Medievalii din Pungesti si oamenii misto de la Bucuresti

Pungeștenii sînt ținta preferată a ”intelectualilor europenizanți” fiindcă sînt ”needucați, medievali, religioși”. Aici, pe terenul acesta, iluminiștii de la București se pot juca în voie, se simt ca peștele în apă. Cînd e vorba însă de lumea mișto, progresistă, educată, civilizată, de secol XXI cu iPhone, de la București, iluminiștii se simt încurcați. E lumea lor, pentru care au un respect aproape mistic, e tinerețea lor revoluționară, sînt ei înșiși. Drept pentru care psihologizează finuț și filozofează în cerculeț găsind tot felul de paradoxuri, oximoroane, metafore, analogii, nuanțe imperceptibile.

Vorba lui Nedormitul: ”Vor ajunge să spună că protestul anti Roșia Montană e o idee bună, prost aplicată.” Și asta și fac. Ăia care se plimbă de o lună langa prin București au o idee măreață în creier și o sclipire de geniu în suflet, dar nu știu să se exprime. Haideți să fim serioși, la nivel de imbecilitate tristă nu e absolut, dar absolut nicio diferență între protestatarii din București și țăranii hăbăuci din Pungești. Doar ambalajul diferă, dar nici ăla prea mult. Dacă protestele de la București au fost interpretate ca o mare trezire civică, protestele de la Pungești se pliază pe discursul iluminiștilor de la București: ”Popor medieval, de înapoiați naționaliști și superstițioși.” Nici nu vreau să-mi imaginez cîte editoriale vom mai citi săptămînile astea în care ni se va explica cum înapoierea medievală a poporului obscurantist e cauza tuturor relelor. Cam tot atîtea cîte am citit despre oamenii mișto cărora li s-a întîmplat o genialitate într-o dungă și se descarcă imbecil în alta.

Nu. Și Roșia Montană și Pungești fac parte din același film. Aceeași mentalitate, aceleași IQ-uri, același nivel de informare.

Facebook Comments

1 Comment Medievalii din Pungesti si oamenii misto de la Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *