Masacrul din Orlando

Cel mai amplu masacru cu armă de foc, din timpurile moderne ale SUA, s-a produs duminică dimineață, în localitatea Orlando, statul Florida, cînd un islamist a deschis focul, cu o pușcă semiautomată AR-15, cumpărată legal,  într-un club gay, secerînd 49 de vieți și rănind alte 53 de persoane.

Deși fusese interogat de FBI în 2013 și 2014, privind legăturile sale teroriste, poliția federală americană nu a găsit absolut nimic neobișnuit, astfel încît procurarea armei, în mod legal, reprezintă eșecul autorităților americane în fața amenințării teroriste.

Exista suspiciunea că atacatorul avea legături cu ISIS, mai mult, tatăl acestuia – care s-a grăbit să declare că atacul nu are nimic de-a face cu islamul, ci cu homofobia fiului său, totul pornind de la faptul că a văzut doi gay sărutîndu-se pe stradă – pretinde că este candidat la alegerile prezidențiale din Afganistan, situîndu-se de partea talibanilor, ce ar mai fi trebuit intelligence-ului american pentru supravegherea acestui individ?!

‘Mintile luminate’ s-au grăbit să califice atacul ca fiind la adresa comunității LGBT, orașele mari și-au luminat principalele clădiri în culorile curcubeului, iar pe Facebook a apărut – cum altfel?! – posibilitatea să-ți colorezi poza de profil accordingly. Presa de stînga a calificat atacul drept al unui dezaxat, evident, fără absolut nici o legătură cu vreo grupare islamistă. O viață chinuită, un suflet neînțeles, posibil el însuși gay, ce mai tura-vura, o victimă și el. Nimic de-a face cu islamul, extremă homofobie, în primă instanță, ulterior o poziție ceva mai nuanțată, dar ajungîndu-se oricum la concluzia că omul avea ceva la bibilică. Doar nu se apuca altfel așa, să tragă într-o free gun zone, într-un loc în care niște oameni nu făceau rău absolut nimănui, dimpotrivă, se distrau, petreceau, discutau într-un spațiu chiar destinat lor. Și se știe doar că zonele în care accesul armelor e interzis sînt respectate cu sfințenie de oricine, inclusiv sau mai ales de teroriști.

Că a sunat la poliție în timpul atacului și a jurat credință ISIS, ce mare lucru? S-a dat și el important, nu toți fac așa?! Nu toți își salvează victimele, de fapt, de ei înșiși, în primul rînd?! Prin masacru, da, n-a avut altceva la îndemînă. Poate cu vorba bună n-a reușit, avînd în vedere că, s-a aflat ulterior, era un obișnuit al locului respectiv.

Și dacă s-a radicalizat, să zicem, asta sigur a făcut-o de unul singur, el însuși, în interiorul lui zbuciumat, cum ne anunță presa. Altfel, om serios, security guard, democrat înregistrat, adică din cei apără comunitatea LGBT, cum să nu poată să-și cumpere legal pușcă?!

Lăsînd ironia amară de-o parte, sînt cîteva adevăruri care trebuie spuse.

1. Armele nu ucid singure, de capul lor, nu au autonomie. Nici de mișcare, dacă nu bîțîie cineva locul unde sînt puse, nici de acțiune, nu sar din rastel, de pe masă, de unde sînt, și încep să se declanșeze singure, nici de voință, de nimic. La capătul oricărei arme se află cineva. Acela trage. Arma, lăsată pe masă, pe masă rămîne, e un  obiect. Cine o face să ucidă este tot omul. Ce vor face progresiștii, vor interzice și oamenii?!

2. Putem constata un pattern aici, cei născuți și crescuți în civilizație ucid, cei nou veniti aduc doar obiceiurile. Și așa se consolideaza terorismul islamic. Dacă nu cumva ”terorism islamic”, raportat la civilizația noastră, nu e oximoron.

3. Tot felul de dubioși, cel puțin, au dreptul să vorbească, fără ca cineva să se scandalizeze, să semnaleze, să  i se pară ciudat că se vorbește despre moartea unor oameni, că doar libertatea de exprimare în SUA e sfîntă. Sfîntă pînă la adevăr.

4. Adevărul, cînd în sfîrșit se dorește a fi spus, nu mai are libertate de exprimare. Probabil pentru ca să ne tîmpim de tot, iar ei să ucidă mai lesne.

Dar asta nu se va întîmpla. Atîta vreme cît un homosexual ca Milo, fondatorul The Kernel, deși cu contul de Twitter suspendat, deși nu i s-a permis să conferențieze în universități, spune adevărul.

Ascultați-l aici.

gunman

 (Foto: cnn.com)
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *