Lectia referendumului

Cred că Traian Băsescu se va schimba. Lecția referendumului, situația României ca țară marginalizată cred că va determina această schimbare. Cred ca ar fi o mare prostie sa urmeze o vînătoare a liderilor USL, așa cum spunea Monica Macovei

Vasile Blaga

 O nouă suspendare a lui Traian Băsescu este “posibilă şi legitimă”, iar referendumul de demitere ar putea fi organizat odată cu alegerile parlamentare.

Dan Voiculescu

Sper ca în perioada imediat următoare, conform angajamentelor pe care le-am luat faţă de Comisia Europeană, pe baza unei proceduri transparente, să declanşaţi procedura de propunere a unui şef al DNA şi a unui nou procuror general, la începutul lui octombrie.

Victor Ponta

Va fi una dintre cele mai fericite toamne ale clasei politice autohtone. USL, PDL și UDMR și-au atins scopul. S-a îngropat securea războiului, lui Băsescu i-a fost băgată pe gît lecția referendumului și partidele pot trece la faza de construcție, acum că au scăpat de antijocul pe care îl făcea justiția.

Facebook Comments

4 Comments Lectia referendumului

 1. oglinjoara

  Bleen
  Scuză-mă că ţi-o spun direct, dar ţi-ai pierdut nu numai simţul umorului, ci şi simţul realităţii.
   
  1. Crezi că lui Băsescu a îngropat securea războiului?
  2. Crezi că lui Băsescu i se poate băga ceva pe gît fără să scuipe?
  2. Cum au scăpat (deja) partidele de antijocul justiţiei?

  Reply
 2. elgreco

  1) Intreb : Oare era cineva care nu se astepta ca Ponta sa-i ceara asa ceva Pivniceresei ?
  2) Procedura trebuie sa fie pe baze transparente (parca asta astepta CE).
  3) Nu tot Base ii numeste defapt ? (Pivnicereasa ii propune)
  Daca gresec corectati-ma.

  Reply
  1. EroulBula

    @elgreco Nu gresesti. Cred ca procedura inlocuirii lui Kovesi si Morar va constitui pretextul pentru o noua suspendare, urmata de referendum, desfasurat simultan cu alegerile.
   Vor derula procedura foarte transparent, propunandu-i presedintelui candidati inacceptabili, presedintele va refuza si va numi pe cine crede el apoi va incepe dansul.
   Probabil vor incerca sa-si atraga de partea lor, da data asta, si oficialii europeni, incercand sa le demonstreze ca Basescu este tiranul netransparent si ….. tiran.
   Baietii n-au stat deloc, deja pregatesc terenul, prin acapararea totala a televiziunii publice. Figuri jalnice, analisti si psihologi de doi bani care umpleau studiourile antenelor fac coada acum pe platourile TVR.
   Marea lor problema este ca afurisita de economie nu vrea sa-i asculte si tine mortis sa nu porneasca, preturile vor continua sa creasca iar incapatanarea lor de a se razboi cu Basescu s-ar putea sa le explodeze in ochi, la parlamentare. Desigur, pentru ca asta sa se intample trebuie ca si dreapta sa miste ceva.

   Reply
   1. elgreco

     @EroulBula  @elgreco Nu contest scenariul descris de tine (are parfum de credibilitate) dar sa nu uitam de la ce plecam (situatia de fapt) un CE si Departamentul US  situate pe pozitii antagonice cu uslameu….hotaritoare va fi mapa profesionala, vom trai si vom vedea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *