Alegeri locale 2012. Pronosticuri.

EMIL BOC, GEORGE SCRIPCARU, ANDREI VOLOSEVICI, GHEORGHE FALCĂ, DORIN FLOREA, CĂTĂLIN FLUTUR, GHEORGHE ȘTEFAN…. Țineți mintea numele astea. Cam atît a mai rămas din PDL și cam asta e coloana vertebrală, alături de MRU și echipa sa,  a unei viitoare mișcări de dreapta. Părerea mea.

Marile bătălii electorale se vor da la Cluj și la Ploiești. Deci, clujeni și ploieșteni, aveți grijă!

Oraș USL PDL
BUCUREȘTI SORIN OPRESCU Silviu Prigoană
SECTOR 3 ROBERT NEGOIȚĂ Liviu Negoiță
SECTOR 6 RAREȘ MĂNESCU Cristian Poteraș
SECTOR 2 Dragoș Frumosu Lucian Iliescu
CLUJ-NAPOCA Marius Nicoară EMIL BOC
TIMIȘOARA NICOLAE ROBU Gheorghe Nodiți
SECTOR 4 CRISTIAN POPESCU PIEDONE Sulfina Barbu
SECTOR 5 MAREAN VANGHELIE Mihai Atănăsoaie
IAȘI GHEORGHE NICHITA Nicușor Păduraru
SECTOR 1 ANDREI CHILIMAN Theodor Paleologu
CONSTANȚA RADU MAZĂRE Christian Gigi Chiru
CRAIOVA Lia Olguța Vasilescu Dincă Marinică
GALAȚI MARIUS STAN Marius Necula
BRAȘOV Cătălin Leonte GEORGE SCRIPCARU
PLOIEȘTI Iulian Bădescu ANDREI VOLOSEVICI
ORADEA ILIE BOLOJAN Mihai Groza
BRĂILA AUREL SIMIONESCU Viorel Balcan
PITEȘTI TUDOR PENDIUC Daniel Dragomir
ARAD Lia Ardelean GHEORGHE FALCĂ
SIBIU Dragoș Marinca-Floarea Mariana Brunchea
BACĂU ROMEO STAVARACHE Florin Lazăr
TÎRGU MUREȘ Cornel Bișcaru DORIN FLOREA
BAIA MARE CĂTĂLIN CHERECHEȘ Ștefan Pop
BUZĂU CONSTANTIN BOȘCODEALĂ nu are candidat
BOTOȘANI Ovidiu Portariuc CĂTĂLIN FLUTUR

Astea sînt orașele sau sectoarele cu mai mult de 100 000 de locuitori. Mi-a fost foarte greu să găsesc candidații PDL în excelul de la BEC atîta timp cît aproape niciunul nu candidează din partea PDL ci din partea a tot felul de alianțe menite să ascundă PDL-ul. O strategie falimentară, evident.

BONUS. Pînă unde a ajuns mizeria uselistă, că umană e prea mult spus

Facebook Comments

60 Comments Alegeri locale 2012. Pronosticuri.

 1. Amelia New

  Tocmai am citit ca Darius Valcov s-ar putea sa piarda la Slatina in favoarea unuia de la UNPR. Ce mi-ar placea sa se adevereasca!

  Reply
 2. Never G

  Azi am vazut pe net cum Nicusor Dan muncea „apolitic” pentru demiterea lui Basescu in 2007. Habar n-aveam de asa ceva. Eu, ca si altii, credeam ca e independent. Noroc ca avem unde sa ne informam.

  Reply
   1. Never G

     @Florina
     http://groups.google.com/group/aderf_info/browse_thread/thread/20c940cbd6500c00/6ab19d2a81eb2b98%3Fq%3D%2522%2BUrsachi%2522%236ab19d2a81eb2b98&ei=iGwTS6eaOpW8Qpmqic0O&sa=t&ct=res&cd=7&source=groups&usg=AFQjCNH8bhvWuop9JRHrDbLGLmmM435FGQ

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Never G  @Florina misto… apai sa se spele fraierii si ignorantii cu el pe cap !
      
      

     Reply
 3. cocosila

  Ce trista este tara cu atatea fantome atarnate pe stalpi si blocuri si intr-o liniste nefireasca. Ce-or fi uneltind useleii in spatele acestui calm aparent?

  Reply
 4. Bleen

  De ieri avem centralizate în dashboardul de admin al LiveFyre toate comentariile de pe bleen.ro și blogary.ro. Adică…exact…82 016. Pe autori, pe ip-uri, pe articole, pe bloguri, pe ce criterii vreți voi…
   
  Uite, de exemplu, @Yeba  are în total 1729 comentarii, primul fiind pe bleen.ro, pe 18 august 2009. E un comentariu în care se ia de inteligența lui Bănicioiu (ce debut facil!) zice că nedormitul e simpatic iar eu semăn cu Alexandru Bîrlădeanu ceva mai tînăr (aveam cîrjă).
   
  Primul comentariu e de pe bleen.ro, evident, din 7 august 2008 și îi aparține lui Mirel Palada  (adică turambar, cum se mai zice pe la noi) și sună cam așa: Welcome to pain, mate. Welcome… 🙂

  Reply
  1. cocosila

    @Bleen  @Yeba  nedormitul  Mirel Palada Ce vrei sa spui ca e usor sa tei iei d einteligenta lui Banicioiu? Eu cred ca nu. Nu prea te poti ”lua” de ceva ce nu exista!

   Reply
  2. morris

    @Bleen eu apreciam talentul tau de ” tinichigiu „, la figurat, desigur.  O tempora, o mores!

   Reply
  3. Yeba

   @Bleen, n-aveai cârjă în avatar și, dacă nu s-a observat în alea 1729 de comentarii, zic aici în clar: nu mă leg de necazuri sau de defecte fizice, categoria aluziilor tip Mic Ministru o las idioților agresivi, să aibă și ei o temă. Tu aveai niste ochelari și un aer bonom, ca Bârlădeanu în CPUN… Pentru restul n-am scuze.

   Reply
   1. Bleen

     @Yeba Ha! Nu eram eu. Eu nu port ochelari. Deși am astigmatism de vreo 4-5, cred. Am purtat o singură dată, cîteva luni, prin 2003.

    Reply
    1. Yeba

     @Bleen, normal că nu erai tu, avea aerul unui dandy din anii 50! Era un actor în nu știu ce film american, tu însuți ai spus mai târziu. De avatar mă legam. Mai țin minte că la un moment dat mi-a spus @zexe cu binișorul că fizioterapia e pe bune.

     Reply
 5. cristihan

  „Când în Palatul guvernamental Victor Ponta dă un pârţ neocomunist, inspirat din viaţa şi activitatea lui Ion Iliescu, Crin Antonescu se repede la fereastra apartamentului său de lux, o deschide precipitat şi cu nările fremătânde spre depărtarea în care stă Clădirea din Piaţa Victoriei, exclamă încântat:— Extraordinar! Nici Ionel Brătianu nu trăgea un pârţ atât de liberal!” :)))

  Reply
  1. Never G

    @Bleen
    Se pare ca nu s-a observat ca PDL-istii nu sunt buni de gura si nu fac reting la o confruntare. Ei sunt formati sa vorbeasca la concret si pe probleme. Sunt si mici exceptii. La ce sa fie o emisiune fata in fata, televizata, cand adversarul nu are reguli. Cand turuie minciuni fara sa se opreasca schimband cu rapiditate subiectele inainte de a apuca cineva sa raspunda. Scopul lor, al USL-istilor, nu e confruntarea de idei, unde sunt varza, ci transmiterea de mesaje negative, la care n-ai timp sa raspunzi si nici nu te lasa fiindca vorbesc peste tine. Din acest punct de vedere Liviu Negoita a procedat bine. El are in spate munca lui de 8 ani, care il recomanda.  
   Mereu asteptam de la politicieni spectacol. Sa se raspunda cu forta la forta. De ce e necesar sa acceptam stilul adversarului si sa ne pliem pe linia data de el? Asta spune ca inca nu ne-am maturizat.
   Astept sa vad in special rezultatul de la sectorul 3, care va spune multe despre capacitatea oamenilor de a-si cunoaste interesul. Aici e vorba de lucruri concrete si mai putin de politica.

   Reply
 6. Bleen

  Țin să vă aduc la cunoștință că după lupte seculare cei de la LIveFyre au reușit să importe și comentariile de pe bleen.ro (în jur de 20 000).

  Reply
 7. Bleen

   Andrei Volosevici :
   
  Se incheie curand campania electorala. O campanie in care mi-am asumat sa mentin ritmul de dezvoltare a Ploiestiului pe cele doua directii stabilite in 2008: un oraş pentru fiecare dintre noi si un oras cu care sa ne mandrim. Simplu. Clar. Fara cuvinte inflorite si fara mii de panouri. 
   
  Inainte de a va invita la vot, vreau sa imi arat dezaprobarea profunda fata de modul in care lupta politica a fost transformata in lupta impotriva ploiestenilor. S-au lipit cu aracet afise de parbrizul masinilor si de geamurile apartamentelor. La ce bun? Sa provoace scaderea mea in sondaje, cu pretul distrugerii unor bunuri? Astazi a fost distribuit un document in care sunt falsificate insemne ale institutiilor statului si semnatura mea. Trecand peste caracterul penal al faptei, s-a gandit oare vreun strateg al contracandidatilor mei la impactul pe care un asemenea fals il are asupra unor oameni care nu sunt implicati in lupta electorala? Nu am reactionat la mizeriile care s-au aruncat asupra familiei mele si a mea…. Ne-am asumat acest risc atunci cand am intrat in politica. Protestez insa fata de maniera in care ploiestenii au fost transformati in tinte de atac electoral. Protestez impotriva faptului ca, in scopuri electorale, s-au incalcat drepturile si interesele unor oameni. Ii invit pe contracandidatii mei sa reflecteze pentru un moment daca faptele lor au meritat, daca a meritat pretul platit de ploiesteni pentru jocul unor sondaje. 
  Duminica va astept la vot!
  Puterea nu e la mine, puterea este la voi. Si nu putem invinge decat IMPREUNA!
   
  http://www.youtube.com/watch?v=gAtv7pWcTIs

  Reply
 8. Bleen

  Sloganuri pentru candidații Vasile Labă (PDL) și Marcel Muia (PSD) – de pe blogul lui Istodor:
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:26 pm
  Laba: Prin mine insumi! Prin noi insine! Prin voi insiva!
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:29 pm
  Laba: Voi lasa urme.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:29 pm
  Laba: Nu voi risipi resursele urbei.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:29 pm
  Laba: Avem mana de lucru in oras dar n-o punem la treaba. Deci, s-o punem!
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:31 pm
  Marcel sau Vasile?
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:31 pm
  Laba: Promovez individualismul.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:32 pm
  Laba: Sunt de dreapta.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 3:32 pm
  Laba: Capitalism. Fiecare pentru el.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 4:02 pm
  Laba: Iti readuce zambetul.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 4:10 pm
  Rep: Ce calitati credeti va recomanda ca primar, dnule Vasile? Vasile: M-am ajutat singur inca de mic. Sunt perseverent si incapatanat. Nu ma las pana nu duc la capat un lucru, nu las nimic neterminat. Imi place din cand in cand sa ma retrag, sa ma rup de valtoarea vietii, sa fiu singur cu mine insumi, sa ma reculeg si sa-mi mai trag sufletul.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 4:12 pm
  Ar fi si un slogan de stanga (in cazul in care respectivul candidat ar fi de la PSD): Cand esti singur si nimeni nu te mai vrea, Laba e singurul tau sprijin.
   
  Bleen24 a spus: Mai 27, 2008 at 4:18 pm
  Vis-a-vis de celalalt candidat-problema, cel de la PSD, Marcel Muia, un slogan tipic de stanga: “Muia. Noi iti dam, nu iti luam.”
   

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Ce vremuri, domnule, ce vremuri… Clasic, deja. In memoria google nu o gasesc, in amintirea mea, da!

   Reply
   1. sanantonio

     @Bleen Dacă memoria nu-mi joacă feste, sloganurile au fost pe site-ul cotidianul.ro, totuși…

    Reply
 9. Florina

  Eu nu-nţeleg, dacă toţi dezamăgiţii, scîrbiţii, lehamisiţii şi triştii din oficiu şi-au găsit salvatorul în Nicuşor Dan, de ce nu îl roagă frumos să-şi deschidă un cabinet de psihoterapie?

  Reply
 10. Bleen

  Cum găsesc asta în cache-ul google? Cine știe?
   
  istodor.­catavencu.­ro/­2008/­05/­27/­laba-­in-­cursa-­electorala-­joc-­test-­simplu-­de-­jurnalism/­

  Reply
 11. Bleen

  A, să nu uit: știați că scandalul cenzură-Cotidianul-Nistorescu-Romoșanu a fost o făcătură? Știați, nu-i așa?

  Reply
 12. Bleen

  Care e diferenţa dintre un optimist, un pesimist şi un marxist-leninist? Optimistul caută într-o pivniţă întunecoasă o pisică neagră care nu există, şi speră că o va găsi; pesimistul caută într-o pivniţă întunecoasă o pisică neagră care nu există, fără să creadă că o va găsi; marxist-leninistul chiar o găseşte. 

  Reply
  1. cristihan

    @valabill  Te rog frumos, nu compara Romanul cu Vasluiul… Romanul e cool 🙂 Altfel ai dreptate, am vrut sa scriu si eu asta 😉

   Reply
 13. cristihan

  WTF, voi ati vazut declaratia de avere a vuvuzelei lui Zoe?!? http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12467110-declaratii-avere-andrei-marga-castigat-anul-trecut-aproape-218-000-lei-are-patru-apartamente-cluj-schimb-secretarul-stat-mae-dan-petre-nu-castigat-avut-niciun-venit-2011.htm Omul ala n-are nimic, e sarac lipit pamantului si n-a obtinut nici un venit in 2011… Vorbim de un „liberal”, chiar membru in conducerea Institutului Liberal I.C. Bratianu! Ce sa mai zic… PLN!

  Reply
  1. Yeba

   @cristihan, rezulta ca tot ce-a castigat la Antene a fost pe sub masa si altminteri l-o fi intretinut Brianna (obligatiile fostilor soti la intretinere unul fata de celalat, v. Codul familiei), desi nu cred ca i-a iesit mare lucru din statul in duba cu Claudiu. Remus cum a dus-o?

   Reply
 14. BarbuMateescu

  Îmi schimb pronosticul de acum câteva zile (se poate?). Ce a făcut USL la Ploieşti este o tactică care se foloseşte când distanţa e prea mare pentru a încerca să recuperezi pe mobilizare. Atunci apelezi la un Hail Mary, adică o chestie disperată cu efecte potenţiale mari dar şanse mici de succes.
   
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hail_Mary_pass
   
  Deci Volosevici câştigă la Ploieşti.

  Reply
 15. meioza

  Am și eu o întrebare, avînd în vedere că la alegerile astea cîștigă ăla care are mai multe voturi în singurul tur care se organizează… Dacă votul o să indice ANULAT pe primul loc, o să avem un primar anulat?

  Reply
 16. Bleen

  După alegeri eu zic ca PDL să-i facă o statuie lui Blaga. Nu costă mult. E nevoie doar de ceva beton și de Blaga însuși.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *