Blaga si PDL sint prosti sau joaca pentru Antonescu?

„PDL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României pe tema MCV, deci pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare în justiție. Motivele, impactul cazului Fenechiu pe MCV și, de asemenea, dezbaterea în regim de urgență a legii privind personalul de specialitate din justiție pentru a se putea pune efectiv în practică cele două legi, Codul de procedura penală și Codul penal”, a declarat președintele PDL, intr-o conferința de presă susținută la finalul BPN al partidului. (Hotnews)

Imbecilitatea anului. Nu am cuvinte pentru a măsura prostia lui Blaga. Asta, dacă nu face jocul lui Antonescu. Ori PDL-ul, în frunte cu Blaga, este expresia pură și tipică a prostiei politice, ori joacă pentru Antonescu și PNL.

Cu alte cuvinte, ori sînt dobitoci, ori sînt jigodii. Deși nu m-ar mira să cumuleze.

Nu pot să uit că Blaga propunea boicot la pragul de 30% și chemarea oamenilor la vot la prag de 50%. Așa că nu mă miră.

Dacă Blaga cere, probabil în numele lui Antonescu, sesiune extraordinară, de ce nu s-ar vota și rezolva mai repede chestiunea referendumului cu prag de 30%, nu? Cît să se intre în vara viitoare cu prag de 30% pentru referendum. Sînt curios cîte contracte primesc ginerii la trocul ăsta.

UPDATE. Mișcarea nu se justifică prin încercarea de a schimba ceva, PDL are sub 10% din mandatele de parlamentar (a intrat cu 13% și a pierdut aproape un sfert din parlamentari) și nu are nico șansă la votul din Parlament. Nu se justifică nici ca mișcare de imagine, e vară și audiența politică e minimă, mai toată lumea e în vacanță cu mintea și trupul (sau doar cu mintea). Atunci cum se justifică această mișcare?

Facebook Comments

31 Comments Blaga si PDL sint prosti sau joaca pentru Antonescu?

 1. cristian_v

  Poate ca Blaga nu e prost, doar parsiv. Poate isi face si el niste calcule pe filiera Frunzaverde ca Antonescu presedinte e mai bine pentru el decat Ponta presedinte. Si s-a gandit sa dea o mana de ajutor.
  Daca ma gandesc bine, Blaga a curatat partidul pas cu pas pentru a netezi relatia cu PNL-Antonescu. Macovei o sa fie trimisa in PE si probabil i se va sugera sa isi tina gura si sa stea cumite acolo, iar restul de adepti mai vocali pro-Basescu sunt curatati si eliminati pas cu pas. Relatia lui Blaga cu Antenele de exemplu a fost mai mereu „blanda”, nu s-a tras nici cu prastia in el pe acolo, fata de alti „inamici” in care s-a tras cu tunul.
  Dar poate ca e doar prost.
  Oricum nu are scuze: e ori dobitoc, ori nemernic.

  Reply
 2. Glook

  Va intreb ca nu-mi mai amintesc: nu tot Blaga fu ala de-a convocat sesiunea aia extraordinara in care fu ejectat din fruntea senatului si l-au suspendat apoi pe Basescu in puciul lui 2012? Ca parca tot asa fu, erau in vacanta si s-a convocat tot ceva sesiune extraordinara pe o tema care-mi scapa deci probabil era futila. Ca Blaga e prost sau excroc e una dar nici macar reflexe conditionate sa nu aibe asta e chiar problematic. Adica ar trebui sa i se aprinda un beculet. Sesiune extraordinara=pericol, ceva venit nu pe cale logica ci prin reflexele conditionate ca la catel. Ce drac???

  Reply
 3. Canadiana

  Singura speranta e ca nu-i baga nimeni in seama,  Daca ii baga, e clar ca ii fac jocul lui Antonescu.

  Reply
 4. Bleen

  Azi e ziua inteligenței la dreapta. După ce Blaga vrea sesiune extraordinară, Neamțu deschide subiectul cu raportul venituri-cotizații în campanie.
  ”E oare adevărat că Dragnea a împins către puşcărie o duzină de tovarăși, obligându-i să cotizeze la partid cu sume astronomice în comparație cu veniturile lor? Păi să privim la donațiile raportate urât în Monitorul Oficial numărul 264 din 3 aprilie 2008. Unde e cenzura de altădată, tovarăși?”

  Reply
 5. Amelia New

  Pai nu ne plangeam toti ca Nea Vasile nu face opozitie? Acum face o opozitie sa n-o putem duce. Eu zic ca ar trebui incurajat sa taca cu indemnuri bine simtite (gen „vai ce figura inteligenta aveti atunci cand taceti!” sau „i-ati omorat pe cei de la USL cu tacerea dvs. plina de semnificatii”).

  Reply
 6. Florina

  Ciudată tăcerea privind implicaţiile constituţionale ale solicitării lui Blaga de azi, pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului. Ce să cred? Că nu au priceput încă nici experţii – deşi declaraţia prevede clar posibilitatea trecerii Legii Referendumului, cu tot ce decurge de aici – sau că, brusc, Constituţia a devenit neimportantă? La posibilitatea ca să fie importantă numai dacă este discutată de o anumită parte nici nu vreau să mă gîndesc.

  Reply
 7. Florina

  Dragnea. Dragnea, da?
  „Păi şi nu se poate desfăşura discuţia asta în sesiunea normală? Probabil că nu au ce să facă vara. Adică un asemenea subiect, dacă vor să-l ridice, să-l dezbată, se poate dezbate şi în sesiunea normală. De ce să fie sesiune extraordinară pentru asta? Sunt în pană de idei, probabil” – Mediafax

  Reply
 8. Bleen

  Presupun că toți cei interesați să nu treacă Constituția lui Antonescu vor avea o reacție pe măsură la propunerea lui Blaga de a avea sesiune extraordinară și de a grăbi adoptarea legii referendumului cu prag de 30%.

  Reply
 9. Florina

  Declaraţia asta, în contextul propunerii lui Blaga, e o glumă proastă.  Dar am remarcat referirea la ceaunul gol, respectiv sinceritatea. 
  „Cătălin Predoiu susţine că îşi va selecta miniştrii Guvernului Alternativ după trei criterii: să-şi cunoască bine domeniul de competenţă, să ofere soluţii, să aibă un discurs devastator la adresa USL.”
  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-catalin-predoiu-eu-am-venit-sa-umplu-ceaunul-gol-307559.html

  Reply
    1. SimonaM

     Florina SimonaM Oh, da! Uitasem de feștilă. Deși. Dacă nu-s atenți, rămân fără, văd că se agită alții cu feștila deja..

     Reply
 10. Ciprian Nicolae

  Nu cred ca aduna semnaturile: parlamentarii nu renunta ei la vacanta pentru atata lucru.

  Reply
 11. EroulBula

  Cred ca un titlu mai potrivit ar fi „Blaga si PDL sunt prosti sau sunt prosti?” Eu, spre exemplu, nu ma pot decide.

  Reply
  1. Yeba

   EroulBula I beg to disagree. E aşa: Blaga şi PDL joacă pentru Antonescu din prostie interesată sau contracost pe bune? Pe scurt, a pus Antonescu contractelei pe noptieră sau încă nu?  Prostia dezinteresată ar fi îndemnat în mod natural la inacţiune şi lene, nu există nici o explicaţie „naivă” pentru un iureş, iureşul urmăreşte un rezultat.

   Reply
 12. Florina

  „Acesta nu a exclus ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare sa se regaseasca si cererea de reexaminare a sefului statului privind modificarea Legii referendumului, daca si majoritatea parlamentara doreste.” 
  Hotnews.Pam pam!

  Reply
 13. Bleen

  Acum aflu faza mișto. PSD dorea examinarea legii referendumului în toamnă și susținea că nu e nevoie de sesiune extraordinară.
  ‘Proiectul va intra din nou în dezbaterea Parlamentului în septembrie, când începem sesiunea ordinară şi o să o trimitem (legea-n.r.) apoi preşedintelui aşa cum este, cu modificarea cerută de CCR, iar preşedintele va fi obligat să o promulge. Eu cred că pe la 1 octombrie va fi adoptată de Parlament, iar asta înseamnă că la 1 octombrie 2014 vom putea să facem primul referendum pe baza acestei noi legi’, a spus Iordache, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială de la Camera Deputaţilor.

  Reply
   1. Bleen

    EleBelele Bleen Lasă că o trec împreună acum. La vară se face referendum cu prag de 30% și Blaga cere, așa cum a promis, boicot.

    Reply
    1. EleBelele

     BleenEleBelele”Întrebat dacă în sesiunea extraordinară s-ar putea discuta şi Legea
     referendumului, Blaga a răspuns că PDL nu se opune discutării în
     sesiunea extraordinară a cererii de reexaminare a preşedintelui şi că
     PDL susţine pragul de 50%”
     cred ca d’aia s-a enervat si Victoras aicea: „Asta e din seria «Vasile, fă-te că munceşti. […] Am fost şi eu în opoziţie, ştiu că e greu, dar asta nu înseamnă că, fiind în opoziţie, nu poţi să spui şi lucruri inteligente”
     http://www.mediafax.ro/politic/ponta-despre-cererea-lui-blaga-pentru-sesiune-extraordinara-e-din-seria-vasile-fa-te-ca-muncesti-11123602

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *