Protest anti – PSD (Sova) sau protest anti – Johannis?

Generația Facebook, în stradă, după votul anti-justiție pentru Șova – sunt titlurile de știri.

Însă

Generația Facebook este cea care l-a făcut președinte pe Johannis în 14 noiembrie 2014.

Această generație nu avea nici la acel moment și nu are nici acum așteptări de la PSD sau de la Victor Ponta.

Această generație a avut însă așteptări uriașe de la Klaus Johannis.

La mai puțin de trei luni de la alegerile prezidențiale, generația Facebook resimte frustrarea.

Un prim strigăt de frustrare s-a auzit astăzi. Când frustrarea a împins această generație în stradă.

Cum s-a ajuns aici?

Johannis s-a izolat în Palatul Cotroceni. Și-a asumat mai degrabă un rol de reprezentare, decât unul de mediator sau jucător.

Johannis nu lansează teme de dezbatere.

Johannis nu pune presiune pentru realizarea schimbărilor dorite de electorat și necesare societății.

Johannis a ratat momentul psihologic pentru a se impune și acest lucru este tot mai evident.

Johannis își irosește legitimitate dată de vot cu fiecare zi care trece.

Johannis devine tot mai irelevant ca actor politic cu fiecare zi care trece.

Lipsa de implicare și autismul politic al președintelui Johannis au generat evenimentele care au avut loc în Parlament de la alegerea sa și până în prezent: cazul Vosganian, cazul Borbely, cazul Șova, etc.

Deși avea legitimitatea și autoritatea politică pentru a ”da tonul” și a ”impune ritmul” pe scena politică, Johannis s-a poziționat mai degrabă în afara scenei politice.

Frustrărilor generației Facebook sunt generate de lipsa de implicare și de reacție a lui Johannis, nu de acțiunile unui partid de la care nu aveau oricum nicio așteptare.
Așadar

Ceea ce s-a dorit un protest anti – PSD (Șova) arată mai degrabă ca un protest anti – Johannis.

 

(Foto: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Facebook Comments

9 Comments Protest anti – PSD (Sova) sau protest anti – Johannis?

 1. crisuadi

  Cand il vedeam pe Mihalache la A3 dand indicatii strategice si ideologice cu o zeflemea scarboasa pucistilor care au violat statul de drept , imi venea sa sparg teveul . Acum , la Cotroceni nu-l mai vad , dar il simt strateg si ideolog , acolo , la urechea Johannului. Pe bune , despre ce vorbim cu astfel de consilieri ? Pai , normal ca ala ii spune : Mai stati , nu va repeziti , analizati ca doar nu sunteti Basescu . Ne-am saturat de scandal d-le presedinte. Nu spuneti nici un nume , nu va pronuntati despre nimeni , luati-o institutional si astfel lumea intelege ca e un conflict intre curtea constitutionala si parlament in general si ca nu avem nici o problema cu Tariceanu sau Sova . Noi nu cu banditii ne luptam? , nuuuu , noi cu legea si principiile , basca institutiile . Nuuu , oamenii sunt de treaba , i-am verificat la puci dom’ presedinte . Sictir total !

  Reply
 2. DanC

  Da. De exemplu, daca ar avea balls, Iohannis ar putea sa sesizeze CCR pe motiv ca Senatul a luat o decizie neconstitutionala – e vorba de votul pt Sova. si sa ceara dizolvarea lui. Pentru ca votul a iesit chipurile favorabil lui Sova, insa tovarasii senatori au numarat/decis aiurea, ca Pristanda steagurile.

  Reply
 3. Eroul Bula

  Macar pe mine nu ma dezamagesc actiunile lui Iohannis. Nu mi-am facut niciun moment iluzii in privinta lui. Refuzul arogant de a lamuri episodul sustinerii lui Geoana in 2009, pozitia fata de puciul din 2012 si martea neagra, atitudinea ambigua fata de republica Moldova, plasarea in siajul Germaniei pe problema relatiilor cu Estul plus oamenii de care s-a inconjurat imediat ce s-a decis sa intre in lupta pentru Cotroceni.
  L-am votat pentru ca nu vroiam sa iasa Ponta dar nu am incredere in el. In turul I am mers pe Macovei (chiar daca stiam ca nu intra in turul II).

  Reply
  1. DanC

   Exact la fel si in cazul meu + o gramada de cunoscuti: vot Macovei turul 1 si vot Iohannis tur 2 doar pt ca era non-Ponta.

   Dovada că şi hienele din PSD s-au prins că Iohannis e un pămpălău e că au prins mult curaj şi tupeu. Imediat după, tovarăşii au fost de-a dreptul speriaţi. Acuma? Diferenţă mare! A se compara Ponta de pe 17 nov (ziceai că se călugăreşte), cu cel de acum. Cu toate procesele în plus pe rol şi tot e înapoi la nesimţirea şi tupeul care-l caracterizează.

   Reply
  2. Florina

   Exact. Dar asta nu înseamnă că nu- revoltătoare lipsa lui de reacţie, atitudinea în general. Merg, de ieri, pînă la a spune că e dispreţ faţă de alegători.

   Reply
 4. Eroul Bula

  O fi crezut Iohannis ca l-am ales pe post de regina Angliei? Sa-i cumparam caleasca si peruci ca sa fie tabloul complet?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *