Noapte albă. Să sperăm că albă.

În momentul în care s-a anunțat că ordonanțele au fost aprobate, oamenii au început să se îndreapte spre Piața Victoriei. Acum (ora 1 noaptea) sînt aproximativ cîteva mii de persoane numai în București. În alte orașe ale țării au ieșit, de asemenea, oameni în număr mare.

La ieșirea de pe strada Paris s-au împrăștiat gaze lacrimogene.

Paul Dragoș Aligică scrie:

Sunt 3 obiective imediate:
1. Sa fie exprimata indignarea si opozitia.
2. Sa fie generate o serie de consecinte politice si sociale imediate prin care cei responsabili sa plateasca un pret masiv pentru ceea ce au facut.
3. Sa fie pus in miscare un proces politic care – in spiritul democratiei, liberalismului si statului de drept- sa foloseasca energiile de la (1) si (2) pentru a trece de la indignare si retributie la contraatac.

(1) este simplu. (2) si (3) necesita insa un plan si leadership.

Totul poate sa se reduca la o rabufnire publica, o racorire fara consecinte.

Dar – e bine sa fim lucizi – lucrurile pot iesi si mai prost dacat atat.
Pericolul cel mai mare este ca in absenta unui plan si al unui leadership, confruntati cu un grup infractional organizat are carui legaturi cu centre de decizie straine intersului national sunt neclare, acest moment de turbulenta sa fie speculat de acele centre de decizie straine intersului national care asteapta de mult un moment ca acesta.

Dincolo de revolta si furie, trebuie procedat cu mare inteligenta si prudenta. In acest moment, acest guvern si acesti indivizi au aruncat Romania pe calea unei crize politice majore care poate degenera rapid intr-una constitutionala si de acolo intr-una geopolitica.

Eu atîta mai spun: între occupy și Maidan. Aveți grijă, miza e mai mare, mult mai mare. Doamne ajută!

PS:   Tot Paul Dragoș Aligică:

Cred ca trebuie intinsa o mana catre toti PSD-istii de bun simt, oameni de buna credinta care sunt in acest moment involuntar bagati in acesta soridida si periculoasa poveste. De ei depinde dezlegarea cea mai simpla a acestei crize ce poate degenera in ceva foarte rau pentru tara.

Pentru urmatoarele 24 de ore cheia este in PSD. Daca exista in PSD un curent si grupari care au in vedere interesul national, acum este momentul sa actioneze public si in culisele politice. Nu trebuie doar sa se delimiteze ci sa actioneze imdediat. Rezolvarea cea mai naturala a acestei crize si stoparea escaladarii ei este acum in mana lor.

Responsabilitatea lor este acum imensa.

protest

(Foto: captură realitatea.net/live)

Facebook Comments

1 Comment Noapte albă. Să sperăm că albă.

  1. DanC

    Sa fie… sa se… etc. Nu! E complicat, cere timp si n-o sa iasa nici-o branza. Si baietii de bine au sa castige putere la butoane. Trebuie back to square one & fast! Punctul 8 de la Timisoara adaptat anului 2017: toti cei cu dosare sa nu mai aibe voie functii politice sau administrative 20 de ani. Ori PSD si juma de PNL in afara legii. Sau dizolvate PSD,PNL,ALDE,UDMR, conducere prezidentiala interimara, alegeri in 2-3 luni. Ciolos inapoi. Orice dar NU sa fie indignare si alte bs-uri care le dau timp mafiotilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *