Cînd Trump apare ca o lumină a democrației pe lîngă Dragnea

Donald Trump, președintele SUA, referitor la marșurile de protest la adresa sa, organizate a doua zi după inaugurare în toată lumea:

Protestele paşnice sunt o marcă a democraţiei noastre. Chiar dacă nu sunt de acord cu toate ideile, recunosc dreptul cetăţenilor de a-şi exprima punctele de vedere. zf.ro

Liviu Dragnea, președinte PSD, tocmai întors de la inaugurarea primului, față în față cu protestele stîrnite de prezența pe agenda guvernului a celor două ordonanțe de urgență, cea privind grațierea și cea privind modificările la codurile penale:

M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.stiripesurse.ro

Sau cum să faci o tîmpenie și să te scufunzi în ea. Sau cît de departe sîntem de America. Sau cum au fost, cît de diferite au fost cele două proteste! Sau, sau, sau…

Să vorbești de mineriadă complet aiurea, și cînd președintele de onoare al partidului pe care îl conduci este anchetat penal pentru infracțiuni împotriva umanității privind mineriadele – cele adevărate – din anul 1990. Să vorbești despre lovitură de stat, cînd tu știi cel mai bine despre ce este vorba, vezi 2012, ai și o condamnare pentru ce s-a întîmplat în vara respectivă, să vorbești despre legalitate cînd partidul pe care-l conduci pune pe ordinea de zi două ordonanțe de grațiere și de modificare a codurilor penale!

Ăștia sîntem, aici sîntem. Și cu ei defilăm. Nu vrea nimeni, repet, să răstoarne rezultatul alegerilor, ei se scufundă în propria criză pe care au creat-o. Este atît de simplu să renunțe la cele două ordonanțe! Dar dacă se încăpățînează, s-ar putea să nu fie bine. Și nu pentru ei neapărat, ci pentru țară. Țara pe care tot ei spun că vor să o conducă. Asta să facă, pentru asta au fost votați, nu pentru a da drumul din închisori violatorilor, pedofililor și criminalilor, laolaltă cu alte cazuri ultracunoscute de nelegiuri ale amicilor (sau nu) politici.

dragnea trump 1

(Foto: evz.ro)

 

Facebook Comments

1 Comment Cînd Trump apare ca o lumină a democrației pe lîngă Dragnea

  1. Florin

    Revoltatoare nu sunt doar nesimtirea si tupeul cu care Dragnea repeta peste tot ca a fost condamnat pe nedrept, in urma unui dosar politic facut la comanda presedintelui Basescu, dar mai ales ce memorie scurta au romanii – in general, si vestita societate civila in frunte cu ziaristii de toate culorile – in special, ca sa puna botul la orice manipulare ordinara! Cum n-a fost frauda la referendumul de dupa lovitura de stat din 2012, mai baieti, cind zeci (daca nu sute) de circumscriptii au raportat prezente intre 100-200%, pe alocuri mai mult? Nimeni nu indrazneste sa-i dea peste bot cu chestia asta unui infractor care se intimpla sa fie presedintele partidului de guvernamint. Pupincurism national! Si daca e de domeniul evidentei ca frauda a existat, ca sa se fi putut manifesta in forma in care toata tara a fost martora la ea, e de bun simt ca a fost organizata! Pai cine a fost organizatorul campaniei la referendum, ca doar stim cu totii ca tabara adversa a stat acasa! Pe Trump il sfasie toti idiotii utili din lume inainte sa faca ceva, pe Dragnea nu indrazneste sa-l puna la punct nici un deontolog patriot, binecredinciosul popor roman de pretutindeni sta cu teoria conspiratiei in brate si-o intoarce pe toate partile, doar, doar s-o potrivi cumva sa iasa ce vrem noi… Binenteles ca trebuie modificat CP si pus de acord cu deciziile CC si recomandarile UE, dar prin lege organica, nu prin ordonanta de urgenta! Si gratierea binenteles ca e posibila, dar din cite stiu e atributul Presedintelui si nu se da la gramada, prin ordonanta de urgenta! Nici macar Obama, care a gratiat vreo 300 de teroristi si alti criminali dragi lui in ultimele zile de mandate, n-a facut-o la gramada. A semnat pentru fiecare in parte, dupa care a plecat in California sa joace golf. Daca tot a fost in America, Dragnea a ratat ocazia sa ia si el o semnatura de la fostul presedinte. Putea sa se intoarca direct Prim-Ministru!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *