Momente mai mult triste cu USR

Congresul USR.

Ținut săptămîna trecută la… la… la Cluj! La București era, probabil, prea banal. Și prea multă lume din televiziuni și presă. 

Presă a fost ceva, dar mai ceva decît ceva-ul lor am avut noi, online-ul românesc. Doi oameni au stat zi și noapte acolo, înregistrînd tot, apoi reluînd tot și stabilind ce poate fi folosit și ce nu. Băieții ăștia merită toți banii. Și vorbesc cît se poate de serios, nu numai că au cheltuit stînd acolo, dar ăsta este viitorul presei românești. Cu televiziunile și ziarele existente, singura cale de a afla lucruri și păreri noi rămîne presa alternativă. Adică ei, adică noi. Azi, și nu numai azi, ei. Adică Lucian Vâlsan și Alin Ciubotariu

Congresul a fost un prilej de a se mai vedea la față oamenii din USR, de a-și spune păsurile, de a-și alege conducerea. Nicușor Dan a fost ales președinte, și nici nu se putea altfel. Urmăriți-o numai pe fata cu măseaua de minte și veți vedea de ce. 

De la minutul 15:50, Cornelia Florina German, după Nicușor Dan. Și măseaua de minte. După ce am ascultat-o, am vrut să ies pe ușă și să mă duc să-mi scot toate măselele de minte. Odată. Ea a cîștigat 2 (două) voturi. 

Cosette Chichirău cu melodia ”Economic sînt de centru”:

Și pentru alte momente antren și voie bună, din festival, la alegere de pe canalul YouTube Freedom Alternative RO

Ce este de reținut:

Teoretic, USR nu este un partid, neavînd o orientare ideologică asumată. Nici după congres, ori cu atît mai mult după congres, cînd s-a precizat clar acest lucru. Apropierea lui Matei Păun de ruși îl face absolut nefrecventabil. Cea mai mare greșeală pe care o poate face acum Cioloș este să se lase antrenat de useriști, Dan zicînd cu jumătate de gură că sigur, îl propune premier din umbră.

1) Guvernele din umbră există numai în mințile unora și pe hîrtiile de citit ale altora. Altfel, sînt fantome de-a dreptul.
2) Trădează o bună parte din electoratul care îl așteaptă pe el, și nu USR.

Asta dacă nu îi place cumva rezervă. Situație în care nu mă mai interesează, mă interesează cei care vor, și vor să facă ceva ca să obțină.

Motiv pentru care mă interesează USR și ascensiunea ei, care cu toată impresia de grup la bere pe care o lasă, vrea să ajungă numărul doi pe țară. Ceea ce, în lipsa unui partid de dreapta, nu e deloc imposibil. 

Mai mult decît atît, respectul pentru justiție, de la PSD la USR, este același. Diferă numai exprimarea. Cît timp Firea vrea să supună prin referendum soarta decisă în justiție a unei construcții, Șerban (Shere) Marinescu (14 voturi pentru președinție USR, la congres), vrea cam același lucru. Dar pe Facebook:

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.