Note de parcurs. USB, proiect de tara si Taleb

1) Poziția USB/USR față de cele întîmplate ieri în parlament care este?
Că văd mișcare pentru alegeri deja, ei oricum asta fac, se pregătesc. Mai apar și in emisiuni pe la TV, fac poze, mai și cîștigă. După care nu mai fac nimic. M-am săturat de aflare în treabă, acum chiar mă interesează. Vin alegerile și e foarte important să știm.

Vor fi aleși ca variantă a stîngii, nu? Că dreapta, ceva de dreapta, cît de cît, pe agenda lor nu am văzut. Și încă ceva. Oamenii ăștia plini de activism în sînge am observat că au partenere sau parteneri, heterosexuali adică, au copii, au o viață după care i-ai lua de dreapta clar. Sau tînjesc după așa ceva. Asta pe partea realității. Pe partea a ce declară și susțin, vor căsătorii homosexuale, vor case pentru toți, egalitate și fraternitate. Numai pînă la ce e al meu e al meu și nu dau nimănui altcuiva din el. Adică una vorbim, alta fumăm.

Deci? Poate nu ați uitat cum în toamna anului trecut, după tragedia Colectiv, s-a format un grup care să discute cu președintele niște principii, căi de acțiune, un hai să consultăm și societatea civilă, să nu rămînă neconsultată, primire, protocol, poze, entuziasm, speranță. Și tot Cioloș, care fusese anunțat deja, a venit prim-ministru. Și tot apărat de parlament a rămas, ieri, Oprea. Ne mai facem mult că facem sau chiar facem? Și dacă da, ce? Asta vreau să știu.

2) Cioloș și proiectul de țară. Văd lumea încîntată, extaziată că discursul premierului din parlament, de ieri, a fost extraordinar. Bun, și mai departe? Proiect de țară. Care țară? A lor, a parlamentarilor, ori a noastră? Că de cînd și crima este protejată de anchetă, e neapărată nevoie să știm. Sau poate mă înșel.

Dar ia să vedem din cine e compusă comisia. Pârvulescu, pe listă. Nu, mulțumesc. End of story, ce mai discutăm?!

Aici, și la 1) și la 2), se potrivește perfect articolul lui Nassim Nicholas Taleb, ”The Intellectual Yet Idiot”. Din care:

He speaks of “equality of races” and “economic equality” but never went out drinking with a minority cab driver (again, no real skin in the game as the concept is foreign to the IYI). Those in the U.K. have been taken for a ride by Tony Blair. The modern IYI has attended more than one TEDx talks in person or watched more than two TED talks on Youtube. Not only will he vote for Hillary Monsanto-Malmaison because she seems electable and some such circular reasoning, but holds that anyone who doesn’t do so is mentally ill.

He knows at any point in time what his words or actions are doing to his reputation.

Și din care nu am terminat de recomandat și citat.

UPDATE: 1) A spus Nicușor Dan:

Considerăm inadmisibil votul de ieri din Parlament în cazul Oprea. Este inadmisibil ca din nou și din nou Parlamentul să interfereze cu Justiția. De altfel, în programul politic al USR susținem eliminarea imunităților în materie penală. – Facebook

nicusor-dan-gadea-clotilde

(foto: ziarelive.ro)

Facebook Comments

1 Comment Note de parcurs. USB, proiect de tara si Taleb

  1. Gheorghe Iancu

    USR-iștii nu au învățat nimic altceva și nu știu altceva a face, după cum au dovedit-o la alegerile locale decât să procedeze ca și partidele ce tot au făcut parte din jocul putere-opozițe, în privința modului cum se poate lua un loc în alegeri. Nu tu doctrină, nu tu programe, nu tu politici publice, dar mai ales NU TU VALORI UMANE, capabile și cu stofă de oameni politici și de stat. Filfizoni și filfizoane cât cuprinde. „Succesul„ aparent, se datorează numai faptului că domnul Johannis și el pus Președinte, trebuie să facă loc în Parlament și ong-știlor lui Soroș, că de, doar s-a „investit„ bine și cu un scop, iar acum a venit vremea „să dea și ei lapte„. Și cum altfel – MULGÂND POPORUL, că doar se vede clar că nu avem de a face cu ceva competențe într-un domeniu sau altul. La muncă nu prea i-am văzut. Îi cunosc mai mult ca „mitingiști de profesie„ ce apar când nu te aștepți, ca „ciupercile după ploaie”. Așa că și-au întins corturile goale pe strazi, ca să creadă lumea căs mulți, semn că nu au susținere nici măcar din rândul lor, în mod voluntar, că de știu bine de unde vin banii și că dacă vor să aibă oameni la corturi, este musai să plătească – „cei în mână nu-i minciună”, mai ales că funcții eligibile sunt puține pentru atâția pretențioși și pretendenți.
    Așa că singurul program al lor este „ocupați străzile”, că tot nu a veți ce face și poate pică ceva…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.