Orasul bun, orasul rau

Ne cerem scuze pentru întreruperea provocată de Frunzăverde. Revenim la discuția noastră despre București. Și poate o extindem și la alte orașe. Uite, ca simplu pretext pentru redeschiderea discuțiilor, ne jucăm iar de-a sondajele.

Iată o listă cu cele mai mari 30 de orașe. Puteți bifa maximum 3, pe care le considerați orașele cel mai bine administrate. De ce credeți asta? Ce s-a făcut în aceste orașe și nu s-a făcut în celelalte? Care e diferența dintre orașul bun și orașul rău?

Care sînt cele 3 orașe cel mai bine administrate?

 • Brașov (18%, 47 Voturi)
 • Sibiu (17%, 46 Voturi)
 • Cluj Napoca (15%, 39 Voturi)
 • Piatra Neamț (14%, 38 Voturi)
 • Arad (6%, 16 Voturi)
 • Tîrgu Mureș (6%, 15 Voturi)
 • Timișoara (5%, 14 Voturi)
 • Iași (3%, 9 Voturi)
 • București (3%, 8 Voturi)
 • Oradea (2%, 6 Voturi)
 • Rîmnicu Vîlcea (2%, 5 Voturi)
 • Pitești (1%, 4 Voturi)
 • Ploiești (1%, 4 Voturi)
 • Constanța (1%, 3 Voturi)
 • Slatina (1%, 3 Voturi)
 • Bacău (1%, 2 Voturi)
 • Tîrgu Jiu (1%, 2 Voturi)
 • Drobeta Turnu Severin (1%, 2 Voturi)
 • Craiova (0%, 1 Voturi)
 • Bistrița (0%, 1 Voturi)
 • Tîrgoviște (0%, 1 Voturi)
 • Brăila (0%, 1 Voturi)
 • Suceava (0%, 1 Voturi)
 • Buzău (0%, 1 Voturi)
 • Baia Mare (0%, 1 Voturi)
 • Galați (0%, 0 Voturi)
 • Botoșani (0%, 0 Voturi)
 • Focșani (0%, 0 Voturi)
 • Reșița (0%, 0 Voturi)
 • Satu Mare (0%, 0 Voturi)

Total Votanţi: 118

Loading ... Loading ...
Facebook Comments

50 Comments Orasul bun, orasul rau

 1. selvyn

  cine a votat dreq pentru Constanta???? reiau si aici un comment pe care l-am postat si la „ND, alegeti”…
   Beavix, daca iei cifrele absolute, mazare este (re)ales cu 55% din 15-20 % care se prezinta la vot…. iar legat de interesul persoanelor care il voteaza, Mazare le ofera MITA ELECTORALA in forma continuata : ofera pachete de alimente pensionarilor (care merg la vot!) din „sponsorizari” fortate de Corpul de Control al Primariei odata la doua luni, sub diverse pretexte : Ziua Constantei, Paste, Craciun, Sf. Maria, Rusalii, Boboteaza (ca doar suntem la Apa cea mare, nu?) plus transport gratuit pe autobuzele din Belarus, care sunt marca „MAZ” 🙂
  ar fi de ras, daca n-ar fi de plans… si chestia cu vila din parcare (construita in parcarea stadionului de rugby, n.a.) este reala… ca sa nu mai zic despre diverse blocuri si vile care au aparut in zone in care nu a avut nimeni pamant vreodata, fiind zone desecate : malul lacului Siutghiol (Mamaia) sau cartierul Tomis Nord…. De cand a venit (radu mazare, n.a.) la putere, investitorii, in afara de cotizanti, gen Elan Schwartzenberg, cu un mall construit intr-un parc, sau Metro-Tiriac cu doua locatii, au ocolit Constanta…. Selgros, Dedeman, Carrefour, Bricostore au construit in afara Constantei si nimeni n-a facut vreo capacitate productiva, asa cum exista zeci in  Parcul Industrial Aeroport de la Sibiu sau Zona Industriala Vest din Arad. Asta desi oportunitatile (port, oras cu 400,000 locuitori, santier naval, aeroport international, rafinarie, transport fluvial pe CDMN, autostrada A2) ar fi recomandat asta si ar fi trebuit sa atraga investitori cel putin de talia producatorilor world-wide de piese si accesorii auto ( Leoni, Hella, Valeo sau CML), cum sunt, de exemplu, la Arad sau Sibiu si care ofera cateva mii de locuri de munca, platite decent cu 4-600 EUR, pentru job-uri de rutina, de tipul asamblarii cablajelor auto pentru o multime de autoturisme….
  si sa nu uitam ca mazare a falimentat Rocar-ul, comandand 100 de troleibuze, din care a cumparat 5, anuland apoi comanda…. si distrugerea cu buna stiinta a transportului electric din Constanta, si lipsa unui plan de urbanism unitar, si toata fanforonada lui de socialist revolutionar cu Jaguar si vacante exotice….asta este Constanta, ne-a zis-o de acum cativa ani, ambasadorul SUA de atunci, prin 2003 (imi scapa numele, dar stiu ca avea ca sotie tot un domn si era supranumit de adevarata Academia Catavencu „singurul partid de opozitie din Romania”) : Republica Mazare, tara coruptiei institutionalizate…
   

  Reply
 2. Bleen

  Se pare că la acest articol, momentan nu se văd toate comentariile, în chrome. În Firefox, Opera, Safari și IE se văd toate comentariile.

  Reply
   1. Dhara Mistry

     @Ivan Zubeldian  @Bleen Hey guys, Dhara here from Livefyre. We had some minor issues some time back, but they are now resolved, so you should be good to go! I read your article on Livefyre, and I am happy to see you chose us after such extensive research! We’re glad to be a part of your community, so if you have any questions, please don’t hesitate to shoot me an email at dhara@livefyre.com, and I’ll be happy to assist!

    Reply
    1. Bleen

      @Dhara Mistry  Thank you. We need just 2 things :): LiveFyre to work on Blackbery (cannot log in or post comments) and a „recent comments widget” (readers need it badly, and they are awfully stubborn).

     Reply
    2. Dhara Mistry

      @Bleen We’re currently in the process of revamping our entire mobile interface for a smoother experience. Would you mind sharing what issues you’re facing on Blackberry? As to recent comment widgets, we’re soon going to make our APIs public, where you will be able to do just that and much more. So, stay tuned! 🙂

     Reply
    3. Bleen

      @Dhara Mistry On Blackberry, in site’s mobile version, when i click on „sign in” or „post comment as” nothing happens and in web version I am logged but i cannot write inside comment box (click works like a refresh – when I click, the page is reloaded). I tried internet browser, browser hotspot & Opera mini. The result is the same. And in LiveFyre moderation dashboard I dont see any comment at all („0 results for search”). Thank you.

     Reply
    4. Dhara Mistry

      @Bleen Thanks for your feedback. I’ll be sure to pass this over to my dev team for further investigation. As for the dashboard, are you by any chance referring to the WP Dashboard? That section is just meant for displaying the message whether your import was successful or not. Deeper WP integration is definitely on our roadmap, so we appreciate your patience while we work on some new and cool features for you! 🙂

     Reply
    5. Bleen

      @Dhara Mistry Not on Blackberry. Search/comment state-active/ source-livefyre/showing 0 commnets (0 results found). On pc i have no problem. But i can’t write comments & moderate on Blackberry.

     Reply
    6. Dhara Mistry

      @Bleen Ah ok! my bad for not catching that earlier! I’ll be sure to pass this over to my dev team for further investigation Bleen. Thanks for your patience while we are working on the mobile interface for a smoother experience!

     Reply
 3. Ivan Zubeldian

  Off topic rău dar greu să mă abțin. B1TV: „E pentru prima oară când în bagajul unui călător se găsește un picior de om” 

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Un polițist, prin telefon: ” Vă contrazic, părți componente ale unui corp uman au mai fost implicate în astfel de incidente” „Mi se pare de lăudat că am descoperit acest picior uman” Cine zicea că face horoscopul?

   Reply
 4. Dragos

  problema offtopica: livefyre comunica 28 de comentarii la acest articol, eu vad 8.
  (kmkz e pe disqus)

  Reply
  1. Bleen

    @Florina Elena Udrea dacă nu găsește un candidat care să-l bată pe Oprescu și să nu-i fie jenă PDL-ului să defileze cu el, Cristian Preda e cea mai mică problemă a Elenei Udrea. Dacă găsește un candidat care să-l bată pe Oprescu, Cristian Preda e cea mare problemă a ei.

   Reply
 5. Bleen

  Monumental!”
   
  Traseismul politic din punctul meu de vedere înseamnă să pleci întotdeauna de la opoziţie la putere, că numai puterea corupe. A pleca de la putere şi a te duce la o opoziţie mi se pare de fiecare dată un lucru de atitudine ideologică, de atitudine morală, comportamentală. Cât timp constaţi că puterea devine autoritară, absurdă, ilegală, coruptă, atunci, dacă vrei să faci politică, mai bine o părăseşti”, a susţinut Nicolăescu.

  Reply
 6. Florina

  într-un comentariu se zice ceva despre violenţa în familie, în altul scrie coafor. iar o să se victimizeze Oprescu, că ş-aci se influenţează negativ votu’ pentru el. 

  Reply
 7. Ivan Zubeldian

  Ăștia au uitat să vorbească de când tot construiesc scenarii. Falcă zice că „am fost contactat pentru o dreaptă puternică” L-o fi bătut cineva?

  Reply
 8. Blogalistan

  Mda… cam toate orasele sufera de aceeasi meteahna. Centrul cu cladiri istorice sau de patrimoniu este locuit de minoritari…iarna asta au ars si ultimele cercevele (ca parchetul si usile nu mai ereau de mult…). La periferii sunt ghetourile „comuniste” adevarate cutii de conserve, cu aspect mucigait si lugubru, populate noaptea de haite de caini bagabonti.
  Ici colo mai rasar sali de sport, viloaice, castele, cazinouri, sau sedii de banci.
  Pana acum nu a avut nimeni curajul sa laude o initiativa sau oaresce „realizare” dintr-un oras?!

  Reply
 9. Blogalistan

  Orasul in care locuiesc este mizerabil…apa se opreste de doua ori pe an „planificat”, maidanezii sunt cu miile, boschetari, cocalari,  asfaltari si borduri refacute anual, pavaje pietonale care se farama dupa un anotimp, soferi nesimtiti, edili hoti si indolenti, garaje, dughene, cotetzuri & buticuri unde vrei si unde nu vrei…
  Acum ghiciti orasul…

  Reply
 10. Liv STOmer

  Bucurestiul e prost administrat, that much i know; prost si scump. Constanta-execrabil (da, uite, daca exista ceva mai prost administrat ca Bucurestiul-Constantalui Mazare). N-am fost recent prin alte orase, ar fi nedrept sa-mi dau cu parerea. 
  Ca idee, prefer, pentru Bucuresti, unde locuiesc, sa fie un „oras viu”, decat sa devina un fel de „oras dormitor” cu floricele, umbrelute, vacantieri, cf. Toma Caragiu, etc. Fie si numai pentru ca e capitala tarii, acolo se intampla toate lucrurile, si e normal ca acolo sa se intample lucruri.

  Reply
 11. Dragos

  Piatra Neamt de 3 ori.
  „De ce credeți asta?” – pentru ca este cel mai frumos, verde, curat si aerisit oras din ro. 
  „Ce s-a făcut în aceste orașe și nu s-a făcut în celelalte?” – tocmai ca-i de bine ca nu s-au facut: fabrici&uzine comuniste, blocuri tip cutii de chibrituri comuniste, turnuri de sticla, maidanezi si pe cale de consecinta rahati de maidanezi, tigani, stadioane golanesti, case ale poporului prost, biserici ale neamului prost, strazi zburatoare, fantani cantatoare s.a. idei tiganesco-comuniste. (exceptiile sunt greu detectabile si confirma regula).
  „Care e diferența dintre orașul bun și orașul rău?” – un oras bun ofera un mediu propice vietii.

  Reply
 12. LunguVictorEugenMihai

  imi cer scuze ca va intrerup cu orasele (dupa ce am votat), dar am si io un sondaj.
  cuoi apartin aceste celebre silabe: “acuzatiile nerusinate de traseism la adresa lui S. Frunzaverde nu stau nicicum in picioare“?
  1. cuiva venit proaspat de la coafor
  2. cuiva trezit (sic!) brusc din somn
  3. revolutiei bunului simt
  puteti alege minimum trei variante si maximum de cate silbe vreti sa tastati (injuraturile se citesc printre randuri)

  Reply
 13. Nea

  E foarte greu de comparat strict dpdv al administrării. Când te gândeşti la un oraş îţi vin în minte lucruri amestecate. Am fost recent la Iaşi şi m-a impresionat aerul binevoitor-seniorial al locuitorilor, ca notă foarte distinctă. Am fost sâmbătă la Piteşti, puţine lucruri pe lume sunt mai urâte ca periferia sa industrială.Dar şi aici localnicii erau foarte de treabă.
  Una e să administrezi Sibiul, cu poziţia şi locuitorii lui, alta Craiova, unde o zi bună înseamnă să nu auzi de bătăi cu săbiile între clanuri.

  Reply
 14. Yeba

  Scoate repede Iasiul de pe lista, MRU suparat e sexy!
  Pai cum sa comparam? Din amintiri de cand ne duceam la Olimpiada, din vizitele la matusi? Din numarul de canide din habitat, din administrarea procesului de urbanizare a populatiei rroma?

  Reply
  1. Nea

    @Yeba Aha, şi vă mai plângeţi de violenţa în familie! Bărbaţii vor să vă facă o plăcere, de aia se inervează!  Şi, prin mimetism, şi canidele se supără, în speranţa că doar-doar le veţi găsi mai sexi.

   Reply
   1. Yeba

    Supărat şi interiorizat, ca intelectualii, nu violent! Te mai uiţi şi la om. 
    Nu ştiu ce steguleţ să pun la mârâiala cu canide sexi, e offensive ca răutăcizm aiurea sau ca too stupid to be true.  

    Reply
   2. Yeba

    Supărat şi interiorizat, ca intelectualii, nu violent! Te mai uiţi şi la om. 
    Nu ştiu ce steguleţ să pun la mârâiala cu canide sexi, e offensive ca răutăcizm aiurea sau ca too stupid to be true?

    Reply
    1. Bleen

      @Yeba @Nea  http://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-11865842-mickey-rourke-vrea-construiasca-adapost-pentru-maidanezi-sudul-bucurestiului.htm

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *