Ce a mai rămas de făcut.

Dragnea a început să dea semne de minimă responsabilitate morală și politică, spunînd că ia în calcul retragerea* ordonanței, dacă premierul este de acord. Ha! 🙂 ))))

Revenim. Acum este obligatoriu să nu slăbim stroke-ul. Acum este important, și mai important, să nu înceteze manifestațiile.

Dar! Atenție! Nu cerem mai mult. Nimic mai mult. Nici demisia guvernului, nici desființarea PSD, nici alte trăsnăi pe care le-am văzut pe Facebook. Respectăm, înainte de toate, rezultatul votului din decembrie. Nu, nu putem să punem pe cine vrem noi prim-ministru care să formeze guvernul. E prima lecție a democrației după cea a prezenței la urne. Respectați ce iese din urnă, în urma celui mai corect proces electoral de după ’89.

Conform DC News, Dragnea ar fi spus:

”Pot spune că membrii și simpatizanții PSD nu mai pot fi ținuți în frâu, oamenii vor să iasă în stradă  pentru a-și exprima dezaprobarea profundă față de mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilității președintelui Iohannis. Votanții PSD sunt extrem de nervoși, fiind conștienți de valoarea votului lor și pentru că suntem împiedicați să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulație de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranța că acest lucru îi va convinge și pe membrii și simpatizanții noștri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile. Nu vreau să existe în conflict români contra români și să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raționale, ci ne confruntăm cu o mașină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de liniște și stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare și democrație”

Avînd în vedere că mai mulți reprezentanți ai PSD nu sînt de acord cu Dragnea și forțează un miting al lor, asta este cea mai rațională soluție. Să-l ajutăm pe Dragnea să învețe regulile democratice. Da, știu, acum, cînd voiam și noi să vedem cum arată cei care l-au votat. 😉

Dar aceste proteste, nu uitați, nu sînt despre distracție, sînt despre noi, despre cum ne prezentăm în fața lumii. Cît de responsabili și de eficienți sîntem.

Tot ce a mai rămas de discutat despre epsiodul acesta din istoria noastră recentă vom discuta cu calm după liniștirea situaței. Și este de discutat!

protest

*Abrogare poate, nu retragere.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *