Crin Antonescu şi falsificarea istoriei

Bistriţa, 29 noiembrie 2011.  Conferinţă de presă USL. Întrebare referitoare la eliminarea lui Ion Iliescu din PSD, ţinînd cont de violenţele din timpul mineriadelor. Răspuns.

„Pe ce se bazează asta? Pe un veridict al justiţiei? E la fel de adevărată ca aceea că Băsescu a furat Flota acestei ţări. În fata justiŢiei, e o afirmaţie la fel de adevărată, ba chiar cea cu Flota e pusă la frigider. Mai vedem, e suspendată. În vreme ce Iliescu făcea crime, aşa cum susţineti, cu ce le făcea? Cu mîinile goale sau cu trenurile? Cine conducea trenurile? Îl cunoasteţi pe un tovarăş Băsescu Traian care dirija, de la Bucureşti, aceste trenuri? Ion Iliescu e un om retras din politica activă pe care îl putem judeca într-un fel sau altul, e un om care s-a confruntat cu electoratul, cînd a cîştigat, cînd a pierdut, iar problemele României de astăzi nu sunt generate de Ion Iliescu, nici corupţia de azi din România, nici aservirea instituţiilor care ar trebui să fie independente, azi în România nimic din toate acestea nu sunt generate de Ion Iliescu. […] Dacă vreţi să zicem aşa, Ion Iliescu e retras, e într-o poziţie de onoare, participă la nişte întîlniri ale PSD, spune lucruri corecte. Ce spune astăzi Ion Iliescu este corect de la cap la coadă, adică vorbeşte despre separaţia puterilor în stat, despre echilibrul parlamentar, despre democraţie, iar România, stimate domn, e singura ţară din Europa care e condusă de doi comunişti, Traian Băsescu şi Emil Boc. Ion Iliescu nu mai conduce demult România.”  – Crin Antonescu, preşedinte PNL, copreşedinte USL, fost şi presupus viitor candidat la Preşedinţia României.

Traian Băsescu – 1990 – 1991, Subsecretar de Stat, Şeful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor.

Nu, declaraţia de mai sus nu este o încercare de istorie contrafactuală. Este o halucinantă încercare de manipulare şi de falsificare a istoriei trăite de majoritatea dintre noi, executată în cel mai odios registru bolşevic. Pentru repetentul la Istorie şi niciodată absolventul propriei vieţi şi pentru cel care tocmai a recunoscut că măcar la arestări se pricepe, următoarele două aduceri aminte. Că doar aţi fost în Piaţa Universităţii, domnule Ponta, nu-i aşa?

Acum, Ion Iliescu şi Crin Antonescu se revăd. Cu bine.

Sursa: Hotnews, gandul.info

Facebook Comments

59 Comments Crin Antonescu şi falsificarea istoriei

 1. Mih

  Draga Tucu, revin.M-am scotocit prin buzunar si am gasit doi firfirici, asa ca m-am opintit sa-mi ajut semenul aflat la greu (adica pe tine).Daca te ajuta "intentia care conteaza",am incercat sa merg pe firul nedumeririlor tale, doar doar iti voi fi de folos. Geaba! Asa ca ramane cum am vorbit.

  PS Am bagat de seama, totusi, cat vibreaza in cordul Mungiei dragostea de tara si popor, la zi festiva (titlul articolului e suficient ca sa intelegi asta).

  Reply
 2. tucu

  @Mih

  Merita banii!Daca ti plac cuvintele incrucisate. Alinuta a adus acest sport al mintii la un nivel nemaivazut.A lansat -""idei incrucisate"".

  Totul este sa ai rabdarea si inteligenta de a le descilci.

  Eu nu reusesc desi ma stradui. De aia am facut apel la mila publica.

  Sigur ca concluzia e una singura.Eu sunt desteapta restul ""E ""prosti.

  Impletitura ideilor care duc mai mult sau mai putin logic la aceasta concluzie este insa fabuloasa.

  Mor de invidie.

  Reply
 3. Mih

  @tucu

  eu nu am doi lei, nici macar doi bani pt madame AMP, asa ca nu pot sa ma bucur de lectura articolului dumneaei, da' de obicei ceea ce vrea e sa se bage in seama, sa ne povesteasca ce formidabila este, cat de batuti in cap sunt cei care nu ii impartasesc opiniile si ce parfum intelectual si de bonton au ideile moderne si non-ideologico-doctrinare… de stanga.

  Reply
 4. tucu

  Off topic

  APEL UMANITAR.

  Ajutati un biet batrin!

  Am srtrins cu greu 2 lei si am cumparat Romania Libera.

  Acolo am gasit articolul Dnei Mungiu.

  De citeva ore il citesc si rascitesc si nu inteleg nimic.

  Rog,daca cineva are 2 lei de dat pe RL si are timpul si rabdarea sa citeasca respectivul articol sa-mi explice si meie ce vrea respectiva si stimata Doama.

  Reply
 5. andrei

  @ bleen: "Cine mai pune virgulă între subiect şi predicat e banat."

  Primiti cu trolitul?

  Theo are dreptate. Subiectul este Antonescu; Antonescu este un ramator; ramatorii se tin mareti, intotdeauna, cu virgulele la spate.

  Theo nu pune virgula dupa subiect, theo pune virgula la subiect.

  Reply
 6. theo

  omul antonescu, este el insusi un fals.

  este strigätor la cer, sä stea sub sigla lui brätianu, si sä-l iubeascä pe iliescu.

  este perversiunea intruchipatä, a unui porumbac ,färä personalitate, ce nu trebuie, sä aibä, nici o functzie in stat.acestia sunt trädätorii ROMANIEI-:

  Reply
 7. Mih

  Poate ca parerea mea plateste tribut unor idei premergatoare situatiei de la RTV (Lazaroiu/Hurezeanu).Mentionez ca despre Hurezeanu am de multa vreme o parere fff proasta (n-as spune ca mai proasta decat despre Ciutacu sau Badea, dar in cazul lui EH, altele erau asteptarile…).

  Ideile premergatoare la care ma refer sunt legate de acceptarea necesitatii de a folosi si tactici mai putin ortodoxe in razboiul contra sistemului ticalosit. Cu sistemul iliescian (comunisto-securisto-mafiot) nu cred ca poti lupta doar scotand pieptul inainte, cavalereste, folosind doar arme conventionale si onorabile.Atata timp cat te confrunti cu un adversar foarte bine organizat si parsiv, abil in a manui "invataturile" de sorginte KGB-ista cu mult talent si eficienta, ar fi o naivitate paguboasa si chiar nefasta sa te limitezi la respectarea unor reguli de "onorabilitate". Eu cred ca poate fi vorba mai degraba, de siretenie inteleapta, decat de abdicare de la principii.

  Revenind la subiectul Lazaroiu/Hurezeanu, as astepta sa vad ce discursuri au, ce modificari apar fata de ceea ce stiam (sau credeam ca stiu), ce informatii apar, sau ce urmari se intrevad a avea alaturarea celor doi in emisiune.

  Poate ca Lazaroiu ma va dezamagi, poate ca nu. Poate ca rezerva mea in a reactiona prompt fata de o noua realitate, contrarianta, nu este decat o manifestare a naivitatii. Poate, nu.

  Oricum, cred ca e mai bine a depasi primele reactii, mai degraba emotionale si a privi lucrurile cu oarecare detasare si cu rabdare.

  Imi place sa cred ca Lazaroiu are asa, o figura cabalina si ascendenti greci…:)))

  Reply
 8. Nea

  Vadim e ultra-respectabil faţă de Hurezeanu. A fost consecvent de când stătea cu limba în curul Ceauşeştilor şi până azi.

  Reply
 9. Bleen

  @yeba

  Aici chiar că nu-l înţeleg. Ciutacu şi Badea sînt ultra-respectabili în comparaţie cu Hurezeanu. Nu-mi dau seama cum poate face emisiune împreună cu o jigodie de teapa lui Hurezeanu. Şi, mai ales, cum poate declara aşa ceva despre el.

  Reply
 10. Yeba

  Si mie mi se face stomacul ghem, doar că off topic. Lăză îl respectă pe Hurezeanu, i se pare echilibrat. Precis îmi scapă ceva.

  Reply
 11. DanCanada

  @Mih: Din pacate e de conceput. Nu numai ca e posibil, da' e chiar probabil.

  Intrebarea e citi romani dupa alegeri au sa mai ramina in tara…

  O sa fie guvernul, babele si Iliescu, restul au sa emigreze 🙂

  Reply
 12. Mih

  Nea, mie mi se face stomacul ghem,de repulsie.

  E de neconceput ca indivizii astia ar putea castiga in 2012 si 2014.

  Reply
 13. Nea

  Mih, era în Familia Simpson un episod cu o marionetă malefică. Desen-desen, păpuşă-păpuşă, dar mă treceau fiorii când o vedeam. La fel şi cu ăsta.

  Reply
 14. Nea

  Bine, ăla din dreapta e tâlhar de operetă, aşa cum a fost şi un Vodă Cuza de operetă şi aducător de ţigări de operetă. Mih, ţi-am mai zis, îmi place la nebunie ciuful ăla arămiu.

  Cel din stânga e pe bune.

  Reply
 15. Nea

  Unul dintre cele mai grave păcate ale clicii Iliescu-Antonescu-Constantinescu (n-a, că l-am pus ca pe Isus, între doi tâlhari) este că a spurcat judecata dreaptă a Doinei Cornea şi altor personalităţi luminoase. I-a făcut să-şi dea în petec la bătrâneţe, după ce au ţinut partea democraţiei chiar şi în anii dictaturii ceauşite.

  Reply
 16. Florina

  Antonescu a făcut pînă acum un singur lucru semnificativ în viaţă. A demonstrat că o putoare incapabilă şi fără nici o valoare care poate servi conjunctural scopurilor unuia sau altuia poate să o ducă foarte bine şi să ajungă foarte departe. La 20,02% în turul I al prezidenţialelor din 2009 şi la 27,7% intenţie de vot după ultimul sondaj IMAS de acum o lună. Acum se confruntă, după 21 de ani de atitudine consecvent în slujba altora dar niciodată "altora" însemnînd alegătorii, nu mai zic poporul, cu cea mai grea situaţie, aceea de a fi tras pe sfoară de ultimii pe care mizase, pesediştii şi pe ultimul, ajuns – n-ar mai fi ajuns, pentru noi! – în dec. '89 primul. Alegerea nu a fost prostească, a fost făcută din disperare şi în virtutea, repet, singurului lucru pe care ştie să îl facă. Dacă ceea ce spune acum este revoltător pentru orice român cu un minim bun simţ – ha! – pentru el nu este decît expresia disperării că este pe cale de a fi mazilit de cei în care îşi pusese speranţa şi de a ajunge acel nimeni care a fost tot timpul. De aici încercarea de resuscitare contra naturii evenimentelor a mumiei bolşevice.

  Mih, foarte bun link-ul. Nu-i cazul să-i uităm pe cei care l-au susţinut cu atîta fervoare acum doi ani – şi nu-i vorba numai de cei din lista respectivă, ci de toţi care au putut avea un impact asupra alegătorilor – şi care acum, în eventualitatea în care ar mai avea un fir de real bun simţ, nu din cel clamat şi fără nici o acoperire de către CA, ar trebui să tacă. Dar bănuiesc că le e greu să ţină gura închisă cînd le este atît de foame. Ca şi atunci, de altfel, că proşti nu par a fi. Sau dac-au fost, măcar să recunoască, altfel sînt mai jos decît Postelnicu.

  Şi da, manipulare în cel mai odios stil bolşevic, pentru că falsificarea istoriei – spre deosebire de propanganda strict specifică vremurilor comuniste, de exemplu – are efect de sminteală pe termen şi cu consecinţe greu de estimat şi este un atac la adresa identităţii naţionale sau la încercarea de construcţie a identităţii naţionale.

  Reply
 17. Flavia

  Imi este si greu sa mai comentez trasnaile acestui individ. Pentru mine este non-subiect. Cum a fost si la alegeri.

  Reply
 18. DanCanada

  Aberatiile crinului sint inca o dovada de ce trebuie vot uninominal in Romania. Se vede clar (pentru a cita oara?) ca votatul impersonal pe liste duce la propasirea in politica a unor retardati si la o disconectie totala intre interesele celui ales si interesele celor ce-au ales.

  Reply
 19. tucu

  @frank zappa

  Lovituri de stat de catifea de maciuca sau de convenienta au fost date in toate tarile lagarului socialist.

  In toate aceste tari , cu exceptia Cehiei prima runda de guvernare,poate si a doua ,au fost asigurate de fosti nomenclaturisti.

  Deci toti au plecat din start in acelasi mod , Romania avind un usor avans datorita tragismului rasturnarii dictaturii. Revolutie la televizor, morti, torturati, tancuri impuscaturi ,tot tacimul necesar inpresionarii unor oocidentali sensibili.

  Totul a fost bine si frumos pina la prima mineriada din ianuarie 90 cind IMGB a facut ordine cu bitele. Cireasa de pe tort a fost pusa insa in iunie 90 cind occidentul a fost anuntat ca la noi nu s a schimbat nimic.

  Aurtorul incontestabil a realinierii Romaniei in estul salbatic de tip sovietic a fost Ion Ilici Iliescu si acolitii sai .

  Crin Antonescu are marele merit ca nu ne lasa sa uitam .

  El si amicul sau Ponta ne anunta in avans ca actuala putere va infunda puscaria ca asa vor muschii lor de dictatori democrati.

  Sa asteptam cu incredere si speranta noua epoca Iliesciana .

  Reply
 20. frank zappa

  @Radu

  "Eu cred contrariul, problemele României de astăzi sunt generate chiar de Ion Iliescu. Daca nu-si baga coada la revolutie astazi eram o tara normala."

  Problema e ca multi staruie in aceasta confuzie cu revolutia… nu a fost decat o clasica lovitura de stat, un puci bolsevic, facut dupa toate "schemele loviturii de stat" descrise de Malaparte. Daca nu erea Ilici – era altul, va aduceti aminte ce forfota de activisti PCR era la CC, TV sau MAPN?

  Prima schimbare (de forma…) s-a facut abia la alegerile din 96, dar si acelea nu puteau decat sa faca lucrurile sa evolueze pe fagasul trasat de constitutia Iorgoveneasca

  In 99 am mai avut o tentativa de lovitura de stat – (restauratie) sprijinita din greu de iliescu, vadim, etc…

  Sa-l lasam deci pe Dl Betonescu sa candideze, va promit ca va fi distractiv. Tipu' e disperat ca o sa-i traga astia presul de prezident inainte de 2014 si incearca sa se scoata lingand mumia patriarhului comunist.

  Reply
 21. Never G

  In Romania de dupa 89 s-a dus o munca asidua de prostire a maselor prin promovarea nonvalorilor. Se pare ca au reusit in parte, alfel nu se explica aparitia pe scena politica a unor personaje ca Antonescu.

  De asemenea personaje a avut si mai are nevoie Iliescu si cei din anturajul lui. Ce altceva spune faptul ca Antonescu e propus de PSD candidat la presedentie?

  Reply
 22. Liviu Iordache

  Haideti sa lamurim studiile de istorie ale repetentului. In primul rind, facultatea de istorie nu mai exista, ca si cea de filosofie, se facuse o struto-camila, istorie-filosofie, in care istoria era Nicolae Ceausescu, iar filosofia, la fel. In aceste conditii, specimenul ramine de 2 ori repetent, din lenea colosala, dar si din abordarea vietii in registru minor, la plesneala. Absolva chestia de care spuneam, dupa care merge la repartitie, fiind si casatorit. Repartitia se facea pe tara, in ordinea mediilor, un punct in plus fiind pentru cei casatoriti, pentru care se incerca sa se gaseasca locuri de munca in aceeasi unitate (scolara, in acest caz). In aceste conditii, fiind ultimul absolvent din romania acelui an la specialitatea istorie-filosofie, numitul este repartizat in judetul vaslui, intr-o comuna fara gara, si numai pentru ca sotia avea o nota mai buna. Pentru ca el nici nu are catedra de istorie sau de, ma rog, filosofie (de fapt educatie cetateneasca, din spusele tovarasului), ci i se dau niste ore de franceza (pe care nu o cunoaste). Astea sunt studiile "istoricului" care vrea sa fie intiiul roman!

  Reply
 23. poweraxxel

  … devine din ce in ce mai evident, ca nu este vorba despre Romania noastra, ci despre Romania lor …

  A inceput cu "poporul PSD". S-a extins de curand la "poporul USL". Se va sfarsi cu "puscarie pentru cine este impotriva noastra" … Ma intreb daca toti cei ce critica astazi USL-ul vor sfarsi in puscarie sau doar "corectati" cum a fost Ciuvica pe vremea "democratiei" lui Nastase?

  Inainte de a ne teme de "tirania" puterii cred ca ar trebui sa ne temem de nebunia opozitiei.

  Reply
 24. Radu

  Eu cred contrariul, problemele României de astăzi sunt generate chiar de Ion Iliescu. Daca nu-si baga coada la revolutie astazi eram o tara normala.

  Reply
 25. valentin

  @dragos: nu cred ca erau atatia cretini.O buna parte erau pur si simplu dezinformati.Ca doar nu or fi murit sapte miloane din ei intre timp de a ajuns USL la cinci milioane de voturi.Dar ce-i drept e drept sunt si ei vinovati pentru alegerea facuta. Nu cred insa ca e mai vinovata victima decat escrocul.

  Reply
 26. Dragos

  la prima vedere "problemele României de astăzi nu sunt generate de Ion Iliescu" pare de un tembelism colectionabil.

  la o analiza mai atenta, Crin are dreptate: in data de 20.05.1990, cunoscuta ca Duminica Orbului, din 14.826.616 rumani verzi prezenti la urne, 12.232.498 (85%) au optat pentru Iliescu.

  corect: problemele României de astăzi au fost generate de 12.232.498 de cretini.

  Reply
 27. Dana Goga

  N-ar fi de mirare ca, intr-un viitor discurs pe aceasta tema, Antonescu sa-i gaseasca vinovati pe tamplarii care au fabricat cozile de topoare si de tarnacoape cu care minerii i-au ciomagit pe bucuresteni.

  Ca fara ele, numai cu mainile goale….

  Reply
 28. Mih

  Va mai amintiti?
  http://old.cotidianul.ro/100_de_personalitati_i_s
  Ei si inca multi oameni cu pretentii de respectabilitate si inteligenta, adesea "dascali", "educatori" si formatori de noi generatii, "modele" intelectuale, (pretins) de dreapta, si-au adus contributia la pozitia politica si telurile prezidentiabile ale acestui personaj de o evidenta mediocritate si abjectie. Aceasta cohorta de sustinatori mi se pare cel putin la fel de ingrozitoare si nociva, ca Antonescu insusi.

  Reply
 29. Glook

  Trist e ca textul asta nu e de azi de ieri. Circula intens in perioada primei candidaturi prezidentiale a lui TB. E tare interesant ca lumea infuleca pe nerasuflate si se tot propaga. Nu stiu cati stau si cauta 3 minute sa vada de fapt ce e adevarat. Acu ca mesajul vine de la un 'istoric' probabil si mai putini.

  Reply
 30. oldhash

  Buna ziua!

  În fata traznailor unui astfel de avorton, oamenii simplii de la tară au o vorbă:

  «Mai bine îl facea mă-sa un căcat la umblătoare!»

  Reply
 31. ribelalu`

  @ tucu:

  si Bervik ala in Norvegia cam la fel vedea "normalitatea" asta. poate ca ar trebui, pentru prima data in istoria tarii, ca oamenii aia imbracati in halate albe sa actioneze preventiv cu Antonescu asta.

  Reply
 32. valentin

  Complicele Basescu Traian a dirijat trenurile de la Gara de Nord pana in Piata Universitatii folosindu-se in mod ilegal de sinele de tramvai si cablurile de troleibuz.Pentru ultima parte a traseului a urcat doua locomotive intr-un taxi si le-a insotit personal pana la destinatie,adica Piata Universitatii unde le-a predat personal si in mana faptuitorului Iliescu Ion.Mai departe numitul Iliescu Ion a folosit trenurile pentru a imprastia manifestantii.(Extras din depozitia istoricului Crin Antonescu pastrata la Institutul Revolutiei Romane).

  Reply
 33. @@@

  Desi devin oarescum redundant, nu pot sa ma abtin: Detestabila specie, asta, a politrucilor! Dar, asta-i "tara", asta-i "poporul". Ergo, la asa "fundament", asa "emanatie".

  Ce ma duce la disperare e faptul ca, din pacate pentru mine, inteleg ce se intimpla in jurul meu. Tare as vrea sa fiu prost, dar PROST, pentru ca, atunci, probabil, nu m-as mai simti atit de strain intre "conationali".

  PS Ma umileste sa constat cum, de exemplu, ziua nationala(cu minuscule, c-asa a devenit) se "sarbatoreste" cum si cind are chef fiecare, de preferinta nu pe 1 decembrie. La fel ca si craciunul etc. etc.(Sorry daca-s offtopic, dar m-a ajuns lehamitea rau de tot)

  Reply
 34. Mih

  Off topic

  De Sf. Andrei, "La multi ani!" tuturor celor care isi aniverseaza azi ziua onomastica.

  ……….

  Noua declartie a liderului liberal nu face decat sa reconfirme (pt a cata oara?)caracterul de o abjectie gretoasa a acestui sinistru personaj. O molusca politica secretoare de substante toxice care pretinde delirant ca e vertebrata.

  Reply
 35. tucu

  @Florina

  Titlul articolului e gresit.

  Crin Antonescu nu falsifica istoria ci vede normalitatea din ea.

  Normalitatea lui evident.

  Crin Antonescu a anuntat ieri la Bistrita ca nu vede nimic rau in asmutirea minerilor impotriva populatiei, in aservirea Romaniei fata de Rusia,in creerea sistemului mafiot care ne conduce de 20 de ani.

  Crin Antonescu ne anunta ca asta e normaliitatea si la nevoie va aplica democratia iliesciana.

  Sigur ca va fi o problema cu chemarea minerilor deoarece Basescu nu va mai fi subsecretar de stat la transporturi navale.

  In iunie 90 nu era nici macar atit -dar minciuna este forma de adevar la mare pret in tabara USL.

  Reply
 36. Radu

  E clar,nu mai e pic de liberalism la Antonescu, asta nu-i de dreapta,e clar de stanga, gandeste de stanga, caci numai stanga incearca sa legitimeze totul, chiar si greselile si crimele…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *