Sa dam cezarului ce-i al cezarului

Trebuie să recunoaştem că PSD este singurul partid din România implicat într-un scandal de corupţie continental. Deasemenea, trebuie să recunoaştem că PSD este singurul partid in România cu o structură mafiotă dovedită (Cătălin Voicu and friends). Şi nu în ultimul rînd trebuie să fim cinstiţi şi să recunoaştem că este greu pentru orice guvernare de acum încolo să egaleze performanţele în materie de sud americanism (corupţie plus autoritarism) ale guvernării Adrian Năstase.
Facebook Comments

53 Comments Sa dam cezarului ce-i al cezarului

 1. Florin Sari

  Eu zic sa nu sarim prea repede in sus, cu Severin. Aproape ca ma tem ca am muscat de data asta cam usor momeala domnului Ponta. Indiferent cat e de vehementa reactia lui si stim foarte bine ca personajul este vehement si cand se spala pe dinti, inca nu l-a dat pe Severin afara din partid. Ba chiar i-a dat voie sa se autosuspende. Pana nu vad negru pe alb decizia de excludere, nu cred o iota din tot teatrul socialistilor. Ma tem prea tare de spiritul lor duplicitar. Ce-i drept, pana acum au jucat ca la carte, dar inca nu au dat niciun gol, deci meciul este nul.

  Reply
 2. Bleen

  Severin nu a intrat în Parlamentul European pe listele PDL, ci pe listele PSD. Să nu încurcăm lucrurile. PDL are bubele lui însă nu are absolut nicio vină, dar absolut niciuna, că PSD a trimis în PE o jigodie de anvergura lui Severin. Severin e singurul parlamentar implicat în acest scandal care refuză să demisioneze. Ceea ce nu e de mirare, nici Adrian Năstase sau Constantin Niculescu nu-s mai breji. Şi, să nu uităm, nu era PSD (şi chiar şi PNL) gata să-l apere cu piepturile goale pe Cătălin Voicu? Nu era acuzat Băsescu, după arestarea lui Voicu, de poliţie politică? (o acuzaţie venită şi din partea PSD, şi a PNL). Au lăsat-o moale cînd au apărut în media stenogramele, că altfel i-ar fi clamat în continuare nevinovăţia, l-ar fi transformat într-un Maniu modern, victimă a dictaturii Băsescu. Ce-i deosebeşte pe Adrian Severin şi Cătălin Voicu de celelalte cazuri? În cazuirle lor au apărut documente video sau audio care nu lasă loc de îndoieli şi interpretări. Iar la Severin se adaugă şi presiunile europene asupra PSD-ului (să nu uităm că Ponta, cu o zi înainte să facă urît ăia de la PSE era decis să aştepte concluziile investigaţiei).

  Reply
 3. Cititor

  Ca Severin primeste bani pentru amendamente, ca in Camera si Senat se voteaza de multe ori in lipsa de cvorum, ca lui Rizdi si Pasat nu li se ridica imunitatea, ca Nastase se ascunde in continuare in Parlament, dupa atatia ani sunt probleme la fel de grave. Am amintit situatia Anastase pentru a dovedi un singur lucru: 1. multi nu o mai iau in considerare doar pentru ca e invocata si de Ponta; 2. problemele de coruptie/imoralitate/nerespectare a procedurilor sunt transpartinice si e treaba noastra, a tuturor, sa le semnalam si criticam fara partinire, 3. pentru ca un alt partid, diferit de celelalte, sa poata aparea, ar fi nevoie de o "societate civila" capabila sa critice in mod echilibrat. Severin e o rusine, dar e un fenomen care nu tine doar de PSD. De aceea consider ca se incadreaza in aceeasi categorie a rusinii cu Anastase, Rizdi, Nastase, Antonescu etc.

  Reply
 4. Titus L

  @Nea: Legea aia necesara este din punctul de vedere al unora, altii ar spune ca nu a fost necesara. Mai nasol e ca nerespectarea procedurilor va duce intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat la votarea in aceeasi maniera a unor legi care nu vor fi atat de necesare dupa parerea majoritatii de pe aici, inclusiv a dumitale.

  Mai mult ca orice, democratia este respectarea procedurilor, dar romanul democrat este scandalizat de filmele americane in care criminalul scapa la proces din cauza ca probe reale au fost culese prin incalcarea procedurilor. Nu ma mira ca procurorii romani adauga si ei la slaba productivitate a muncii din Romania, dar deh, astea sunt moravurile in vremurile pe care le traim condusi de un partid de dreapta. :D!!! – aiurea de dreapta liberala!!!

  Nerezolvarea cazului Anastase pentru ca pe agenda publica a intrat deja divortul columbeilor si cel al zavoranilor este o prostie neaosa romaneasca ridicata la rang de politica publica. Orice eroare nerezolvata va induce erori la patrat in sistem, iar acestea vor iesi la iveala cand va fi mult prea greu sa le mai faca cineva fata cu o rezolvare. Si atunci va trebui inlocuit sistemul cu tot cu inginerii de sistem de azi, intrucat si-au dovedit deja incompetenta.

  Reply
 5. Nea

  Cititor, eu recunosc cu mâna pe inimă că atunci când cineva din actuala putere sau dintr-i zonă neutră face o gafă, hoţomănie, etc., mă deranjează. O înfierez cu mânie proletară sau o ignor, dar nu-mi cade bine.

  În schimb, prostia şi corupţia prinse în flagrant ale lui Severin m-au amuzat peste poate, mai ales pentru dihonia creată în usl.

  Ce să-i faci, n-am destul nivel politic să fiu imparţial.

  Mă interesează mai mult că A Nastase umblă des pe la parchet, să-i dea Domnul să-şi vadă procesele finalizate, şi să-şi caute liniştit săpunul, decât Anastase, care poate a numărat voturile inexact, rezultatul final fiind însă unul pozitiv, că s-a votat o lege necesară.

  Reply
 6. Florina

  Ivan,

  ar costa prea mult, nu i-a zis nimeni?

  Cititor

  sînt sigură că nu ai informaţii exacte în ceea ce priveşte credibilitatea noastră. noi nu am comandat vreun sondaj şi nici nu apărem în vreunul. asta-i una.

  iaca doi. ce publicăm e decizia noastră. poţi contraargumenta la subiect (asta ar însemna dezbatere), nu întrebînd într-una de ce nu scriem ceea ce vrei tu să citeşti. sînt convinsă că sînt multe locuri în care vei găsi subiectul respectiv tratat cum îţi place.

  şi a treia. nu ne acorda prezumţia de naivitate, îţi garantez că nu o merităm.

  Reply
 7. ribelalu`

  @ Cititor: Pai subiectul Anastase nu a fost dezbatut destul, luni de zile, la Realitatea si Antena 3? …si inca mai e pus pe tapet si acum.

  Hai sa discutam de cazurile recente sau cele cu noutati: Severin, Nicolescu, Felix. Cand o calca din nou gresit Roberta, vorbim si despre ea.

  Reply
 8. Cititor

  @Ivan Zubeldian

  Genul asta de atitudine este exact motivul pentru care nu sunteti credibili. Va citesc in continuare si o sa va mai scriu, poate o data si o data naivitatea dvs o sa dispara. Nu cred ca sunteti platiti de cineva, ci doar naivi. Si nu sunt decat un cititor, la fel ca multi altii. Deci poate o as aveti un argument credibil pentru care nu va intereseaza subiectul Anastase si pentru care nu-l infierati la fel de vehement la fel ca pe celelalte pe care in mod corect le-ati analizat aici. Imi cer scuze ca va deranjez cu opinii care nu va plac, dar oare nu asta e esenta dezbaterii??

  Reply
 9. 4-5

  aka, daca nu era dihonia asta intre putere si opozitie nu crezi ca SRS, Patriciu, M.Musca, Ghise…-mai era un pnl-ist de pe la brasov, cu prune-n gura, acum la pdl-,puteau fi folositi pe fregata sa identifice tintele ostile pe care le stiu din tinerete si afaceri? Vezi cum, din discutii sterile, energiile poporului se risipesc nefolosite cand tara are nevoie. Tie iti place? or fi de ajuns omologii din tabara puterii?

  Reply
 10. aka

  Bai, 4 spre 5, te-au lovit rau in cap razele lunii asteia care s-a apropiat prea mult de pamant. Parca ai duh in tine, vorbesti limbi. ce, dumnezeului, balmajesti acolo?

  Reply
   1. Ivan Zubeldian

    Apropos, apelurile la demisia lui Severin ar trebui să vină tocmai dinspre USL. După felul în care Severin continuă să se ia de gât cu toată lumea și după cum Năstase și alții îi sar în ajutor, în câteva zile devine agentul electoral nr.1 al PDL. Ridzi și Păsat or să pară niște tineri sfioși care au înghiontit din greșeală un om în troleibuz.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

     iată un citat din Severin care explică ce spuneam cu agentul electoral: "Imi cere Ponta sa demisionez? Dar cine e Ponta? Eu am primit in aceste zile multe SMS-uri si telefoane care imi spun sa nu demisionez. Si mai e ceva: de ce s-a dus PSD sa-l apere pe Constantin Nicolescu, iar pe Adrian Severin, nu? "

     Reply
 11. Yeba

  @Ivan Zubeldian, raspund eu in locul lui Bleen:
  http://stiri.acasa.ro/social/adrian-severin-imi-c

  @Cititor, eu iti propun sa te documentezi bine despre ce si cum cu votul in Camera de-a lungul timpului si despre votul ala in special, nu veni cu "lectiile" facute la televizor si vei vedea ca discutia in cazul Robertei n-are a face cu Severin. Deloc, deloc.

  @4-5 9:18, e tare! Ponta, aflat intr-o relatie neclara cu sinuciderea lui Panait, va face curat; intelectualii adevarati, care sunt de stinga prin firea lor… (like in special efectul produs de virgula aia); oamenii de afaceri cinstiti din PNL, taicuțul contractelor cu statul (v. statistica desenata frumos chiar pe blogul asta), care si l-au ales pe all-time bugetarul Crin…

  Reply
 12. 4-5

  Tucu,e din cultura, ce ramane dupa ce uiti tot ce ai citit,dar, daca nu poti sa intri in muzee si nu ai nici albume de arta mai e internetul. Nu e nici aci asa simplu, ca sa gasesti trebuie sa stii ce sa cauti…aici e limita internetului, te invata orice daca esti deja invatat. E doar o extensie a invatarii din carti(profesorii pot inlocui si una si alta pana la un timp, dar cine-i mai baga in seama,ei trebuie eliminati complet , in numele reusitei reformei invatamantului, cum zice S.Vlastov,unul din apostolii dreptei, un pacatos dovedit devenit brusc iluminat in domeniul educatiei; e si o miscare religioasa care propovaduieste scaparea tuturor de pacat prin practicarea acestuia de cei priceputi sa-l infaptuiasca.)Ca model, daca vrei sa repictezi gestul aratarii degetului poti sa-l alegi pe M.Toader. In numele cui o face stabileste tu. ,,Fecioara pe stanci'' nu are nicio lagatura cu despaduririle dn ,,Gradina Carpatilor''.

  Reply
 13. aka

  Iata, lupta cea mare a pesedeilor pentru pacea intre popoare:
  http://www.revista22.ro/nastase-in-apararea-lui-s
  Deci, sa trecem, pesedeul este partidul cel mai plin de putregai. Si pute al dracului de rau. De la ei eu nu am nicio speranta. Si nici de la uslasii. Cand te spelii pe dinti cu rahatuul felix, in ciuda numelui crinulet draga, n-are um sa nu-ti puta gura.

  Reply
 14. tucu

  @4 5

  E scris adinc .

  Chestia cu uninominalul o inteleg. Sa nu mai intre Vadim in parlament e o tragedie nationala si un atentat la siguranta nationala.

  Ce nu inteleg e chestia cu degetul pe tragaci si cu Vinci.

  Are marinelu Logan blindat sau care i durerea?

  Reply
 15. Sare' n Ochi

  cei doi eurodeputati si-au dat demisia. austriacul imediat, fara sa-l forteze stalinist nimeni. slovacul a mai asteptat, socialist fiind, sa vada dincotro bat marx si engels obrazul. este posibil sa fi fost nitel stalinism prin zona. dar la Severin, pentru a-i forta demisia trebuie mai mult decat stalinism – trebuie stahanovism. bun, Tapalaga doar se alinta in cuvinte, crede c-a facut praf argumentatia lui Lazarescu.

  Reply
 16. 4-5

  aka, Severin a jucat prost intr-o farsa jurnalistica si si-a dezvaluit talente ascunse. Pentru asta i se cere socoteala. Celelalte cazuri de care vorbesti sunt sunt din alt film , cel al durerii noastre, despre minciuni, spagi, sechestrari de persoane, vanzari anterioare, cu preturi gogosate, a terenurilor si cladirilor comparate mai pe nimic,parlamentari uninominali, cei mai frumasi pe care i-a dat poporul,incremeniti in banci, cu degetul tremurand pe tragaci pentru ca nu au vazut ,,degetul''supuseniei ( scuze pentru blasfemie)lui Vinci…

  Reply
 17. tucu

  Citesc diverse productii jurnalistice,citesc comentarii pe bloguri si ma crucesc.

  Am invatat ca papagalii o expresie""prezumtia de nevinovatie"" si o folosim ca pe condimentul ""Maghi"" la ori ce ciorba.

  Severin a fost suspendat dintr un partid politic si dintr un grup parlamentar.

  A fost suspendat nu pentru ca a savirsit o fapta penala ci pentru ca a fost antrenat intr o actiune care aduce prejudicii de imagine partidului sau grupului parlamentar.

  In acest caz prezumtia de nevinovatie nu are nici o relevanta.

  Toata tocatura asta in care se amesteca prezumtii de nevinovatie,magarii de jurnalisti,Ritzi,nu dovedeste altceva decit ca habar mu avem de faptul ca in tot ceea ce facem trebue sa respectam niste reguli ale minimei decente.

  Ce trebuia sa faca Dl Severin? Simplu sa le comunice ziaristilor ca nu a fiost trimis in PE sa faca loby (nu conteaza daca e pe gratis sau p[e bani)

  Reply
 18. tucu

  PROPUNERE

  __________

  Eu propun sa sciem o petitie grupului socialist din PE si Dlui Svoboda

  prin care sa aratam ca se comite o mare nedreptate Dlui Severin deoarece nu au fost excluse din PDL si din parlamentul Romaniei nici Dna Ritzi nici Roberta Anastase care au facut numai porcarele.

  Despre Dl Adrian Nastase -trimis de mult in judecata nu trebue sa spunem nmic deoarece se stie ca toate procesele intentate unui membru PSD sunt procese politice si evident ca si ar pierde caracterul politic daca invinuitii ar fi scosi din politica.

  Rog pe cei interesati sa scrie petitia si eu +familia+vecinii +rudele din Vaslui o vom semna primii.

  Reply
 19. 4-5

  Bleen cum ti se pare trecerea persoanei fizice la persoana fizica autorizata fara nicio operatiune juridica, doar prin depasirea veniturilor peste o limita.E o masura de dreapta? Nu trebuia sa-i oblige sa se inregistreze, sa taie facturi si sa tina o evidenta simplificata?Daca nu au incasat TVA dece sa plateasca? TVA platesti la stat doar daca dovedesti ca l-ai incasat si prin regularizare il dai sau ti se returneaza.Ca persoana fizica nu poti nici incasa TVA, cum ai putea sa platesti? E mai grava situatia din PSD decat practicile aberante ale institutiilor statului? Poti sa iei bani de la cei ce castiga sume mari punandu-le un impozit progresiv sau cu marirea cotei unice la depasirea unui prag . Asta se si face ,de fapt, dar de ce sa-i zici TVA cand nu e. Ca sa zici apoi ca nu te-ai legat de cota unica ca se supara Pora?

  Reply
 20. aka

  Bai, fratilor, eu nu stiu de ce o tot dati cu Anastase? Asta mi se pare un caz cu totul diferit de ce se intampla acum. Legati-va si voi de ceilalti, ca Ridzi, Pasat, Falca etc.. Chiar atat de multe probleme psihice va creat cazul anastase ca nu mai puteti dormi decat cu prozac? Si, sincer, faptul ca imberbul Ponta a mentionat-o pe Anastase cand a vorbit de dfemisia lui Severin (asta suna a "sa moara si capra vecinului", lucru care scade din castigul pe care, cica, l-a obtinut prin acest gest – impus de socialistii europeni, e clar, ca nu-i treea prin minte), ma face sa cred ca sunteti platiti sa puneti placa asta stricata cu Anastase pe bloguri(caz care e cu totul alta mancare de peste). Mai rasfirat!!!

  Bleen, aici nu e in discutie daca e bine sa fie mentionat in statutul unui partid demiterea automata, de jure, cum spui tu. Daca e bine sau nu e bine lucrul acesta e alta discutie. Ma supara ca s-a marsat pe prezumtia de nevionovatie si s-a facut atata caz de ea incat nimeni nu o sa mai ceara cuiva sa-si demisia pentru ca o sa-si primeasca in cap la prezumtii de nevionavatie in primetime de nu o sa mai poata duca. Si mai ma supara ca le-ati dat si voi apa la moara, le-ati dat motive sa planga cu lacrimi de crocodili pe la teve de saraca prezumtie de nevinovatie si cum e ea terfelita de comisarii astia sovietici. asta le-ati dat!

  Reply
 21. valentin

  @cititor:Incep sa ma oboseasca trimiterile obsesive la Roberta Anastase in cazul Adrian Severin.Cum asta a fost linia trasata de Ponta,pe voi va mana in lupta covingerile sau ordinele de partid.Mai oamenilor voi chiar nu aveti mintea la voi?Cu argumentele voastre nu stiti sa combateti?Iar mai mult decat atat,fiecare caz de coruptie se dezbate separat.Si la tribunal se practica disjungerea cauzelor,nu se judeca de-a valma,colhoznic,hotii,talharii si violuri.Deocamdata asteptam ca un magar rosu sa-si dea demisia pentru ca se face si ne face de ras.Punct.

  Reply
 22. Cititor

  Dar de Roberta Anastase ce parere aveti? Serios, chiar se vede extrem de clar ca a anuntat un rezultat la legea pensiilor care era imposibil. Exista inregistrarea. Nu va deranjeaza deloc? Sau la altii e scuzabil? Ori doar pentru ca Anastase e la PDL si tema a fost folosita de opozitie nu mai merita sa luptam pentru valori?

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @Cititor: de Roberta nu se discută aici pentru că suntem fanatici și obtuzi și plătiți când de Udrea, când de Soros, când de Macovei. E un loc periculos pentu înaltele dumneavoastră valori, vă sfătuiesc prietenește să-l părăsiți.

   Reply
 23. 4-5

  florina, nu, te inseli,Carmen Harra e din Cluj,de unde e si al doilea primoptimist al tarii.Ca si ploaia ce speria copiii neajunsi la pubertate.

  Reply
 24. Florina

  Nea, pare că ne batem tastatura de pomană, zău. cînd lucrurile sînt clare şi nu lasă loc de interpretări.

  comentariul anterior nu era răspuns pentru tine.

  Reply
 25. Nea

  Oameni buni, când s-a discutat cazul Ridzi în parlament, noi, cei de aici, am criticat copios PDL-ul că nu a exclus-o. Nu am făcut analogii cu Năstase, Voicu şi alţi indivizi cu dosare penale din PSD, ca să o albim.

  Acum discutăm de Severin, pe care nu-l albeşte faptul că alţii au furat.

  Trebuie remarcat că e un progres al PSD-ului faţă de vremurile când se încolonau sub comanda lui Năstase şi conduceau cu alai la parchet pe un Bivolaru sau alţi penali, ca să exercite presiune asupra justiţiei. Dar progresul e legat strict de faptul că Parlamentul European exercită în acest caz presiuni asupra lor. În rest, PSD a rămas la fel, dovadă reacţia membrilor şi ameninţările lui Năstase la adresa justiţiei când a fost anchetat infarctorul Nicolescu din Argeş.

  Reply
 26. 4-5

  Ponta va face curatenie in PSD.Asta poate.Apoi , intelectualii adevarati, care sunt de stanga prin firea lor, vor vor face din PSD un partid social-democrat european. Pana la alegeri e gata.Cu intelectualii adevarati din Psd si oamenii de afaceri cinstiti , din clasa medie , din PNL, USL va realiza prima speranta a romanilor, sa fie condusi de oameni competenti si cinstiti.Apoi va veni si bunastarea romanilor.

  Reply
 27. ribelalu

  Vassiler, PSD s-a delimitat dupa doua zile, cand au priceput ca la europenii astia nu tine figura cu autosuspendarea.

  Si daca ar fi fost singurul caz de coruptie al unui PSD-ist de frunte mai mai sa-ti dau dreptate. Dar in afara de Severin mai sunt pe lista si alte nume grele din PSD: Nastase, Nicolescu, Voicu, Bradisteanu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Oprisan, Poteras, Bivolaru etc etc.

  In alta ordine de idei, faci si dumneata marea greseala de a cataloga pe cineva ca PDL-ist numai ca nu e de acord cu politica USL-ului. Eu va dau exemplul meu: sunt membru al unuia din partidele USL-ului, asta nu inseamna ca trebuie sa cred toate aberatiile iesite din gura lui Ponta, Crin sau a lui Felix.

  Reply
 28. Barengott

  @lucid.

  Gresit.

  Nu Ponta a cerut demisia lui Severin, ci socialistii europeni.

  Dupa iesirile Imaturului, cred ca au fost mai multe telefoane pentru a-l convinge sa-i ceara demisia lui Severin. Tare as vrea sa stiu care a fost ultima amenintare …. Excluderea PSD din grupul socialistilor???

  Reply
 29. aka

  Sa dam cezarului ce e al cezarului:

  "P.S. Stalinisti rau europenii. Si popularii, si socialistii. Au calcat in picioare prezumtia de nevinovatie. N-au mai aseptat nici sentinta in justitie, nici macar rezultatul anchetei din PE. Le-au fortat demisia celor trei din PE in mod abuziv, ca procurorii sovietici, sub amenintarea excluderii din partidele lor. Sa-i invatam, deci, autosuspendarea democratica?" – Dan Tapalaga

  Reply
  1. nedormitul

   cei doi europarlamentari, austriac și sloven au rezolvat un lucru pe care numai ei îl puteau rezolva: s-au pus la dispoziția organelor de cercetare, au salvat imaginea partidelor din care provin, a parlamentului european și au eliminat din fașă orice orice posibilitate de a ascunde dovezi, continua traficul de influență, folosi informații confidențiale, etc.
   toate astea, fără a mai trece prin procedurile birocratice greoaie și, adesea, imposibil de trecut.
   adrian severin a făcut altceva: s-a autosuspendat din partid (frecție cu apă plată) și din grupul socialist (altă frecție cu apă plată). adrian severin poate obstrucționa în momentul de față, din poziția de europarlamentar, mersul normal al cercetărilor. exact ce se întîmplă și cu ridzi, năstase, pasat.
   demisia din partid rezolvă o problemă de onoare personală și a partidului din care faci parte, iar demisia din forul legislativ înlătură suspiciunea că ai putea bloca cercetările și ar aduce un locul tău un europarlamentar care să te reprezinte onest.

   Reply
 30. VASILER.

  Bleen, mai multa prudenta, deocamdata firele microfoanelor duc la Basescu, astept cu nerabdare ,,rotativa" si sa vedem atunci ce iese la suprafata.

  Oricum, sa joci totul ca tine pe cartea PDL trebuie sa fii ori naiv ori ….inocent.

  Sa spui ca PSD este implicat prin Severin intr-un scandal de coruptie continental este o mica rautate. Fiecare om raspunde pentru actiunile sale, PSD s-a delimitat de ,,cazul Severin" asa ca nu vad ,,implicarea continentala".

  Dar aici, pe un blog de dreapta (autointitulat) asemenea atitudini nu trebuie sa mire.

  Reply
 31. lucid

  Realitatea este ca daca Ponta reuseste sa-l dea afara pe Severin lasa in ofsaid nu numai pedeleul dar si pe Basescu. Daca nu ii sacrifica ritual imediat pe prostovanca aia de Ridzi care si-a "donat" de anul trecut averea si pe mafiotul Pasat, Basescu intra el insusi la apa fatza de proprii sai votantzi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *