PUMNUL CARE NE VA ADUCE PE TOTI LA ACELASI NIVEL

Din punct de vedere emoțional, referendumul a fost un,, Colectiv 2”. Propaganda agresivă, de tip bolșevic, protestele, au creat un moment de emoție colectivă puternic. După care a urmat detonarea.
Faza cu lustrația pică, e referendum consultativ, și nu decizional.
Repet, tot balamucul seamănă cu schimbarea de gardă în PCR.
Sau, mai bine zis, cu revanșa lui Trotki împotriva lui Stalin.

Miscarea neomarxistă le-a oferit posibilitatea tuturor leftarzilor sfertodocți să simtă că fac parte din ceva măreț, că existența lor lâncedă, consumata intre un job liniar, club, sex la intamplare si un pic de ,,iarbă” capătă sens. Profilul e deja definit în discursul despre ,,Psihopolitica” a lui Beria, inspirat de Dzerjinski. Din ei, mai târziu, regimul își va selecta temnicerii, torționarii, slugile, în general.
Ecartul de gândire e simplu, ,,cu noi sau împotriva noastră”, la inceput bine mascat într-un zâmbet-rânjet.
Schilodire emoțională și intelectuală fără bătaie de cap.
Toți, fără excepție, sunt repetenți la istorie, și nu mă refer la istoria antică, ci la cea recentă.
Religia este dușmanul de moarte, testul cel mai simplu într-o discuție obișnuită cu ei îl faci spunând ,,Doamne-Ajută” și o să vezi o schimbare de privire, un amestec de dispreț și ură.
Deasupra a tot, se așează imaginea Romei antice, în care Cezarul, în mărinimia lui, făcea spectacole cu lupte între oameni sau animale și, astfel, făcea ca prostimea flămândă să se simtă că e părtașă la ceva măreț.

 

Pentru că e o problemă care ține de emoționalul lor submediocru. Mișcarea neomarxistă(USR+) le-a oferit posibilitatea tuturor leftarzilor sfertodocți să simtă că fac parte din ceva măreț, că existența lor lâncedă, consumată între club, sex la întâmplare și un pic de ,,iarbă” capătă sens. Profilul e deja definit in discursul sus-pomenit al lui Beria.

 

Se dorește o mișcare,,de dreapta”.

Dreapta să fie, să facă și să dreagă.
Fără o falanga propagandistică agresivă, nici un partid nu îi poate bate pe neomarxiști.

Actiune de tip MLM sau Martorii lui Iehova. Din casă în casă.Pe stradă, în gări, pliante, mesaje, agresivitate.
Cu ăștia nu lupți la costum si cravată.
Ori ai o armata de trolli și postaci care sa îi suprime în mediul online si răspândaci în teren care să stea pe capul oamenilor, ori pierzi cu ei bătălia din start.

Din păcate, asistăm doar la întemeietori de mișcări de dreapta și ideologi care privesc cu condescendență către cei care ar vrea să se miște. Zici ca au un băț în fund, iar gulerele lor sunt scrobite cu var și nu se pot apleca sa asculte. Cu o astfel de atitudine or să fie hăcuiți la prima dezbatere publică. Plus că mai toți suferă de o paranoia care cataloghează imediat în ,,putinisme”, ,,securisme”, etc. Nu zice nimeni că n-ar fi, dar parcă s-ar cere ceva mai mult discernământ.

Mișcările naționaliste sunt imbolnăvite de dacopatii, creștinopatii fundamentalist-ortodoxe si conspiratite. Acestea încep cu tunelurile dacice de sub Carpați și Isus născut la Fălticeni.

Cu imnuri, pomeniri, marșuri si poezii nu scoți țara din rahat si ajungi la final la ,,Veșnica Pomenire”.

Foto: Facebook, Cosette Chichirău

 

 

Facebook Comments

13 Comments PUMNUL CARE NE VA ADUCE PE TOTI LA ACELASI NIVEL

 1. Alin

  Laurențiu, USR suntneomarxiști datorită doctrinei pe care o propovăduiesc și sunt bolșevici datorită urii antireligioase dezlănțuite care amintește de ana Pauker. au manipulat tema corupției ca să atace conservatorii și religia, o aberație vizibilă la colectiv unde brusc Biserica a devenit țapul ispășitor pentru tragedia provocată de cretinii care au explodat foc artificial într-o incăpere tapetată cu burete.

  Reply
  1. Laurentiu

   Multumesc pentru lamuriri. Nu te pot contrazice, nici nu vreau, ai dreptate. Dar oarecum si ei sunt indreptatiti, pana la un anumit nivel. Biserica nu mai e un model de moralitate, dar nici nu pot fi acuzati pentru toate relele. Totul e discutabil, mereu va fi un nivel de perceptie public si un alt adevar in spate.

   Reply
    1. Laurentiu

     Am dezbatut asta deja, mai jos. O luam de la capat? Si totusi este dublu standard, acuzatia de propaganda agresiva urmata de instigarea la propaganda agresiva.

     Reply
     1. Laurentiu

      Va mai dau un exemplu de dublu standard. Chiar dumneavoastra afirmati „rețeaua comunistă Facebook”, dar aveti si folositi un cont pe Facebook. Superb! Iar blogary fiind lansat in 2010, imi intareste convingerea de coincidenta calculata, in sensul ca abia acum au aparut oamenii potriviti.

      Reply
      1. Florina Neghina

       Pe Facebook le stau ca un ghimpe-n ochi. Nu pot renunța la plăcerea asta. să plătească ei oameni care să mă urmărească.
       Acum au mai apărut oameni potriviți, da.

 2. Laurentiu

  Sa-i acuzi pe unii de „propaganda agresivă, de tip bolșevic”, iar cateva paragrafe mai tarziu sa fluturi in vant „falanga propagandistică agresivă..Din casă în casă.Pe stradă, în gări, pliante, mesaje, agresivitate.”, mi se pare culmea ironiei. De ce nu au ati facut propaganda pana acum? Se fac afirmatii, dar va lipseste actiunea. Chiar as vrea sa aflu cand o sa distribuiti primul pliant. Pana atunci, sunteti victima dublului standard, despre care ii acuzati pe altii. La fiecare alegeri vad acelasi model comportamental, frustrari revarsate pe rezultatele votului, iar dupa cateva saptamani.. liniste.

  Cu respect, probabil un neomarxist, incadrati-ma unde doriti.

  Reply
   1. Laurentiu

    Donez unde cred de cuviinta, inca m-ati convins. Miscarea dumneavoastra nu e de ieri de azi, corect? De ce pana acum nu ati actionat in vreun fel? Cei care ar trebui sa doneze primii sunteti chiar voi, daca aveti convingerea afirmatiilor facute. Altfel, sunt doar afirmatii lipsite de substanta, prin care va motivati intre voi, dar nici unul nu are initiativa.

    Reply
    1. Florina Neghina

     Și scrisul, poate surprinzător pentru unii, este acțiune. Îți mănîncă timp și resurse.
     Am donat, deci, am livrat gratuit articole.
     De ce pînă acum nu? E mai dificil să gsești oamenii potriviți. Abia acum s-a întmplat.

     Reply
     1. Laurentiu

      Nu contest, scrisul are puterea de a schimba mentalitati sau chiar guverne, istoria o demonstreaza. Totusi, mi se pare o coincidenta bizara faptul ca „acum” succede actiunile intreprinse de USR de vreo 2 ani incoace, daca nu ma insel. Chiar si acum o luna macar de apareau aceste informatii, aceasta miscare. Doar nu au aparut oamenii potriviti din neant, tocmai „acum”.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *