Partidul Democrat și ultimii nostalgici

Greii PD uită că Partidul Democrat, așa cum frumos îi spune Blaga, nu mai există. Că sînt membrii altui partid acum, și anume, PDL. Că îi datorează guvernarea în primul rînd lui Băsescu și abia apoi PD-ului (la egalitate cu PNL-ul lui Stolojan, cu PLD-ul, cu PDL-ul). Pînă la Băsescu, pînă la alianța cu PNL-ul lui Stolojan și Stoica, pînă la fuziunea cu PLD și transformarea în PDL, Partidul Democrat era un partid de 7%. Și ar fi dispărut de mult dacă Băsescu nu cîștiga Primăria Capitalei în 2000 și 2004 și președinția în 2004 și 2009. Fiindcă nici chiar Partidul Democrat, așa principial cu apă care trece și pietre care rămîn nu supraviețuia a 12 ani de opoziție. Iar pe greii Partidului Democrat, Băsescu și alianța cu PNL și apoi PLD i-a salvat de 12 ani de opoziție. Sau de intrarea în PSD. Probabil d-aia și sînt supărați. Mai bine în PSD din 2003 sau 2009 și fără DNA, decît cu un picior la guvernare și cu unul la pușcărie, de care atîrnă lanțul cu bilă grea al statului polițienesc.

„Eu încerc o dublă dezamăgire, ca să îi spun aşa. Chiar dacă pot fi de acord cu foarte multe dintre cele spuse de Sorin Frunzăverde, şi nu le spune pentru prima dată. […] În sfârşit, cred că nu trebuia să plece din partid şi că puteam contribui la renaşterea partidului şi el ar fi putut să o facă. […] Am şi o a doua dezamăgire. Totuşi, Sorin Frunzăverde a fost până astăzi (miercuri – n.r.) prim-vicepreşedinte al partidului, or, ştiindu-se această situaţie a problemelor pe care el le are sau le ridică, m-aş fi aşteptat ca o parte importantă din conducerea partidului să fi fost azi-dimineaţă la Reşiţa. […] Eu cred că îi datorăm mult Partidului Democrat, şi eu, şi el, şi alţii. Până la urmă, şi Sorin Frunzăverde a ajuns de trei ori ministru promovat de Partidul Democrat şi de aceea, pe de-o parte, îmi pare rău că a plecat” Vasile Blaga (sursa)

„Am văzut luni discuţii cu primul-ministru al României care bărbăteşte a ieşit dintr-o şedinţă aproape trântind uşa. Vreau să vă spun că pentru mine, ca lider PDL, nu este nicio onoare pentru cine scoate în presă asemenea chestiuni de genul „Eu am fost un tip care n-am nicio treabă cu partidul şi cu coaliţia. Eu ies aproape trântind uşa, mă duc cu doi, trei miniştri care sunt independenţi în spaţiul public să mă vadă astfel încât să zică lumea că nu sunt numai primul-ministru al coaliţiei, sunt primul-ministru al României […] Eu îl fac şi pe domnia sa (premierul Ungureanu – n.r.) responsabil la ceea ce se întâmplă în PDL în ultimele două zile. Şi aici este vorba de o maturitate politică de care nu ai voie să nu dai dovadă, nu ai voie să te aşezi pe o funcţie. O asemenea atitudine, o asemenea reacţie a condus în spaţiul pedelist românesc, mai ales în zona celor 1.160 de primari, un cataclism”, Cezar Preda (sursa)

Facebook Comments

11 Comments Partidul Democrat și ultimii nostalgici

 1. No0ne

  „Greii” nu exista, in fapt. E doar o expresie uzitata prin „presa” si „alocutiuni”. Exista doar interese marunte, incredibil de imunde,  foarte personale, ca despre PD, de ceea ce a reprezentat cindva PD-ul, nu se poate sustine ca ar mai exista. PD a incetat sa mai existe de prin 2001-2002.
  PD aparuse ca o alternativa de stinga, cu iz european-social-democrat, la fdsn-pdsr-ul lui Ilici. Toate alegatiile cu vocatia de „dreapta”ale PD sunt doar fantose, in creierele cit o boaba de fasole ale unora care se cred „guru”in politica.
  In fapt, permanent, multi  dintre membrii de rind ai PD au fost si sunt, instinctiv, mai de stinga decit majoritatea membrilor PNL, care doctrinar si prin afiliere europeana sunt de centru stinga, de exemplu.

  Reply
  1. Bleen

    @andrei_p Greii PD să susțină guvernul și pe MRU fără să ceară bani pentru populismele lor și să pună interesul PDL și al țării deasupra orgoliilor și intereselor meschine. Dacă nu vor asta, dacă doresc cu tot dinadinsul înfrîngerea PDL, atunci să plece toți la USL și să lupte de acolo împotriva forțelor reformatoare, nu din interior.

   Reply
   1. Florina

     @Bleen 
    s-a găsit  unul să vorbească de MRU în contextul ăsta, Cezar Preda.
     
    ” Eu îl fac şi pe domnia sa responsabil la ceea ce se întâmplă în PDL în ultimele două zile. Şi aici este vorba de o maturitate politică de care nu ai voie să nu dai dovadă, nu ai voie să te aşezi pe o funcţie. O asemenea atitudine, o asemenea reacţie a condus în spaţiul pedelist românesc, mai ales în zona celor 1.160 de primari, un cataclism, în sensul: Ies, am o atitudine care să zicem e de frontă, care e de înţeles, pot discuta cu primul-ministru, certuri mai sunt, dar rămâne acolo, se armonizează, dar dacă o arunc în spaţiul public, înseamnă că am vrut să fie aruncată în spaţiul public, am vrut să transmit un mesaj că nimeni nu va primi niciun ban şi atunci tot ce înseamnă activ de partid care au stat drepţi şi n-au primit bani de trei luni de zile, avem 25 de consilii Judeţene conduse de opoziţie în care primarii PDL n-au primit niciun ban, zero lei. Acestor oameni pentru comunităţi nu trebuie să le dai bani? Poziţia asta că eu nu fac cadouri electorale, că eu îmi iau ministru de finanţe care iarăşi e independent şi noi ne gândim la binele ţării şi nu ne interesează are o contribuţie în reacţiile pe care le au liderii de partid. Şi asta e un lucru firesc.”
    http://www.mediafax.ro/politic/interviu-exclusiv-cezar-preda-premierul-ungureanu-e-responsabil-de-ce-se-intampla-in-ultimele-zile-in-pdl-video-9448190
     
     
     

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *