Votati neamtul nostru!

La fel ca Gabriel Purcăruș, și eu îl cunosc personal pe Mihail Neamțu. Tocmai din acest motiv îl și recomand pentru președinția României.

La fel ca mine, mulți dintre voi îl știți, Mihail nu este un nume necunoscut pentru cititorii Blogary. În vara anului 2010, Mihail a scris pentru platforma noastră o serie de articole (pe care o găsiți acum tastînd author Mihail).

Se întîmpla înainte de marea aventură a sa de pînă acum, Noua Republică. Și o numesc aventură pentru că, foarte tînăr fiind, nu a avut posibilitatea să o gestioneze astfel încît să ajungă partidul acela de dreapta la care mulți visăm.

Ce îmi pare schimbat la Mihai față de perioada aceea este maturizarea. Veți spune că este normal, eu nu văd lucrurile chiar așa. Mihai este maturizat în bine, se vede că anii nu au trecut degeaba peste el. Sau, știindu-l, aș spune mai curînd prin el.

Pendulînd bărbătește între ”Credință și rațiune”, Mihai ne arată zilnic aproape drumul pe care trebuie să pășim, dacă vrem să mai existăm ca națiune europeană. Tată al unei fetițe de numai 4 ani, are sensibilitatea necesară deslușirii tîlcurilor vieții. Nu pot crede că Mihai nu știe sau nu vrea să iasă onorabil din orice situație.

Păstrător al tradițiilor acestor locuri, Mihai ne poate purta într-o călătorie prin propria istorie. Din care mai avem de învățat să spunem adevărul.

Împreună cu Mihai, putem aspira la a deveni o voce importantă în Europa secolului acestuia, care pare unul stricat dintru început. Putem pune bazele națiunii române, cu adevărat, așa cum au gîndit-o întregitorii.

Mihai este, în primul rînd, om. Nu geniu, nu sfînt. Ca orice om, are și lipsuri, defecte. Dar nimic care să îl facă să nu poată ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Exagerările au dispărut (singurul lucru pe care îl puteam reproșa) bag de seamă, din comportamentul lui, ceea ce îl recomandă cu încredere pentru funcție.

Ce îi poate cauza, aș putea zice, este vîrsta. Mihai are 41 de ani, este prea tînăr, vor spune mulți, pentru a fi președintele României. Poate ar trebui să ieșim din acest tipar care ne duce către boul solemn, iată, degeaba peste 50, dacă tot bou, rareori și total nepotrivit solemn.

Este bine să nu fii supărat cu Mihai. Și spun asta pe propria-mi piele. Ne-am contrat în perioada Noii Republici, din păcate, el nu a înțeles rapid care era problema, și de aici așa zisa supărare. Dar nu poartă ranchiună, nu este omul dușmănos, știe să aprecieze gîndul bun și fapta curată. Mai mult și mai important, știe să ierte.

Îl voi vota pe Mihail indiferent pentru cine va candida: PMP sau Alternativa dreaptă. Îl voi vota cu speranța normalității care trebuie, zic eu, să vină și pe aceste meleaguri.

Mihai știe ce înseamnă să muncești pentru banii cîștigați. El însuși muncește mult, și rezultatul este vizibil pe youtube (și Facebook)și în conferințe, în același timp. Nu înseamnă că munca intelectuală nu trebuie plătită, dimpotrivă. Mihai încearcă să ne învețe și asta.

Repuneți președinția în Constituție, acolo unde îi este locul. Iar Mihai, acum, este garanția că lucrul acesta se va întîmpla. Votați Neamțul nostru!

Facebook Comments

4 Comments Votati neamtul nostru!

  1. ana

    eh, nu mai aveti cu cine vota! ce tragedie! cum naiba sa votezi unul care n-a muncit in viata lui si are doua divorturi la activ, dar se da mare crestin. ce confuzie in capetele unora.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *