Oameni noi, copiii celor vechi

Și nici nu începuse bine anul nou, găsindu-ne tot cu ale noastre, un Iohannis bîjbîind bezmetic pe valul unei noi campanii electorale și un PSD mai hotărît ca oricînd să ne facă la buzunare, că explodă! Partidul mult așteptat, visat, adulat, PLUS-ul tuturor partidelor de pînă acum, în vecii vecilor, amin! avea unul din fondatori, copil al unui securist recunoscut. Recunoscut de Marius Oprea, celebru căutător de moaște anticomuniste.

Marius Oprea se porni a scrie cum tatăl lui Alexandru Iordache, cel care figura ca membru fondator PLUS, partid făcut cadou lui Dacian, mai timid din fire, era chiar cel care îl anchetase pe el la Securitate, pe vremea împușcatului.

Pentru cei care bănuiau o legătură între timid și Secu, nu era decît confirmarea faptului că au avut dreptate. Pentru ceilalți, care erau deja angrenați în campania electorală, lucrurile au picat cum nu se poate mai prost pentru Cioloș.

Ah, dar voi știți cine este Marius Oprea? ALDE, cîh, gunoi! au început văicărelile, în speranța prostească că dacă mînjești mesagerul, va dispărea cumva și fapta.

Este clar că nu poți afirma despre Oprea că este un gunoi, ce nu-mi este clar este de ce el nu ar avea dreptul să vorbească. Dar asta numai mie și încă cîtorva, nu și ”frumoșilor”, ”Noilor” și ”Bunilor”.

Dacian vrea să combată, evident, și iese să ne spună că… Că… Că toți am avut, într-o formă sau alta, legături cu Securitatea. Toți, da.

După ce se calmează, Dacian realizează ce a spus. Și nu e mîndru. Așa că revine cu lămuriri și păreri de rău. A jignit o mare parte din români, mai ales pe cei care au avut de suferit de pe urma comuniștilor și securiștilor. Poate oare să le spună ceva care să-l facă iertat în ochii acestora, mai ales?

Nu poate, nu are cum. Ce a spus ne spune nouă, la rîndul nostru, că omul nu face diferența între bine și rău. Răul a fost Comunismul, implicit Securitatea, și binele? Unde a fost binele, atunci, dacă toți, dar chiar toți am avut de-a face cu Securitatea?

De unde a apărut mișcarea populară care a schimbat un regim criminal cu altul, democrat, în 1989, dacă toți am fost de partea răului?

Nu cred că poate răspunde acestor întrebări, așa că recurge la inutile scuze și păreri de rău. Dar ce crede, oare, cu adevărat? Vom ști vreodată???

Mai mult, a treia zi revine în forță, crede el, și propune ca membrii partidului PLUS să dea o declarație de necolaborare cu securitatea. Păi cine, dacă toți?

Și așa ar rămîne Dacian fără membri…

Dar Dacian are susținători fervenți, așa că se trece și peste asta, ca și cum nu ar fi. Și nici nu trebuie să răspundă la întrebări incomode.

Dacian este ales, la Conferința națională PLUS, președinte al partidului. Totodată, fiul lui Iordache -securistul își dă demisia din partid. În piață se aruncă zvonul că nu a vizat niciodată vreo funcție de conducere acest pui de Iordache. Și atunci, de ce să facă un partid? Din prea plinul inimii?

Păi așa se construieșe lumea frumoasă a lui Dacian, de mîine, din prea plinul inimii?

Și dacă e așa, atunci e o lume socialistă. Numai stîngiștii spun că tot ce fac fac din inimă și suflet. Foloase materiale nu există pentru ei, ei trăiesc cu aer, ca niște ființe superioare.

Rămînem la socialism, așa cum a rămas și Dacian. Dacian vrea să-i și spele la imagine pe cei care au avut legături cu ceva din trecut. Cu ceva asimilat răului.

Suntem ceva rude, e de origine din Pericei (judeţul Sălaj -n.r.) şi dânsul, dar a ocupat responsabilităţi într-o instituţie democratică controlată de Guvern, de Parlament. Cred că suntem rude de gradul 3”.

Spune timidul despre unchiul său (adevărul.ro). Despre cum sora sa, actualmente lucrător în cadrul DGIPI Sălaj, lucrează în aceeași instituție al cărui șef a fost unchiul,  citiți în link-ul de alături declarația.
Surprinzător poate, sora lui Dacian, nepoată a Vulpii, lucrează în instituția pe care unchiul său a condus-o. Dar nu trebuie nici să ne treacă prin cap vreo acuzație de nepotism, așa ceva nu există la oamenii noi, frumoși și tineri. O coincidență, probabil nimic mai mult.
 
 
Sîmbăta trecută, domnul Cioloș a anunțat că s-a născut ”principala forță de opoziție la PSD”, prin ceea ce s-a numit alianța USR- Plus. În afara faptului că s-a stabilit, Dacian Cioloș, primul candidat pe listele comune la alegerile europarlamentare, este alianța unui om cu un partid. Nu știu, nu știm ce a adus în plus partidul PLUS USR-ului. Partid parlamentar în creștere în sondaje și de imagine, este cel puțin ciudat că renunță la locul I pe liste în favoarea cuiva al cărui partid nici sediu în București nu știm să aibă.
 
Dar cum alianța este făcută, listele întocmite, așteptăm ca fostul membru Vatra Românească, începînd de astăzi, să dea serios la temelia PSD. La care, momentan sapă cu mult aplomb numai Ponta și Firea. Pentru că dacă nu știm ce direcție are alianța, măcar atît să facă, să dea la temelia PSD.
 
PS: Sigur că, din punctul meu de vedere, stînga și dreapta, pe scena politică românească, ar trebui să fie acum Cioloș,Cataramă, Tomac, dar pînă cînd timidul nu asumă stînga, asta e. Și n-ai ce-i face.
 
 
 

 

 

Facebook Comments

1 Comment Oameni noi, copiii celor vechi

 1. Amy_Neagoe

  Drag Senator Ph.D. .Ma. Director dlomnule Cîțu,

  permiteți-mi să vă scriu și astăzi duminică 31 Martie 2019(tocmai am revenit de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde ‘le-am predat ștacheta, din nou(simbolic).
  ca să concluzionez tot ce mi-ați permis să comunic public(prin intermediul blogului dumneavoastră). Toate acestea, deoarece colegii dumneavoastra in virsta, din Partidul National Liberal: cunosc despre mine cit de fascinata eram, de procesele cognitive(senzatie-perceptie-reprezentare-memorie): inca din prima mea tinerete. Astfel încît să rezum totul, prin 2 cuvinte ‘RUȘINE’ si ‘INTELIGENȚĂ’. Sentimente si d.a.stari ale creierului, dovedite de către științele medicale și antropologice, a fi inexistente. Dintotdeauna, dar si pentru totdeauna. In cazul personajelor asistate social(de toate felurile, virstele si statuturile posibile, mai precis). Precum este d.a, cazul țărănimii și al minorităților etnice(dar în cazul în care e vorba de personaje sănătoase, doar, datorita lipsei de bună educație). Cu toate că genele sunt pînă la urmă hotărîtoare, pentru fiecare individ(ă).
  Astfel, pe căi științifice e demonstrabil că aceste 2ˇrealități perceptive, sunt practic inexistente, pentru totdeauna. La orice om de orice vîrstă, avînd dizabilități ori handicap. Dovadă că unde merg am fost dintotdeauna hărțuită de tineretul, copiii, adulții și cei cîțiva bătrîni avînd dizabilități, ori handicap. Și care, fie de au copii(făcuți pe vremea cănd erau normali-sănătoși); fie Nu. De au dizabilități ori handicapuri, vor face parte întotdeauna, de ceea ce vor curvele și proxeneții de la Pro Romînia și de peste tot unde există interese pentru anormalitate, să ne comunice.
  Adică: fiți anormale și anormali, că veți avea ce vă doriți !!
  Și vorbind acum doar în termeni statistici, aceste realități sunt observavile. Inclusiv in cazul minorităților de orice fel, dar și al țărănimii ăsteia comuniste majoritare si a urmașilor și urmașelor acestora: aduse și readuse continuu în Bucureștiul copilăriei și al maturizării mele(începînd cu vîrsta de cîteva luni, de zile). Iar in conditiile in care amindoi discutam despre economie politică(fiecare dintre noi, în complet certificate si acreditate, cunoștințe de cauză). Deoarece mai sunt doar citeva zile, pina la apropiatul tîrg de joburi organizat de cîteva ori pe an, anual. Vă rog să-mi îngăduiți să fac public CVul meu(în care am inclus și data nașterii, deși sunt conștientă de incredibil de numeroasele personaje care habar nu au, matematică). Sau dacă au știut vreodată, au uitat-o..
  Mai mult decît aceasta, întrucît sunt peste 15 ani, de cînd eu în persoană fac tot ce am învățat că este corect, ca să mă angajez(și nu m-a dorit vreodată nimeni, pentru corectitudinea mea exemplară). Permiteți-mi să o rezum așa cum aceasta apare doar pe hîrtia legală(atît în constituție, cît și în anunțurile de angajare de orice fel, la stat). Sănătate clinică + fizică și cazier curat(fără de acuzații ori condamnări), PENTRU TOATĂ LUMEA FĂRĂ EXCEPȚIE(începind din anul 1992 ori 1996, nu rețin cu exactitate). Și doar pentru personajele cu studii superioare(real făcute), este obligatorie inclusiv evaluarea psihică.
  În aceste condiții în care eu femeie sănătoasă(inclusiv în capacitatea de reproducere, care lipsește tuturor personajelor de orice vîrstă și sex, avînd dizabilități ori handicap).Permiteți-mi să fac publice exact acele părți din C.V.ul meu în limba Romînă, continuu Neînțelese ori neapreciate vreodată, la mine personal. Indiferent de promisiunile politice ori ale oamenilor de afaceri, de peste tot). Si intr-o lume in care masculii nu au stiut in ultimii peste 15 ani din viața mea, deasemeni(precum si in anii in care imi incepusem viata sexuala, anterior). Nu s-au priceput vreodata, continuu, decit sa faca ceea ce popular in Rominia, e denumit prin ‘a fu.e la cap’. Atit !!
  Dovada atit procentul de personaje anormale(cu dizabilitati si handicap). O consecinta directa a ratei natalitatii, fiind puțin peste procentul de 5 nașteri dintr-o sută de persoane sănătoase, dintre toate).
  La o populație Romina, de aprox 22 milioane locuitori !! Din care chiar nu am de unde ști cîți și cîte din scîrboșeniile nmaiefolositoare societății de personaje care sunt părinți cu handicap ori dizabilități, au fost sănătoase. Măcar pînă cînd au devenit părinte/părinți…
  Si dacă vorbim din nou despre managementul economic, deasemeni. Reamintesc că numai persoanele sanatoase si fara cazier si d.a. neavind copii ori dreptul la alte asigurari, sunt obligate sa achite, lunar !!!!!!!!!!!!!!!
  Taxele, contributiile si impozitele din care sunteți plătiți absolut toții și toate, de oriunde și de orice fel !!!!!! Iar în condițiile în care se vede din neaplicarea unor legislații precum Convenția de la Viena, cine anume sunt angajate si angajati sa munceasca in schimbul banilor si al beneficiilor promise, peste tot.
  Va rog sa faceti publica aceasta parte a doc. Meu oficial(in speranta ca se va schimba in viața mea ceva, așa cum ar fi trebuit să fie, din 2005 si 2007`, incoace….strict doar în cazul meu, de mult)..
  AmyNeagoe(born in 13. 06. 1979)
  Certificari, calificari oficiale permanente(in E.U. si Romania) : Posesoare a dreptului E.U. si național, de asigurări medicale de sănătate(medicină individuală gratuită de familie, conform statutului de persoană fără handicap/dizabilități; Neetnică; Diplomată oficială; Desenatoare; Artistă vizuală; Graficiană și Graphic Designer; Copywriter; Traducătoare Engleză; Ziaristă profesionistă; Profesionistă în P.R.; Profesoară; fost-Sportiva de Performanta; MASTERĂ certificată de către Comisia Europeană, in Relații Economice Internaționale: Business Communications in English: DIPLOMACY; EXPERTĂ in politica si administratie nationale(Fonduri Europene de Coeziune); Scriitoare; Cercetatoare oficiala independenta; Cazier judiciar curat COR 2016 Clasificarea Ocupatiilor in Romania; The International Standard Classification of Occupations (ISCO); Decizia no. 8 Ianuarie 9, 2013 pt. Organizarea Ministerului Afaceri Externe al Rominiei ; Top Oficiala in căutarea unui loc de muncă, conf. L.76/2002, a Șomajului; Constituția Romîniei M.O.767/31 Oct.2003; Legea Educației Naționale 1/2011 ; L.11/1991 împotriva competiției neoneste; Raport Național, asupra măsurilor luate în implementarea prevederilor din 1954, asupra Convenției de la Haga pentru protecția proprietății culturale, în eventualitatea unui conflict armat; Vienna Convention on Diplomatic Relations; Domeniu: Relații Economice Internaționale Obiectiv : Conform legislației naționale pentru educație, cercetare și profesie: sunt obligată să îmi continui și închei cercetarea și profesia, printr-un Ph.D, precum si o cariera in domeniile administratiei politice guvernamentale, in care detin titluri postuniversitare. Educatie: Titlul universitar/postuniversitar |  data obtinerii |  institutia SI mediile obtinute., conf.sistemului national de notare, de la 0.01(cel mai mic), la 10.00(scor maxim)

  Sunt subliniate si redactate in format ‘Bold(îngroșat)’, in doc.original(tipărit), numai autorizarile/certificarile/titulaturile oficiale cu valabilitate nelimitata, in Rominia si E.U.). Adica, urmatoarele:

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *