Cum a păcătuit Victor Ponta la Curba de sacrificiu “Roberta Anastase”

Trec adesea prin clipe în care mă și oftic văzând cât de subțire îmbrăcați pot fi tinerii lideri ai opoziției. Mă uit la neputința lui Șova care recurge la “calcatul în picioare” (după victoria în alegeri -n.m.) al unei doamne pedeliste, din lipsă de replică, mă uit la șubrezenia lui Antonescu cum amenință și el cu excluderea din mass-media a ziariștilor care l-au dat în gât cu casa de lux proaspăt achiziționată, taman când se tânguia mai tare că rămâne fără venituri în urma grevei parlamentare. Astea ca ultime isprăvi! Mă uit la ei cât sunt de lingavi și totuși cât de încrezători sunt în câștigarea alegerilor!

ingurul Victor Ponta ce mai luptă cu prezentul. Nebărbătește, mârșav, dar luptă. Are încotro? Nu prea. Are și el niște obligații prin partid. Altfel, dacă băieții ăștia stăteau în banca lor, fără să scuipe și să înjure toată ziua guvernul Băsescu-Boc, auto-erodabil în mod natural, fără să instige nebunașii la Revoluții în piețe de să determine schimbarea lui Boc cu un premier mai credibil în sondaje decât ei toți, așadar, dacă stăteau fără să miște un deget și tot ar fi câștigat la pas alegerile, civilizat, poate cu peste 60% din voturile exprimate. Chiar și fără o uniune contra-naturii, PSD-PNL! Chiar și fără Antenele PC-ului. Deci și fără PC-ul puturos! Însă tămbălăul pe care îl fac cei doi copreședinți sprijiniți de echipa de zgomote a turnătorului Felix, cu instigari la mișcări violente de stradă, prin paralele egiptene și libiene, cu rufe spălate în parlamentul european, mai nou cu greva parlamentară, înclin să cred că nici tura asta PSD-PNL-PC nu o să propună primul-ministru. Dar poți să te comporți decent când ai pușcăriabili în partid, atât de aproape de mediul răcoros? Nu prea! Ei te-au împins acolo unde ești, lor le ești dator să declanșezi anticipate, să destructurezi DNA-ul, să schimbi procurorul-general, înainte ca Tiranul să-și termine mandatul și pușcăriabilii căile de apărare/atac. Dar iată și ultima josnicie marca Ponta:

Cunoscând cu certitudine că se lucrează la o premieră pentru viața parlamentară românească, anume sancționarea pecuniară a chiulangiilor și că, indubitabil, greviștii USL nu vor avea cum să scape nearși grav la salar, Victor Ponta a ordonat membrilor PSD să își ridice repede indemnizațiile pe februarie pentru a le dona unor organizații caritabile. A mai și trâmbițat pe toate canalele că așa va trebui să procedeze lunar toată lumea, până la toamnă, când or veni la putere. Abaterea se va sancționa cu excluderea din PSD, a decretat verbal co-președintele Uniunii. El însuși și-a donat banii unei fundații care se ocupă de copiii bolnavi de cancer și va continua s-o facă toată durata grevei parlamentare. Asta, sanchi, ca să acopere găurile din sistem create de PDL, de Duță-Morfină și să aline suferința unor oameni bătuți de soartă. Iar dacă cineva le va tăia indemnizația greviștilor cu inimi mari, hapsâna de Roberta Anastase, gen, păcatul să fie al ei! A arătat presei și prima chitanță. Deși știa că-i și ultima!

Eu încă mai cred că o asemnea ticăloșie nu-i putea trece prin cap unui tânăr politician de care se leagă năzuințele întru mai bine a milioane de români. Eu încă mai sper că, la momentul oportun, Victor Ponta se va lepăda de fiecare eminență neagră, de una câte una, ca de o Geoană stricată. Căci să promiți unor copilași mușcați de moarte câteva milioane de euro, cât s-ar fi strâns până la toamnă din indemnizațiile donate, când tu știi exact că nu le vei încasa și când faci asta doar ca să o bagi în rahat, încă o dată și mai adânc, pe Roberta Anastase și implicit PDL-ul – așa cum îți închipui tu și cu cei doi-trei maeștri ai josniciei rămași în umbră – trebuie să-ți calci tare pe suflet, oricât l-ai avea de pocit!

Evident că te-au crezut o groază de decerebrați, fideli telespectatori ai Antenei 3. Un grup de inițiativă, probabil va arde ritualic în Piața Universității, chiar zilele acestea, o momâie întruchipând-o pe Roberta Anastase. Cu cocardă de Miss 1996 pe piept! În direct la Dana Grecu! Dar ți-ai pus problema că, 5 secunde, o oră, o noapte minunată poate, te-au crezut și părinții nedormiți care așteaptă cu ochii la Cer niște bani de transplanturi de măduvă sau diverse alte operații grele și tratamente exorbitante în străinătate pentru piticii lor? Cu două-trei milioane de euro cu siguranță că ar putea fi smulși câțiva îngeri palizi din ghearele morții! Bani care însă nu vor exista taman din cauza atitudinii voastre penalizabile conform regulamentelor scuturate de prarf! Te-ai gândit ce a fost în sufletul taților și al mamelor când și-au dat seama că le-ai jucat speranțele la cacealma? Sigur nu te-ai gândit! Destul că au gândit în locul tău strategii pulei partidului. Istețule care vrei să conduci Țara!

Și ce ai câștigat? O mică răzbunare efemeră? Aprecierea câtorva imbecili care te-au crezut că Anastase omoară copii mai dihai ca Duță? Retardați care oricum te votau? Pe Dumnezeu nu ai cum să-l păcălești, Victore! Dumnezeu te-a văzut și ți-a trecut în cont un PĂCAT.

CUCUI

Facebook Comments

31 Comments Cum a păcătuit Victor Ponta la Curba de sacrificiu “Roberta Anastase”

 1. selvynagiacai

  @ florina
  ai dreptate
  @ nedo
  si tu ai dreptate
  @ bleen
  si tu ai dreptate….
  am o dilema solomoniana aici…. 🙂

  Reply
 2. oglinda-oglinjoara

  este că e şmecher Ponta, cu găselniţa asta, a donaţiei indemnizaţiilor necuvenite la copilaşii bolnavi de cancer?

  la şmecherii şi stratageme de cocalari, socialiştii lui Iliescu, cu Hrebe în frunte, au fost întotdeauna imbatabili

  perversiunea e prima lor natură

  Reply
 3. Florina

  n-am trecut prin aşa ceva, slavă Domnului şi tot slavă Domnului, despre situaţia fetiţei Lianei se poate vorbi la trecut. ideea e că ea conştientiza că ajunsese în mijlocul jegoşeniei anteniştilor, asta se vedea clar prin jena afişată şi, mai mult, repet, a ajuns să precizeze că nu vrea să intre în dispute politice. vorbea în emisiune despre posibilităţi legale şi materiale de a se rezolva situaţii asemănătoare cu a fetiţei ei şi atît. acceptînd ulterior banii, s-a transformat în agent electoral. îl suspectez chiar pe infectul de Ponta că nu întîmplător a ales fundaţia respectivă, ci tocmai pentru notorietatea Lianei şi a cazului fetiţei ei. şi că va defila cu chitanţa respectivă arătînd cui şi în ce scop a dat banii.
  şi acum intervine paradoxul. îi acuzăm pe manipulatori şi îi scuzăm pe manipulaţi – pe considerente emoţionale strict – pe de o parte, după care ne plîngem, de cîte ori avem ocazia, că ăsta ne e electoratul, needucat, neinformat şi conchidem că ne merităm soarta. păi dacă vom continua să ţinem seama de emoţional, putem scuza şi altele, nu numai situaţii ca acestea, pe emoţional se pot scuza foarte multe chiar. aşa că nici să nu ne aşteptăm la altceva de la electorat în condiţiile în care oameni inteligenţi şi care realizează ce se întîmplă dau apă la moară manipulatorilor. în contextul ăsta am scris despre Liana.

  Reply
   1. Florina

    deci, conştientizeză că a nimerit în mijlocul unei dispute politice, declară că nu vrea să ia parte la ea, dar acceptă bani de la unul implicat în respectiva dispută. pentru o cauză nobilă, dar incalificabil speculată de către cel de la care ia banii.
    aştepţi să-l vezi pe Ponta fluturînd hîrtia pe la teveuri sau e suficient că a afişat-o pe blog ca să înţelegi?

    Reply
  1. Florina

   în plus, la modul general, nu judeca aia, nu judeca ailaltă, nu-l judeca pe ăla, nu-l judeca pe celălalt e o prostie. cum faci, atunci, alegeri în viaţă? nu judecînd, în sensul de evaluare şi caracterizare a cuiva sau a ceva, funcţie de modul în care se prezintă, în general şi în situaţii particulare? cum discerni ce e bun şi ce nu pentru tine? cum alegi oamenii pe care-i vrei aproape şi pe cei pe care-i respingi? nu judecîndu-i, în sensul de a-ţi face o părere despre ei? cu cine votezi, dacă nu judecînd candidaţii şi partidele de pe liste?

   Reply
   1. nedormitul

    ea a trebuit să aleagă. între a nu fi folosită ca imagine într-o luptă politică și a încasa niște bani care pot salva viața unui copil ce ai face? dă-l dracu de vot. oamenii ăștia nu judecă ca tine. liana stanciu are prieteni sau relații bune în mai tot showbizul, posibil că unii sînt angrenaţi în viaţa politică într-o măsură mai mare sau mai mică – se înţelege bine cu toţi. mulţi au ajutat-o cînd propriul copil era în ghearele morţii. prioritatea ei acum este alta şi bine a făcut.
    vorbeşti de parcă şi-ar fi vîndut sufletul satanei.

    Reply
    1. Florina

     exagerezi cu vîndut sufletul satanei. iar mai jos spui că încasarea indemnizaţiei pentru un serviciu care n-a fost prestat înseamnă furt. perfect de acord. dar asta înseamnă şi că pentru tine e ok că ea a primit donaţie din bani publici furaţi. de fapt ai mai zis că nu contează provenienţa banilor cînd e vorba de salvarea vieţii unui copil. păi exact asta zice şi Ponta, că salvează vieţi. ce contează că banii sînt furaţi?
     în fine, nu mai are rost, am explicat clar, inclusiv cu imaginea într-o luptă politică. alegerea de care zici nu mai există. ai luat banii, eşti asociat ca imagine cu una dintre părţi.
     şi posibil va mai urma în sensul celor spuse în text şi de Hongse. nenorocita de Roberta nu-i va mai lăsa să ia banii ca să salveze vieţi.

     a, ce-aş face eu? pe dracu'n patru să fac rost de ăia 3,000 lei din altă parte, în situaţia asta. şi dac-aş fi atît de cunoscută ca ea, nu cred că aş avea foarte mari probleme în a-i aduna.

     Reply
     1. nedormitul

      nu exagerez deloc.
      aș paria că liana stanciu habar n-are cine e roberta (sau măcar ce funcție are) și ce are ponta cu ea. încearcă să privești lucrurile și altfel decît prin prisma politicului. încearcă să-ți imaginezi că există oameni pentru care mizele politice nu există și nici nu se străduiesc să le înțeleagă. pentru ei chiar nu contează cine e la putere. pentru ei, politica e zgomot. acești oameni trăiesc într-o lume paralelă cu a ta, iar viața lor va fi la fel, indiferent de cine e la putere. ea a luat azi bani de la ponta, mîine poate lua de la mai ştiu eu cine. crezi că îi întreabă ea de unde vin banii? ce-i liana stanciu, irs-ul?

      Reply
      1. Florina

       eşti atît de încăpăţînat încît mă faci să rîd, zău.

       nu, nu trebuie să-mi imaginez că există oameni care n-au habar ce se întîmplă în politică, cunosc destui. dar nici unul nu conduce o fundaţie, nu cunoaşte legi, regulamente, formulare cum e cazul Lianei şi al lu' bărba-su. cunosc oameni care nu numai că nu ştiu ce-i prin politică, dar nici nu vor să audă de ea. partea proastă: votează, totuşi. partea şi mai proastă: sînt extrem de uşor manipulabili. partea cea mai proastă: duc mai departe tot felul de aberaţii pe care, neinformaţi fiind, le iau de bune fiind prezentate gigea.
       nu, nu e IRS-ul, că n-am zis să scotocească, să facă investigaţie prin conturile cine ştie cărui afacerist obscur. e vorba de un scandal aflat pe toate televiziunile şi în toată presa de mai bine de o lună şi jumătate, de cînd şi-au anunţat useliştii intenţia. şi chiar dacă nu ştia de el, a aflat destul în două ore de stat şi combătut în platou la Gâdea. am văzut emisiunea, nu vorbesc din auzite. nu, nu am nici un motiv să o suspectez de lipsă de informare. deci da, pune pariul că-ţi iau banii. de asta, pentru că am văzut-o şi auzit-o, m-a şi impresionat extrem de neplăcut cînd am văzut că a luat banii. putea să-i ia oricînd altcîndva de la Ponta, nu mă interesa, dar nu în toiul acestui scandal.

       dar ok, lăsăm aşa. tu eşti bun, sensibil, empatic, eu sînt diavoliţa care zice că a declara că nu, nu, nu vreau să fiu implicată în disputa asta şi, pe de altă parte, a lua banii de la unul nu implicat, ci chiar de la iniţiatorul mizeriei ăsteia, seamănă cu a vrea să fii şi cu banii luaţi şi cu sufletu'n rai. ceea ce ştii şi tu, bărbat în toată firea, că nu se poate.

      2. nedormitul

       eu mă temeam că dacă te întîlneşti cu ea pe stradă, o tîrăşti cu moaţele pe caldarîm pentru motivele pe care le-ai expus mai sus.

 4. neax

  Mi-a plăcut Mădălin Voicu:
  Voi dona toată indemnizaţia sau o parte din ea Fundaţiei INTERNAŢIONALE (sublinierea mea, tâmpit de râs) Ion Voicu.

  Reply
 5. Bleen

  Regulile-s reguli.

  Aşa oricine poate sta acasă şi îşi poate acuza angajatorul că e inuman, că oricum chiulangiul nostru avea de gînd să dea banii bolnavilor de cancer.

  Dacă parlamentarii USL vor să ajute bolnavii de cancer, să doneze 1% sau 3% sau 5% sau 10% din averea declarată. Dacă ne uităm în declaraţiile de avere ale parlamentarilor USL putem observa că nu stau prost cu banii. Deci, dacă vor să ajute,pot ajuta fără probleme. De ce ţin neapărat ca cei care ajută bolnavii de cancer să fie tot contribuabilii şi nu ei, din banii lor? Fiindcă astăzi parlamentarii USL zic: "contribuabilii trebuie să dea bani bolnavilor de cancer fiindcă aşa sîntem noi, mai sensibili şi mai generoşi".Păi dacă eşti sensibil şţi generos, dă în p*la mea din averea ta!

  Reply
 6. Florina

  mare, cea mai mare mizerie asta e, să speculezi durerea şi speranţele unor părinţi disperaţi că-şi vor pierde copiii, disperaţi că-i văd cum se chinuie şi se sting sub ochii lor.
  mă uit la chitanţa pe care o are Ponta pe blog ca dovadă că a donat Fundaţiei Teodora Georgescu şi parcă nu-mi vine să cred, am văzut-o pe Liana Stanciu în studio la A3, acum vreo două săptămîni, a încercat tot posibilul să ocolească politicul şi chiar a spus la un moment dat că nu vrea să pună problema decît strict în termenii a ceea ce se poate face din punct de vedere medical pentru copiii bolnavi, că nu vrea să comenteze în nici un fel partizan. şi totuşi, a luat banii. deci ea semnalează nereguli în funcţionarea instituţiilor statului, în ceea ce-i priveşte pe copiii bolnavi de cancer şi acceptă bani dintr-o altă neregulă flagrantă, şi-ncă a legislatorilor.

  Reply
  1. nedormitul

   nu te aştepta ca toţi oamenii să reacţioneze partizan şi politic. liana stanciu a trecut prin aşa ceva cu propriul copil. mă gîndesc că dacă aş fi fost în pielea ei sau dacă aş fi avut experienţa ei, aş fi procedat la fel. cînd ştii că nişte bani pot salva viaţa unui copil şi îi primeşti legal, nu te mai interesează provenienţa lor. n-o judec. dacă e să salvezi o viaţă, e greu să fii sofisticat.
   nu liana stanciu cred că e de judecat acum, ci ticăloşii ca ponta, care abuzează de problemele unor oameni în disputele lor meschine.

   Reply
  2. Hongse

   Mizeria e de-abia la început Următoarea mişcare este, când/dacă le vor tăia salariile, să plângă în hohote la tembelizoare cum că ei ar fi vrut să salveze ceva, desigur, dar acum nu mai au voie. Deşi ei ar fi vrut din tot sufletul. Regimul dictatorial nu le mai dă indemnizaţii pentru munca depusă. Indemnizaţii pe care să le doneze în scopuri caritabile..

   Reply
 7. Cucui Razvan

  De la Titu Maiorescu care a număra galoșii de la intrare și birjele de afară ca să pună de-un cvorum tot așa a procedat majoritatea. Devoalarea cazului Anastase-Voinescu a fost decât o încălcare a cutumei. Bine și așa.

  Reply
 8. andrei p

  @ tucu
  Toti ar fi dat-o afara a doua zi daca nu l-ar fi cunoscut pe taica-sau. Evident, un anticomunist de dreapta consacrat.

  Reply
  1. Florina

   nu, n-ar fi dat-o. la 16 ani lipea afişe pentru PD. asta cu toate că anticomunistul de taică-su putea s-o promoveze şi fără efortul ăsta. a fost puţin vizibilă în plan public, a fost suficient de activă şi loială în partid.

   Reply
 9. tucu

  Cit despre Roberta , dupa povestea cu numaratoarea , eu o dadeam afara a doua zi. Si pe ea si pe Voinescu.
  Sa fii intr o asemenea pozitie si sa nu te duca capul ca Ponta si ai lui vor specula la maximum o asemenea situatie este de neiertat. Fata asta ori este de o superficialitate inspaimintatoareori nu o duce mintea la mai mult.

  Reply
 10. tucu

  @Dragos
  a vira niste bani in contul unui spital,a face donatii in contul unor bolnavi nu inseamna ca arunci banii in gura unei asociatii ee tipul ciutu cutu -ham ham.
  @Valentin,
  Atitatimp cit parlamentul plateste diverse institutii de genul -Institutul Sincai -sau mai stiu eu ce cimitir de dinozauri poti fisigur ca s ar gasi si formula prin care sa fie ajutati copii aflati in nevoie.
  Totul este sa vrei, sa te preocupe asa ceva.
  Gestul lui Ponta este de condamnat pentru ca a incercat sa speculeze politic nenorocirea unor copii.
  O donatie din partea unei institutii a statului nu poate fi speculata politic ci numai salutata.

  Reply
 11. valentin

  Roberta Anastase nu are cum sa schimbe destinatia sumelor bugetate pentru indemnizatiile parlamentarilor. S-ar chema deturnare de fonduri.Plus ca e mai complicat sa donezi bani din postura de manuitor de bani publici.O persoana privata are aceasta posibilitate de a dispune de banii sai dupa bunul plac. Dar cand vezi pe Mazare protestand impotriva coruptiei,pe Robert Negoita si Relu Fenechiu acuzand evazionistii si pe Ion Iliescu plangandu-se de faptul ca legea lustratiei vine mult prea tarziu nu-ti ramane decat sa te rogi la Domnul sa-ti dea rabdare cu ipocritii astia.Ca daca iti da putere..risti sa faci ce scria pe canile alea de cadou.

  Reply
 12. mihaela

  Evident ca astea sunt intrebari retorice pentru o clasa politica si asa damata ca sa nu mai spun de aceasta alianta USL construita de fostii si actualii urmasi ai propagandei comuniste (vezi Ilievici si Voiculescu, doi vrednici urmasi ai tertipurilor fara scrupule in lupta pe viata si pe moarte ca sa acceada la ciolon). Parerea mea este ca se vor deda la infinit mai multe marsavii anul acesta, nimic si nimeni nu le va sta in cale, nu va exista bun simt, nici un rau adus in fata si prezentat drept "bine", nici o rastalmacire in favoarea lor a realitatii nu li se va parea suficient pentru finalitatea pe care si-o doresc (gen "calcatul pe cadavre"). Dar ceea ce ma mira este totusi faptul ca avand in vedere toate evidentele de mai sus, exista romani care pur si simplu nu-si vor binele, sunt legati la ochi si merg orbeste dupa aceste caricaturi de oameni si curente care ne fac de rusine si care ne vor adanci in mizeria si lipsa de perspectiva de pana acum!

  Reply
 13. tucu

  Daca Anastase are minte ar putea gasi o formula prin care indemnizatiile chiulailor ar ajunge la copii bolnavi.
  Ar face un bine si i ar da si una peste bot Pontanacului.
  Tare imi este frica insa ca o asemenea actiune esteprea complicata pentru Roberta.

  Reply
  1. Dragos

   dorinta de a i-o trage Robertei v-a determinat sa comiteti o enormitate. sa va explic: cum ar fi ca politistii radaristi, dac'ar avea minte, ar gasi o formula dibace a.i. amenzile ptr. depasirea vitezei sa fie virate catre vreo asociatie tip cutzu-cutzu/ham-ham ?

   Reply
  2. Dragos

   de curiozitate: care televiziune de santaj a stabilit ca'n aceasta saptamana inamicul public #1 sa fie Roberta ?

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *