Fratii Marx

Ar fi interesant dacă ar începe unul fraza şi ar termina-o celălalt, după algoritm. Ponta ar putea să înceapă frazele, Antonescu să le termine, în ideea să existe un crescento ameninţător la adresa preopinentului. Ponta să ia notele mediu-ascuţite, Antonescu pe cele înalt-ascuţite. Şi gesturile le-ar putea face cauzal, pe principiul domino-ului. Ponta stă cu mâna la falcă, Antonescu cască. Sau Ponta se scârmă în nas, Antonescu face biluţe.

PS. Scorul în sondaje, de care vorbeşte Antonescu, e irelevant. Reprezentativitatea se manifestă prin alegeri, nu prin sondaje, a căror valoare politică (legală, juridică, constituţională – nici nu mai vorbesc) este nulă. Legitimitatea se câştigă în alegeri, nu prin sondaje. Fie chiar şi prin sondaje pe bune (rare spre inexistente).

E clar, USL scade în sondaje. De aici disperarea lui Ponta şi Antonescu şi insistenţa cu care cer alegeri anticipate. La sub 50%, USL îşi pierde sensul. Şi de asta le e frică celor doi. Fiindcă este aproape sigur că în 2012 PSD şi PNL împreună vor lua mai puţin decât ar lua separat.

PPS. Cred că şi costumele le iau împreună, că văd că sunt la fel. La două costume de co-preşedinte aveţi discount 30%!

Facebook Comments

27 Comments Fratii Marx

 1. Yeba

  @Sare'n ochi, nu e, dar mie mi-a placut, ca nu ma limitam la S&S 🙂 . M-am dus si pe Politeia, dar acolo m-am intristat, ca nu stiu de ce si-a pierdut Ciorbea interesul pentru functia de prim-ministru tocmai acum, cind pare atit de matur in atitudine…

  Reply
 2. iris

  Cam ce credeti ca i-ar spune Bratianu lui Crin daca ar putea fi martor la circul si peisajul asta tragicomic de stanga-dreapta?

  Reply
 3. silviu

  Atentie, influenta nefasta a motanului Felix-Crescent se simte pana si in ortografie. "Crescento"?

  Reply
 4. frank zappa

  @Mih …

  Se pare ca este abandonat.

  Sau o fi intrat in vacanta Robert.

  Si mie imi da acelasi mesaj dubios cu securitatea (mai stii… o fi vorba de mana lunga a lui Felix?!).

  Reply
 5. Mih

  Pagină raportată ca fiind de atac!

  Stie cineva despre ce e vorba?

  " Această pagină de la http://www.turcescu.ro a fost raportată ca fiind o pagină de atac și a fost blocată pe baza preferințelor dumneavoastră de securitate."

  Reply
 6. Pataphyl

  Din ciclul "Servim!" (Patria, adică…)

  – Gustă, te rog, supa.

  Chelnerul, confuz, intreabă:

  – Este prea fierbinte?

  – Gustă supa!

  – Este prea rece?

  – Gustă supa!!

  – A căzut vreo muscă în ea?

  – Gustă supa!!!

  Chelnerul, obosit de ghicit, cedează.

  – Bine, bine, gust supa. unde-i lingura?

  – Aha!

  sursa

  Reply
 7. murfi

  calea de mijloc la care ma gindesc: nu va fi tinut secuiesc (ar fi invitatie la enclavizare pe termen lung), dar vor fi drepturi speciale in administratie, invatamint, justitie, cultura, etc, adica descentralizarea va fi mai pronuntata si mai prietenoasa (decit ar dori unii) cu maghiarii

  Reply
 8. murfi

  nu cred ca udmr face anti-joc; asta e chiar jocul – statutul minoritatilor trebuie aprobat pina in 30; pd-l a introdus regionalizarea la schimb; udmr temporizeaza si ridica miza cu respingerea regionalizarii si amenintind cu iesirea de la guvernare; idiotii din usl isi arata atasamentul fata de vadim si funar, pd-l avanseaza cu statutul si se tine tare cu regionalizarea; udemeristii si electoratul lor vad variantele alternative in toata splendoarea lor si vor alege la sfirsitul lunii; un om destept a spus odata ca o negociere e cinstita cind ambele parti cedeaza cite ceva

  Reply
 9. 1

  voi aţi avea vreo problemă dacă preţul pentru reforma administrativă ar fi apariţia judeţului "Ţinutul Secuiesc"?

  Reply
 10. licurg

  daca legitimitatea s-ar fi manifestat prin alegeri, unpr nu ar fi existat, deci nici guvernul boc. macar sondajele nu fac rau.

  Reply
 11. Florin Sari

  USL a scazut deja sub 50%. Nu sunt Mama Omida si nici Marmureanu, dar sunt sigur ca USL a scazut sub 50%. Si mai nasol este ca au pierdut initiativa in dezbaterea publica. De la inceputul anului, nu se mai aude decat replica la initiativele Guvernului, Cotroceniului, PDL. Un an agricol bun si o iarna blanda si sunt terminati in 2012.

  Reply
 12. Boonierat

  Parlamentul e nelegitim, văd că insistă useliştii. Cu alte cuvinte, constituţional, legitimitatea Parlamentului este dependentă de sondajele făcute de GSS2000, CCSB, INSOMAR, Fundaţia pentru o lume mai bună Dan Voiculescu etc etc

  Reply
 13. 1

  păcat că UDMR face anti-joc la regionalizare…

  oricum, descentralizare se poate face şi aşa

  dacă rezistă coaliţia pînă la anul, USL nu face 50%

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *