Felix şi Nuş, libertatea presei ne-au aduş

„Acum îl informau chiar cei cărora le dăduse raportul înainte de ‘89. Din povestirile sale și ale altor apropiați, unul dintre oamenii cheie ar fi fost Radu Timofte, fost șef SRI, decedat în octombrie 2009. Înainte de ‘89, fostul șef SRI fusese cadru MApN. “Dinamo” susține că Timofte fusese trecut în rezervă din MApN, înainte de ‘89, “pentru că fura linguri” (se ocupa de aprovizionare) și că dupa ‘90, “primea, la fel ca alții, bani de la Vântu”. Își amintește de începuturile lui Vântu ca om de afaceri, “cînd căra genți cu bani scoși de la Caritas, dar banii nu erau ai lui, ci ai lui Timofte și ai altor securiști din garda veche”.”

Aştept filmul, cu Tim Robbins în rolul lui Nuş. Sau „Cum şi-a găsit Securitatea contabil care să-i ţină în custodie şi să-i calculeze miliardele post-decembriste”

Mai multe despre SOV (NUŞ), cariera sa de contabil la debitul de tutun, delapidator, deţinut de drept comun, informator al Securităţii, bişniţar, atlet şi bagajist Caritas, şef peste foşti ofiţer de Securitate, citiţi în Kamikaze. Cam atît, că partea cu SOV luptător împotriva dictaturii băsesciene şi viitoare statuie a libertăţii presei o ştiţi deja.

Încercaţi să nu vă blocaţi la partea cu turnătoria, poliţia politică etc. Nu e important dacă SOV a făcut sau nu poliţie politică (deşi la un moment dat un fost ofiţer de Securitate vorbeşte despre militarii din Roman şi familiile lor ca fiind unul din „obiectivele” contabilului Nuş). Calitatea sa de informator al Securităţii nu este decît circumstanţa în care Securitatea şi-a găsit contabil pentru zile negre (în caz că nu iese pasenţa cu Iliescu) sau albe (în caz că iese – şi, cum ştim, a ieşit). „Auzi bă? Tu îl mai ştii pe Nuş, contabilul puşcăriei? Ei, sună-l şi spune-i că avem un televizor color de vîndut şi de depus nişte bani la Caritas. Cum care? Elcromul, că Telecolorul îl vinde Felix.”

PS. Şi o remarcă: am auzit voci (da, mi se mai întîmplă) cum că e absurd ca un fost trepăduş al Securităţii să ajungă miliardar iar generalii şi coloneii din Securitate să rămînă în umbra lui. Poate că e defect profesional, poate că aşa le place ofiţerilor din serviciile secrete, să rămînă în umbră. Dealtfel, aşa s-a întîmplat şi în Rusia post-comunistă, unde au răsărit peste noapte tot felul de miliardari aproape teenageri, tot felul de foşti trepăduşi (unul dintre ei era fost şofer şi bodyguard), în fapt, doar interpuşi între KGB şi bani. Ar fi de mirare ca în sora mai mică a Rusiei, România, sora mai mică a KGB-ului, Securitatea, să facă la fel? Nu cred. Cum  ar fi sunat SC Securitatea SRL, managing partner, Iulian Vlad? Nu prea bine. Ar fi fost o eroare de marketing copilărească. De aceea era nevoie de Felix şi Nuş.

Facebook Comments

189 Comments Felix şi Nuş, libertatea presei ne-au aduş

 1. Evenimentul Intercon

  Da, deci domnu' Bleen, ati putea domne sa ne impartasiti ceva si din trecutul fratilor Paunescu?

  Ei ce-au fost?

  Taranisti?

  Partizani in munti?

  Dizidenti anticomunisti?

  Si inca ceva.

  4 ani, cit iRealitatea (cum ii ziceti voi, bloggerii astia subtili, de dreapta)a fost goarna lui Basescu si furnizorul principal de consilieri prezidentiali si europarlamentari PDL, Vantu Ovidiu Sorin, nu era tot NUS?

  Reply
  1. nedormitul

   da' ce sîntem noi, cronicarii grigore ureche &co. ai fraţilor păunescu? ţi se pare că scriem letopiseţe? fă-ţi blog şi scrie tu, dacă ţi-s aşa dragi fraţii păunescu.

   Reply
  2. Bleen

   @Evenimentul…..

   Păi de ce nu ne împărtăşeşti tu din trecutul fraţilor Păunescu?

   Nu ţin minte ca vreun consilier prezidenţial sau europarlamentar să fi lucrat la Realitatea. Din cîte ştiu eu nici Buşcu, nici Hurezeanu, nici CTP, nici Adrian Păunescu, nici Dumitru Costin şi alţi sindicalişti din CA, Adrian Ursu, Oana Stancu, Răzvan Dumitrescu, Prelipceanu, Zeicescu, Bogdan Chireac sau Sorin Roşca Stănescu nu sînt consilieri prezidenţiali sau europarlamentari.

   Reply
 2. delatorii

  Pe langa "lucratura" externa, cat se poate de evidenta, si Secu a pus umarul serios, din "intern", la spargerea borhotului comunist si, implicit, la inlaturarea lui Ceausescu. Una dintre teoriile (nu neaparat deplasate) de dupa 1989…..spune ca…."Secu a pus umarul pentru ca baietii aveau ffff multi bani si nu (prea) puteau sa ii cheltuiasca in condiitle comunismului primitv pastorit de nea Nicu"…

  Credibil, nu?

  SOV nu este altceva decat varful de lance al haitei securistoide de dupa 1989. Degeaba se ascunde dupa deget ca nu e credibil deloc. Iar cand ameninta cu Justitia e si mai ridicol!

  La sfarsitul anilor '90…cand presa urla ca majoritatea sefilor de filiale ale FNI erau fost securisti…SOV a sarit de cur in sus si a amenintat cu Jusitia! A facut ceva? NIMIC!

  Tot acelasi NIMIC il va face si acum! Stie el de ce…

  NO COMMENT!

  Reply
 3. Andra

  Florin

  Nu ma pot abtine sa nu-ti spun 🙂

  Constantinescu face asta pentru ca cei mai buni decat el nu o pot face. Simplu.

  Raul e doar binele pe care noi nu l-am facut :

  – Nu exista televiziuni pe la care sa fie plimbati oamenii care s-au saturat de Constantinescu.

  In plus, oamenii care s-au saturat de Constantinescu nu mai au reprezentanti: i-a confiscat pe toti basescu si nu le-a dat nicio "tribuna'. Chestie care, tehnic vorbind, este echilvalent cu: le-a inchis gura.

  Vrand-nevrand ne-stiind sau ne-putand, efectul asta e.

  Reply
 4. Vericu

  L-am votat pe constantinescu singura data cand am fost la vot dupa 92'acum i-mi dau seama ca era laba trista a lui iliescu sa arate cum functioneaza "democratia" la noi si-a dat arama pe fata. 🙁

  Reply
 5. Pataphyl

  Da, cel mai ridicol, oscilam între el și Geoană, dar pe dăbulean l-au decartat, nici măcar nu se plînge că l-au învins structurili..

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Nu pot sa scap zilele astea de imaginea lui Emil Constantinescu, plimbat pe la antene si irealitatea. Ma umfla risul cind imi amintesc cum se plingea tapul ca a fost invins de structuri si cum acuma spune snoave la televiziunile a doi securisti notorii. Constantinescu e arhetipul celor care se dau acum de ceasul mortii pe tema intelectualilor lui Basescu. Iar acesta a fost ultimul rind pe care il mai scriu vreodata pe tema acestor nenorociti. Eu nu mai vreau sa le fac jocul si sa discut permanent doar despre agenda pe care ei o impun. A ajuns toata floarea prostiei si nemerniciei din tara asta sa decida ce vorbim noi de dimineata pina seara. Cam trist.

   Reply
 6. Yeba

  @Veve, te rog, lumineaza-ma si pe mine:cum au punctat ginditorii de la CEDO mizerabilitatea, daca stii ca la ei se refera? Macar am intuit ca-s niste functionari

  🙂

  Adica daca a dat CEDO o sentinta de despagubire pt o casa nationalizata in tara in care Plesu traieste fara sa se sinucida, inseamna ca l-au punctat pe Plesu?!

  @Florina, n-a uitat. Ba chiar mi-am pregatit o rochie sangre.

  Reply
 7. Merechene

  evz:

  „O valoare calculată între minim 11 şi maxim 20 de milioane de euro”, declara unul din consilierii locali ai Sibiului, Ovidiu Luca […] Doar că acest teren va fi vândut de Primăria Sibiu cu fix cinci milioane de euro […] negocierile pe terenul promis de Primăria Sibiu către UJCM şi Asociaţia sportivă au fost purtate de către Werner Keul, om de afaceri revenit de ani buni din Germania, de ani buni, şi cunoscut drept un apropiat al primarului Klaus Johannis."

  Reply
 8. Veve

  @AccesDirect

  "Ganditorii europeni" sunt judecatorii de la CEDO; iti sta mintea-n loc citindu-l pe acest Gabriel Andreescu in al carui raspuns catre Andrei Plesu regasesc aceeasi agresivitate si brutalitate de bataus care sare la gatul adversarului pe care am sesizat-o si la celalalt intelectual-miner, Michael Shafir 🙂

  Reply
 9. Yeba

  şi oare Costinuş vine de la Nuş, aşa, ca un copiluş luat de suflet, să se joace pîn curte, acum că se așează Buşcuş la casa lui? Că tare scrie din suflețuș!

  Reply
 10. jack spamtecatorul

  margelatule, unde imi esti? tu, care ai instructie meletara, tragi bine la pistoale si minuiesti cu dibacie spada, ia repede un cal si iuteste-te pe calea vianei, si degraba afla cit a slobozit ticalosii aia de tradatori din conturili fratiei!

  Reply
 11. Bleen

  Madame Blogary a împlinit azi 100 de fani pe Facebook. E mult, e puţin? La pretenţiile Madamei e puţin, la cît s-a ocupat Dictatorul Bleen pă partea de Facebook e mult.

  Reply
 12. MicutzaCeKurai

  Nuș' pe unde-o fi domnul Popa. o mai fi venind prin țară, sau mai trebuie să-i trimit vreun ban? domnu' Securistu, mi-au mai ramas niște plase de la Caritas. folosesc sursa Tatulici?

  Reply
 13. jack spamtecatorul

  oare lu' 'homer' hayssam (aka عمر هيثم)îi placea nuş-nuş cu carne de berbecuţ?

  Reply
 14. zexe

  A calcat? Eu cred ca da. Mai mult, cred ca l-au lasat la pastrare ca sa nu mai calce. Voicu era tare "vorbaret" din fire si cred ca incepuse sa ii calce si pe ei pe picioare. Mai banuiesc ca Voicu le este mai de folos pe post de martir si victima a "dictaturii", o legitimare a unui regim opresiv caruia ii lipsea, in mod fatal, "opresatii". De altfel, articolul tau despre Voicu a fost unul foarte inspirat.

  Reply
 15. Bleen

  Scottish joke:

  Man goes to a brothel and says, "I'm a bit kinky. How much for total humiliation?"

  Madam replies,"£37.50."

  "Wow! That's cheap. What do I get for that?"

  "An England shirt.", she replies

  Reply
 16. zexe

  Pentru ca mi-e tare greu sa cred ca nu sunt organizati, vezi declaratiile lui Voicu si fratia politica contra naturii dintre liberali si social-democrati, si cu atat mai putin nu pot crede ca eliminarea lui Basescu ii infrateste.

  Reply
 17. zexe

  ANI? …un moft neconstitutional. La dreaq! Chiar ne trebuie un partid de dreapta rupt de orice legatura cu Securitatea si Partidul Comunist. Avem nevoie de un partid tanar. Cred ca Brucan la asta s-a gandit cand a dat un termen atat de lung in previziunea sa.

  Reply
 18. zexe

  Legea lustratiei? Un moft, nu? Pai daca la cel mai inalt nivel politic consideram ca lustratia este un moft, de ce ne mai indignam sub articolul Rogozanului?

  Reply
 19. zexe

  Nu vi se pare ca este ceva in neregula in tabloul asta? Ce credeti ca ii uneste pe toti cei enumarati mai sus? Teama? Doctrina?

  Reply
 20. zexe

  Se dovedeste, astfel, ca Basescu poate fi considerat un puternic liant. I-a unit pe Crin cu Ponta, pe Felix cu Nuş, pe Năstase cu Ciuvică, pe Constantinescu cu Iliescu, pe SRS cu Dinescu, pe Teo cu Aura Vasile, etc. E bun, nu?

  Reply
 21. MORRIS

  cica vantu e cald si instabil.zice la vremea pe Realitatea.instabil stiam..,dar cald??hmm.eu credeam ca e reptila/cu sange rece

  Reply
 22. Merechene

  Futuyama,

  acum nu mai pot raspunde la intrebarea ta – aia cu grasunicile 😛 – pentru ca as fi off-topic. 😀

  Reply
 23. MORRIS

  scuze zexe.Nu se mai intampla.Daca am ocazia,il voi lua dupa gat pe Dl.Vantu si il voi saruta cu drag pe obraz.

  Reply
 24. MORRIS

  zexe nu te supara,la rima ta asi completa- mi-a venit deodata gandu',sa-l prind de gat pe domnu'Vantu!sa-l fac tot una cu pamantu'!

  Reply
 25. Mycroft

  Rogozanu: "E subînţeleasă tot ecuaţia aia plictisitoare “a turnat la Securitate deci e rău”.". Poate cineva sa-i alunge plictiseala cu un sejur de reeducare in Coreea de Nord? Ca mie-mi pare cam decadent, zau… Contribui cu un leu pentru biletul de avion.

  Reply
 26. zexe

  De va veni la tine vântul, purtând povestea mea amară, jelitul lui să nu te frângă, mustrarea lui să nu te doară. Nuş' ce mi-a venit, asa, deodată.

  Reply
 27. MORRIS

  Gotiu nu e dobitoc.are rolul lui,de aia e platit.Ca si Rogozanu.Ei si altii,trebuie sa minimalizeze scandalul din jurul lui SOV

  Reply
 28. victor L

  S dece spuneti voi ca e rau sa simti de unde bate Vintu?

  @ Florina,

  Gotiu mi se pare un dobitoc.

  Reply
 29. MORRIS

  SOV…un infractor ce in alta tara era la puscarie(minim 15ani)Aici cautam in trecutul lui,ii numaram banii,ne intrebam intre noi pe cine mai are in slujba lui si ce a mai cumparat,s.a.Stie toata tara ce specie este acest mustacios!Dar nimeni nu face nimic!Eu imi doresc sa-l prind si sa-l bat!Dar rau!Ca oricum altceva nu va pati acest individ.Gata ca m-am enervat!mama lui de…fu…jigo…,ca m-am saturat de…,uf,,off!

  Reply
 30. Yeba

  @a.s., aşa gindesc si eu, ca CV-ul lui Hurezeanu, pe baza caruia isi scoate prestgiul, deci audienta, deci leafa, consta exclusiv din activitatea de la Europa Libera ascultata la Radio Gloria. Si ca stia cine e SOV. Nu e o situatie comoda, dar el are obrazul gros.

  @ela, eu zic ca la tinerete roseste omul mai usor si mai are ce pierde, daca nu roseste acum, cind? Cind o fi Iaru, rizind multumit de propriile-i spirite de gluma?

  Reply
 31. a.s

  @ Yeba Nu sunt atat de naiva sa-mi imaginez ca EH nu stia cine e SOV. Dar in acelasi timp EH stie ca avea credibilitate tocmai fiindca a fost ani de zile o voce a Europei Libere.Eu tin minte cum toata familia mea lasa totul si la ora 19 se punea sa asculte Acualitatea Romaneasca.Nu cred ca e intr-o situatie comoda acum ca s-a aflat cine il plateste.

  In acelasi timp SOV nu a fost un turnator marunt.Eu am avut la facultate doi profesori care faceau afaceri pe fata cu studentii straini, 600 de dolari examenul.Unul spunea la curs a examenul de anatomie are 600 de foi.Nu trecea nici un strain fara sa plateasca.Nici atunci nu mi-am imaginat ca lucrau de capul lor sau isi permiteau 600 dolari de la cel putin 100 de studenti pe an in 1987,1988.Oamenii aceia nu erau marunti colaboratori ai securitatii.Erau mult mai mult.

  Unul este tatal unor celebrii oameni de afaceri

  Reply
 32. Bleen

  Culmea e că Tapalagă şi Prisăcariu sînt acuzaţi că aui pus accentul pe "o banală colaborare" cînd, dacă citeşti tot articolul celor doi cu atenţie, nu este aşa.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   nu-i asa ca e tare sa avem o Mona Musca – care pe vremea lui Nastase era cam singura care facea scandal in Parlament pentru libertatea presei – linsata si calcata in picioare mediatic, si un turnator hot, mare patron de presa, ale carui note informative sint doar rautati a caror importanta e exagerata?

   Reply
 33. MORRIS

  @Merechene, Nu’s eu fotbalist,dar SOV cam are microfon ca si Sara!doar ca il pune sub masa cand te duci la baie.Totusi un pupic pe mustata i-as da!

  Reply
 34. Yeba

  @a.s., Hurezeanu se simte bine.

  Eu cred ca daca s-ar rasfoi colectia AC dinainte de a fi cumparata de SOV s-ar gasi lucrusoare nesurprinzatoare. Eu am citit „cu ochii mei” – doar ca nu stiu unde – ca SOV a pornit de la statutul de magazioner, a incropit un ASE sau ce era ca sa ajungi contabil si dintr-una in alta a ajuns implicat in facerea de bani de catre Secu, un trafic catre Occident.

  FNI avea in TOATE judetele directori de filiale = fosti ofiteri de securitate, s-a spus de atunci.

  Adica Hurezeanu credea ca banii lui Vantu sunt din afaceri cinstite si e lumea rea?! Hă, hă, hă.

  Reply
 35. para

  @dan

  tocmai, nimeni n-a zis că sunt viţei de aur. Sunt nişte pescari de idei, pe care ni le dau şi nouă. Sunt nişte oameni care cred în dialog, care au ajuns repere tocmai prin cuminţenie, prudenţă, încercare de a construi. Unora li se pare că sunt idoli, şi-i tratează ca atare.

  Sau poate e pur şi simplu invidie de meseriaş, caz în care, în loc să încerce să producă ceva mai bun, se pătează fondul pentru a ieşi mai bine în evidenţă. Sau poate nici măcar invidie nu e, ci, cu vraf-ul de articole ISI sub braţ, ţara îţi pare numai a ta, şi te încrezi în patalamale mai mult decât în common sense.

  Tupeu.

  Reply
 36. dan

  Un roman a salvat Galatiul spunandu-i lui Boc sa deschida Canalul Dunare Marea Neagra ….Poate scapam si de baietii destepti impozitand cu 99% profiturile de peste 20% si pensiile si veniturile nesimtite de peste 8-10 000/ luna .

  Reply
 37. a.s

  Eu ma gandesc ca SOV (turnator) plateste deontologii presei,unii din ei au lucrat la Europa Libera.Oare cum se simte Emil Hurezanu?

  Reply
 38. Andra

  Florin

  cei care 'tac' n-au niciodata dreptate.

  cei care vorbesc la 'tribuna' isi castiga dreptatea – stramba cum e – dar castiga, nu pierd

  Reply
 39. para

  Salesmani. nişte salesmani pentru care there is no such thing as bad publicity (except your own obituary.)

  Reply
 40. para

  erată

  nume şi prenume, că am tot stâlcit-o pănă mi-a intrat în sânge.

  @Florin

  ISI şi atât. Rating + trafic = valoare. Sau nu?

  Reply
 41. Yeba

  @Florina, pai textul Andreescului din linkul ala m-a nedumirit: deci Andr (semnatar + 3) ii scrie lui Plesu ca „…niste ginditori europeni semnaleaza raul – si nu oricum, ci cu procedura”, care, domnule, careeee? Ca doar nu e nebun sa se refere la sine si la ceilalti trei in felul asta?

  Reply
 42. dan

  Exista si antisororitate :

  12 iul 2010, 13:22 |

  REALITATEA.NET

  ,,Vicepreşedintele Parlamentului European Tőkés László îi critică pe miniştrii Borbely Laszlo şi Kelemen Hunor despre care spune că sunt cei care iniţiază procedursa de emitere a autorizaţiilor pentru proiectul aurifer de la Roşia Montana." …?

  Reply
 43. para

  @Florin

  Nu se legitimează numai între ei. Sunt legitimaţi ISI. Când ai noştri stau şi gândesc în interior, ei merg pe dictonul "publish or perish"; fac marketing pe "piaţa" ideilor, după reguli clasice de vânzare; pentru relativişti, adevărul, binele, frumosul, fiind subiective aprioric, se vând la fel ca orice marfă, şi au un autor descris cu nume şi pronume: beneficiarul final nu este cel ce citeşte, ci emiţătorul.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @para: vorbarie degeaba. Ce ramine in urma lor e important. Trei fituici compilate prin biblioteci sau un ICR care ne recupereaza deminitatea? Ce sint ei capabili sa dea comunitatii, inafara de ura, asta e intrebarea. Articolase vitriolante sau o frumoasa carte despre ingeri? Nici macar de competenta lor nu e vorba. Produc numai atmosfera irespirabila, dezbinare si violenta. Oricit de competenti ar fi, asta ii descalifica din pozitia de intelectuali. Plesu are pacatele si umbrele lui, cine nu le are! Dar Plesu e formator de scoala, sint deja 2 generatii pentru care Plesu a fost model si inspiratie. Astia 4, de care vorbim, pentru cine sint model? Ce ramine in urma lor?

   Reply
 44. dan

  Pare ca s-a desteptat (,,Niste prosti manipulati, si unii si altii.") ,nedormitul se trezeste vreodata ?

  Reply
 45. dan

  Geoana a inteles ca mearge la… DUŞ . Cine l-a trimis la NUŞ ? IOAN, Virgil , ca timofti's demult duşi ???

  Reply
 46. Yeba

  Ma scuzati ca insist, aveti idee la cine se refera Andreescu? deci tb sa fie (a)GINDITORI europeni care (b) nu puncteaza o mizerabilitate cind o constata, ci cf unei proceduri care ia timp, adica si functionari pe undeva.

  Sunt Victor Eskenasy, Michael Shafir, William Totok, adica elemente ale multimii nevide a persoanelor care realizeaza acte de gindire?

  Reply
 47. para

  Primiţi cu intoxicarea?

  "Mogulii dupa ce ca sunt moguli sunt si securisti!

  Impresioneaza oare pe cineva, trecutul comunist sau securist al cuiva? Avem atatea probleme, ca nu le mai stim numarul. Ce-a facut Vantu…da’ ce n-o fi facut Vantu. Pe mine ma intereseaza ce-a facut Basescu…sau de fapt ma intereseaza CE FACE BASESCU."

  Alina Covaci, pe blogul lui Ciutacu.

  "Şoc, vorba Simonei Pătruleasa, o “investigaţie jurnalistică” de mare excepţie, pe bază de microfilme rămase după distrugerea unui dosar şi livrate la ţanc pudelului Monicăi Macovei şi unui fost angajat al eolianului, relevă că, în timpul detenţiei pentru o infracţiune de drept comun, Sorin Vântu ar fi fost informator al Securităţii."

  Însuşi Genialul Ciutacu Victor,

  (…)Lucrătura securistică promovată până la exacerbare (mai ales) de oficina de Net a Jucătorului e, din punctul meu de vedere, perfect irelevantă şi se pliază perfect pe frustrările acumulate în timp şi revărsate din prea plinul Elenei Udrea."

  Însuşi Genialul Ciutacu Victor

  Reply
 48. Florina

  @Yeba,

  Ei nu-si fac planuri pentru 2012 ci pentru toamna sau, cel tirziu, primavara 2011. Declaratiile de la PNL si PSD numai asta spun.

  Reply
 49. Andra

  Pai da, Florin, pentru ca ei au 'tribuna'.

  Adica e natural sa-si dea importanta 'la tribuna', ca si politicenii.

  Pana una-alta, 'tribuna' asta foloseste sa-i scoata din anonimat si bine face. Le da importanta pe care alte 'tribune' mai amarate (TVR, de exemplu) nu le-o poate da.

  Nu e treaba lor daca altii mai buni ca ei nu au nicio 'tribuna' sau au tribune proaste.

  Reply
 50. Yeba

  Cind se pronunta decizia definitiva? Dupa alegerile din 2012. Ca la Mona Musca a durat mult si miza era, comparativ, infima, e timp pt iRTV sa construiasca realitati paralele cite vrea.

  Reply
 51. zexe

  Sa nu uitam ca in anul 1989, din estimarile CNSAS, unul din trei romani era sau fusese macar o data turnator la securitate. Frica si sentimentul vinovatiei acestora ii fac sa ”fraternizeze” cu ”sistemul”. Ne trebuie un instrument operabil in conditii de stres puternic, dar care sa poata actiona la varful piramidei, pentru a putea demonta masinaria coruptiei. Sa fim intelesi, Vantu nu este decat varful icebergului, un soi de Jeckel contabil. Cine este managerul?

  Reply
 52. Yeba

  Nu inteleg la cine se refera G Andreescu:

  „Din fericire nişte gânditori şi profesionişti europeni au punctat – cam târziu, aceasta-i procedura – autohtona mizerabilitate în care vă descurcaţi atât de bine.”

  Altminteri, titlul dat de iRTV e profesionist rau, presa adevarata!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   "Patru intelectuali – Gabriel Andreescu, Victor Eskenasy, Michael Shafir, William Totok" asta-i bună! Cam pe-aici e problema, ca e plin de intelectuali oriunde te uiti. Se legitimeaza intre ei si aruncind cu rahat in aia care n-au nevoie de legitimarile lor. Niste gestionari de aprozar cu ifose de eseisti, niste rozatoare de metafore putrede, niste pîrși de gunoi care se cred tigri fiorosi. N-au nimic in cap decit pareri bune despre ei cu care isi alimenteaza o ura mitica si inepuizabila. Nu se admira decit pe ei insisi iar modelul lor in viata sint tot ei insisi. Voxul cu iRealitatea au ajuns tribuna perfecta a acestor toxine care polueaza orice discutie in jurul ideilor. Argumentul lor final e huiduiala si scuipatul iar modelul lor real e prolectultist: ii tradeaza teribila vocatie a linsajului care le atita simturile si le radicalizeaza verbul cind se pun cu tunurile pe cite unul, cum e cazul acum cu Plesu. Intre ei si minerii care navaleau aiurea peste oameni pe strada doar pentru ca aveau impresia ca salveaza natiunea, nu e mare diferenta.Care intelectuali? Niste prosti manipulati, si unii si altii.

   Reply
 53. MORRIS

  SOV zice ca nu mai vorbeste despre acest subiect,pana nu se da o decizie la tribunal.Acum o sa avem toate tunurile indreptate catre Hotnews./sa fim atenti la atac;se va trage la greu

  Reply
 54. zexe

  Bun, ”reteaua” a inceput sa picure pe tubulatura fisurata odata cu arestarea lui Voicu, magistratii au in nas belciugul pensiilor speciale, iar constitutionalitatea acestora sta agatata de fustele largi ale unui Parlament ce se ocupa cu precadere de infundarea Agentiei Nationale de Integritate. Singura institutie care a ramas operationala este presa libera. Care presa libera? Balanta este dezechilibrata in mod dramatic.

  Avem un ”sistem” corupt. Cum procedam?

  Reply
 55. Yeba

  PS @Florina, @All-NL-fans – stiu ca e off topic cind fierbe ţara, dar nu ma pot abţine: şi deci ne scrie si şeful Administraţiei Generale, dl Singelsma:

  Je vous invite a servir egalement un verre de jus d'orange!

  (ca nu stiu sa lipesc aici PrtScr, asta ar mai lipsi!)

  Reply
 56. MicutzaCeKurai

  @zexe, deja pe Realitatea s-a sifonat informatzia ca filele de poveste din dosarul bossului nu provin de la CNSAS – aia cica mai lucreaza (ma rog, in cazul lui Dinescu, se prefac ca lucreaza). nuș' cum se face dar au facut altzii sapaturi in locul angajatzilor lui Vantu. cica informatzia au preluat-o de la facatorii de bine si fratzii inter-arme (tot Secu, saraca) NewsIn (prietenii stiu de ce).

  Reply
 57. Yeba

  @Florina: imi dai procura? ca am primit mesajul asta pe mailul de serviciu. A mincat sindicatul un l, WorLd Cup, dar suna haios, ca suntem traducatori…

  A la demande de nos collègues espagnols, le comité du personnel a le plaisir d'offrir à tous un verre de sangria pour fêter la victoire de l'Espagne à la coupe du monde.

  ***********************

  At the request of our Spanish colleagues, the Staff Committee would like to offer you all a glass of sangria

  to celebrate the Spain's victory in the Word Cup.

  Reply
 58. zexe

  ”Noi vrem respect!!!” Na, că te-ai umplut de respect. Nușule, întărește-ți spatele, că, uite, Dinescu devine incompatibil cu comisia de la CNSAS atat timp cat e pe statele tale. Ce se mai aude despre Nicolae Popa?

  Reply
 59. Marynia

  Nuş care e legătura între Udrea şi SOV şi nuş tiam că fac parte dintr-o sororitate. Dar ştiu că îmi plac pantofii negri cu toc 🙂

  Pe iRTV se dezbate subiectul? Chireac ce zice? Pe relitatea.net pe prima pagină e Tolea.

  Reply
 60. MicutzaCeKurai

  Vantu trage de timp cu declaratzia ca va da in judecata HotNews. pina cind se va da un verdict, zice contabilul inchisorii: "orice declaratzie pe subiect este nula si neavenita". peste 3, 5, 10 ani, pina se judeca litigiul – asta din momentul in care depune Vantu plangerea, ca fiind pe civileanu, mai are 3 ani la dispozitzie pina sa se simta "vatamat" -, se asterne praful pe toba care ar fi trebuit batuta de mult. in 1999 se scria in draci ca sefii tuturor filialelor FNI sunt fosti ofiteri Secu/SRI. a luat careva atitudine? a dat Vantu pe careva in judecata? neah!

  Reply
 61. dan

  Yeba ,nimeni nu m-a privit asa frumos cand mi-a scris numele . Ai votul meu pentru ratiunea cu care vrei sa fii aleasa …

  Reply
 62. Yeba

  @dan, eu incerc (1) sa votez… (vs non-combat) si (2) …folosind ratiunea. Cu simtirea rationez la meciuri, de ex. 🙂

  Nu particip la discutiile de tipul „toti sunt la fel, toti sunt mizerabili”, cita vreme eu, una, nu sunt in stare sa ma implic si sa dovedesc ca sint simultan si minunata, si votata. Eventual si cu publicatii ISI.

  Ce-or fi pus Victoras si Cati Andronescu in alea 36 de tiruri cu ajutoare, ca nu ne-a spus Cretuleasca, teneşi?

  Reply
 63. Bleen

  "Dosarul figurează ca închis în 1988, mai scrie Hotnews-Kamikaze. Vîntu ar fi oferit note informatice atât în închisoare, cât şi după eliberarea sa."

  Angajaţii săi de la Realitatea l-au făcut IT-ist.

  Reply
 64. dan

  Yeba , grasun …sau grasan ? O fi si sororitatea comtim ?Parca prea …tabara …toti la …troaca …Si noi le aruncam perlele sperantei voturilor …

  Reply
 65. Florina

  @Yeba,

  Punem si aici de o sororitate, ce zici?

  Da, si eu as vota-o daca pe buletin s-ar mai afla Crinel si Victoras. Intre "presedintele Norvegiei" si acuzele de fascism ale pontosului diferenta e uriasa.

  Reply
 66. Yeba

  Super linkurile, Bleen!

  @Fukuyama, mai intii ca grasunele din sororitatea mea nu le stiu deloc pe Florina, MRQN si Marynia, era vb de o sororitate de grasune, vai, nevirtuale si fane AMP.

  Or sa se ia fetele de tine, doar eu imi asum situatia.

  As vota-o pe Udrea (nu stiu ce cauta subiectul asta aici, nu ma prind) in functie de context, de contracandidat si tot asa. Da raspunsuri mai logice decit Gladiol, de exemplu, plus ca ”verbul” lui Gladiol, admirat de Hurezeanu, alt grasun, dar din alta sororitate 🙂 , deci ”verbul” lui Gladiol, zic, mie mi se pare gretos.

  Reply
 67. ela

  @Florina:Daca distinsa doamna Zoe nu ar fi atinsa la memoria de scurta durata,nu ar afisa tricolorul acela pe blog.

  Din pacate.domnia sa uita ca tomna au trecut alegerile.

  Reply
 68. jack spamtecatorul

  Futuyama :

  Luni, 12 Iulie 2010 la 4:17 am

  pai, daca am sti, ce haz ar mai avea? s-ar vinde informatiile la hypermarket, la promotie, odata cu pasta de dinti cu efect de albire dosar: doua planuri de dezvoltare baterii de costa antiracheta si pozitii submarine marea neagra, la pret de unul, sau 1+1: pozitii radare terestre litoral marea neagra + stick cu playlist agenturili serviciu contrainformatii armata (ruleaza si mp4). asta la prima livrare… 😉

  Reply
 69. ela

  Toasu' Dinescu nu a tinut bine capacul pe oala cu cacao,sau cum de a iesit mirosul asta cu SOV?

  Mai are vreo surpriza in oala aia?

  Reply
 70. Vericu

  Si apropo tiganului de ceasescu la ce-i trebuia o div. anti Kgb cind el se ducea la doua noaptea la moscova intr-o vizita de "pretenie'.

  Reply
 71. Vericu

  Si divizia anti CGB laso ca macane na fost si nu va fi nici-o data. Intoxicare catre prostime ca si dizidenti securitati. 🙂

  Reply
 72. Vericu

  @Futuyama

  Gresit toti ofiteri de forta adica criminali ai securitati aveau puscarie la activ a se citi in cazier si erau si informatori.Cand erau scosi de la informatori treceau de gradul de colonel.

  Asa ca gandestete bine cine e sov.

  Reply
 73. Futuyama

  SOV e un (simplu) pîrnăiaş băgat la înaintare.

  Maximă înaintare.

  dar ce s-o fi întîmplat cu divizia 0110, anti-KGB, a Securităţii?

  a dispărut în ceaţă?

  ceva microfilme nexistepa?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *