Dragnea sau Grindeanu?

Pe cine alegem, dacă e vorba despre Dragnea și Grindeanu? Dar trebuie să alegem pe cineva? Și de ce? 

Se poate întreba orice om neimplicat în politică, dar în același timp curios ce se întîmplă în România. 

Da, din punctul meu de vedere, trebuie să ne intereseze ce se întîmplă în PSD. De ce?

1. Din lupta dintre doi golani, dacă ambii ar fi așa, ar rămîne numai unul. Cîștigul incontestabil ar fi al nostru, cu cît mai puțini, cu atît mai bine. 

2. Dar din ce știm pînă acum, și e imposibil să nu fi apărut pînă acum, numai unul e golan, adică are dosar penal pe rol. Celălalt a reușit să se mențină de 20 de ani, de cînd spune că e membru PSD, curat. Ceea ce, pentru PSD, e o performanță. 

3. Dacă tot trebuie să avem social-democrație de tip european, spălată, învățată și necoruptă, atunci în nici un caz Dragnea nu răspunde acestor solicitări. Și trebuie. Nu pentru că nu am putea trăi fără, a dus-o omenirea bine mersi și a avansat din toate punctele de vedere pînă la apariția comunismului, dar așa ne trebuie, cînd dezvoltăm societăți libere, riscăm să contribuim și la apariția minunilor ăstora. Asta e, ne-am făcut-o cu mîna noastră, acum suportăm consecințele. 

4. Dacă tot am ajuns aici, și numai pe plan intern, PSD este partidul care a cîștigat alegerile și a format guvernul, Grindeanu este șeful acestui guvern. Sînt realități incontestabile. De cum va evolua sau regresa PSD, de cum va administra țara în perioada următoare depindem toți. 

5. Nu lipsit de importanță, iarna trecută, Grindeanu a dat curs solicitării președintelui Iohannis, prezent la Guvern, de a nu promova ordonanța 13. 

Puncte slabe Grindeanu.

Are. 

1. Nu se știe unde este cartea pe care a publicat-o, ”Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, cea trecută în CV.

2. Se știe însă că este rudă prin alianță cu Ponta, mama lui și mama Dacianei Ponta fiind surori. 

Știu că multora li se pare că nu e nici o șmecherie dacă Dragnea va fi înlocuit cu Grindeanu, chiar dacă nu așa se pune problema. Știu că abia așteaptă să spună ”Toate partidele/Aceeași mizerie”. Știu că e posibil ca Grindeanu să ofere multe surprize neplăcute pe viitor. Știu ce susțin.

Dar îl susțin numai și numai pentru că decizia trebuie luată acum, nu pe viitor. Un viitor incert, pentru care nimeni nu poate băga mîna în foc ca va fi așa sau într-un alt fel. Pentru care putem oferi numai proiecții. 

Și pentru că, în primul rînd, PSD este cel mai mare partid din România. E simplu, nimic mai simplu decît să spui că nu te interesează gașca de golani, pînă trebuie să treci pe lîngă ei sau prin deciziile ei. 

Dacă, sprijinindu-l pe Grindeanu & comp, creștem un monstru este nesemnificativ acum, cînd trăim deja cu tatăl monștrilor la putere. 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *