Un an nou memorabil!

Lăsăm în urmă un an de uzură, un an de luptă  cu pesedeaua de la putere. Luptă care nu a avut rezultatele scontate, nici din partea străzii, nici a partidelor de opoziție. Poate nimeni nu s-a întrebat dacă ce face este bine, potrivit scopului și momentului ales. Tuturor li s-a părut că-s mai deștepți și mai buni decît alții, la putere au rămas, însă, tot cei care au cîștigat alegerile.

Cum spunea și Nicolae Steinhardt, în 1937, sîntem în perioada în care derbedeii au preluat puterea și **ie psd se dovedește ceea ce știam că este, numai o înjurătură și atît, fără puterile miraculoase cu care o investiseră unii, nicidecum o armă eficace.

„Trei fenomene ale timpului: invazia verticala a barbarilor, domnia prostilor, tradarea oamenilor cumsecade.

Primul: navalesc nu barbarii din alte continente ci, de jos in sus, derbedeii. Barbarii acestia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit – pur si simplu, in sensul cel mai categoric – prostii si incultii la putere si in ciuda tuturor legilor economice si tuturor regulilor politice fac prostii, ca niste ignoranti ce se afla.

Al treilea: in loc de a se impotrivi, oamenii cumsecade adopta expectative binevoitoare, se fac ca nu vad si nu aud, pe scurt tradeaza. Nu-si fac datoria. Impartialii si increzatorii inregistreaza si tac. Sunt cei mai vinovati.”

Să lăsăm 2018 și taxa pe lăcomie, despre care vă invit să citiți aici, un excepțional articol de Dragoș Aligică, cu care sînt pe deplin de acord (de data asta 😉 )

Lăsăm 2018 cu un blocaj al administrației prezidențiale la Washington, la fel ca cel din 2013, pe cînd președintele Obama a trecut Obamacare. Dar de pe vremea cînd comentariatul românesc de internet  se ocupa cu altceva.

Îl lăsăm și cu protestele galbene de la Paris, pe urma cărora am pornit acum ceva vreme. Îl lăsăm cu bune și cu rele. Și ne concentrăm pe 2019, să fie așa cum ni-l dorim. Dar pentru asta, trebuie să fim mai deștepți decît ei, mai solidari.

Și lăsăm și războiul din PSD și nu numai, de la vîrful conducerii noastre, în plata lui 2018.

Blogary vă dorește un an nou care să nu treacă fără să fi făcut ceva de care să vă aduceți aminte, ceva bun, evident. Un an nou memorabil! Să fiți sănătoși și să învățați, cine nu a făcut-o încă, să separați binele de rău.

În ce mă privește, în calitate de membru al Consiliul Mondial al Românilor, am să dau prioritate Republicii Moldova și reunirii în ceea ce fac.

L A  M U L Ț I  A N I!

Facebook Comments

2 Comments Un an nou memorabil!

 1. Florin

  Bill O’Reilly – comentariul zilei de 3 ianuarie, in legatura cu blocajul de la Washington:
  ”It is almost beyond belief that the U.S. government is partially shut down because Congressional Democrats will not allocate 5 billion dollars to construct a barrier on the southern border. The left has banded together to put forth that “walls don’t work.” This comes as a shock to Israelis who now lie protected from daily terror acts behind a barrier, as well as older East Germans who were held captive by a wall.
  The left wing Long Island newspaper Newsday opposes the wall and opines that drones and more immigration judges can mitigate the massive drug and people smuggling coming from Mexico. Loopy doesn’t even come close to describing that editorial position. Unless drones are armed with death rays to smoke drug traffickers, drones can only observe the mass intrusion on the US border. Judges can deport people many of whom come right back. Somebody tell Newsday.
  Adding to the insanity, many left-leaning Americans support protecting even alien criminals by using Sanctuary policies to disobey federal law.
  It all adds up to anarchy and stupidity. The United States has become an irrational country where ideology trumps public safety. Fair-minded Americans need to wake up. Illegal immigration is not a good thing. Want to come here – do it legally.”
  In rest, sa va dea Dumnezue sanatate si putere in 2019, impreuna cu ILD sunteti singurele raze de lumina care mai palpaie si pe malurile Dambovitei!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *