Oul și boul

Sabotați statul! Creșteți găini pe balcoane! Varujan Vosganian, parlamentar ALDE:

Fiecare ou mâncat de la găina din curte văduvește bugetul de cincizeci de bani ! 🙂

Ce poate omul obișnuit să înțeleagă cînd citește așa ceva? Ce poate face în afară de a-i mai înjura o dată și încă o dată pe guvernanți?

Și atunci, de ce fac asta? Nu știu care este reacția populară în fața unei asemenea caraghioșenii? Nu  știu că nimeni nu poate lua în serios așa ceva? Atunci de ce să se facă de rîs?

Pentru că nu le pasă. Nu le pasă pînă la a ajunge să scrie așa ceva. Nu le pasă de mult, de cînd un parlamentar PSD amenința premierul de atunci al României, Mihai Răzvan Ungureanu, că-și poate pierde viața, dacă trece prin Vaslui. Nu le pasă pînă la a aduce clanuri interlope la ÎCCJ, cînd se putea solicita ajutorul Poliției în cazul în care era agresată o persoană, nu le pasă de absolut nimic.

Și de ce le-ar păsa? Avem o forță politică care să-i concureze în mod real? Avem un suport, un partid pe care să putem conta?

Nu avem, în momentul acesta, pe nimeni. Pe nimeni de forța și anvergura necesare să răstoarne PSD. Nu avem nici măcar o coaliție de partide, nici măcar nu se întrevede posibilă una. Fiecare organizație politică românească luptă pentru sine și nimic mai mult. Odată văzuți aleși, uită pe cei care i-au votat cu viteza  luminii. Fiecare organizație politică românească este, cu una sau cel mult două excepții, o firmă de resurse umane, care plasează niște oameni în posturi extrem de bine plătite. Extrem de puțini oameni și nimeni, aș zice, ca partid, nu-și propune să facă ceva cu adevărat pentru noi.

Ei sînt încrengături de interese, dar noi?

Dar noi, noi, în afară de bancuri despre ei mai știm să facem ceva? Astăzi se vor umple rețelele sociale de bancuri cu Vosganian și ouăle. Așa, și pe urmă? Pe urmă nimic, așteptăm următoarea situație în care să facem haz de ei sau în care să ne rățoim mai mult sau mai puțin isteric.

Noi sau ei, votanții lui Vosganian, știu ce spune și ce scrie alesul lor? Le place, sînt de acord? Înțeleg ce spune, au de gînd să facă ce spune parlamentarul?

Adevărul e că nu vom ști niciodată. Pentru că punțile de comunicare stînga-dreapta par atît de prăbușite, încît nici măcar nu mai știm cînd le-am rupt.

Este sau nu necesară comunicarea, cînd avem în față viitorul nostru? Este sau nu necesară comunicarea acum, cînd toți sîntem oripilați de dimensiunea coruției din România și, poate mai mult, de nesimțirea groasă a celor care ne conduc? Este necesară comunicarea măcar pentru a nu mai trimite astfel de exemplare în Parlament?

Pînă cînd vom putea funcționa ca o națiune normală, cel puțin, NU votați PSD și ALDE. Vi se apleacă.

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.