Deschideti bisericile. ACUM!

Covid 19 este o amenințare serioasă la adresa sănătății noastre, a tuturor. Dar asta nu înseamnă să tolerăm măsurile uneori arbitrare și excesive ale guvernului. 

Putem merge la supermarket, acolo unde ne întîlnim cu zeci, dacă nu sute de persoane. Asta este permis. Dar nu putem, în continuare, să mergem la biserică, acolo unde distanțarea socială este respectată. De ce? Ce lege, ce articol de lege ne îngrădește dreptul la hrană spirituală? 

Deschideți bisericile. ACUM!!

Bisericile nu sînt cluburi, și activitatea desfășurată în interiorul lor nu este una recreativă. Bisericile sînt parte importantă a culturii noastre și ne susțin ca indivizi și ca nație. 

Prin Constituție, avem dreptul la hrană, fără ca aceasta să fie împărțită în hrană fizică și spirituală. Și atunci, dacă ne permit să ne facem aprovizionarea, asigurîndu-ne hrana, de ce nu ne permit să accesăm și hrana spirituală??

Repet: care este justificarea legală a guvernului privind această încă restricție? Covid 19, știu. Cîte drepturi vom mai accepta să ne fie luate, pentru a doborî acest inamic nevăzut? 

A venit momentul să spunem guvernului: 

Deschideți bisericile. Acum!!

Speriații #stațiacasă nu au de ce să se teamă. Nu îi va lua nimeni din case să-i ducă, împotriva voinței lor, la biserică. 

Biserica este pentru noi, credincioșii. Și este, repet, hrana sufletului nostru. 

Cum își pot permite niște guvernanți efemeri să ne lase fără această hrană? 

Biserica este o farmacie duhovnicească, unde fiecare găsește leac pentru sine împotriva săgetărilor păcătoase. – a spus Sîntul Ioan Gură de Aur. 

Iar Sfîntul Iustin Popovici a spus: 

Prin firea sa Dumnezeiesc-omenească, Biserica este, fără îndoială, un oeganism fără asemănare în lumea pămîntească. În această fire a ei este și sfințenia ei. De fapt, ea este atelierul Dumnezeiesc-omenesc  al sfințirii oamenilor, și al sfințirii prin oameni, a celorlalte zidiri. 

Deschideți farmaciile inimii. Deschideți bisericile. Acum!

Dacă preoții care s-au împărtășit și au slujit (fără mască) alături de ÎPF Pimen, nu s-au îmbolnăvit, ce îi mai oprește să ne lase în biserici, cu toate măsurile de precauție luate? 

Deschideți bisericile! ACUM!!

 

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *