Doar Marx, nu fraţii Marx

Cel care va reuşi să-l convingă pe Ponta că n-are umor şi că ar trebui să renunţe la glumiţe merită nu numai o statuie în curtea Institutului de Psihologia Adolescentului  ci şi eterna gratitudine a pesediştilor că i-a scăpat de înfrîngere în 2012.

UPDATE. Spania a introdus limita de deficit în Constituţie. Este al doilea al treilea stat european, după Germania şi Elveţia, care face asta. Dacă ţineţi minte, ideea l-a distrat mult pe Ponta.

Prevederea de 3% deficit în Constituţie e o uriaşă prostie, cred că i-a fost inspirată de noul său prieten, Viktor Orban, că am vazut că şi Viktor Orban vrea să modifice Constituţia. Deficitele şi, în general, economia nu ţin cont de deciziile politice ale lui Băsescu. O prostie de genul ăsta numai la Viktor Orban am văzut şi am văzut că Traian Băsescu, în Europa, în afara de Viktor Orban, nu mai are niciun fel de partener, nimeni nu mai vrea să stea de vorbă cu el. S-au găsit amîndoi: doi oameni la fel de înguşti în gîndire, la fel de dornici de putere absolută. Şi, repet, pentru noi prietenia dintre Băsescu şi Viktor Orban e un pericol pentru noi ca ţară şi ca poziţie în Europa” a declarat Victor Ponta.

Facebook Comments

47 Comments Doar Marx, nu fraţii Marx

 1. skin

  @ redactiunea

  baieti, ponta e un dobitoc notoriu. daca onor comunitatea are nevoie sa repete chestia asta ca sa se simta bine, fine, dar mi se pare cam putin. scuze ca am pretentii de mai mult.

  Reply
 2. Dragos

  eu nu cred ca Ponta a zis asa ceva. intradevar, tembelismul ireprosabil (si) al acestei declaratii il caracterizeaza, dar lipseste holograma/timbrul de conformitate: udrea-genti-scumpe.

  Reply
 3. cristi c.

  pentru cei interesati de aspecte concrete privind notiunea de "datorie externa/suverana" incerc sa recomand din nou (am mai incercat o data dar comment'ul nu "a trecut", probabil din cauza link'ului – sau poate era prea dimineata si s-a manifestat lipsa de coffe); deci sa incerc fara link:

  un google search pentru "DEBTOCRACY" va scoate la iveala un documentar excelent realizat – despre subiectul datoriei Greciei (si nu numai).

  intregul material (bine documentat, si mai bine realizat) merita cu prisosinta vizionarea integrala, pentru cei ce nu au timp pentru ceva mai consistent si care doresc sa treaca direct la subiect de la min +45 vor descoperi de ce datoria greciei nu e si datoria (tuturor) grecilor si motivul pentru care aceasta NU va fi platita integral…

  evident pot fi identificate multe asemanari cu situatia locala, deci "aviz amatorilor" de luat bani pe care sa ii "cheltuiasca" numai unii dar sa fie trecuti la datoria "publica"

  vizionare placuta (si atenat)!

  Reply
 4. tucu

  Guvernu Boc e de vina pentru ca nu a stirpit etnobotanicele.

  Acum bietul doctor Oprescu e criticat pentru iarba de proasta calitate.

  Reply
 5. estu

  stiri de la Viata Satului. UEFA a inchis National Arena si probabil Steaua pierde cu 3-0 meciul de sapt viitoare. Doctorul va avea mari, mari probleme cu treaba asta. Go Ponta, go Antenescu!

  Reply
 6. ender

  Doamna învăţătoare ar trebui să pună poporu' pesedist, pardon uselist, să scrie de o sută de ori:

  Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

  Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,

  Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

  Triumfător în lupte, un nume de Traian!

  Şi să-i pocnească peste ceafă dacă-i prinde murmurând tâmp, în surdină:

  Azi partidul ne uneşte

  Şi pe plaiul românesc

  Socialismul se clădeşte,

  Prin elan muncitoresc.

  Huo, la plantat cartofi pe Naţional Tarla, 'raţi ai dracu' de bolşevici!

  Reply
 7. ribelalu`

  Ponta o fi el afon in majoritatea domeniilor dar trebuie sa recunoastem ca sunt cateva domenii (putine ce-i drept) la care se pricepe foarte bine. Si nu mai departe decat ieri a declarat cu gurita lui: "magiunul de Topoloveni este foarte bun".

  Hm, m-am uitat pe blogurile USL-iste sa vad reactiile de condamnare a faptului ca liderul Opozitiei face lobby pe fata unei firme private. Nimic. Doar undeva, cineva se mira de faptul ca Ponta a putut sa inghita ceva care are pe eticheta si frunza Elenei Udrea.

  Reply
 8. tucu

  @Nedo

  Nu fi egoist. Chiar daca nu i mai cumpara nimeni totusi toti vom avea bani asa ca in piata baba Leana nu va mai putea spune ""E scumpe maica si nu am bani""(moare RTV ul de ciuda)

  E o soliutie pentru nivelul de trai.

  Nici profesorii nu vor mai cere vbani in plus iar manelele vor lua un avint nebanuit pentru ca fara numar devine o realitate accesibuila tuturor.

  Reply
 9. tucu

  @Bleen

  excelenta idea.

  Propun sa facem pe ea culturi intensive de sfecla ROSIE..

  Este totusi periculos pentru USL deoarece daca recolta nu e buna se poate spune ca

  ""Rosii au sfeclit -o""

  Reply
 10. poweraxxel

  Toata lumea evita sa vorbeasca despre amestecul lui Ponta in povestea imnului cenzurat … Cand declari cu ceva vreme inainte ca ar trebui scoase anumite versuri din imn si asta chiar se intampla este cel putin ciudat. Cu atat mai mult cu cat Oprescu, cel ce este tocmai candidatul USL si preferatul PSD, l-a invitat pe Pavel sa cante. Apoi, talibanii USL din presa care pregateau articole de lauda la adresa liderilor USL (care au fost atat de “iubiti” de suporteri pe stadion in timp ce actualii guvernanti erau paziti) isi schimba din mers discursul gratie unor instructiuni primite de la conducerea partidului. Cu alte cuvinte, incercarea de lauda mediatica a iesit prost din cauza gazonului, asa ca dati rasol si protejati-l pe Oprescu cu orice pret, chiar si acela de a arunca vina pe Oprisan … Iar unii USL-asi sunt chiar penibili cand, plusand de la ei, acuza cenzura imnului de stat ca fiind rezultatul “dictaturii” lui Traian Basescu confundand campaniile desantate facute de Intact si RTV care numai supuse cenzurii nu sunt (mai degraba cenzura impotriva lui Traian Basescu).

  In afara de asta, intr-o emisiune la rtv invitatii erau sa “se scape” dupa ce au apucat sa dezvaluie ca pe unele scaune erau ceva materiale cu tenta politica … S-au oprit repede intelegandu-se din priviri. Acum, din moment ce toata lumea stie “afinitatile” unora ca Hurezeanu, Chireac, Striblea sau Dragotescu, este lesne de inteles despre cine este vorba si de ce s-au oprit, sesisand ca dezvaluirea ar fi lovit in interesul “preferatilor” politici …

  Reply
 11. tucu

  @Nedo

  Ca vad ca esti specialist intreb si eu-intr o democratie nu ar fi normal ca fiecare sa aiba dreptul de a tipari bani? Daca la fiecare colt de strada exista magazine de schimbat bani de ce nu ar exista si magazine de tiparit bani?

  Aud?

  Reply
 12. estu

  ce aveti cu Ponta si Antenescu? Sa ramana la locurile lor, sa apara des la tembeliziuni si sa discute cu cetatenii!

  Ah, si sa-l ia si pe Oprescu cu ei,ala de la imbunatatiri funciare cu rezultate deosebite in cresterea productiei de gogosi, carnati si cartofi!

  Doar impreuna putem reusi!

  Reply
 13. tucu

  @Nedo si eu ador PROTV ul.

  Emisiunile educative de genul ""CUm sa ti omori soacra cu coasa"" sau ""Moarta din dulap declara ca nu s a sinicis cu soricoaica "" mi se par binevenite pentru educarea tineretului studios.

  Reply
 14. nedormitul

  @ender

  într-un act de negoț există două părți:

  1. ăla care vinde și care vrea să jupoaie și pielea de pe ăla care cumpără

  2. și ăla care cumpără, care ar vrea, de fapt, să primească gratis.

  cînd cei doi deştepţi (ipotetic cel puţin) se înţeleg, se ajunge la un act de negoţ. e ca atunci cînd polenul de pe stamină ajunge pe gineceu, m-ai înţeles?

  Reply
 15. ender

  Dragă redacţie, şti ce-a spus Dabija? Dar dacă tot te fute grija :), poate explici cum de băncile au tratat România ca pe-o colonie de babuini? Nu cumva cu sprijinul ipocrit al BNR care pe de o parte spunea: nu vă împrumutaţi în altă monedă decât cea în care sunteţi plătiţi" şi pe de altă parte susţinea creditarea facilă în valută a consumului din import. Ai dreptate, nu se egzistă laptop "Mioriţa" şi nici telefon "Ai măr!?" şi chiar dacă ar fi le-am trata cum tratăm Logan-ul. Am preferea să cumpărăm rahaturi cu sclipici de care nu prea avem nevoie şi pe care nu ni le pre permitem doar pentru că sunt trendy, cool şi pentru că sunt a "tru faşion steitmănt". Mda. Cât despre "tipărit" bani oricum asta face orice bancă care funcţionează pe sistemul "rezerva fractionara” adică cam produc bani din nimic, pe bază de încredere.

  on topic oarecum: Zicea Marx: "Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies". Groucho Marx nu Karl.

  Reply
 16. tucu

  Referitor ziaristi (nu toti dar nu putini) as dori sa citez un articol din cotidianul quality -""Adevarul ""

  Ziaristul Ionut Morariu scrie un articol intitulat ""Investitorii straini , cu ochii pe casele romanesti.""(virguma nu mi apartine)

  Unul dintre subtitluri suna asa ""TRANZACTII OPORTUNISTE"" iar in text gasesti formulari ca ''tranzactiile sunt pur oportunistice"".si ''..ultimii doi ani au inhibat achizitiile cu destinatie investitionala…""

  In afara faptului ca textul articolului contrazice titlul ,salut din toata inima inbogatirea limbii romane si cu elemente ce nu provin din tiganeasca vulgata.

  Personal am renuntat sa mai dau banii pe asemenea aberatii. Il prefer pe Jiji ca tot platesc abonament TV.

  Reply
 17. tucu

  @Redactia,

  Skin are totusi dreptate. Batem apa n piua cu Pomta cind avem probleme urgente cu imnul national in care PSDL ul a srtrecurat numelelui Basescu, avem probleme cu gazonul, cu incalzirea globala, cu Lazaroiu, cu creditele in valuta , cu Moni si chinezul ei (am aflat ca Boc a fost in China ca sa discute cu parintii baiatului despre casatorie),cu doctoratele, cu facultatile private , cu Bacul .

  Propun ca fiecare postare sa contiona obligatoriu dezbaterea in minimum 10 cuvinte a problemelor stringente .

  De asemenea pentru a nu lasa loc la confuzii propun ca ""redactia"" (ce dracu o mai fi si aia?) sa publice in fiecare dimineata o lista cu problemele stringente. Sursa de inspiratie poate fi RTV,Can Can, Libertatea etc adica toate mijloacele de informare validate de intelectualitatea tarii.

  Reply
 18. Redacţiunea

  Sînt daţi dracului românii. După ce Dinu falimentează bănci prin Georgia trăgînd din havană cu aerul că face afaceri te pomeneşti că autorul de pe Hotnews e şi autorul politicilor economice ale lui Lukaşenko.

  Sigur autorul de pe Hotnews nu şi-a petrecut anii de pînă în 2010 la Atena, în Pantheonul sfătuitorilor de taină, azi jumate din ei arşi pe rug, jumate cu nobel (împărţirea fiind făcută aleatoriu)?

  Reply
 19. Redacţiunea

  Nu putea să zică scurt "tipăriţi bani"? E uşor să zici "cumpăraţi laptopuri Mioriţa" însă laptopurile Mioriţa nu pot fi cumpărate aşa uşor. Fiindcă nu există!!! Apropo, ce laptop are autorul de pe Hotnews? Ce maşină o conduce? Ce ceas o purta la mînă şi ce mobil la ureche?

  Reply
 20. Redacţiunea

  @skin
  Sesizăm o oarecare nervozitate la băiat? Da, ne fute grija de Ponta. Ne fute grija şi de atei, ne fute grija şi de stîngişti. Şi după atîta futut mai vii şi tu să ne fuţi la cap. N-am înţeles ce zice autorul de pe HN, în afară de jonglerii cu inflaţia şi cursul, adică ce face în acest exact very moment Lukaşenko. Deci poate ne explici.

  Reply
 21. king julien

  hm, nu se mai doarme cum se dormea odata la ora asta, pe blogul asta. s-a intors lumea cu susu'n jos, de ex, nedormitii dorm, iar Florina posteaza…

  paratopic, inclin sa cred ca Becali avea dreptate; desi, daca nu era cioban, putea sa pareze cu o chestie din aia, "da ba, de acord: eu ciobanul, am 300 de oi si tocmai am gasit catarul..".

  aa, am revazut textu'. nu e para, e chiar ontopic 😀

  Reply
 22. Hantzy

  mauzes, nedormitul: despre ce e vorba? La Becali si Ionita ma refer. Cred ca a fost un moment apetisant … exista vreun clip pe Utube? Am cautat dar n-am gasit nimic.

  Reply
 23. Florina

  care ziceai zilele trecute de bine de C Preda? ia uite aici:

  "în schimb, europarlamentarul cristian preda, care se exprimase şi împotriva schimbării denumirii partidului din pdl în partidul popular, spune pentru jurnalul naţional că deocamdată este vorba despre „fumigene politice”, nu idei serioase, care vin din partea unei persoane ce nici măcar nu este membru pdl, sebastian lăzăroiu. preda a explicat că, deşi există un mare potenţial pentru formarea unei astfel de mişcări, în opinia sa ar fi mai interesantă acum înfiinţarea unui partid care să repre­zinte un anumit tip de electori, nu a unui alt partid de tip catch-all, cum este de altfel şi pdl. „ar fi o provocare să faci un astfel de partid, pentru un anume tip de electori, decât un partid care să mărite toate fetele nemăritate."

  Reply
 24. cristi c.

  poate ca 'or stii ei ungurii (si grecii) de ce nu e cazul sa se incurce cu limitarea deficitului… cel putin ungurii stiu sigur – din "vanzari anterioare" (poate ca e cazul sa amintesc celor mai tineri – citeste "necopti" ca ungurii au beneficiat prin anii 90+ de o "stergere" eleganta a unei parti semnificative a datoriei externe)… si pentru cine este atent la actualitate si se uita putin "peste gard"ul declaratiilor oficiale, urmeza grecii… asa ca de ce s-ar osteni lumea sa limiteze deficitul?

  daca problema care se pune este cea a utilizarii banilor imprumutati, asta e altceva… poate ar exista si beneficii daca banii ar fi investiti 95% si "dedicati" numai 5% (in loc sa fie exact invers asa cum este acum)… de exemplu am putea folosi vreo 2-3 bil pentru a pune pe picioare, in numele si in beneficiul Romaniei o anume exploatare aurifera… nu reusesc sa ma lamuresc de ce toti cei implicati sufera brusc de accese de imbecilitate si continua sa sustina ca "statul nu poate finanta…" ma rog, in aceasta situatie unii ar ramane fara comision dar nu cred ca ar fi asa de mare nenorocirea – abia daca s-ar simti "lovitura"…

  Reply
 25. skin

  vad ca s-a dat drumul la linkuri. un economist roman care nu preda la romano-americana, ca sa-l intereseze pe neamtu, tot scrie chestii pe hotnews. in timp ce aici se vineaza dujmanii, iar supravietuirea e promisiunea maxima, mister Golban se pare ca e de alta parere. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-10060022-buna-

  deci mai si gindim, sau ne fute grija de ponta? se pare ca ponta, crin, ateii si stingistii sint cei care de fapt "ne tine impreuna". intrebarea e ce cenusareasa mai inventeaza lazaroiu a doua zi dupa ce ne culcam cu ponta si ne trezim cu altcineva. sau te pomenesti ca fiind o comunitate mai mistica ati pus botu' la faza cu 2012?

  Reply
 26. nedormitul

  "Du, was soll das? Du bist zu dumm, um im Fernsehen aufzutreten. Dumm, dumm, du Arschloch … sie nicht mehr im Fernsehen erscheinen, weil Sie zu dumm sind. Nicht, dass sie noch einladen, dem Tier. Fools nicht mehr eingeladen", sagte Becali… ăăăă, ăsta, Immanuel Kant

  Reply
 27. Măuzes

  Alt nesărat crede că ar avea umor, Ioan M. Ioniţă. Da data asta ţin cu Becali. Aia cu ciobanul e o presupusă glumiţă ultra-răsuflată, de trei lei al cărei umor n-am reuşit să-l detectez pînă acum.

  Jurnalistul Ioan M. Ioniţă a intervenit şi l-a întrebat pe patronul Stelei: "Nu propuneţi dumneavoastră, de pildă, ca imn naţional, "Ciobănaş cu 300 de oi"?

  "Ştii ce propun? Tu eşti prea dobitoc ca să mai apari la televiziune. Prostule, tâmpitule, dobitocule… Să nu mai apari la televiziune că eşti prea prost. Nu îl mai invita pe dobitocul ăla. Nu mai invitaţi proştii", a spus Becali.

  Reply
 28. nightmare

  daca nu ma inseala memoria,fratii Marx au fost vedetele comediei mute …

  bun asa ,Paiatele Nationale pe post de comedianti muti…..cred ca le-ar sta foarte bine "vorbind" muteste….eheheh..

  Reply
 29. oglinda-oglinjoara

  şi Mircea Geoană propunea, în confruntarea finală cu Traian Băsescu, pentru Romînia modelul Greciei

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *