Terminati cu nostalgiile!

Pare-se ca fumul generat de incendiile din Australia s-a intins pe tot mapamondul si contine ceva….
Cica Erdogan ar inchide Bosforul. E oparit ca libienii nu il lasa cu trupe acolo, santajeaza comunitatea europeana ca ,,da drumul migrantilor” si asta doar pentru ca in zona el se considera ,,de al casei” si normal ca vrea o felie consistenta pe harta zonelor de influenta. Problema e ca o face in stilul ala cretin de fundamentalist, caruia i se pare ca lumea incepe si se termina cu el. Imi vine greu sa cred ca tocmai acum l-a apucat grija de canalul ala, de poluare, de blocaje maritime….
SUA tocmai ce a incheiat un acord comercial cu China, pentru o perioada de 15 ani. Suspendarea Portocaliului caruia nu ii e frica sa foloseasca termenul de ,,nationalist” ,devine o gluma proasta pe zi ce trece si cu tot cu lichidarea unei capetenii iraniene, Trump se bucura de popularitate. Democratii americani au devenit clovnii obstei, subiect de bascalie in ecartul dintre smiorcul incalzist si cel legebete. Sau orice alta non-tematica ce poate provoca istericale.
UK s-a saturat de socialismele UE si de ordine date de niste betivi. Cine a crezut ca poate da ordine celui mai mare imperiu colonial al timpurilor moderne, s-a inselat. ,,Bunul-simt britanic a intervenit si a trimis lunaticii acasa”, ca sa il parafrazez pe T.U. Mai nou, BoJo trimite nave de lupta in sprijinul americanilor, nu de alta, dar omul s-a prins repede ca saltimbancii UE isi inchipuie ca un conflict armat se poarta cu chilotii in vine, pistoale cu apa si calare pe caluti de lemn.
Franta si Germania se uita cu jind catre Kremlin si parca-parca ideea de ,,armata europeana” incepe sa le faca cu ochiul. Nu de alta, dar gazul rusesc li se pare mai bun, chit ca, de exemplu, ultima intelegere ruso-germana a lasat in urma vreo 60 mil de morti. Franta nu a stiut nici atunci si nu stie nici acum in fata cui sa lase mai repede chilotii.
Intre timp, nostalgicii ,,soarelui rosu” nu inteleg ca ,,vara nu-i ca iarna” si ca smecheria socialista a ramas o gluma pentru prosti. Ca Iranul de acum 30 de ani e mic copil pe langa ce e acum si mai ales ca noi am schimbat oranduirea, ca de 30 de ani nu ne mai e frica sa spunem ce gandim, ca putem calatori liber, ca putem deschide afaceri, dar mai ales ca NIMENI nu ne poate impune ce sa gandim, ce sa vorbim, cum sa umblam imbracati si ca libertatea religioasa e un drept.
Daca ne dorim ,,O Europa in care putem crede”, dar negam fundamentul crestin european, riscam ca in cateva decenii sa ne cheme muezinul la rugaciune si sa punem la loc de cinste sharia si Coranul.
Negationismul oficialilor UE parca ne impune un fel de tabula rasa si tine mortis sa ne tarasca intr-o stare de ataxie generala.
Se reaseaza sferele de influenta si asta e. Fiecare vrea un loc la masa ,,cu de toate”, sau macar sa prinda un scaun acolo, fie si la coltul mesei. Cine nu, secolul urmator va fi milog cu traista-n bat.

Facebook Comments

1 Comment Terminati cu nostalgiile!

  1. Pingback: Va fi bine. Și mai bine! - BLOGARY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *