asta abia DUPA ce se pune tara asta pe sine de standard european si cu directia normalitate. Iar razboiul nu trebuie sa fie cu partide intregi, trebuie sa fie cu sursele de toxicitate din ele.

     Reply
    5. liviuta

      @Rosu Cu cuvinte asemanatoare am zis-o si eu, intr-o replica data Florinei mai sus.
     Adica, pentru mize mari sau cand sunt sanse de castig, razboi total.
     Pentru mize mici, armistitii intelepte si retrageri strategice pot fi binevenite in drumul spre castigarea, in final, a razboiului.

     Reply
    6. liviuta

      @Gramofonu  @Rosu Ma refeream si la unii de pe aici, vezi cazul lui @Adrian Merfu, care ataca un pic mai sus declaratia lui Blaga spunand ca presedintele il poate demite pe primul ministru  daca acesta e pus sub acuzatie.

     Reply
   2. Adrian Merfu

     @liviuta  @Adrian Merfu Am impresia ca nu cititi cum trebuie declaratia lui Blaga si nici postarea mea. Este bine sa discutam pe ce este scris si postat si nu pe presupuneri.

    Reply
 34. SimonaM

  Nu pricep de ce toți cei care îl susțin pe Blaga au impresia că suntem handicapați mintal.
   
  Poate a vrut să zică altceva, poate are un plan ascuns, poate vrea să păcălească votanții USL, se preface că-i așa.. mai de stânga și mafiot ca să le adoarmă vigilența USL… Are ya serious?

  Reply
   1. SimonaM

     @Nea Nu mă refeream la tine. Vorbesc în general. E plin netul de opinii ca aceea de-am zis-o eu mai sus. Și nu de alaltăieri.

    Reply
    1. Gramofonu

      @SimonaM  @Nea Socru-meu, psd-ist convins, il place pe Blaga…si nu de ieri. q.e.d. (am incheiat manipularea)

     Reply
    2. Ina Eyre

      @Nea  @Gramofonu Poate tocmai fiindca Blaga e un pesedist sub acoperire si poporul pesedist il percepe ca atare.
     Isi fac unii altora cu ochiul, ca stiutori ai secretului lui Polichinelle.
      
     Man kennt sich, man hat sich lieb.

     Reply
    3. atoma

      Blaga e un PDL ist adevarat ! are si cap si stie sa fie diplomat ! voi aveti nevoie de „razboi” ? de ura ? de iesirea  Romaniei din UE ? HABAR NU AVETI DE POLITICA ! @Ina Eyre  @Nea  @Gramofonu 

     Reply
 35. adrianc

  Poate ca Basescu vrea sa ii lase pe PDL/ICCD/NR/PNTCD la inaintare pana la alegeri, si din cauza asta face Blaga pe viteazul, ca sa ii atraga pe cei care au votat ptr. demitere si care credeau ca prea se baga Base in toate. Acum aceiasi oameni pot spune: uite ma, s-a dat la fund Base, nu l-au invins USL dar au prins curaj ai lui, ceva de genul asta.
   
  Daca Base ar face declaratii, presa ar scrie numai despre asta, neglijand alianta de dreapta care de fapt va da urmatoarea lupta la alagerile generale, Iar prin aceasta declaratie Blaga atrage atentia asupra acestei aliante de dreapta.
   

  Reply
  1. Rezon

    @adrianc Dintre zecile de feluri in care Blaga putea atrage atentia asupra aliantei de dreapta, Blaga l-a ales fix pe cel mai imbecil si ticalos. Totusi, as minti daca as spune ca sunt surprins. 

   Reply
 36. TI

  a treia declaratie e o lovitura cu manta la procurori care sunt la fel de populari la varful pdl ca si in usl

  Reply
 37. Nea

  Şi, se pare că Băsescu chiar s-a schimbat. A preferat, în locul efervescenţei de odinioară, să dea o lecţie de seriozitate şi demnitate prin chiar faptul că nu a recurs la conferinţe sau declaraţii de presă după revenire.

  Reply
  1. Bleen

    @Nea Să înțeleg că d-aia l-a suspendat USL, că era efervescent, neserios și recurgea la conferințe sau declarații de presă? Aici trebuie să te dezamăgesc, în ultimii ani Băsescu nu a  mai fost nici efervescent, nici neserios și nici nu recurgea foarte des la conferințe sau declarații de presă.

   Reply
   1. Nea

     @Bleen N-am spus asta. Doar că pică bine, chiar la publicul ostil lui, faptul că nu a debutat cu conferinţă de presă, ci s-a pus pe treabă. E mai greu de criticat, aşa.

    Reply
    1. Rezon

      @Nea  @Bleen Basescu s-a pus pe treaba? Stii cumva care-i aia? Nu de alta, dar unii dintre noi suntem un pic nelamuriti pe aicea.

     Reply
    2. ciuciul

      @Rezon  @Nea  @Bleen
      Treaba e urmatoarea: trebuie refacut pupitrul! Si asezat (cel nou) intr-o alta pozitie. Cel vechi ramane inconjurat de usturoi, tamaie arzanda, lumanari + crucifix. 

     Reply
    3. SimonaM

      @Rezon  @Nea  @Bleen Dacă mi-ar plăcea teoriile conspirației, aș zice că ceva e așa… plutește-n aer. Și că ni se pregătește ceva.
     Dar nu-mi plac 😛

     Reply
 38. Florina

  Blaga: În continuare cred că o alianţă normală ar fi fost între PDL şi PNL.
  Bon, deci asta de ieri este una anormală. Asta o spune şeful PDL. Şi lumea ne dă nouă în cap că subminăm construcţia, existenţa, viaţa, viitorul, speranţa, frăţia şi ce se mai găseşte de auto-amăgire, aşa, pe dreapta. 

  Reply
  1. Nea

    @Florina De unde deci-ul? Poate că s-a gândit că alianţa PSD-PNL  e una anormală, că un PNL normal ar fi trebuit să fie alături de PDL. Aşa aş gândi şi eu, dacă n-aş şti din cine se compune PNL.
   Hai să citim printre rânduri: Poate că Blaga a sugerat că e mai bine ca Băse să-l lase pe Ponta să-şi frângă gâtul singur, pierzând voturile din decembrie.Aşa mi-ar plăcea mie.
   Ce spun aici nu e o pledoarie pro-Blaga, care e departe de a mă da pe spate. E o pledoarie pro-precauţie.

   Reply
   1. Bleen

     @Nea  @Florina PNL a fost vîrful de lance al suspendării și a dovedit că este un partid de 2 ori mai iresponsabil decît PSD. Să înțeleg că Blaga nu știe, spre deosebire de tine, din cine se compune PNL.

    Reply
    1. Nea

      @Bleen Hai că azi sunt advocatul diavolului: Poate că Blaga se gândea la o ordine firească a lucrurilor, nu la ce e în realitate. Poate că nu, că tu ai dreptate. Dar aş prefera să nu.

     Reply
    2. Rosu

      @Nea  Desi pot intelege atitudinea ta, de data asta trebuie sa spun ca declaratiile lui Blaga sunt cel putin inadecvate… Omul asta nu are stofa de lider de factiune. Este pur si simplu depasit, has-been, never-been, never-will-be. Desi inteleg utilitatea constructiei pestrite actuale la centru-dreapta, in circumstantele date ma tem ca PDL-Blaga sa nu devina piatra de moara care sa atarne de gatul aliantei, taind din elan. Cinismul nu e bun. Blaga este un fel de Neamtu la minus unu, un invers al lui Neamtu. Unul e cinic si resemnagiu, celalalt exaltat.

     Reply
    3. Nea

      @Rosu Ai mers vreodată prin noroi? A trebuit să-ţi pui nişte cizme de cauciuc grele, urâte, puturoase. Dar te fereau de mocirlă. Puteau chiar să te tragă în jos, dacă nu erai atent. Dar nici desculţ nu prea puteai.

     Reply
    4. Rheia

      @Rosu  @Nea Știți cum e cînd îți rămîn cizmele supte-lipite în mocirlă? Ete, cam așa mă simt eu acum, uitîndu-mă la mlatforma asta de dreapta. Mă tem că nu-mi va rămîne decît să fac ce-a făcut bunicul, consătean cu Coșbuc: „Scrîșnind din dinți pe lîngă boi/Vota-voi iarăși pedeloi…”

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *