Din jurnalul german al fericirii (III)

Dorelian Bellu (Mondorama și dexonline.ro):

Episodul III

Neamţul are o vorbă despre cel care face promisiuni fără acoperire sau despre cel care îşi asumă riscuri aiurea: s-a aplecat prea mult pe fereastră; la cum stau lucrurile, se pare că Angela Merkel a ieşit atât de mult în afară încât acum se mai ţine de pervaz cu degetele de la picioare, cam cum se agăţa de orice obiect care-i ieşea în cale Olive a lui Popey, când malacul de Bluto voia s-o răpească… În rolul lui Popey pare să fie Erdogan, pe care Merkel îl vizitează azi la Ankara; se ştie că preşedintele turc a cerut 2,3 miliarde de Euro pentru oprirea refugiaţilor.

O ştire care ar părea simpatică, dacă nu s-ar vedea în video (linkul la final) cât de dramatică e situaţia, vine de la Berlin: refugiaţii intraţi în ţară cer oprirea venirii altor refugiaţi… Ploaie şi cozi interminabile la un centru de înregistrare…. un om povesteşte: merge foarte greu; suntem prea mulţi; trebuie să se schimbe rapid ceva; vin aici de patru zile, stau toată ziua în ploaie şi-mi aştept actele; habar n-am ce va urma; la opt seara vine un autobuz, ne ia pe toţi şi ne duce la adăposturi, de fiecare dată dormim în alt adăpost; nu-mi place situaţia; iar omul continuă: dacă guvernul n-are niciun plan şi nici adăposturi, trebuie să nu mai lase alţi refugiaţi să mai intre în Germania! Altfel va fi aici în curând o problemă uriaşă.

Șeful sindicatului poliţiştilor are o soluţie, pentru care ar fi fost linşat în urmă cu două luni: trebuie să construim garduri pe graniţele Germaniei; dacă noi facem asta, se va declanşa o reacţie în lanţ: vor construi şi austriecii, şi slovenii; de aşa ceva avem nevoie (declaraţie pentru Welt am Sonntag).

Ultimele informaţii arată că în Germania sunt înregistraţi câte zece mii de nou veniţi pe zi.

Candidata la primăria Kölnului, Henriette Reker, independentă şi susţinută de CDU, verzi şi liberali, a fost înjunghiată sâmbătă… Femeia a fost operată şi e în afara oricărui pericol. Reker este implicată în acţiuni sociale, militantă pentru toleranţă şi împotriva rasismului. Atentatorul a mai atacat cu cuţitul încă patru persoane din anturajul candidatei. El ar fi făcut parte în anii 90 dintr-un grup neonazist şi ar fi spus că a comis atacul ca măsură împotriva politicii pro-refugiaţi a candidatei.

Tot sâmbătă a fost înjunghiat şi omorât un afgan, într-un adăpost din landul Thüringen, după o ceartă cu alţi câţiva compatrioţi.

Situaţia rea dintr-un centru de refugiaţi din Hamburg este descrisă în câteva reportaje: afară sunt şase grade, ploua întruna, în corturi aerul e stătut, hainele sunt jilave, încălzirea nu funcţionează mereu; paturile sunt suprapuse, iar cel care stă sus dă cu nasul în picăturile de apă de pe tavan… Refugiaţii ameninţă că vor incendia corturile.

epochtimes.de aminteşte de o hotărâre din 2004 a unei instanţe, conform căreia bigamia refugiaţilor este recunoscută şi, atunci când e cazul, ambele soţii ale unui refugiat pot beneficia de ajutor social.

Din politica locală s-a făcut auzită vocea unui lider CDU din landul Hessen, care le-a cerut celor care critică actuala politică a guvernului în ceea ce priveşte refugiaţii să părăsească Germania.

Și două ştiri ceva mai vechi: societatea germană feroviară şi cea de autobuze din Hamburg au trimis circulare prin care li se spune controlorilor să închidă ochii atunci când găsesc refugiaţi fără bilet.

Video situație Berlin.

(Foto: breakingnews.com)

Facebook Comments

2 Comments Din jurnalul german al fericirii (III)

 1. Daniel Mircea

  Par scene de conflict dintre conceptele eronate ale elitelor politice germane și testul realității. Oare în teoria politica care susține acele schimbări sociale și etnice din Germania este prognozat un punct sau termen de la care fenomenul de imigrare masivă va începe sa dea rezultate pozitive sau va începe sa fie profitabil pentru societate?

  Reply
  1. Florina Neghina

   Eu nu stiu sa existe ceva de genul asta, ci ca totul s-a adaptat din mers, la conditiile in care valul migratoriu deja era pe continent. Si ca s-a adaptat prost, foarte prost. Consecintele sint doar banuite.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *