Vine, vine, Primăvara arabo-română

Trebuie să vă mărturisesc că sunt un mare admirator al medicului Raed Arafat. Sunt un și mai mare admirator al antreprenorului Raed Arafat, și mă mândresc cu tot ceea ce a construit el în sistemul medical românesc de urgență, ca de realizările unui coleg bun de-al meu (n.1964). Dar cel mai mare și mai mare admirator alcomunicatorului Arafat, în calitate de fost muncitor în marketing, tot eu sunt! Căci fără marketing și publicitate toată construcția sufletistului Raed Arafat s-ar fi rezumat astăzi la o ambulanță veche și o cabină de prim-ajutor scorojită pe-afară, primite ca donație din Germania. Să mă explic…

Dintre toate nenorocirile pe care le servim zilnic la massa media, accidentele auto sunt de departe cele mai sățioase. Nimic nu ostoiește mai bine setea de sânge și foamea de creieri a telespectorului român decât un carambol pe DN1, o “pierdere de control al volanului” sau un impact frontal cu un TIR turcesc. La începutul anilor ’90, colonelul Virgil Vochină a simțit primul potențialul emoțional al dramelor de pe carosabil și a încercat să îl folosească în scopuri educative. Abia așteptam cu toții să-l întrebe la final pe nesăbuitul a cărui mașină ne-o prezentase varză pe ecran: “Unde vă grăbeați, domnule Decedat?” Televiziunea era de stat, avea monopol, nu își punea nimeni problema rating-ului. Iar de cordonul poliției, pe atunci, nu treceau decât polițiștii. Colonelul Vochină era unul dintre ei. Avea exclusivitate, cum se zice astăzi. Pe televizoarele națiunii, în general alb-negru, sângele nu prea se distingea în cadru, puteai ține lumea în fața ecranelor și numai cu Dacii mototolite. Odată cu apariția televiziunilor private, în goană după morbid, ne-au apărut pe ecran și morții. Pe vremea aia, neblurați. De acuma, televizoarele color puteau reda mult mai fidel contrastul dintre asfalt și materia cerebrală. În sfârșit, lumea se putea sătura de hematii, înfulecate din ochi la five o’clock, pe nerespiratelea.

Dar dacă accidentul se petrecea în Mureș, sau în județele limitrofe, a început la un moment dat să apară și un personaj ciudat, îmbrăcat combinezon portocaliu. El se lupta de fiecare dată cu moartea, printre fiare contorsionate, cu cleștele de descarcerare în mână, precum a înfruntat Arhanghelul Mihail, cu sabia lui, Fiara care-l vroia pe Moise. Statură impunătoare, peste un metru optzeci, ras în cap, vorbind cu un puternic accent străin. Era medicul palestinian școlit și satbilit în România, Raed Arafat. Umbla cu o dubă second-hand, donație din Germania. Mană cerească pentru reporterii de teren, mereu în căutare de exotic! Raed, “trecea de sticlă”, cum se spune în argou de televiziune. Trebuia să fii cel mai tâmpit ziarist din lume să pui camera pe medicul român, cu care palestinianul a inițiat experimentul SMUR(D), sau cel puțin sinucigaș profesional, să dai microfonul aceluiași troglodit ce-l întruchipa pe doctorul ceaușist de pe Salvare care joacă table la Dispecerat în loc să salveze vieți. Arafat era altceva! Era proaspăt! Medicul român urma să apară în alte filme, să ia și premii la Cannes! De fapt, medicul de pe Salvare, urma să nu apară deloc în film, nici când va suna epuizat domnul Lăzărescu la 112.

Doctorul Arafat a intuit imediat avantajul reciproc adus de binoamele medic-reporter, SMURD-televiziune, personal_branding – conținut. Nu trebuia decât să dea pontul și să primească ore-ntregi de reclamă gratuită. Potențial valoric pe tremen lung: câteva milioane de dolari, la rate-card! Ca să facă față concurenței acerbe, în disperare de cauză (căci publicitarii începuseră deja să pună problema rating-ului pe la șefii săi din TVR pe care-i șpăguiau la greu) bietul dom’ colonel a trebuit să apeleze la umorul Divertișilor. Cu veselie, fără sânge, tot degeaba! Dacă Vochină cu accidente “curate” și cu “băieții lui Toni” urmărea să facă educație pură, Arafat a fost mult mai pragmatic: ‘monetizând’ (ce termen de căcat!) publicitatea primită gratuit i se oferea oportunitatea să închege cel mai eficient serviciu medical de urgență din Balcani. S-a zbătut, s-a specializat, a pierdut nopți, oameni, a adunat bani, a făcut din rahat bici, a troznit. A reușit! Se numește astăzi Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Ceilalți, ai lui Vochină, abia au puit, peste ani, un Serviciu Român de Comedie.:)

Nea Nelu, adept al economiei planificate, n-a prea mirosit vehicolul de imagine cu girofar al lui Raed. I-a dat totuși o medalie, impresionat sincer ca orice telespectator român: Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler. Alianța DA, știa mult mai bine ce valoare are asocierea cu un erou pozitiv, cu mare priză la public, cu nume parcă predestinat luptei cu Vechiul: ARAFAT! Atunci, proaspătului ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, i-a venit o idee genială. Să fie chemat palestinianul la București ca să aplice rețeta magică a succesului său la scară națională. Cum, care rețetă?! Aceea care recomandă îndeplinirea sarcinilor de serviciu cu conștiinciozitate conform fișei postului. Pentru unii, nu mulți, poate suna banal astăzi. Dar pe atunci era ceva absolut nou pentru toată lumea! Băsescu a plusat peste ‘nea Nelu și i-a acordat și el tot Ordinul Național “Pentru Merit” însă grad de Ofițer. Ca să poată discuta amândoi ca de la ofițer la ofițer. Era anul în care opoziția, prin vocea ciudosului chirurg PSD, Sorin Oprescu, îl ridica la rang de “Ayatollah al medicinei de urgență din România”, licență ce a ridicat o sprânceană chiar și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Asta deși discriminarea pozitivă nu-i intra în sfera de activitate. A fost rândul premierului Tăriceanu să se pozeze cu eroul în combinezon portocaliu când l-a numit, prin 2007, subsecretar de stat pe probleme de servicii mobile de urgență, funcție în care avea să rămână până alaltăieri, în toate guvernele Boc ce s-au succedat cu repeziciune, ca trenurile-n gara mică.

Pentru SMURD veniseră anii apogeului. Deși, mulți bani de la Buget nu a prea pupat. Că serviciul medical de urgență, conceput inițial ca un experiment izolat al Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă Târgu Mureș, a devenit cel mai modern și mai dinamic din Sud-Estul Europei, asta tot geniului de comunicator al lui Arafat se datorează. Ani de zile oamenii au redirecționat cei 2% din impozitul pe venit către “Fundația pentru SMURD”, doar vreo 11 milioane de euro numai în 2008, de exemplu, ferm convinși că “SMURD” este o firma privată a unui frumos nebun care se luptă cu sitemul sanitar învechit din România. De fapt, banii lor ajungeau la “Fundația pentru SMURD”, avându-l ca fondator și președinte pe Raed Arafat. Un ONG care își propunea să sprijine material și logistic entitatea medicală a statului, SMURD. Asta deși sta scris pe site că SMURD nu este nici măcar în proporție de 1% o entitate privată. Dar cine să citească? Când ai de hrănit vaca în Farmville? Am un mare respect pentru comunicatorii care spun ceva și lumea înțelege taman pe dos. Pentru cei ce confirmă zicala: “Adevărul este cea mai bună minciună.” Evident, când adevărul-minciună este pus să lucreze în scopuri nobile, cum a fost fascinanta sagă SMURD. Unii și astăzi mai cred că e o aventură privată pe care Băsescu și camarila și-au propus să o naționalizeze.

Mi-aș dori ca Raed-Comunicatorul să treacă pe la toate specializările medicale să facă același lucru. Să adune fonduri care lipsesc și oamenii să fie bucuroși că pot ajuta, în închipuirea lor, un om trimis de Providență. Căci cu CAS-urile colectate de la nici 5 milioane de angajați, reprezentând o fracție, și așa înrobitoare, extrasă din niște venituri brute mizere, comparativ cu restul lumii, la costuri medicale de nivel internațional (exceptând salariile personalului), precum și la hoția și lăcomia căpușelor din interiorul și din afara sistemului, vă promit eu că nu vom avea niciodată servicii medicale la nivelul țărilor occidentale. Nici măcar la nivelul SMURD-ului românesc!

Nu pot să-l acuz pe Omul Arafat că nu mai este subsecretar de stat, mereu în poziție de luptă. Nici n-aș putea să-i reproșez că a ieșit în media ca să-i dea replica lui Băsescu. Spunând ceva, cu talentul său, pentru ca publicul să înțeleagă, ca de obicei, cu totul altceva. Conștient fiind că va crea o mare emoție națională. O intifadă pe facebook. Cu ambuscați în stradă. Cu televiziuni de știri isterizate. Cu Bogdan Chireac invitat, fără idei proprii, ca de obicei. Cu opoziția juisândă. E tardiv să mai întreb de ce nu i-a cerut sprijin președintelui Băsescu în disputa cu autorii noului proiect de lege a Sănătății. Era “ministru” al puterii, i-ar fi fost lesne. Nu pot să-i reproșez nici că și-a creat o nouă aură, aceea de martir, care îi va atrage donații pe fundație, nu de unul, ci de trei milioane de euro anul acesta! Un lucru pozitiv, până la urmă! Dealtfel, avem nevoie de un nou serviciu de urgență privat, făcut așa cum scrie la carte, patronat de Raed Arafat. Cum scrie la cartea din Franța, dacă vin și ceva fonduri europene, nu ca la cea din Slovenia! Un serviciu la care să apeleze, dacă e cazul, conform noii legi, chiar și SMURD-ul de stat părăsit de Arafat. Omenește, ca om de dreapta, nu pot să-i zic nimic unui mare maestru al comunicării pentru că și eu, în locul lui, aș fi gândit exact la fel în contextul dat:

Dacă rămân la stat, sunt “prost”! Dacă fug în privat zice lumea că-s “lacom”. Mai bine, întâi mă-mpiedic! De-un paragraf de lege.

KAMIKAZE

Facebook Comments

46 Comments Vine, vine, Primăvara arabo-română

 1. Adi

  Wooooow, Basescu are in fisa de post chestia aia cu mediatorul*? Ma intreb cand a folosit-o ultima data. Aaaa, da, cand a intervenit la teveu sa zica: "ghici ghicitoarea mea, cine-si da demisia…". Vai, ce bun mediator. I-a impacat pe locotenentii lui suparati din Comisie carora le batea inima ca puricele ca nu le va iesi marele tun.

  Ma intreb pe cine admiri mai mult: pe Basescu Mediatorul, pe Basescu Medicinistul, pe Basescu Istoricul, pe Basescu Nasul, pe Basescu Improprietarit de Basescu sau pe toti la un loc si in aceeasi masura.

  Ii urasc pe toti politicienii in egala masura, dar aici parca lozica este: Basescu apare, Soarele rasare. Trei-patru articole la rand, semn ca deranjul e mare: niciunul nu pomeneste despre medierea prezidentiala, toate se rezuma in a ataca un om care a facut ceva pentru tara asta. Petarde aruncate cu manta cum ca Raed Arafat ar fi corupt si ar corupe cu Fundatia lui. Mda, fara dovezi, bineinteles. Fac ceva pe articolele de 2 lei din EVZ condus de fostul patron Hustler (voi fi considerat pudibond, dar mi se rupe).

  Reply
 2. MissTake

  "E bine că a păcălit prin omisiune." – 'treb si io ca prostu', ce omisiune a facut? Si florina (parca – nu mai gasesc articolul. este cel la care am postat prima data) a zis acu' cateva zile ceva de genul ca i-a lasat pe oameni sa creada ca smurd fundatia, este smurd. Altcineva (nu mai tin minte daca pe blogary sau aiurea) spunea ca i-a lasat pe oameni sa creada ca smurd este particular.

  Pe site-ul smurd.ro la intrebari frecvente explica cat se poate de clar faptul ca smurd nu este privat si nu a fost niciodata. tot acolo explica si finantarea. Tabul "sprijina smurd" te directionea catre fundatie unde iti explica care-i treaba cu fundatia.

  Unde a omis arafat sa clarifice situatia? Cred ca cine vrea sa doneze are macar curiozitatea sa vada cui ii doneaza si sa dea vreo 2-3 clickuri pe ici pe colo.

  Reply
 3. george

  Mare rabdare trebuie ca aveti cu acest Adi. E asa un "ghemischt" in capul lui ca te "apuca" si pe tine ameteala !. Este tipul sfertodoctului, care "prinde" repede la omul de rand, dar se dovedeste un nimenea cand e intr-o confruntare cu unul normal la cap. Nu stiu cand si daca acestia vor deveni minoritari in societarea romaneasca. Va fi bine, va fi rau. intreb si eu ?

  Reply
 4. ElCucui

  ADI

  «Absolut jenant acest articol, de un nazism imbecil.»

  Ce articol ai citit?! Citește și ce-am scris eu:
  http://www.blogary.ro/2012/01/vine-vine-primavara

  «Lipseste doar o statistica de kamikaze care sa ne informeze cate vieti au salvat cei de la SMURD si raportul pret/viata salvata ca sa stim daca mai e profitabil sa mai avem ambulante.»

  Mda, lipsește. Cică Arafat a refuzat să facă niște costuri. Ecsact asta i s-a cerut: cost/salvare. Da' el cică nu discută nici o modificare, că sistemul lui e perfect. As seen on TV.

  «Da, exista o fundatie care ajuta SMURD-ul sa fie mai eficient.»

  E bine că există. Am zis și în articol. E bine că a păcălit prin omisiune. Tâmpiții de români, la cât sunt de idioți, ar fi fost în stare să dea 2% la Vier Foten să le ia Pedigri Pal compensat. Să îngrășăm cotarlele, nu să salvăm vieți! Deh, caritatea are buget limitat! Foarte bine a făcut.

  «Nu duce Arafat banii acasa, aveti declaratia de avere sa va edificati sau sa ne edificati.»

  E fraier că n-a dus nimic și acasă! Eu zic că merita să-și ia un 5.000 €/lună pe fundație. Fără glumă. Cu declarațiile de avere din România însă, las-o jos!

  «Pana una-alta, voi sunteti niste pigmei pe langa Arafat.»

  Raed sau Yasser?

  «Cand o sa mai scrieti de marmura sponsorului Videanu, o sa va mai cred.»

  Videanu este un bandit și marmura lui e de căcat. Scumpă! Acum ne crezi, Adi? Nu am înțeles pe cine sponsorizează Videanu. Poate specifici.

  Basescu a comis o mare greseala intervenind aiurea peste un subsecretar de stat aratand pentru a nu stiu cata oara a Boc e doar un papitzoi.

  «Ah, uitasem (Florin)! Arafat nu a apelat nici la premierul lui. Adi, nu sunt de acord: Băsescu trebuia să intervină. Ca mediator, arbitru etc. Asta are în job description. Sunt de acord: a intervenit aiurea la TV.

  Iar faptul ca voi va chinuiti sa scoateti castanele din foc pentru el, arata exact lipsa coloanei vertebrale.

  Chiar vroiam să te întreb mai sus. Care "voi"? Dar nu contează! Și constați liniștit că cineva nu mai are coloana vertebrală pe blogary fără să chemi SMURD-ul?! Hei! Știe cineva telefonul de la 112?

  Reply
 5. Adi

  Nu, nu este o stire. Este un caz zilnic in spitalele romanesti. Oricum, se termina in …escu. Si, surprize-surprize, face reforme. In sanatate, cica.

  Ar fi fost o stire daca ati fi avut vreo faramitura de influenta la Palatul Cotroceni si daca n-as fi fost convins ca sistemul este corupt pana-n maduva oaselor. Oricum, e tot un drac ca vine Ponta sau ramane Base. Aceleasi pungi la Garda, aceleasi plicuri, aceleasi reforme si legi cu dedicatie la sponsori. Am fost si suntem condusi de mâlul cel mai gros din canalizare.

  Reply
 6. Adi

  Pana sa-mi dai tu replica asta il sprijineam pe Arafat pentru ce facuse f.bine in Romania. Ma gandeam cu mandrie ca la fel au facut si Stalin, si Hitler, si Ceausescu pentru tarile lor. Apoi mi-ai amintit tu ca cei trei au facut cu doua f.-uri in plus mai mult rau decat bine. Acum ii desconsider. Iar pentru ca asociasem binele facut de Arafat cu binele facut de cei trei fosti sefi de stat, acum cred ca o lichea.

  PS. Trimite-mi te rog tema la educatie civica pentru maine ca nu pot s-o fac si mi-e teama sa nu m-asculte doamna invatatoare.

  Reply
 7. Dragos

  ADI,

  n-am nicio problema cu faptul ca sprijini fanatic un om care a facut ceva in tara asta. pastrand proportiile, iti reamintesc ca si Hitler, si Stalin, si Ceausescu au facut ceva (atat de f. bine cat si de f.f.f. rau) pentru tarile lor.

  Reply
 8. Adi

  Oricum, astept cu interes calitatile fundamentale pe care le-au capatat domnii amintiti mai sus din 2010 pana in prezent.

  Reply
 9. Adi

  Bleen, am explicat deja cuminte si respectuos la a) criteriul. O fosta prietena mi-a cerut imprumut niste bani, cam 500 din moneda europeana, cu care sa completeze banii pe care ii avea si sa-i introduca intr-un plic de marime medie pe care sa-i dea unui anume domn din cei doi enumerati pentru a beneficia de servicii medicale, medievale, una din astea doua. Mi-a returnat banii, dupa ce a beneficiat de acele servicii si a putut munci ca sa-i castige la o multinationala. E clar acum de ce… haha… problema de fond… hahaha?

  Oricum, motivele pentru care Vladescu & Paunescu = good se zbat intr-o tacere subiecta cauzata probabil de dificultatea subiectului. Sa arunci cu noroi in Arafat e infinit mai usor decat sa-i faci eroi pe Stan & Bran ai plicului A6. Cu Bran, povestea este mult mai complexa, greu de dezvoltat, iar rezumatul se opreste mereu la declaratia de iubire ciobaneasca: sa-l f in mm de bran.

  Dar mai stii, poate s-au pocait? Poate au trecut la adventistii ziua a 297-a de genul Falca, Gâdea si bineinteles branconierul Iiiii-gas.

  Reply
 10. Adi

  Dragos, nu stiu cum sa-ncep sa-ti raspund.

  Ha ha ha, pentru ca sprijin un om care a facut ceva in tara asta, sunt fan Iliescu & Wittgenstein. Sa stii ca ambele pasiuni mi-au ramas de cand faceam pârtie prin Piata Universitatii pentru apararea idolului meu care-i tapetat pe toti peretii casutei mele din Valea Jiului. Intamplator, m-am ciocnit de un ochelarist barbos, care striga pentru Coposu si Ratiu, acesti Cristian Vladescu si Virgil Paunescu ai anilor 90, si i-am luat cartea in principiu s-o duc la buda sa ma sterg la fund cu ifose intelectuale.

  Ma tem ca nu inteleg ce are Wittgenstein cu nazismul genial. Tanti Saveta imi urla in ureche ca bunica-sa, Hilde, i-a avut colegi de clasa si pe Hitler, si pe Wittgenstein. Stii, eu sunt doar un biet miner cu Cozma in inima, n-am inteligenta. Dar poate iau cartea asta in urmatoarea excursie de grup in capitala cu sefu'

  Reply
 11. Bleen

  Videanu a fost criticat, atacat, făcut cu ou şi cu oţet de nuştiucîte ori pe Blogary. Să înţeleg că nu e voie să scrii decît despre Videanu? Orice am scrie "Da' de Videanu de ce nu scrieţi?" Pînă la urmă rezultă că trebuie să scriem doar despre Videanu.

  Reply
 12. Bleen

  @adi

  N-am înţeles-o p-aia cu SRL-ul. Fii mai explicit. Unde ai citit-o?

  Tot n-ai explicat de ce specialiştii din Comisia prezidenţială sînt agarici. Tot nu ne-ai lămurit cum ai ajuns la concluzia asta, ce criterii şi informaţii ai folosit.

  Cum e treaba cu marmura sponsorului Videanu? Ce a făcut cu ea? Al cui sponsor e Videanu?

  Reply
 13. Adi

  a) Nu mai tin minte care a fost linkul la suma din plic pentru o fosta prietena, dar pot afla. Si daca astia sunt sefii, mi-e teama de ce putreziciuni se mai gasesc pe-acolo.

  b) Amagit in 2004. In 2009, nu am votat.

  c) Videanu, sponsor la FC PDL, este un om mult prea mic ca sa-l mai pot eu dezvolta.

  Reply
 14. nedormitul

  domnu' adi, dumneata îmi pui în gură vorbe pe care nu le-am zis. deci zi dumneata unde am adus eu măcar o vaguissimă aluzie la viloiul domnului arafat de la băneasa. atîta. ceea ce încerc eu e să te fac să nu mai bați apa în piuă. atîta tot.

  ai zis de unul că-i parazit șpăgar, link sau nu există. cer prea mult? cer imposibilul?

  Reply
 15. Dragos

  @Adi (Cristian Vladescu & Co = agarici/pigmei pe langa Arafat)

  imi amintesti de anii '90 cand tot asa, in ochii prostimii, Coposu si Ratiu erau niste pigmei/agarici pe langa SPECIALISTUL Iliescu.

  bâta vad ca ai, ceva slogane iti mai trebuie. na: Arafat apare, Soarele rasare / facebook face ordine / nu ne vindem SMURD-u' / Raed Arafat si cu Dej au bagat spaima-n burgheji / murim, luptam, pe Raed il aparam / noi postam, noi nu gandim / nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem ca Raed sa ne futa.

  ps: ai folosit cuvantul "nazism imbecil" in timp ce Iliescu pedala pe legionari. 1. de ce nu esti atent ? si 2. pentru un fan Wittgenstein este surprinzator ca ai lasat portita deschisa pentru "nazism genial".

  Reply
 16. Adi

  Daca salveaza vieti, Arafat putea fi un brancardier…

  Ca sa fie mai clar, criteriul este profesionalismul. Deci intra si stomatologi (care, desi suna incredibil, pot lucra si la stat), apendicisti etc. Imi cer scuze pentru virgula gresita, enterul eronat, desi stiu ca nu ma vei ierta. Ne-am racit, vrei sa ma banezi. Jale…

  Si daca nu sunt indiscret, de ce faci apropuri jenante la Fundatia lui Arafat pe care o asociezi unui SRL?

  Reply
 17. Bleen

  @adi

  Ok, şi acum spune cum ai ajuns la concluzia că specialiştii din comisia prezidenţială sînt agarici.

  Şi be)

  Văd că declari mai sus că eşti dezamăgit de Băsescu. Ca să nu inducem în eroare distinşii cititori trebuie să spunem că tu nu ai fost niciodată amăgit de Băsescu.

  Şi ce)

  Abia acum am văzut-o p-aia cu marmura sponsorului Videanu. Dezvolt-o.

  Reply
 18. Adi

  Daca te ajuta sa dormi, baneaza-ma dom'le. Asta dupa ce treci de bancurile astea atat de bune cu care se chiraie tot blocul de garsoniere.

  Scriptele internetului vor arata acest mare pas pentru omenire: victoria Nedormitului asupra vicisitudinilor WordPressului.

  Da, capitulez.

  Reply
 19. nedormitul

  domnu' adi, să ştii că există şi medici care nu salvează vieţi. dentiştii. lucrează 100% privat. sau aproape. n-am văzut în viaţa mea o ştire de la ora 5 cu un dentist care a salvat o viaţă.

  ce drac de viață salvează un reumatolog? da' ginecologii cînd se duc, un' se duc?

  revin cu mica mea obsesie, psihiatrii. ăia ce vieți salvează, domnu' adi?

  p.s. niște criterii pentru asistentele medicale ai? că şi ele e oameni.

  Reply
 20. Adi

  Tragi o concluzie total aiurea fara sa ma intrebi. Dar voi presupune elegant ca ma ai pus intrebarea: Adi, care este principalul tau criteriu de evaluare al medicilor?

  Iar eu raspund: Draga Bleen, principalul meu criteriu de evaluare al medicilor este profesionalismul. Daca salveaza vieti.

  Arafat putea sa fie biet brancrdier anonim care a avut ambitia sa faca un serviciu de urgente la Tg-Mures propagat la scara nationala cu rezultate vizibile. Asta nu l-ar fi facut mai putin valoros. Si intamplator am trei oameni apropiati cu care mai vorbesc azi multumita ambitiei si muncii arabului pe care-l tarati in mocirla pe-aici.

  Reply
 21. nedormitul

  domnu' adi, arată-mi unde-am zis eu de vila lu' arafat sau te banez peste capul lui domnul bleen. ştii de ce? pentru că n-am nici calificarea, nici mijloacele să-ţi dau o injecţie, domnule. nu am ce discuta cu un om care spune tîmpenii, înţelegi?

  Reply
 22. Bleen

  @adi

  Da, ar fi o idee ca ştirile de la ora 5 să aibă şi o rubrică culturală, una politică, să bage şi puţină istorie etc Să fie prezentate sub formă de accidente, pe înţelesul tuturor.

  Reply
 23. nedormitul

  catatonicii par mai așezați, mai cu capul pe umeri, mai cumpătați. par oameni serioși, domnule, ai ce discuta cu ei.

  catatonicu' stăă, se gîndește, iară mai stăăă și iară stăăă… și de-abia pe urmă face o mișcare. da' nu-i sigur.

  Reply
 24. Adi

  Multumesc, nedormitule. Acum ca ai terminat cu Wittgenstein si ai ajuns la Bordieu, m-ai lamurit ce fraier am fost ca mi-am convins angajatii sa dea 2% pentru Fundatia SMURD.

  Care bani se duc in magaoaia aia de vila a lui Arafat de la Snagov. Aia cu vedere la cimitir. Aaaaa, nu e a lui Raed??? Da a cui o fi oare? O fi a lu' Guta? Castigata din redeventele pe manele?

  Bai ce ciuda mi-e ca arabul asta m-a pacalit sa le dau banii ca sa mai bege un supliment nutritiv la subtirimea data de la buget. Sa fac muschi SMURD-ul.

  Sper ca viitorul sef la SMURD sa le interzica angajatilor sa mai faca declaratii la televiziuni si sa-i trimita pe reporteri in saloanele de spital. Newsflash, se opereaza Cutarescu de apendice.

  Caragiale pur…

  Reply
 25. nedormitul

  domnu' adi, de fapt, discuția trebuie mutată pe alt plan. nu urgențele sînt problema în românia, ci isteria.

  trebe mai mulți bani nu la smurd, ci la psihiatrie. pledez pentru catatonie colectivă, domnule.

  Reply
 26. Bleen

  @adi

  Iluminează-i tu pe dragii cititori care nu se uită la ştirileprotv cu accidente de ce Virgil Păunescu, Cristian Vlădescu & Co sînt paraziţi şpăgari care trag tunuri. Şi dă exemple de parazitism şi tunuri din partea respectivilor.

  Reply
 27. Bleen

  @adi

  Era un exemplu. Principalul tău criteriu de evaluare a medicilor este notorietatea televizivă. După criteriul ăsta, Sorin Oprescu (chirurg de apendicite, pe vremea cînd încă mai opera, o dată la 2 ani) e un chirurg mare, Ciurea nu.

  Reply
 28. Adi

  Scuza-ma, nu inteleg, a fost Alexandru Ciurea printre cei care au elaborat proiectul de lege? Nu. Ai vorbit tu cu el la telefon si ai aflat ca este de acord? Cred ca nu. Dimpotriva, a fost printre cei care au declarat destul de clar ca formula coplatii este o masura destul de aberanta. Bine, mai elegant decat mine.

  De ce-mi pomenesti de Oprescu? Am zis ceva de el cum ca ar fi un mare chirurg sau vreun geniu al Carpatilor?

  Vrei lista cu agarici? Virgil Paunescu, Cristian Vladescu & Co. Comparatie cu Arafat nu exista. Ilumineaza-ma ce au facut bun acesti paraziti spagari ai sistemului medical care vor sa mai traga inca un tun.

  Reply
 29. nedormitul

  domnu' bleen, parcă aveai niște postări ce pe vremea cînd erai internat, știi, problema aia cu coloana. s-a mai auzit de domnul doctor pătrașcu (??? parcă așa îl chema, nu?) care te-a operat la herniuță?

  unde-s lincurile ălea, să vadă și domnul adi medici buni și anonimi, fără srl-uri sau fundații.

  Reply
 30. Bleen

  @adi

  Fa o lista a agaricilor, cu alte argumente decat notorietatea televiziva. Faptul ca un medic n-a fost vazut de tine la TV in prime time nu face din el un agarici. Activitatea medicilor care nu se ocupa de descarcerare nu are parte de vizibilitate media. Daca e sa ne luam dupa notorietate televiziva Ciurea e un agarici, Oprescu, un mare chirurg.

  Reply
 31. Adi

  Bancuri de gimnaziu.

  Eu recunosc ca nu ma pricep sa discut pe aceasta lege. Daca esti vreun rezident sau vreun medic nedormit de garda, atunci explica-mi si mie. Daca nu du-te la biblioteca si cauta-l pe Wittgenstein sa vezi ce zice la sfarsitul Tratatului logico-filosofic.

  Insa ma pricep sa recunosc agaricii si atarnachii pe care i-am bunghit in comisia prezidetiala. Niste ilustri anonimi in comparatie cu Arafat, niste spagagii notorii (cel putin doi dintre ei). Ciuhodaru, Cepoi, sa mai continui? Aha, ei fac reforma? Lasa-ma sa râd. Si sa ma scuzi ca evit sa aprofundez subiectul si sa discut… problema de fond. Ha ha!

  Din banii pe care ii castig o buna parte se duc in prapastia medicinii de stat, o mica parte merg spre medicina de urgenta care functiona per-fect inainte sa intre un presedinte cu cizme de bolsevic. Si n-am nicio problema cu faptul ca e chior, ci cu faptul ca m-a dezamagit total cu recenta atitudine de precupeata.

  Reply
 32. nedormitul

  pot să spun şi io două vorbe? domnul băsescu s-a mai luat în gît, cum se spune pe la ţară, cu domnul pleşu şi nu s-a supărat nimeni. ăăă… adică s-au supărat mulţi.

  io n-am înţeles de ce toată lumea discută despre inoportunitatea modului de abordare a domnului băsescu, ignorînd – bun, nu toată lumea – problema de fond.

  Reply
 33. Adi

  Absolut jenant acest articol, de un nazism imbecil.

  Lipseste doar o statistica de kamikaze care sa ne informeze cate vieti au salvat cei de la SMURD si raportul pret/viata salvata ca sa stim daca mai e profitabil sa mai avem ambulante. Da, exista o fundatie care ajuta SMURD-ul sa fie mai eficient. Nu duce Arafat banii acasa, aveti declaratia de avere sa va edificati sau sa ne edificati. Pana una-alta, voi sunteti iste pigmei pe langa Arafat.

  Cand o sa mai scrieti de marmura sponsorului Videanu, o sa va mai cred.

  Basescu a comis o mare greseala intervenind aiurea peste un subsecretar de stat aratand pentru a nu stiu cata oara a Boc e doar un papitzoi. Iar faptul ca voi va chinuiti sa scoateti castanele din foc pentru el, arata exact lipsa coloanei vertebrale.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.