Guvern iresponsabil, societate civilă la fel?

Guvernul a anunțat, prin ministrul Muncii Lia Codruța Vasilescu, că urmează măriri considerabile de salarii. Conform ministrului, de mîine sînt așteptate discuții cu sindicatele privind Legea salarizării unitare. 

Pînă la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, dupa 4.000 lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creșteri, dar nu foarte mari.” – ziare.com

Cîtă minte să NU ai ca să nu-ți dai seama că acestea sînt pomeni, nu salarii bazate pe competitivitate și merit? Cîtă minte să NU ai ca să nu îți fie teamă că vom ajunge în situația Greciei, mai puțin turismul și fructele? Cîtă minte să NU ai încît să nu strigi la protestul anunțat pentru diseară împotriva acestei absolut discreționare măsuri populiste? 

Cînd strada, în lipsa partidelor dezangajate din scopul lor, a preluat rolul opoziției, cît de rupt de realitatea cotidiană să fii încît în fața unor asemenea pericole să nu spui nimic? 

Cît de sus, în nori, să ai capul pentru a demonstra, la modul general, pentru DNA ( care nu știu să fie în pericol de desființare, iar o posibilă comasare cu DIICOT nu văd ce ar putea aduce atît de rău, apocalipsa, nu altceva) și puțin să-ți pese de problemele economice pe care le poate crea acest guvern? 

Cît de dus să fii încît să nu îți pese nici o clipă de afacerile pe care le pot derula serviciile, fără cel mai mic control din partea cuiva, și să nu te intereseze ce se desfășoară la vedere, cu banii tăi? Să permiți desfrîul, dezmățul și scăldarea unora în banii care nu le aparțin. Banii tăi. 

Cu banii tăi, da! Guvernul nu face bani, încasează bani. Guvernul nu produce nimic și putem să-l facem cît mai mic (varianta ideală), în timp ce piața liberă trebuie lăsată să se desfășoare conform meritului, competenței și competitivității. Guvernul nu știe decît să redistribuie veniturile pe care le încasează, de asta și taxele uriașe pe care le plătim. De unde va avea guvernul bani pentru aceste măriri, v-ați întrebat? Ați întrebat? Exact, nu. 

Guvernul nu are alți bani decît cei încasați de la noi, contibutorii. Noi le vom plăti majorările salariale acelor oameni. Pentru ce? Nu știu, întrebați guvernul. 

Dacă vă mai rămîne timp și pentru asta. Altfel, vom ajunge curați ca lacrima și cu păianjeni la cur. Pentru că atunci cînd ai impresia că ești cel mai important din Univers și planeta te privește uimită de frumusețea-ți, dar de fapt politica și societatea sînt lucrurile la care nu te pricepi nici de departe, asta se întîmplă. 

Lăsați să avem cîteva inițiative private ținute pe perfuzii și puse în vitrină, la loc cu vedere, să păcălim lumea că nu ne-am întors în comunism. 

Dar rîdeți în continuare de cei care îl regretă pe Ceaușescu, în timp ce vouă puțin vă pasă de capitalismul care-și dă duhul sub ochii voștri. 

(Foto: gov.ro)

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *