De ce a inchis Monica Macovei Comisia de Etica, astfel încit sa nu mai judece contestatiile?

Liderii ARD voiau neapărat să-și spele oamenii prin Comisie. Așa că la contestații ar fi avut grijă ca toți pătații să aibă majoritate de cel puțin 3-2 și să treacă în ciuda opoziției lui Macovei (care are doar 1 vot din 5). La urma urmei, Macovei s-a mai opus la încă 58 de candidați, dar aceștia au trecut, avînd majoritate. La contestații, partidele ar fi avut grijă să le bage mințile în cap reprezentanților din Comisie, astfel încît Macovei să rămînă în minoritate.

Astfel, liderii ARD se spălau pe mîini, ei neluînd oficial  nici o decizie peste Comisie. Comisia ar fi fost cea care i-ar fi albit pe cei care au depus contestații, pe candidații de casă ai liderilor ARD.

Acum, după ce Monica Macovei a închis Comisia, liderii ARD sînt nevoiți să-și asume candidaturile și să ia decizii peste capul Comisiei. Comisia nu mai există, deci nu mai poate fi folosită la spălat candidați. Spălătoria s-a închis iar băieții veseli, printre care Rădulescu, Riceard și William, sînt în aer.

Facebook Comments

20 Comments De ce a inchis Monica Macovei Comisia de Etica, astfel încit sa nu mai judece contestatiile?

 1. EroulBula

  S-au abtinut ce s-au abtinut PDL-istii da’ si cand au inceput sa dea cu mucii in fasole ……. tsunami, frate !
  Nu stiu de ce m-as fi asteptat la altceva de la ei. Dupa ce a preluat conducerea nea Vasile, au vrut sa indulceasca hapul si au facut comisie de integritate, au adoptat cod etic si apoi s-au sters in dos cu ambele. Codul etic a fost golit de continut iar comisia de integritate a fost chelita de atributiuni. Nu putea decat sa dea avize consultative iar deciziile mari le lua BPN-ul (ei si ai lor, intre ei).
  Nea Vasile nici n-a realizat ca nu mai e secretar general ci presedinte si a inceput sa transmita prin media mesaje catre activisti ca nu-i nicio problema cu comisia (e stirba). Macar daca-l ducea capul sa le transmita pe canalele interne ale partidului. E clar, nea Vasile este cel mai catastrofal comunicator dintre toti presedintii PD(L).
  Cand au facut ARD-ul am sperat ca-i va duce capul sa faca, macar o data in viata, ce trebuie si s-o lase pe Macovei sa curete liste asa cum trebuie. Of course, au vrut sa faca aceeasi golanie ca si cu comisia de integritate de la PDL numai ca tanti Monica stia ce va urma si le-a tras presul de sub picioare. Bravo ei.
  Cine stie, poate ca tot raul e spre bine: poate dau drumul la candidaturi, peste capul comisiei, sau fac comisie fara ea si, cine stie, se sparge hora si merge MRU separat, poate si cu Macovei si cu altii mai spalatei. Wishfull thinking……

  Reply
 2. ribelalu

  Pai nu ar fi fost logic sa judece tot ei contestatiile. Pentru asta trebuie o „instanta” superioara. Ei deja s-au pronuntat asupra indivizilor aia. Problema este insa alta (si o sa dau doua exemple de la mine din Arges): cine dracu a avut nesimtirea sa propuna indivizi de genul asta ca actualul deputat Sorin Pandele, anchetat pentru coruptie si fals in acte pe vremea cand era sef la cadastru (afaceri cu tereburi) si mai ales avocatul Mihai Cocaina, proaspat retinut 24 de ore si ulterior eliberat de judecatori, unul din escrocii care au vrut sa execute ING Bank Pitesti cu suma de 24 de milioane de lei (noi!!!) pentru o poprire de 11 lei si 35 de bani (mai putin decat un pachet de tigari).In schimb au trecut de filtru alti escroci precum Nicu Gavrilescu (fost sef de coloana de basculante, fost afacerist cu combustibili si proprietar de balastiera in perioada de glorie a evaziunilor, fost primar PSD la Calinesti pana anul asta si care in perioada cand era primar a asflatat un drum pe camp pana la pensiunea lui, pe un kilometru in jur nemaifiind nicio casa), Bulf (afaceri dubioase cu petrol), Valentin Suvar (trasesist PNT, PNG, FC dinainte de MRU – ramas in functie si dupa venirea lui MRU, a mai cochetat mai mult sau mai putin cu PDL, NR, partidul lui Miron Cozma si chiar UDMR), Gogu Davidescu (padurar, fost prefect PDL, dat afara chiar si de ei…o nulitate) sau fostul Inspector General de la invatamant Bratu.La Arges cea mai interesanta pereche este cea intre „seful” Daniel Constantin (PC) si „subalternul” (seful pe Arges de la agricultura) Marius Jurubita (PDL)

  Reply
  1. Bleen

   ribelalu Nu există o instanță superioară. Asta e singura instanță. Leadershipul ARD nu e instanță superioară, e chiar propunătorul candidaților.

   Reply
 3. Bleen

  Madam Boagiu, cu William, Riceard, Cataramă, Sulfina, Rădulescu și Blaga se pot vota ei între ei, în grupulețul lor de feseniști și zombie politici, că dracu îi mai votează.

  Reply
 4. Bleen

  „Monica Macovei a alunecat de pe nivelul criteriilor de integritate către nivelul de imagine personală. Îşi transformă fantasmele asupra candidaţilor în realitate. Ce nu a reuşit cu ANI, anume să o transforme într-o instanţă de judecată, încearcă acum cu această comisie de integritate. Or, această comisie este doar una de verificare prealabilă.” Cristian Rădulescu

  Reply
  1. Ilinca

   Bleen Adica Radulescu nu este unul dintre baietii buni care au aparat-o pe biata ANI de USL-istii cei rai? Pfuuui, ce surpriza! 
   Urmatorii de pe lista neagra ne vor explica probabil cum au fost ei persecutati de procurorii lui Basescu.

   Reply
 5. iasiinfata

  Ce nesimtire !!!! La munca colegu ca de cersetori suntem satui…..sau poate pleci in Franta si prinzi un ajutor de deportare ceva. Ce nesimtire !

  Reply
 6. andrei_p

  On topic, on-off:
  Daca tot e cu etica, partea care ma cam doare pe mine e sa aflu cum de-l stie asa de bine Cocos pe Blejnar, or fi copilarit impreuna? Sau sa-i spun Sorin, ca nu-l cunosc?

  Reply
 7. meioza

  E, lasă, că se poate rezolva cu metoda Pasărea Pheonix. Pot reînvia Comisia Macovei din propria-i cenușă (eventual îl aduc pe Macovei de la ANI :D)…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *