Teribila greseala a Dreptei

Boicotul din vara lui 2012. Dacă nu boicotam atunci, aveam acum președinte de dreapta pînă în 2018. Domnul Crin Antonescu, candidatul Dreptei Unite la prezidențiale, era deja președinte. Nu mai trebuia să trecem prin emoțiile unor alegeri prezidențiale în care oricum șansele candidatului nostru, domnul Crin Antonescu, sînt minime. Am ratat la cîteva procente șansa de a avea un președinte de dreapta. Și de ce? Din prostia noastră, că am stat acasă și am susținut tot felul de tîmpenii. În loc să recunoaștem oportunitatea care ni se oferă nudă pe tavă, ne-am pierdut în discuții, comentarii și editoriale sterile despre boicot, naziști, Hitler, lovitură de stat, plebiscite și dictatura majorității.

Din păcate ne-am trezit prea tîrziu. Am mai avut cîteva puseuri de luciditate, dar și alea tardive, în noiembrie 2013, la un an și cîteva luni de cînd ne-am bătut joc de noroc.

Dacă Crin Antonescu e frecventabil și votabil ca ”prezidențiabil al dreptei”, de ce n-ar fi frecventabil și votabil ca prezidențiabil al USL?  La urma urmei, în cazul președintelui contează persoana, nu din partea cui candidează. Crin Antonescu e același, indiferent din partea cui candidează, persoana e aceeași, fie din partea USL, fie din partea ”dreptei unite”.

Dacă Ponta e răul mai mare și Antonescu e răul mai mic, atunci toți cei care luptă pentru răul mai mic ar trebui să militeze pentru unitatea USL și candidatura lui Antonescu la prezidențiale.

Blogary, 21 noiembrie 2013

Facebook Comments

2 Comments Teribila greseala a Dreptei

 1. Mihail Lungu

  Teribila greşeală a Dreptei este, după părerea mea, faptul că lipsa sa de respect pentru etică o aduce pe aceeaşi treaptă de Strâmbătate ca şi Stânga. Lucru dovedit chiar şi de prezentul articol. Să-l doreşti pe Antonescu Preşedinte al României este, după tot ceea ce ştim despre el, pur şi simplu strigător la cer. Ar fi o ruşine de nedescris pentru România. O astfel de atitudine nu este doar machiavelică, ci absolut indecentă. Iar la durată, chiar şi din punct de vedere politic, contraproductivă.

  Reply
 2. Rezon

  Invers, nu-si mai pune nimeni problema credibilitatii unui om (Antonescu) care a facut toate piruetele posibile, iar acum ar mai face una, pentru a se rasuci in pozitia pe care o detesta acum 3 ani?

  Chiar nu se putea astepta cu discutiile pana dupa congresul PNL, unde exista o sansa ca Antonescu sa plateasca pretul clovneriei lui politice? ,

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.