USR. Altfel de politică = 0 politică

A trecut mai bine de jumătate de an de la alegerile parlamentare și, la umbra nefăcutelor și incompetenței partidului de guvernămînt se ascund nefăcutele și incompetența partidelor de opoziție. Ale USR, astăzi. Și mîine, și-n vecii vecilor, amin, din cîte se văd. 

Anunțul achiziționării de către România a rachetelor Patriot americane, un mesaj în primul rînd de încredere din partea partenerilor noștri americani, al căror Departament de Stat a aprobat tranzacția, și o garanție din partea noastră, pe care o depunem că nu vom defecta nici acum, nici peste 10, nici peste 20 de ani, este moment de răbufniri sincere de prostie și inadecvare cel puțin din partea USR.

Într-un așa zis partid în care și în numele cui nu știi cine vorbește, președintele demisionar, ori cineva, nu contează cine, nici dacă în nume propriu sau în numele patidului, ieri a apărut declarația deputatului Dohotaru, cel care a mîncat la propriu din gunoaie, referitoare la rachetele Patriot.

Nu dați banii pe prostii, luați spitale la copii! Spitalele au devenit, profitînd de lipsurile sistemului de sănătate românesc, cele mai dorite lucruri pe lumea asta de către oricine vrea să iasă în evidență ca bun, grijuliu, bun de ales, bun în general. Sîntem ca o națiune bolnavă care țipă după ajutor. Incapabilă să și-l ofere singură, strigă să-i fie dat.

Asta a fost și povestea USR, o bucată de națiune, înspăimîntată și care așteaptă să-i fie dat ceva, de la hrana zilnică la partid de votat, i-a promovat. Și i-a promovat ca pe cei care cu adevărat fac politică altfel, neimaginîndu-și că nu fac deloc politică.

Pentru că exact asta înseamnă tot ce fac oamenii ăștia de cînd au ajuns în parlament. Nimic concret. Nu votează pentru că nu are rost, fiind puțini, zic ei. vedeți captura de mai jos. Nu au sau nu vor să aibă poziții publice clare, tranșante și susținute prin vot asupra problemelor țării aflate în discuție publică astăzi, acum, la timpul prezent, nu cînd le va conveni lor.

Dormitul în parlament, mîncatul din gunoaie ca exemplu personal, apariția la poză cu plăcuțe, chiar și în contextul scandalului provocat de ordonanța 13, nu sînt acțiuni politice. Sînt cel mult și cu multă îngăduință acțiuni militante, acțiuni ong-iste, acțiuni pentru care oamenii aceștia nu trebuie să fie plătiți ca parlamentari.

Dar sînt. Și vor mai fi încă 3 ani și jumătate. În care nu știm ce idei crețe mai pot promova. Pentru că politic am văzut, ne-am convins, fac două referendumuri interne, apoi al treilea care să hotărască care e valabil, după care anunță că partidul nu se pronunță pe tema în discuție. De parcă temele sînt alese după cheful lor.

Revenind la ultima chestiune, achiziția de rachete Patriot. Este nu numai utilă, este absolut necesară. Aflată la granița cu marele imperiu roșu de la răsărit și confruntată permanent cu setea lui de expansiune, apărarea cu cele mai bune mijloace devine vitală. Ne-au prins destule conflicte cu chiloții în vine, e momentul să fim pregătiți pentru orice.

Dacă deputatul USR crede că spitalele ne-ar fi de mai mare folos, ori orice altceva, nu face decît să adopte retorica rusă, cea în care numai ei au voie să se înarmeze, restul lumii să-și vadă de viață. Dacă deputatul USR crede că e indicat să stăm sănătoși tun, carne de tun la hotare, e problema lui și a celor care l-au ales.

Dar nimic nu ne poate pe noi să luăm în considerare părerea unui mîncător din gunoaie, căruia au ajuns să-i dea dreptate putiniștii nației. Totul, în schimb, ne face să ne apărăm cum putem mai bine de un potențial invadator, permanent ațintit asupra acestei zone, lacom, hulpav în a-și însuși ceea ce nu a fost al lui niciodată. 

Pînă cînd USR va reuși să se salveze sau nu singură, să notăm că această grupare nu este partid, după toate teoriile politice. USR este o organizație de resurse umane care a găsit posibilitatea să plaseze în niște funcții, cu niște salarii foarte bine plătite, niște oameni în nevoie. Salarii plătite din banii noștri, da. Adică să ne ia de proști.

 

(Foto: captura 2, Soțietatea țivilă, Facebook)

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *