Marțea neagră. Ce urmează.

Trebuie să știm și să ținem minte permanent, acesta este, în primul rînd, rezultatul votului din decembrie. Și toată clasa politică este obligată să-și asume responsabilitatea. Asta înseamnă ceva mai mult decît declarații sforăitoare.

Declarațiile de acum nu mai folosesc nimănui decît pentru propulsare personală sau de grup.

Așa că, demisia din Parlament a PNL și USL este frecție la picior de lemn. Practic, lasă cîmp liber de desfășurare nestingherită de nimic PSD-ului. Greva parlamentară este și mai lipsită de impact și de sens, nu duce la absolut nimic bun.

Așteptarea semnalelor externe, dincolo de cele care au fost deja, nesemnificative, este nerealistă. Ce pot face mai mult UE și partenerii externi, confruntate ele însele, acum, cu probleme dureroase?! Pot bloca fondurile UE, atît.

Alegerile anticipate sînt cea mai proastă idee. Nu numai că nu are cine să le declanșeze, PSD ca să dea jos PSD?!? Să fim serioși! Dar care credeți că va fi rezultatul lor acum, cu ce se va schimba ceva atît de major încît să se schimbe configurația parlamentară? Sîntem și am fi și mai abitir în situația de dinainte de 11 decembrie trecut, fără vehicule politice capabile să capaciteze votul populației.

Președintele Klaus Iohannis este în această dimineață prezent la CSM. Ce mai poate face? Se poate sesiza Curtea Constituțională a României, în aceste 10 zile rămase, iar Curtea să sperăm că va da și un răspuns în acest interval de timp, răspuns de care să se țină cont. Totul se joacă și trebuie să se joace pe demersuri legale și procedurale.

Foarte important! Toate manifestările publice să rămînă în sfera solidarității calme și să nu se dea curs provocărilor. Cel mai greu lucru nu este să stîrnești o populație nemulțumită, cel mai greu lucru este să o stăpînești. Nu trebuie să li se dea motiv pentru absolut nici o intervenție în forță.

Știu că este momentul celor mai fanteziste mișcări care pot trece prin capul unora, le-am văzut pe Facebook. Tocmai acestea trebuie foarte bine strunite pentru a nu ajunge revendicări sau acțiuni de masse.

psd

Facebook Comments

4 Comments Marțea neagră. Ce urmează.

 1. DanC

  I respectfully disagree. Imi amintesc de parca a fost ieri: ‘stati linistiti la locurili vaostre’. Si am stat. 27 de ani.
  Demersurile legale, incete sant frectie. Baietii au sa castige teren. Guvern interimar (Ciolos?), PSD/PNL in afara legii, cei cu dosare n-au voie sa candideze, alegeri noi.

  Reply
  1. Florina Neghina

   Si la alegeri noi cu cine sa votam? S-au schimbat sau se va schimba ceva in atit de putin timp?
   2) Nu am spus nici o clipa sa stea linistiti, am spus ca nu trebuie violenta. Mare diferenta!

   Reply
   1. DanC

    Am spus: ‘PSD/PNL in afara legii, cei cu dosare n-au voie sa candideze’.
    Stiu, greu. Probabil imposibil ‘pasnic’. Baetii de bine au o fortareata de legi cam greu de dat jos in mod pasnic. Nu stiu, dar astazi aratam rau in fata lumii intregi. Probabil asa si santem. Dupa 27 de ani nu mai vad nici-o scuza.

    Reply
    1. Florin

     Stii bine ca ”PSD/PNL in afara legii” nu se poate, desi n-ar fi rau. ”Cei cu dosare sa n-aiba voie sa candidieze”. Pai se vorbeste de mai mult de 10 ani de chestia asta, problema e ca aia cu dosare vin si cu banii, cum sa-i lasi fara coledz, care va sa zica? Punctul 8? Pai in ’90 era o mina de golani care ragusea in Piata pe subiectul asta, oamenii de bine aplaudau minerii! Si nu numai ei. De CTP ai auzit? Acum, cind cuvanteaza pe la Digi parca-i vocea Judecatii de Apoi. A scapat cineva de verdictele lui, toate fara recurs? De analistii si formatorii de opinie sau moderatorii de la B1 si Realitatea ce sa mai zicem? Numai cind vezi pe cine invita Hoandra, fugi fara sa te uiti inapoi, daca n-ai uitat anii ’90. Macar violatorul national, care iubeste Romania in fiecare zi, oricit de obosita ar veni de la munca sau fara chef la momentul respectiv, are invitat de onoare vesnic pe geopolitrukul Gusa. La B1 ne dau lectii Cornel Nistorescu si Stelian Tanase si Banciu. Daca nu stii, Banciu e ala care ani buni a strigat seara de seara ca n-are nici un rost sa mergem la vot, mutarile se dau in plic de torul futelar de la Bruxelles si Washington! Bomboana de pe coliva este un guru de ultima ora, peste care am dat suspect de des in ultimele zile pe la toate televiziunile de mai sus. Il cheama Jiji, zis si Becali. Unde esti tu Tepes Doamne, sa-i aduni macar intr-o ceata de misei si sa le dai un test cu citeva intrebari simple, gen ”a fost sau nu lovitura de stat in 2012” sau ”a fost sau nu frauda la referendumul care a urmat”. Asta ca sa te lamuresti la cine casca gura seara de seara binecredinciosul popor roman zis cu vederi liberale, de dreapta, iesirea prin Sarindar. Publicul captiv al A3 si RTV nici nu se mai pune la socoteala, desi evident continua sa fie majoritar, disciplinat si fara iesire in cyber-space. Ce sa mai speri, ce sa mai astepti? Poate doar ca Trump nu se va intilni – totusi – cu Putin la Budapesta, peste putin timp. BTW, stii ceva de asta? Eu stau practic in fiecare seara pe Fox si n-am auzit nimic. Aseara i-am trimis un email si lui O’Reilly cu intrebarea asta, dar nu mi-a raspuns, are omul alte treburi si subiecte. In media romaneasca insa, care stie tot si nimic mai mult, stirea e data ca sigura!? Any clue?

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *