Cristian Câmpeanu – Dilema lui Traian Băsescu

„Cu alte cuvinte, PDL a abandonat orice pretenţie de reformare a statului şi pare decis să păstreze exact aceleaşi mod, stil şi structură de guvernare moştenite de la PSD şi PNL, cu practici similare în materie de corupţie, trafic de influenţă, parazitarea banului public şi iresponsabilitate fiscală.
Ceea ce ne aduce la Traian Băsescu, care stă în faţa unei alegeri cruciale. Preşedintele poate, având în vedere pârghiile politice de care dispune, să forţeze demisia Guvernului Boc undeva în toamnă sau cel mai târziu în februarie, înaintea congresului PDL din luna martie, şi cu acest prilej să susţină schimbarea actualei garnituri compromise de la vârful PDL.”

Articolul integral, în România Liberă

Facebook Comments

3 Comments Cristian Câmpeanu – Dilema lui Traian Băsescu

 1. ela

  Saracutul,i s-a spus sa semene vant…mi-a placut cum se vaita ca "antenele şi realităţile mogulilor se agită isteric să aţâţe un foc al nemulţumirii populare care se încăpăţânează să nu se aprindă".

  Induiosator,mai ca m-a cucerit cu inocenta lui.

  Mai lucida mi s-a parut analiza luiGheorghe Cercelescu.

  Reply
 2. Riddick

  Să nu uităm un aspect important – căderea guvernului acum (la angajarea răspunderii) ar însemna amânarea, daca nu chiar anularea acordului cu FMI.

  Mă rog, opoziţia are două moţiuni, poate ar reuşi cu a doua.

  Dar să nu uităm că opoziţia a spus de mai multe ori că nu PDL e problema, ci Băsescu. Deci, nu avem de ales între majoritatea actuală şi o altă majoritate, mai eficientă, ci între linia Băsescu şi linia "322".

  Reply
 3. Rasvan Lalu

  Text remarcabil prin rigoarea si luciditatea analizei.

  Totusi, pâna si pe Câmpeanu îl paraseste în final luciditatea, atunci când viseaza ca Basescu va forta cândva în toamna sau primavara demisia guvernului Boc în favoarea unui alt guvern, care

  "… ar trebui să poarte girul unei personalităţi dincolo de orice îndoială din punct de vedere al competenţei şi incoruptibilităţii, capabilă să galvanizeze suportul public şi să dea un sens măsurilor de austeritate şi sacrificiilor şi să preia sarcina câştigării următoarelor alegeri"

  De ce nu este posibil ?

  Pentru ca "Interesul naţional trebuie exclus din orice analiză rezonabilă în România actualei clase politice."

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *