Cum să-l aducem pe Obama înapoi?

cnn trump

Era o vreme în care, ca să mai ocolesc mizerabilele știri interne, mă refugiam în externe. S-a dus.

Și nu numai că s-a dus, dar a luat-o cu mult înainte peisajului politico-social intern. Ca de obicei, rămînem de căruță.

Cu toți proștii și neterminații noștri, care au posibilitatea să se exprime liber, inclusiv de propriile merite și propria conștiință. Cum poți spune altfel, dacă tu nu ai făcut măcar o casă, și dacă nu ai bani de mîncare mîine, că Trump este prost?!

Dar cum posibilitatea exprimării libere există, poți. Poți și mai rău, și mai grav. Poți face ce a făcut CNN cu o zi înainte de a prelua Trump președinția.

Poți să-ți pui problema cine ar veni în Biroul Oval, la Casa Albă, dacă președintele ȘI vicepreședintele ar muri chiar de ziua inaugurală?

Poți, dacă te cheamă CNN. Nu vreun tîmpit, nu vreun neterminat, nu vreun incapabil din cei care stau pe food stamps și urlă la protestele anti-Trump, ci una din cele mai mari televiziuni americane. Atîta jigodism nu am crezut că pot vedea la americani! Să pui problema morții ambilor, președinte și vicepreședinte, este egal cu închiderea imediată în închisoare. Dar nu pentru ”presă”. Care le ambalează, aceste probleme, în așa fel încît oricînd poate să scape.

I-a împiedicat ceva să facă asta? Nu. CNN a demonstrat, cu această ocazie, nu numai cît de toxică este pentru toată lumea, ci și cît de mult își dorește să dispară republicanii de la Casa Albă. Să dispară în cel mai strict înțeles al noțiunii. Să moară. În atentat terorist islamic! Cît de nepatriotică, cît de jalnică, cît de fanatică, cît de jos poate ajunge presa?!

Atît de jos. Presa care nu prezintă fake news. Presa așa zisă quality. Presa progresistă. Dar se mai poate numi presă un organism care, ar putea spune unii, își dorește sau sugerează asasinarea președintelui și a vicepreședintelui, numai și numai din cauză că democrații au pierdut?

Urmăriți și judecați singuri, am sau nu dreptate? Cînd s-a mai întîmplat așa ceva? Asta e presă?!

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *