Basescu si reconstructia

Mă gîndesc ce efect ar avea asupra Convenției PDL anunțul lui Băsescu că, după ce pleacă de la președinție (adică peste 1 an și 11 luni), se întoarce în PDL. Dar numai alături de o echipă tînără.

Încă nu am luat decizia finală. Poate plec pe mare. Poate îmi fac o școală de politicieni. Poate îmi fac o școală de politicieni în cadrul instituțional al unui partid. Mi-ar plăcea să ajut tinerii din politică. În PDL, dacă la conducerea PDL va exista o echipă tînără care are nevoie de sfaturile și ajutorul unui politician bătrîn. Sau, poate, cine știe, în alt partid. Condiția principală e să existe o echipă tînără care să-mi ceară ajutorul.

Traian Băsescu, 21 aprilie 2013

Ce efect ar avea o astfel de declarație pentru reconstrucția Dreptei*, în general, și pentru Convenția PDL din mai, în special? Sau pentru coagularea diferitelor grupări politice care momentan se strîmbă unele la altele de peste gard?

Dacă mă întrebați pe mine, revenirea lui Băsescu ar fi preferabilă într-o construcție politică rezultată din fuziunea PNȚcd cu PDL și FC.

* – caut cu disperare sinonime – pedeliștii au molfăit într-atît termenul ăsta încît a devenit sinonim cu FSN

Facebook Comments

29 Comments Basescu si reconstructia

 1. Pingback: Blogary în săptămîna 27 ian - 2 febr 2013 | Blogary

 2. Rosu

  Mainile suflecate, vara… Basescu in colt, pe un scaun incomod, asculta pe MRU cand zice despre cum sa dea o lectie de buna purtare hidrei, printr-o demonstratie cu fulare verzi cu alb si cu albastru, ride zgomotos: „ha, ha, ha, ha… Ba, daca aveti chef de plimbare va trimit io pana la magazin sa imi luati tutun!”….
  Bleen are dreptate cu PNTCD… Desi la o privire mai atenta atat de rau s-a sucit Romania ca azi „conservatorii” sunt brelocul unui personaj umbros, „liberalii” sunt niste efemeride lacome care au pretentii de vulturi nobili, iar fosta centro-stanga taranisto-nationala tine lumina aprinsa pentru valorile traditionale…

  Reply
 3. Glook

  Pai daca se tot cauta la PNTCD, daca tot a zis Bleen ca dreapta trebuie sa fie crestina… de ce sa nu folosim pur si simplu crestin-democratia?

  Reply
 4. Bleen

  OstapB Fiindcă 2014 și 2016 sînt ținte ratate. Sînt ceva șanse în 2019 (prezidențiale) și 2020 (parlamentare). Nu prea mari, ce-i drept.

  Reply
 5. Yeba

  Propunere: Când se atinge 100% , ieși matale din google analytics și intri pe yt. De acolo aduci frumușel o mică animație cu Tom și Jerry/Popeye/whoever  și un tort cu lumânărele/o sticlă de șampanie care face poc!, o ții 24 h, să se hlizească donatorii, sponsorii și susținătorii cu suflet de copil și abia pe urmă reintroduci contoarul.

  Reply
 6. meioza

  Apropo de sinonime pentru dreapta, eu m-aș lega de Dexter („dreapta” în latină), care e și personajul ăla care-i omoară pe ăia răii sub pretextul că face bine omenirii, deci el e un fel de „rău mai mic”. I-aș zice Dexteriadă sau Mica Dexteriadă.
  A, avantajul lui „dexter” e că în latină la stînga se zice „sinistra”, ceea ce definește destul de bine auto-numita stîngă românească…

  Reply
 7. alex rauta

  Bleen, o idee inspirata de cautarea ta a unui sinonim la „Dreapta”: in fond, nu e vorba de a dori reconstructia dreptei. Blaga reconstruieste dreapta, in sensul ca o cimenteaza, o osifica, o umple de sefi de drept. Din ce spui tu cu echipa tanara condusa de un vulpoi batran rezulta mai degraba o spargere a dreptei prea multumite de sine in acest moment. Poti vorbi atunci de coagularea unui „nucleu reformist” si sa renunti sa incluzi aici tot ce mai crezi ca s-ar putea recupera ca aparat PDL.

  Reply
 8. Nea

  Înainte de a-şi deschide şcoala aia de politicieni, îi recomand viitorului profesor să ia nişte meditaţii în particular cu Iliescu. Să-i ceară în mod special să facă nişte exerciţii din capitolele „Eliminarea partenerilor incomozi cu şi fără cianură”, „Rolul elicopterelor în evoluţia politică a societăţii”, „Folosirea telefonului roşu după ce ţi s-a tăiat abonamentul”

  Reply
  1. Bleen

   Nea Înainte să-și deschidă școala de politicieni, ar trebui să-și deschidă grădinița de politicieni, pentru MRU și alți reformiști ai dreptei.

   Reply
  1. BarbuMateescu

   DanCanada În 2011-2012 Bleen a călătorit în viitor atât de des (ca să vadă referendumul, formarea ARD, rezultatul parlamentarelor, prezidenţialele din 2014, etc.) că a primit recent o călătorie bonus, fiind client fidel al companiei. Omul a ales să meargă la mare, în aprilie ca să nu fie înghesuială, şi cum stătea el la o berică la umbră, calm, frumos, liniştit, însorit, când ţup! apar pe plajă zeci de reporteriţe de la televiziuni de ştiri, în mijlocul lor preşedintele în şlapi, pantaloni scurţi, tricou şi pălărie cu boruri a la Maurice Chevalier – era şi el în vacanţă – şi ca să scape de ele le-a răspuns la câteva întrebări. Bleen a ţinut minte ce i s-a părut mai important, s-a întors cu viteză maximă şi a scris postarea.

   Cam aşa ceva.

   Reply
  2. BarbuMateescu

   DanCanada În 2011-2012 Bleen
   a călătorit în viitor atât de des (ca să vadă referendumul, formarea
   ARD, rezultatul parlamentarelor, prezidenţialele din 2014, etc.) că a
   primit recent o călătorie bonus, fiind client fidel al companiei. Omul a
   ales să meargă la mare, în viitor adică 2013, în aprilie ca să nu fie înghesuială, şi cum
   stătea el la o berică la umbră, calm, frumos, liniştit, însorit, când
   ţup! apar pe plajă zeci de reporteriţe de la televiziuni de ştiri, în
   mijlocul lor preşedintele în şlapi, pantaloni scurţi, tricou şi pălărie
   cu boruri a la Maurice Chevalier – era şi el în vacanţă – şi ca să scape
   de ele le-a răspuns la câteva întrebări. Bleen a ţinut minte ce i s-a
   părut mai important, s-a întors cu viteză maximă şi a scris postarea.
   Cam aşa ceva.

   Reply
   1. Gramofonu

    BarbuMateescu DanCanada Bleen Ce om si Basescu asta…s-a dus fix intre vacanta de primavara si 1 mai, in postul Pastelui. Dar date fiind circumstantele (slapi?!), poate a inteles gresit si nu se pleaca „pe mare”, ci „la mare”.
    In alta ordine de idei, pe undeva linga Bleen sint niste oglinzi si o umbrela…e in acelasi timp si la umbra, si insorit 🙂

    Reply
 9. crisuadi

  Numai daca e un sclerozat Basescu revine la PDL. Ar veni si ar ce? I-ar da afara pe blaga si pe acolitii lui? Si , cam cum ar face asta ?
  Si la alegeri tot asteptam sa faca neputinciosii astia ceva , o campanie , o mutare inteligenta sau macar vizibila . Eu nu cred ca cineva inafara PDL ar vrea sa iasa din status quo. USL e prea legata de media detinuta . Totusi . Totusi am observat ceva: multi analisti , comentatori cand se refera la Ponta il numesc Prim ministrul lui Basescu. Vor sa il lege pe presedinte de Ponta pentru a-i mai gasi o vina sau pentru a gasi singurul vinovat pentru starea in care e tara :Basescu pentru ca l-a numit prim ministru pe Ponta . Pe Ponta nu-l poate atinge nimic , dar Base? Da-l dreaq , tocmai p-asta s-a gasit sa-l puna prim ministru ? Eu nu cred ca cei trei , Ponta , Crin si Felix se vor desparti . De ce sa-ti dai cu PDL-u-n coaie cand trebuie sa ajungi presedinte ?

  Reply
 10. mac gregor

  Mirel Axinte, vrei sa intri in politica si sa nu mai freci menta pe margine? Eu sunt dispus sa te sustin cu o suma de bani, atat cat pot, LUNAR. Mai gasesti 200 platitori? Ti-ai acoperit timpul pe care il cheltui cu munca politica.
   Daca nu, dreapta va ajunge pe mainile MRU, pentru ca nu exista alte maini mai bune.

  Reply
  1. Rheia

   mac gregor Mă înscriu și eu la plătitori, dacă acceptă. Deocamdată doar cu cincizeci de lei pe lună, dar poate mai cîștigăm la loto, mai facem o figurație pe la televiziuni…

   Reply
 11. Bleen

  Știți care e nenorocirea? Că ”dreapta” chiar are șanse să intre pe mîna unora ca MRU sau Neamțu. Iar aia e limita cea mai de jos posibilă. Ca convingeri, ca caracter, ca talent politic…

  Reply
 12. Bleen

  Eu cred ca Basescu ar trebui sa revina intr-un partid nou, de dreapta. Altfel, PNTCD nu stie care e, PDL e controlat de persoane care doresc indepartarea de Basescu, iar FC nu are membri ci doar lideri, si aia discutabili. Personal, cred ca in ziua plecarii de la Cotroceni nu pleaca nici pe mare si nu revine nici la politica de partid.

  Reply
  1. ionsaracu

   andrei_p Sustin si cred ca nu va pleca pe mare si nu va reveni la carma vreunui partid. As crede mai degraba in parteneriatul cu Ponta: Ponta presedinte de tara, Basescu premier independent si activ.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.