Frauda morala

Atîta timp cît personaje ca Ion Iliescu sau Adrian Năstase rămîn membri ai PSD, ba chiar mai mult, conduc PSD-ul, a pune PSD şi PDL pe picior de egalitate este o fraudă morală. Abia în momentul în care PSD îi exclude şi se dezice de cei doi putem vorbi despre o posibilă comparaţie între PSD şi PDL. Abia atunci putem spune „Toţi sînt la fel”. Deocamdată, cu Ion Iliescu şi Adrian Năstase printre membri, şi chiar printre liderii partidului, PSD-ul rămîne o combinaţie între Muammar El Gaddafi şi Cosa Nostra ce nu poate fi comparată cu niciunul dintre partidele politice de pe scena politică românească.

Facebook Comments

51 Comments Frauda morala

 1. Pingback: Offtopice - 23 martie 2013 | Blogary

 2. Sare' n Ochi

  daca considerati ca merita, va rog sa popularizati si aceasta actiune:

  După o săptămână de “dăi și luptă”, numai pentru a salva obrazul României, în ceea ce-l privește pe Adrian Severin am ajuns la următoarea concluzie: individul nu știe decât să ia și nu să dea. Că dacă știa să dea își dădea de mult demisia. Vazând că nu știe nici măcar să ia una dintre demisiile celorlalți doi nedemnitari europeni (colegi de șpagă), să o semneze cu numele lui și să o depună, știind că de fapt în joc sunt multiple beneficii materiale, noi, cei de pe blogul „Sare’n Ochi” (scriitori și cititori), am decis deschiderea unui cont în care cei care doresc, ca și noi, ca Adrian Severin să-și dea demisia și să plece pentru a lăsa obrazul României mai alb, mai curat, să pună niște bani. Banii să-i dăm lui Severin să plece – să-l plătim, că numai la bani știe să răspundă corect și concret. Poate așa reușim să scăpăm de rușinea făcută de acesta, rușine pusă în geamul de la stradă ca etichetă de țară: niște șpăgari, nu ai cu cine. Mâine vă vom comunica și contul în care noi am depus câțiva leuți, deja. Dacă-ți pasă de România, dă un leu să scăpăm de Severin!
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/03/24/daca-t
  ma gandesc ca putem sa scapam si de multi alti altii deschizandu-le cont – luati banii, parasiti-ne!

  Reply
 3. segondo nome

  @nedormitul

  Din pacate, si cu asta inchei, cu exceptia lui Iliescu restul figurilor sunt groso modo interschimbabile. Nu vad o diferenta intre Udrea si Nastase sau intre Blaga si Hrebenciuc. Chestiunea furtului accidental nu o discut, daca asta e parerea ta nu am cum s-o schimb.

  Reply
  1. nedormitul

   @segondo nome: nici o coafeză nu face vreo diferență între cele două. deci, nici eu nu fac vreo diferență între tine și o coafeză – gîndiți, grosso modo, la fel.

   Reply
 4. segondo nome

  Bun, poate e cazul sa lamurim niste lucruri.

  In ceea ce il priveste pe Virgil Magureanu: partidul fondat si condus de acest individ, Partidul Noua Romanie a FUZIONAT cu PD. Despre Magureanu nu s-a mai auzit apoi absolut nimic dar asta e exact stilul lui. Nu stiu daca e membru PDL, ar fi logic dar e posibil sa fi preferat pasul inapoi pentru a actiona cum ii place lui, din umbra.

  In ceea ce priveste nemultumirea mea, sa zicem ca ieri a fost o zi in care incompetenta extrema a guvernului Boc m-a afectat personal. Nu voi intra in detalii pentru ca sunt, evident, personale.

  NU sunt un fan al lui A. Nastase si cu atat mai putin al PSD. Dar daca diferenta favorabila intre PDL si PSD e doar Ion Iliescu (admit ca in nici un alt partid nu mai exista un lider cu asemenea pacate istorice) atunci imi pare foarte rau dar e jenant de putin. Sa fie foarte clar, pentru mine PDL e foarte aproape de nivelul de coruptie al PSD din perioada lui cea mai neagra. Ok, sa zicem ca PSD raman campionii furtului, desi repet, si ai vostrii vin tare din urma. Dar macar PSDistii imbinau lacomia cu o oarecare competenta. Ori acum pe mine ma scoate din minti nu coruptia, cu aia deja m-au obisnuit PSDistii, PNTistii, iar PSDistii si dupa ei PNListii, pe mine ma enerveaza la culme prostia fudula si autosuficenta a eroilor vostrii.

  Si mi-a ajuns…

  Reply
  1. nedormitul

   @4-5: nu monopoliza discuția, aici nu e vorba despre tine.
   @segondo nome: era vorba de mai mulți. însă ion iliescu este simbolul politicii de jaf și crimă practicată de psd în ultimii 21 de ani. ion iliescu a fost pavăza și garantul acestei politici. iată diferența dintre pdl și psd: pdl nu are mîinile pătate de sînge, iar furtul este accidental.

   Reply
 5. 4-5

  M-am linistit, eu credeam ca ma faci cal de curse.

  Iti spun si eu o subtilitate: ,,Bercea şi-a tapetat pereţii cu pozele lui Stolojan''. Mai poate ramane in Pdl, PE,in Politica?

  Reply
 6. Bleen

  Sînt comentatori care au participat la discuţiile despre PDL, care ştiu cît a fost înjurat PDL şi de autorii Blogary, şi de ceilalţi comentatori, care au asistat la schimburile de replici între autori şi pedeliştii mai înfocaţi.

  Aceşti comentatori au făcut rol de echdistanţi, de cetăţeni suferinzi, dezamăgiţi, de bună credinţă, dezinteresaţi, care la rîndul au înjurat PDL cot la cot cu ceilalţi. Ciudat însă, cînd vine vorba de PSD/USL/PNL aceiaşi comentatori devin brusc nervoşi iar Năstase are clasă. E bine de ştiut cum devine chestia cu trollingul cînd se va mai lansa o discuţie despre corupţia şi prostia din PDL şi alte asemenea.

  Reply
 7. Florina

  Mobilizare, nu gluma! Pe coloane nu se poate, deci cu liniute: Basescu si Iliescu, asemanari, deosebiri. Obiectiv, ca asa va recomandati. Altfel, e o zi frumoasa si-i pacat de ea.

  Reply
 8. Hoptimistic

  Pana cand PDL nu se va curata folosind Wash&Go, ce mi-e Ion Iliescu, ce mi-e Traian Basescu, ce mi-e Adrian Nastase, ce mi-e Adriean Videanu.

  Sa vii si sa spui ca PDL are, in acest moment, statura morala de a emite judecati de valoare asupra altora este obraznicie.

  Reply
 9. 4-5

  PERIPATETÍSM s.n. Școală filozofică întemeiată de Aristotel (care obișnuia să poarte convorbiri cu discipolii plimbându-se); peripateticism; aristotelism. [< fr. péripatétisme].

  Eu nu am considerat ca vreunul dintre voi ar fi Aristotel ci doar ca discutam ,,plimbandu-ne '' pe tastaturi.

  Scuze, ca v-am depasit limitele viziunii, dupa cum se vede din limbajul folosit.

  Reply
 10. 4-5

  nedormite, imi cer scuze, intentia mea nu e sa jignesc pe cineva,dar cred ca sinceritatea e necesara .Poti sa ma faci si tu cum crezi, nu ma supar daca ai argumente si mai ales daca o faci elegant. Ce mi se pare ciudat e ca vrei sa si devin cum crezi tu ca sunt.Astea-s pentru extremistii de dreapta si de stanga nu pentru niste bieti peripatetici ai tastaturii ca noi.

  Reply
  1. nedormitul

   nu dictezi tu ce vreau şi ce nu vreau eu. aşa că îţi recomand călduros să-ţi vezi vrerile tale, nu de ale mele.
   apropo de sinceritate, ivan a fost sincer şi a spus ce a votat în 2000. mai mult, şi-a explicat şi gestul. asta se numeşte sinceritate, nu "lasă-ne nene, că ştim de-alde cine eşti". ce faci tu se numeşte ţăţism. deci, dacă nu stăpîneşti termenii în care înoţi, mai bine lasă-te de meserie. asta apropo și de peripatetism.

   Reply
  2. Ivan Zubeldian

   @-1: dragă domnule, mie îmi pare că mai trebuie să exersați să mai puneți niște "peri" când vă acroșați de tastatură.

   Reply
 11. 4-5

  Ivan Zubeldian, iar dai din casa? Cum crezi ca esti considerat dupa ce l-ai votat pe Vadim si acum te dai reformator pe dreapta? Maine, cand vine USL, ce o sa devii?Sau o sa te agati de DDOTV?

  Reply
  1. nedormitul

   @4-5
   mai uşor cu atacurile la persoană, că pe urmă îţi zic cum eşti considerat tu şi o să cînţi internaţionala mestecînd fîn. mult fîn.

   Reply
 12. 4-5

  ,,PSD-ul rămîne o combinaţie între Muammar El Gaddafi şi Cosa Nostra …''???

  Iliescu e patriarhul ambelor, ca si Avraam, pentru Isaac si Ismael,implicit pentru evrei si arabi. Daca Nastase e Gaddafi va las placerea de a gasi corespondenta de dincolo spunandu-va doar partea doua a combinatiei similare :Camorra (?)

  Iata un lucru vizibil ce ne arata originea comuna : Toti informatorii gasiti in acte sunt din afara acestor doua partide.Care-i motivul? Simplu,membrii si fidelii PCR nu aveau dosar, ei turnau direct la organe.E o dovada cine sunt inregimentatii acestor doua partide, cine sunt de fapt ,,atractorii''care-i tin in unitatea de monolit creata de pe ,,legea lui neom '': cine se aseamana se aduna. Asa ca mai ,,usor cu morala pe scari''.

  Reply
 13. Nea

  Segondo,

  Ţi-a răspuns Bleen punctual, e discuţia voastră.

  Pe mine mă bucură că apreciezi clasa lui Năstase, într-adevăr mare om, mare caracter, nu degeaba e nepotul mătuşii Tamara, el însuşi mătuşă.

  Reply
 14. Bleen

  @segondo nome

  1. Nu spăl PDL, spun doar că oricît de murdar ar fi, nu va fi niciodată la fel de murdar ca PSD-ul. PDL are o mie de păcate (am şi scris despre ele) dar nu pot atît de absurd încît să-l pun pe aceeaşi treaptă cu PSD-ul. Are nevoie de Iliescu, de revoluţia din decembrie (după 22 dec), de gloanţele din seara lui 22 şi după, de 29 ian 89, de mineriade, de guvernările Văcăroiu şi Năstase pentru a fi ca PSD-ul. E greu, e foarte greu să concurezi PSD-ul cînd e vorba de sînge, populism, cinism, hoţie şi mîrlănie. E greu să ajungi să ai la un loc, în acelaşi partid, pe Iliescu, Văcăroiu, Năstase, Mischie, Severin, Bebe Ivanovici, Mitică Iliescu, Cătălin Voicu, Vanghelie, Robert Negoiţă, Geoană, Bănicioiu, Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Constantin Niculescu, Ristea Priboi, Rodica Stănoiu, DIP, Micky Şpagă sau Bivolaru.

  2. Minţi şi nu e frumos. Virgil Măgureanu nu este membru PDL. Din cîte ştiu eu, nu este membru al niciunui partid.

  3. Nu ştiu dacă ideea unui nou partid este fîsîită. S-ar putea să nu fie deloc, ba dimpotrivă. Însă un nou partid nu are nicio legătură cu unicitatea PSD-ului în materie de sud-americanism.

  4. E bine ca lucrurile să fie clare, să ştim fiecare cum stăm. Să nu ne mai jucăm de-a obiectivii, de-a dezamăgiţii naivi veniţi din afară.

  Reply
 15. segondo nome

  Sunt zile in care sunt dispus sa vad lumea si prin ochii celor cu care nu sunt de acord si sunt si zile cand nu sunt. Azi nu sunt. Asa ca ti-o spun deschis Bleen: esti un ipocrit.

  In primul rand ca vad ca daca proiectul cu partidul cel nou si blabla s-a fasait te-ai intors in vechea matca si speli la greu cadavrul PDL dupa ce mai deunazi il declarai, trist si aparent sincer dezamagit, decedat cu acte in regula. Foarte bine, vorba cuiva de maiu sus, sper ca macar se merita.

  In rest daca vorbim de criminalul Iliescu ot PSD ar fi bine sa ne amintim ca in PDL salasluieste, prin odaile din dos, ca asa ii e felul mai retras si secretos, dar bine mersi, un anume domn Virgil Magureanu. Nu cred ca are sens sa mai continui.

  In ceea ce priveste pe Adrian Nastase, am ajuns sa ii regret aroganta pentru ca spre deosebire de Oprea sau Udrea individul avea macar clasa. Acum prin comparatie ma simt vasalizat de o sleahta de primate.

  Problema mai rupti de realitate ce sunteti e ca PSD-ul, asa corupt cum il stiu foarte bine, macar era semi-competent. Nu bajbaia niste pseudo-reforme de dreapta complet inepte in timp ce fura din gros. Fura din gros, ba bine ca nu, dar macar guverna relativ coerent.

  Astia ai vostri fura de sparg, bajbaie la o asa zisa reforma de care habar nu au si in general conduc exact cum te-ai astepta de la o adunatura de bacalaureati la 26 de a ani, juristi de privata si generali facuti la apelul bocancilor adica infiorator de prost. Si in tot acest timp mai au si tupeul sa vina la televizor si sa imi explice cum m-au salvat ei eroii cu bacalaureatul luat la 26 de ani. Mi-e greata.

  PS Bagati dislike la greu. Ma doare-n cot. Postul oricum ii e adresat lui Bleen.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @segondo: vedeți că s-a strecurat o eroare în primul paragraf. Corect este "Sunt zile in care sunt dispus sa vad lumea si prin ochii celor cu care nu sunt de acord si sunt si zile cand nu sunt. Azi nu sunt. Asa ca ti-o spun deschis Bleen: sunt un ipocrit."

   Reply
 16. ribelalu`

  @ judex

  1. atitudinea lui Ponta nu a fost sincera. a fost impusa de socialistii europeni, iar aprobarea a fost data de Iliescu. o adevarata atitudine a avut-o lidrul de partid al austriacului, care inca de duminica a cerut si obtinut demisia europarlamentarului sau. in timpul asta Severin era la televiziune si critica puterea pentru atitudine fata de conflictul libian

  2. excludere lui Iliescu si a lui Nastase nu se va intampla niciodata deoarece Iliescu este "tataticul" atat al lui Ponta sau si al lui Nastase.

  3. daca s-ar debarasa de toti corifeii, PSD ar mai avea membri cat PNTCD-ul

  Reply
 17. judex

  1) Atitudinea lui Ponta in privina lui Severin este corecta si trebuie incurajata, pentru ca reprezinta un precedent pozitiv pentru TOATE partidele din tara. As adauga ca este si curajoasa. Pare cu atat mai ciudata, din aceasta perspectiva, tacerea AMP intr-un domeniu in care se considera un varf de lance, tacere care numai de aur nu poate fi considerata in acest caz.

  2) Potentiala excludere a lui Iliescu si Nastase din PSD de catre politicienii nearondati trecutului obscur si stanjenitor al FSN-ului, ar putea fi usurata de precedentul Severin, pe motive similare. Ponta observa foarte bine asta-seara aberatia prezumptiei de nevinovatie aplicata politicienilor, care se prevaleaza cu abjectie de acest argument doar pentru a trece sub tacere raspunderea personala pe care o au pentru erodarea atat a propriei credibilitatii politice, cat si a partidelor din care fac parte.

  3) In cazul in care PSD s-ar debarasa de TOTI corifeii istoriei sale cu efecte profund antinationale (adica de tradatori si de corupti), ar deveni o formatiune credibila si chiar eligibila pentru guvernarea in 2012. Astfel, presiunea asupra PDL pentru innoire ar fi extraordinara si procesul ar deveni de neevitat. Am asista in acest caz fericit la clarificarea finala (istorica ?) a scenei bipolare spre tind prea sovaitor in acest moment partidele, dar care pare azi a fi singura alternativa onesta pentru scena politica din Ro. Evident, acest proces va evolua prin disparitia formatiunilor de tip tomberon electoral, sau pur etnice (numite curent "bidon" sau "balama", de genul PNL, UDMR, PRM, PP, PNG, PC, PER-Mugur etc….

  Ar fi o reparatie istorica daca procesul innoirii partidelor din Ro sa inceapa cu PSD, partidul de suflet al franarului istoric…si (N.B. !) nu cred ca este chiar imposibil.

  Reply
 18. Florina

  Cînd Vadim şi Becali au fost aleşi europarlamentari, ne gîndeam cu groază că ne vor face de ruşine. Dar şpaga a bătut spaima şi Severin a ajuns acolo încît Becali să declare:

  "Din punctul meu de vedere este o mare ruşine (ce a făcut Adrian Severin, n.r.) şi cred că ar trebui să-şi dea demisia. Am vorbit de câteva ori cu el, probabil ceilalţi colegi nu vor să comenteze, că nu i-am văzut să comenteze, dar eu nu pot să nu spun ceea ce gândesc. Pentru că, într-adevăr, că cel mai capabil europarlamentar, că aşa era domnul Severin considerat de mine, să ajungă în situaţia asta încât să ne facă de râs pe toţi europarlamentarii şi chiar ţara"

  Întrebat dacă mai cunoaşte alţi europarlamentari prinşi în această cursă, Becali a spus că, din câte ştie, au fost contactaţi 400 de europarlamentari şi că din aceştia doar trei au "muşcat", dintre care şi unul român. "Asta este ruşinos şi dezonorant pentru România"

  rtv

  Reply
 19. Bleen

  @VASILER.

  "Apropo de victime, din punctul tau de vedere care este diferenta dintre o victima impuscata cu un glont si una ,,impuscata” cu un impozit suplimentar."

  ????

  Reply
  1. Bleen

   Neculai Constantin Munteanu – Jos labele de pe Albu ca Zăpada

   "În raportul „Victoria neo-cezarismului. Patria în pericol!”, tătarul Băsescu este descendentul sângerosului Ginghis Han. Patria fiind în pericol, vigilentul Severin a descoperit că „tătarul” este susţinut de cripto-legionarii Patapievici, Cărtărescu, Liiceanu, Pleşu şi alţii. N-a cerut trimiterea lor la canal, însă timpul nu-i pierdut.

   Prins cu mita-n gură, ca exportator de corupţie la Bruxelles, Severin s-a dus la partid. Când are parte de un corupt, foarte rar, PSD pune de-o demonstraţie de solidaritate. Scandalul fiind european n-a mai fost cazul. S-a autosuspendat din partid. Mai grav, a fost silit să se retragă şi din grupul socialiştilor europeni. Dar nu v-a demisiona şi din Parlamentul European. N-a făcut nimic ilegal! Nu e corupt!

   Şi are dreptate. Nu e corupt. Face parte din partidul cinstitului şi săracului Ion Iliescu, unde nu există picior de corupt. Pentru mâini nu bag mâna în foc. Iar Năstase, Mitrea, Vanghelie, Mazăre, Oprişan, Geoană, Cătălin Voicu şi alţii, sunt anticorupţi pînă-n măduva oaseler."

   Reply
 20. VASILER.

  Blen, discutiile de genul acesta le-am abandonat de mult din cauza ca nu au nici o finalitate.

  Nicaieri nu am afirmat ceea ce spui tu in legatura cu monopolul obiectivitatii si nici nu i-am scuzat pe Nastase sau Iliescu pentru greselile lor.

  In legatura cu victimele lasate in urma de Iliescu, in acele vremuri tulburi au fost victime, nu poate nimeni nega acest lucru, cate sunt din cauza lui Iliescu, cate sunt din alte cauze trebuie vazut, pacat ca nu s-a finalizat acest lucru, cu siguranta istoria ii va imputa acest aspect lui Iliescu.

  Ma opresc aici, nu incerc sa trag concluzii pentru ca asa cum am zis mai sus traim intr-o lume surda si oarba la argumente.

  Apropo de victime, din punctul tau de vedere care este diferenta dintre o victima impuscata cu un glont si una ,,impuscata" cu un impozit suplimentar.

  Reply
 21. Bleen

  @VASILER.

  Să înţeleg că pesedismul este echivalent obiectivităţii? Nu de altceva, dar e plin de jurnalişti (vezi RTV şi A3), analişti şi comentatori pe bloguri şi aiurea care confundă pesedismul cu obiectivitatea.

  PS. De la Ceauşescu încoace, Iliescu e singurul lider politic român care a lăsat sute de morţi în urmă.

  Reply
 22. Florina

  Vasiler

  eu-s mai îngăduitoare (da' nu-i bine să vă bazaţi pe asta), contemporană cu cei doi şi dornică de a-mi obiectiviza analiza. zi numai de Iliescu.

  Reply
 23. VASILER.

  Blen, nu are sens, esti si tu contemporan cu ei si le cunosti si pe cele rele si pe cele bune, important este sa-ti obiectivizezi analiza, daca poti. Cu voia sau fara voia ta, ei fac parte din istoria Romaniei asa cum am spun mai sus cu bunele si relele facute de ei.

  Odata cu trecerea timpului, generatiile viitoare vor privi cu mai multa obiectivitate, fara patimi politice perioada traita de noi si astfel fiecare personalitate politica va fi asezata la locul ei.

  Reply
 24. Nea

  Vasiler, eu am impresia că – spre deosebire de Bleen – trăieşti în casă, pe canapea, iar în faţa canapelei e un preafrumos televizor, deschis pe Realitatea TV sau Antena 3.

  Bogdan, gramatica nu-i apanajul dreptei, de la Marx la Gheorghiu Dej era ok, doar la Ceaşcă s-a rupt filmul.

  Reply
 25. Bleen

  @VASILER.

  Ok, povesteşte-ne cîte ceva despre anvergura lui Năstase şi Iliescu, că văd că eşti fan. Biografii, cariere politice etc, tot ce ştii.

  Reply
 26. VASILER.

  A exclude pe cei numiti de tine din partid este destul de greu pentru tine asa ca iti sugerez solutia lui Caragiale:

  de ce sa nu aveti si voi (dreapta) falitii vostrii ?

  Cautati doi politicieni de anvergura lui Iliescu si Nastase si poate atunci reusiti sa fiti comparati cu PSD.

  Blen, am impresia ca traiesti in exil, pe strada, in parcuri si alte locuri publice vorba care circula este aceea ca raul facut de PDL intrece pe cel facut de PSD. Uite asa, traim intr-un permanent paradox, suntem iarasi nevoiti sa votam raul cel mai mic.

  Reply
 27. Bogdan

  Pe Nastase si Iliescu n-are decat sa-i atace PDL-ul in campanie electorala. Insa eu inteleg ca scopul acestui site este sa dezbata idei de dreapta si pentru a fi preluate eventual de partidele de dreapta (cate or mai exista).

  Iar din punct de vedere practic, cata credibilitate va mai avea PDL sa se ia de Nastase la anul la cate tinechele le zdrangane prin partid si pe care se incapataneaza sa ii tina in brate/prezumtie?

  Reply
 28. Lars

  O observație: PSD nu mai e Cosa Nostra pentru că șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase a fost racolat de PDL, care, evident, nu sunt mafioți.

  Bleen, sper să iei bani foarte mulți pentru lobby-ul ăsta. 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *