Sînt eu pesedistă pe cît este ea ‘de-a noastră’

Știu ce-am spus acum două zile și nu am de gînd să revin decît pentru mici precizări. 

Nu scriu pentru că îmi face plăcere, dimpotrivă. M-ar bucura să nu am eu dreptate și să funcționeze justiția decît așa. Dar:

După Mazăre – 4 ani cu suspendare la un prejudiciu de 114 milioane euro, procuror care uită să facă recurs, în alt dosar, astăzi apare asta. 

Parchetul General a clasat dosarul in care Ponta era suspectat de evaziune fiscala (disjuns de DNA astă primăvară).

1) Nu vad nimic în bula mea anticoruptă de Facebook despre subiect. Cum nu văd nimic din ce nu se potrivește clusterului cu care sînt obișnuiți oamenii. 

2) Atunci zic eu. Propun să nu mai spună la bilanț ce și cum numai alea bune, ci invers, astea. Ca să nu fiu a dracului și să zic sa le dea pe partide, PSD si ALDE curate ca lacrima, la alelalte găsim ceva, un pix, lipiciul de la afișe, o pasăre moartă, ceva trebuie să existe, că doar știm.

3) DNA să vină să vă ia / Dacă ziceți altcumva.

Știu, nu are importanță că a scăpat Mazăre și poate să-și continue petrecerile regești pe vase de croazieră, în Madagascar și unde mai vrea suflețelul lui. I se va da EI și pentru el. 

Așa se întîmplă de fiecare dată cînd renunțați la principii și susțineți oameni. Pentru că nu este om mai răsărit în politică, justiție, administrație pe care să nu-l fi văzut președinte. Pentru care să garantați fără să știți nimic concret despre el. Și despre care să nu spuneți ”Lasă, e bun/bună, e de-al/de-a nostru/noastră”. Un criteriu auxiliar de apreciere a cuiva (este apropiat de, se cunosc de x ani etc) a devenit criteriul principal, dincolo de care nu există nici cea mai măruntă critică. 

Pentru că luați de bun ce vi se spune sau ce citiți, pentru că nu vă exersați bunul simț, pentru că luați de literă de lege ce spune unul și altul, fără să chestionați vorbele, dacă nu și persoana. Și pentru că, în ultimă instanță, scăpați din vedere că orice om poate greși. 

Pentru că știați voi că ăl bătrîn vorbește aiureli, după ce că a mai și furat (”lasă, că știți voi”, normal, de ce să așteptăm dovezi?!) și îi iau eu apărarea ca apucata cînd spuneam că mai are dreptate cînd spune că s-au schimbat multe de pe vremea lui și pînă azi. 

Aveți dreptate, totul e perfect în justiție. Numai că eu sînt pesedistă cum e ea ”a noastră”. 

Singura soluție pentru diminuarea corupției este statul minimal. Cînd nu mai ai de unde fura, tentația dispare, nu mai ai și gata, nu mai furi. E chiar atît de simplu.

Cînd veți ajunge la concluzia de mai sus, știți unde mă găsiți. Tot aici, da. 

 

 

 

 

Facebook Comments

1 Comment Sînt eu pesedistă pe cît este ea ‘de-a noastră’

 1. Florin

  Desi nu are o legatura directa cu articolul, simt nevoia s-o spun, e o parere strict personala care nu-mi da pace de citiva ani: in fond, noi, romanii, ne urim. Suntem atit de dezbinati incit nu ne mai suportam unii pe altii. Chestia cu capra vecinului e doar o glumita care ridica putin batista de pe tambal. Si cea mai buna dovada este statistica UE care spune ca in 2016 in RO au murit in medie 2 oameni/zi in accidente de circulatie!? Cum e posibil asa ceva? Mi se pare grotesc. Nici americanii nu se iubesc, niciodata n-au fost mai dezbinati ca acum, dar uite ce povesteste Bill O’Reilly in comentariul sau de astazi, joi 13 iulie:
  ”There’s one good story I want to tell you about as we approach another summer weekend. In Panama City, Florida, nine people were swept away by a current.
  Now I’m a former lifeguard and I got caught a current down in the Bahamas one time and it is horrifying. You get caught in a riptide, a rip current, boom you’re out of there.
  So nine people, nine beachgoers, including two children and a 67 year old grandmother, boom, they’re out and they’re yelling. No lifeguard on the beach. So people in the water and then on the beach they see all these people in trouble getting swept away. So what do they do? They form a human chain. It’s amazing.
  I want to get the exact stats here. Eighty (80) people from the beach formed this human chain to go out and rescue these people who are being caught in a rip. And they get them all out.
  The lady, the 67-year-old grandmother, apparently has a heart attack but she’s OK. I mean they got her out.
  This happened last weekend, Saturday. What an amazing story and what it says to me about Americans is you know, when we’re confronted with something that is bad and horrifying we use our heads and we swing into action.
  So all of them were saved.”
  Puteti imagina ceva asemanator la Eforie sau Mangalia sau Costinesti?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *