PSD atentează la siguranța națională?

Alocarea unui procent de 1,35% din PIB pentru Apărare, în condițiile în care angajamentul României este semnat pentru 2% din PIB, începînd cu anul 2017, înseamnă atentat la siguranța și securitatea națională.

Este esențial, este obligatoriu să arătăm și demonstrăm partenerilor occidentali că sîntem dispuși să investim în apărare și securitate și să ne respectăm soldații, aflați pe cîmpul de luptă sau nu. Este esențial pentru o țară, înainte de orice, să-și asigure siguranța și securitatea, singurele garanții ale păstrării independenței, fără de care nimic nu mai contează.

Dacă pe PSD nu îl interesează aceste lucruri fundamentale pentru România, pe noi e obligatoriu să ne intereseze. Altfel, ajungem din nou la mîna Rusiei ori, mai rău, la mîna nimănui, în voia soartei.

Asta potrivit proiectului de buget pe anul  2017. Pentru că, în plus, PSD spune că Armatei i se va mai acorda o sumă, pînă la 2,18% din PIB, prin credite de angajament, în valoare de 7,7 miliarde de lei.

Oricare ar fi situația, se stie deja cum pot fi răstălmăcite vorbele lui Donald Trump, președintele SUA, care a precizat clar că țările membre NATO trebuie să-și achite datoriile înainte de a pretinde apărare americană. E sinistru să aștepți să vină alții și să te apere, în condițiile în care nu ești în stare să-ți ții angajamentele semnate. E cerșetorie în toată regula, mai mult, se poate da vina, avînd în vedere pozițiile anti-Trump manifestate deja pe tot gobul, pe președintele american și pe dorința acestuia de a ne ”vinde” oricui pentru cine știe ce interese financiare.

În oricare din situații, este de urmărit banul public care se duce la Apărare. Iar asta este o datorie a fiecăruia dintre noi, indiferent dacă am votat sau nu, ori cu cine am votat. Sînt convinsă că oameni de bună credință au votat PSD, așa că baza de pornire, conform promisiunilor electorale, există.

Nu ne permitem să ne lăsăm tocmai acum, în acest context geopolitic mai mult decît periculos, perfid și schimbător, la mîna nimănui. Dacă sînt momente cînd trebuie să ne luăm soarta în mîini, ca popor, acesta este primul dintre ele.

nato romania(Foto: morgenthaucenter.org)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.