Gazprom, Bulgaria, România, gazele de șist și USL

USL pune ca ministru de externe pe Andrei Marga, autodeclarat admirator al lui Putin și susținător al apropierii de Rusia, Victor Ponta, liderul USL și șeful guvernului, vrea să întărim relațiile cu Rusia și China, guvernul USL luptă împotriva independenței energetice a României și împotriva imperialismului american, MRU, fost ministru de externe și fost șef al serviciului de informații cu cele mai bune relații cu Vestul, părăsește, la cererea președintelui Băsescu, poziția de șef al spionajului românesc și decide să intre în politică, încercînd să salveze o dreaptă pro-occidentală aflată pe marginea prăpastiei politice, Cristian Diaconescu, fost ministru de externe și pro-occidental recunoscut, e recuperat de Cotroceni iar ambasadorul american la București e din ce în ce mai îngrijorat și vocal…. Ce să fie, ce să fie?

Să vedem ce zice Adevărul de Gazprom, Bulgaria, România, gazele de șist și USL:

”Cel mai mare risc pentru Rusia nu îl reprezintă gazele de şist americane, aprecia şi „Financial Times”, ci potenţialul exploatării unor rezerve similare în Bulgaria, România, Polonia şi Ucraina.”

Bulgaria

”Gonchar susţine că protestele au fost doar pretextul, dar populismul şi corupţia elitei politice a Bulgariei au fost decisive pentru ca ruşii să obţină interdicţia pentru totdeauna la efectuarea de prospecţiuni şi exploatare a gazului de şist.

Ca premiu, remarcă analistul american de origine rusă, Gazprom s-a obligat să construiască o centrală termoelectrică  pe bază de gaz în locul centralei nucleare Belene, ceea ce va face Sofia să ajungă şi mai dependentă de Rusia.

Decizia Sofiei a fost premiată de Moscova şi cu un discount de 11,1% la preţul gazului livrat în Bulgaria, discount valabil de la 1 aprilie şi până la finele acestui an.”

România

”Principalii protestatari, cei care au reuşit să strângă mai mulţi oameni în stradă decât toate partidele politice la acţiunile împotriva Guvernului Boc din Bucureşti, sunt, ca şi în Bulgaria, un deputat, feţe bisericeşti, militari în rezervă şi ecologişti. Deputatul PSD Adrian Solomon*, primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, o serie de avocaţi şi profesori s-au constituit în Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile.”

Gazprom blochează pe şest gazele de şist (Adevărul)

*Adrian Solomon e deputatul USL care i-a transmis lui Mihai-Răzvan Ungureanu, pe atunci prim ministru, că o să aibă soarta lui Aldo Moro (politician italian răpit și executat de o grupare comunistă)

În Linie Dreaptă – Tătuca, Marga și Putka

România Liberă – De ce nu vrea USL să aflăm care sunt rezervele de gaze ale României

Facebook Comments

62 Comments Gazprom, Bulgaria, România, gazele de șist și USL

  1. sanantonio

    @nedormitul ecologiștii, nu, dar asociațiile de protecția animalelor te vor căuta mai mult ca sigur. dacă nu era coș și era vreo căpușă? (îmi ieșise ”căpuță”, dar am corectat la timp. ce înseamnă și subconștientul ăsta, ce feste-ți joaca…)

   Reply
 1. sanantonio

  on-topic? Că nici nu mai știu ce e on-topic pe lumea asta…
  Subiectul gazelor se șist e destul de sensibil, din cîte am citit. Nu neapărat din cauza Rusiei, care nu prea ar vrea să-și piardă clienții, cît mai cu seamă din cauza procesului de extragere a gazului din șist, care pare a fi destul de agresiv cu solul. Nu doar Bulgaria, dar parcă și Marea Britanie și vreo alte cîteva țări au refuzat, sau au renunțat la a mai extrage gaze de șist, din același motiv. Să te joci cu plăcile tectonice, nu mi se pare o idee prea inspirata, mai ales la noi, unde Vrancea de-abia așteaptă să înceapă o horă mare, că n-a mai dansat cam de multișor.

  Reply
  1. Bleen

    @sanantonio Am înțeles că-l extrag de la 4 km adîncime. Cutremurele de la Vrancea sînt la peste 100km adîncime.

   Reply
   1. sanantonio

     @Bleen http://thewatchers.adorraeli.com/2012/04/18/uk-will-allow-shale-gas-fracking-despite-earthquake-connections/
    Eu am rețineri mari de tot atunci cînd se începe joaca de-a Dumnezeu. Resursele nu se extrag cu penseta, dar nici cu bombardeaua. Mineritul clasic, extracția clasică a petrolului și gazelor, prelucrarea metalelor, sînt toate mai mult sau mai puțin poluante, dar nu amestecă în treburile interne ale scoarței. Mie de aici îmi vin temerile. S-ar putea să exagerez, dar mi-e teamă că s-ar putea să nu. Oricum, Vrancea tot o să țopăie, cu sau fără exploatarea gazelor de șist. Dar de ce trebuie s-o mai scărpinăm și noi la lingurică?

    Reply
    1. Bleen

      @sanantonio Vrancea e la o adîncime de peste 25 de ori mai mare decît adîncimea maximă la care ajung ăștia de scot gaze de șist.

     Reply
    2. nedormitul

      @Bleen  @sanantonio
     e ca diferenţa dintre adîncimea unei clisme şi a unui coş, că tot fu vorba mai devreme aici de vegetarieni clismatici

     Reply
    3. sanantonio

      @nedormitul  @Bleen Așa, și? Dacă detonez o bombă la 4 km adîncime, la 100 mai jos nu se simte? Pentru că procedura de extragere a gazului din șist, cam asta e: utilizarea unor presiuni enorme pentru a determina gazul să iasă din rocă. Nu sint nici pe departe geolog, nu am suficiente date să am o opinie bine conturată, dar am destule ca să am temeri.

     Reply
 2. ribelalu

  Toata politizarea asta facuta de USL unor activitati economice (RMGC, gazele de sist, privatizarile etc) seva intoarce ca un bumerang impotriva lor. La fel ca Iliescu in 1990 cu Romania Mare, si astia de acum au dat nastere la cativa mici monstri (deocamdata).

  Reply
 3. Bleen

  off topic (tot ce e despre Nicușor Dan e off topic în orice univers, paralel sau nu)
   
  De ce e Nicușor Dan la modă zilele astea? Fiindcă te poți da interesant fără riscuri. Fiindcă e neutru, ridicol și insignifiant. Pentru că nu are nicio șansă și nu deranjează pe nimeni. Așa că toată lumea bună, de la Pleșu (care, după ce și-a luat-o de la Ciutacu și echipa, acum merge pe vîrfuri) la Revista 22, de la Kamikaze la Cațavencii, îl susține pe Nicușor Dan. E o excelentă ocazie să te dai mofluz și implicat, fără riscul să te atace cineva, să ai parte de acuzații, de înjurături. Nicușor e mondenitate, politică fără miză, circ, bufonerie, paradă la șosea, bonton.

  Reply
  1. nedormitul

    @Bleen
   îl susțin și canțavecii? ha ha! io l-am avertizat pe cucui şi aseară, pe la unşpe, aşa, parcă am simţit cum a răsărit o frunzuliţă de măslin în dinamul shimano din butucul roţii faţă.

   Reply
    1. nedormitul

      @Bleen ultima oară cînd am intrat pe blogul doamnei de sîrmă galvanizată al umorului românesc, făcea un anunţ despre un eveniment caca-maca al new-media organizat de dragoş stanca, în care preciza neglijent că vine şi domnul prim ministru, victor ponta.

     Reply
    2. Florina

      @Bleen  @nedormitul 
      
     Înainte de exprimarea opţiunii clare, cu animaţie, a mai fost o şuntare străvezie rău la Prigoană, că vezi Doamne, ar fi violent – apropo de plici – chestie pe care nu ar putea-o accepta sub nici o formă femeile moderne, emancipate, independente în cuget şi-n simţiri. Era ceva gen în femeie să nu dai nici în glumă, dar a ieşit altceva, în femeie să nu dai nici cu gluma, că ori n-o pricepe, ori se face că nu.  

     Reply
   1. Bleen

     @nedormitul Cucui e singurul om în firea lui care îl susține pe Nicușor Dan. Și mai e și Cătălin Zafiu (Zaffcat) dar la el nu se pune, că e arhitect, și arhitecții…you know…sînt chiar mai rău ca sociologii.

    Reply
    1. nedormitul

      @Bleen
     io n-am înţeles. dacă vine nicuşor dan, nu se mai construieşte nimic. păi, ca arhitect, ar trebui să ai un biznis de tec dietetic la dozator ca să-l susţii, ori eşti inconştient.

     Reply
    2. nedormitul

      @Bleen
     Gregorie Casă permalink May 20, 2012 21:28:49 Agneswood: apropo de favoriții care nu ies în turul doi. Cu cine ai ținut aseară: Bayern sau Chelsea?

     Reply
    3. Bleen

      @nedormitul Îți dai seama dacă intri în gura Kamikaze-Cațavencii ce pățești? Deși Goace am impresia că l-a înjurat pe Nicușor Dan.

     Reply
  2. ribelalu

    @Bleen Nicusor Dan reprezinta pentru o parte din bucuresteni ceea ce reprezinta autoturismele electrice pentru Ponta sau actorii de la Hollywood: te „dai” cu una in public dar in garaj mai ai vreo 10 monstri care consuma 30 litri/100 km si polueaza in draci.

   Reply
 4. Anca Marculescu

  deci Bulgaria a fost premiata cu gaze mai ieftine pentru anul asta si reconstructia centralei de la Belene( cea cu care UE are atat de multe probleme) pentru a nu ii mai lasa pe americani sa gaseasca gaz asa aproape de ei( rusi). Si Romania ce a primit de la Rusia ca nu ii mai lasa pe americani?

  Reply
 5. Bleen

  Robin Gibb (Bee Gees), vegetarianul care nu consuma alcool, a murit de cancer hepatic și de colon. Concluzia e evidentă: Consumați carne și alcool!

  Reply
 6. Bleen

  Zilele și săptămînile următoare, din cauza trecerii la LiveFyre 3, e posibil să avem parte, din cînd în cînd, de anumite probleme tehnice. Asta ca să știți, să nu vă speriați că e mîna KGB-ului.

  Reply
 7. nedormitul

  poaten-am mai spus sau poate ați uitat: marga a rămas la conducerea ubb din cluj prin metoda putin. a inventat funcția de președinte al consiliului academic bla bla, un nume pompos, l-a pus pe bocșan rector marionetă, iar el conducea, de fapt, universitatea. după ce a putut să redevină rector, bocșan s-a dat la o parte și zbîc!

  Reply
   1. nedormitul

     @Pataphyl  @nedormitul
    de cum i-a mituit pe ăia cu casa de vacanță, cum i-a ferecat în timpul votării, draci laci, s-a mai zis. dacă nu mă înșel,  în cotidianul pe rit vechi.

    Reply
  1. Pataphyl

    @nedormitul Tehnic vorbind, Putin a ajuns președinte după schema Marga, care a aplicat-o în 2004, cu 4 ani înainte! 🙂

   Reply
   1. Florina

     @Bleen  @MihaiDPopescu 
     
    un pic mai mult: Andrei Marga, prieten, după propria-i declaraţie, cu un  fost ministru rus al Învăţămîntului, un anume  Fillipov, despre care Petru Bogatu, de la Jurnal de Chişinău, afirmă că este agent GRU. 

    Reply
    1. Bleen

      @Florina  @MihaiDPopescu Da, dar Putin e unul dintre puținii șef de stat rectori. Și unul dintre puținii șefi de stat agenți KGB. Apropo de șef de stat agenți KGB, uite, dacă relațiile personale contează atît de mult, data viitoare cînd Marga se mai întîlnește în pădurea Băneasca cu diplomații ruși, să-l ia și pe Iliescu cu el.

     Reply
    2. StefanTrifan

      @Bleen Cică Putin şi Ratzinger ar fi pro-rectori. Universitari şi ei, dar, oricum nu chiar rectori ca Marga.

     Reply
    3. Florina

      @Bleen  @MihaiDPopescu 
      
     Doi rectori şi cel putin o  obsesie, vedeti comentariului lui @nedormitul. http://fyre.it/132e

     Reply
    4. StefanTrifan

      @Pataphyl  @StefanTrifan  @Bleen Eu aş zice că, la vremea în care nu era decât prorector, Marga a ratat „de puţin” momentul în care să treacă la conducerea lumii. Şi uite-aşa a devenit un luzăr de rector care ne recită poezii despre „preşedinţia de tip african (conform tratatelor de drept constituţional)”.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *