GHIȚĂ-GATE

Marian Zulean, Profesor la Universitatea București:

V-aș ruga să luați o pauză de la popcorn și ”canale”, fără a acorda un wild-card pentru Koveși-Coldea, ca să chestionăm acuzațile interlopilor, preluate de vuvuzele.

Claim 1- ”România a devenit un stat mafiot!”
Pai acum a devenit? Prin Coldea și Kovesi? Dar privatizările cu dedicație, firmele sub acoperire care distorsionează piața de 20 de ani, ”Caritas”, ”FNI”, ”Terasa Anda”, Murfatlar, Hrebe’, Magu’, mătușa Tamara, ANRP, Cătălin Voicu, generali Soare-Zamfir-Gioni Popescu et alli. Chiar și în mediul academic se știa, la ultimele granturi deschise prin 2012, că nu poți câștiga un proiect Parteneriate PNII, dacă nu te asociezi cu Siveco, Teamnet sau Asesoft… să nu mai vorbim de licitațiile trucate și contractele cu statul. Cum grano salis, pls!

Claim 2- ”Ghiță a primit ajutor pentru a pune mâna pe postul Realitatea, de la SOV”. Dar SOV de unde îl avea? L-a moștenit de la mă-sa? Nu se plimba Radu Timofte cu mașina de la SOV ? Dar tranziția postului, prin Elan, și aterizarea la Marcel Pacuraru-Gusă cum o fi?
Mâna întinsă, care spune altfel de povești e de înțeles, pentru milogi, dar noi ‘om fi cu toții proști? Puțină memorie instituțională, ce naiba!
PS- se admite si memoria personala?

ghita-sov

(Foto: evz.ro)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *