Trump haters take him literally but not seriously. Trump supporters take him seriously but not literally.

Toată isteria în jurul identității românești a majorității și a relațiilor ei cu minoritățile în R. Moldova post-comunistă s-a axat pe interpretarea literală și exacerbarea semnificației literale a sloganului „cemodan-vokzal-rossiea” („valiza-gara-rusia”) adresată de moldoveni velicorușilor care s-au trezit în 90 că ei au „dreptul” să nu vorbească limba oficială a statului, după ce au ocupat, au decimat și adus la dezastru Basarabia, cînd moldovenii nu-i rugaseră decît să se poarte frumos, să învețe a spune un „bună ziua” în română, ori să se care dracului dacă sunt așa sensibiloși și nu le convine.


Așa și stînga americană: „Trump construiește zid, Trump dă afară musulmanii din America. Trump nu mai primește imigranți musulmani în America,” Păi nu, nu orice musulman, nu tot musulmanul, doar ăla care nu se conformează frumos la valorile societății americane. Ce n-ați înțeles? Ce e cu istericalele astea? Ce e cu cheia asta literală neroadă?


După 94 a venit Fundația Soros să-i învețe pe moldoveni că nu e frumos să zică „cemodan-vokzal”, că trebuie să pupe-n fund minoritățile alea învățate cu șovinismul, pînă ți se suie-n cap ca acum, la 25 de ani de la independență, sunt foarte slab integrate, în măsura în care ți s-au transformat în adevărate coloane a 5-a de difuzare a propagandei ruse și în mașini de vot pentru diverși dodoni.


Mulțumim teoriei globaliste care a picurat, decenii la rînd, la schimb cu granturi generoase, la o grămadă de pufoșenii elitiste locale, cum nu e oke să ne recuperăm identitatea românească, ca să se vaicăre ca oile aceleași elite elitiste cum că „vai, societatea este divizată în R.Moldova, și suntem un stat slab, că ne lipsește o națiune consolidată, haideți să o sugem din deget după toate canoanele internaționalismului proletar: nația civică maldavinească”. Nu dragă, ai nație – cea română. Trebuie doar să mănînci mai puțin rahat.


Bref, au văzut că merge în Moldova, și s-a încercat și în America, cu leftarzii: „vezi că Trump literalmente a zis că dă afară pă toți musulmanii din USA.” Și a mers la fraieri.

haters

Facebook Comments

1 Comment Trump haters take him literally but not seriously. Trump supporters take him seriously but not literally.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *