Dacă se mobilizează, PDL poate scoate 30% la locale, zice Valeriu Stoica

”Eu cred că personalitatea care are cel mai mare potenţial în momentul de faţă pentru a federa dreapta, incluzând PDL, este Mihai Răzvan Ungureanu”

”Avem nevoie de substanţă. Avem nevoie de personalităţi reprezentative pentru dreapta, care să participe la această sudură între PDL şi întreg electoratul de dreapta. Nu numai nucleul dur al PDL. Ăsta oricum rămâne al nostru, dar acest nucleu dur poate să fie de 20%, mai puţin sau mai mult. Electoratul de dreapta eu cred că reprezintă cel puţin 40% în România de astăzi. Cum reuşim să mobilizăm acest electorat de dreapta în jurul unei forţe politice, care participă la alegeri? Eu cred că personalitatea care are cel mai mare potenţial în momentul de faţă pentru a federa dreapta, incluzând PDL, este Mihai Răzvan Ungureanu. Dintre toate personalităţile dreptei, are cea mai mare credibilitate electorală în momentul de faţă.”

”Dacă tot vorbim de intelectuali, ştiţi că intelectualii acceptă foarte greu ideea subordonării. Ei bine, toţi aceşti intelectuali care sunt acum în PDL l-ar accepta pe Mihai Răzvan Ungureanu. În acest moment, deşi toţi au orgolii, deşi toţi au proiectele lor de viitor în PDL şi în politică, acceptă că personalitatea cu cel mai mare potenţial de a realiza uniunea electoratului dreptei este Mihai Răzvan Ungureanu. Ce să facă PDL? Să participe la construcţia acestui proiect politic, să găsim momentul potrivit pentru a-l lansa, şi aceasta trebuie să se facă după alegerile locale, mai devreme sau mai târziu.”

”Cred că nu e niciun prejudiciu pentru Mihai Răzvan Ungureanu să susţină dreapta. E un om al dreptei, mi se pare firesc să susţină dreapta.”

”Şansa lui Mihai Răzvan Ungureanu depinde de capacitatea lui de a construi această echipă care să includă şi PDL.”

Ce e sub 25% e nerezonabil şi va fi un insucces

”Dacă PDL reuşeşte să-şi mobilizeze foarte bine forţele locale, dacă vor funcţiona aceste alegeri locale în parametri normali, adică să conteze mai mult personalităţile locale decât partidul, este posibil un scor de 30%.”

Interviul integral, în Evenimentul Zilei

UPDATE. În aceeași ordine de idei

Facebook Comments

236 Comments Dacă se mobilizează, PDL poate scoate 30% la locale, zice Valeriu Stoica

  1. Bleen

   Cum își dau seama ăia de la Institutul de Fizica Pămîntului cînd sînt cutremure? Le cade site-ul: http://www.infp.ro/

   Reply
 1. Florina

   
   
  „PDL nu are un lider de talia lui Traian Băsescu. Trebuie făcută o reconstrucţie în jurul unei echipe. MRU este genul de om politic proaspăt, credibil, care poate reprezenta un asset important, dacă va binevoi să devină membru al PDL. Ca preşedinte al partidului, este o variantă perfect plauzibilă. Agenda PDL sunt însă acum legerile locale, alegerile din toamnă. Vom discuta despre reconstrucţie după ce partidul va ajunge la putere din nou.”
   
  http://www.tvrinfo.ro/adriean-videanu-ponta-isi-umfla-muschii-mult-prea-devreme-pentru-un-tanar-politician_15630.html

  Reply
 2. Bleen

  MN promite în dreapta și în stînga că Sebastian Lăzăroiu, MRU și Monica Macovei vor intra în NR. Sîntem într-un film horror cu cetățeni mai slabi de îngeri luați ostateci în secta davidienilor de însuși David Koresh. 

  Reply
  1. rezon

    @Bleen Presimt ca un animal mare si rau ii va aduce brutal aminte care-i este locul in lantul trofic

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @rezon  @Bleen Trebuie făcută o listă de semnături cu cei care ne-membrii NR.
     
    Râdeţi, râdeţi, dar…
     
    O să se cheme NeSeNeRe (Nu Suntem în Noua Republică!)

    Reply
 3. cristihan

  Gata, il suspenda, a cumparat drone fara mandat, din banii pensionarilor!! http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12315612-basescu-intrebat-despre-participarea-romaniei-achizitionarea-unor-drone-nu-marim-taxele.htm

  Reply
 4. oglinjoara

  …deci:
  1. Dl. Marga spune că sunt 3 actori care decit politica externă a României.
  2. Dl. Ponta cere Parlamentului să decidă cine este protagonistul.
  _____________
  Ori Parlamentul e şi actor şi spectator.
  Ori dl. Ponta este bufonul comunistului, al turnătorului şi-al adrianului, adică un actor 3 în 1, ori nu mai este Mazăre golan!!

  Reply
  1. sanantonio

    @oglinjoara Mie îmi place de caracatița Paul. S-o întrebăm pe caracatița Paul, c-o nimerește din prima, la țanc.

   Reply
 5. oglinjoara

  V. Ponta  e singurul politiican din ţările NATO protejat de Al Qaeda. Altfel nu se explică siguranţa cu care şi-a anunţat vizita.
  Poate ne dă prietenul KGB, Andrei Marga, neşte explicaţii ne-„decupate” din context…

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @cristihan ponta in conferinta din Afganistan, pe A3 (in morse), acum: buuuuuuuuuuum bum bum bum buuuuuuuum :-)))

   Reply
   1. rezon

     @EleninaNicuţ  @cristihan 
     
    … – … /  … – … /  ..-. . .-.. .. -..- –
    -..– /  .. /  …. .- …- . /  .- /  .–. .-. –
    – -… .-.. . – 

    Reply
    1. rezon

      @EleninaNicuţ  @cristihan Pentru cei care au deschis telegrafele mai tarziu:  „SOS  SOS  Felix, I have a problem!”

     Reply
    2. cristihan

      @rezon  @EleninaNicuţ Eu astept o atentionare de la dictator, ne-am luat-o in cap cu glumele si avem impresia ca asa se castiga alegerile… 😛

     Reply
  2. Glook

   @cristihan Banuiesc ca Basescu a cam avut succes la conferinta nato ca altfel nu era sacrificat Ponta in Afganistan ca sa se deturneze atentia.

   Reply
 6. cristihan

  Intre capuse si Afganistan, copylotul a mai bagat o comitie: „Ponta înfiinţează un comitet care va monitoriza obligaţiile din acordul cu FMI” (zf.ro) – daca cititi lista de membri o sa vedeti ca se confunda putin cu guvernul, dar un comitet in plus nu strica niciodata

  Reply
  1. sanantonio

    @cristihan Păi, văd că oricum nu se ocupă de guvernare, măcar să-și ostoiască plictisul prin ședințe de partid.

   Reply
  1. sanantonio

    @SimonaM Ponta chiar pleacă în Afganistan? Credeam că e ”wishful thinking” 😀
    

   Reply
    1. EleninaNicuţ

      @SimonaM  @sanantonio s-o fi ocupat dan a lui zoe a petrei de expeditia asta ? sa stiu daca e cazul sa astept breaking news :-))

     Reply
    2. sanantonio

      @SimonaMA plecat în seara asta? De capul lui? Că vad că șeful statului major și ministrul apărării sînt puțin dincolo de marea baltă. Dumnezeule, ăsta chiar nu e zdravăn. În disperarea lui de a-i lua fața președintelui și de a mai cîștiga 2 procente în sondaje, calcă în picioare toate cutumele militare și de siguranță a demnitarilor unui stat. Tipul ăsta e sub droguri, nu se explică altfel. Ministrul apărării, care o fi ăla (chiar, cine e?) ar trebui să se ceara afară.

     Reply
    3. cristihan

      @sanantonio  @SimonaM Gizas! Asta chiar e nebun! Pai el nici macar nu e membru in CSAT, nu cred ca are vreo autoritate formala asupra alora de acolo, nici n-ar trebui sa-l lase sa intre acolo! Cred ca asta merita provocat cu o chestie realmente penibila, sa o faca si dupa aia sa iasa un mega-scandal… Daca ii spune Basescu sa NU se arunce in cap de pe pasajul Basarab am avea o sansa!

     Reply
   1. sanantonio

     @rezon  @SimonaM Acolo e destinația finală! Eu sper încă să fi pierdut avionul, să-și fi uitat pașaportul acasă, valiza, ceva.

    Reply
    1. rezon

      @sanantonio  @SimonaM Asta e doar invidie.  Invidie pe realizarile in munca, bineinteles

     Reply
    2. sanantonio

      @rezon  @SimonaM E invidie, zici tu? Acum am aflat că a organizat și conferință de presă, au sunat trompetele, au răpăit tobele, au aprins focurile pe dealuri, înainte de a pleca acolo unde în fiecare zi mai se mai duce cîte unul să-și întîlnească destinul sau ramîne legumă pentru restul vieții. E paranoia, deja.

     Reply
 7. chriscross

  ” O propunere legislativă pentru modificarea Legii 14/2003 – Legea partidelor politice, a deputatului independent Daniel Oajdea, a fost adoptată, de asemenea, tacit. Potrivit textului legislativ, la alegerea preşedintelui partidului politic au drept de vot toţi membrii de partid cu o vechime de cel puţin şase luni, iar la alegerea preşedinţilor de filiale au drept de vot toţi membrii de partid cu o vechime de cel puţin 6 luni de pe raza filialei respective.”
  mnoh… daca se adopta si la camera s-a dus pe #$%& meritocratia din interiorul NR…
  http://www.mediafax.ro/social/senat-71-de-initiative-si-proiecte-legislative-au-trecut-tacit-9656992

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @BarbuMateescu in alta ordine de idei, la dolce, dar pe iptv, au tvh 2.0 in grila 😉

   Reply
    1. EleninaNicuţ

      @rezon degeaba ai televizor daca iti suna de 10 ori telefonu’ in timpul emisiunii, iti spun eu :-))

     Reply
    2. rezon

      @EleninaNicuţ Onorata instanta, nu-mi permit sa va contrazic. Va rog doar sa se consemneze ca astept un transport de celulare, termopane si capace de veceu din Republica Populara Chineza, de ultima generatie

     Reply
 8. SimonaM

  Ce spune
  Radu Bogdan Porcescu  : Ce vroiam sa va-ntreb: oare acolo-n Afganistan au loc rapiri de politicieni? :))))

  Reply
  1. sanantonio

    @SimonaM  Radu Bogdan Porcescu Dacă se întîmplă boacăna, p-ăsta nu-l mai răscumpără nici dracu (scuze, nedo) ca pe ziariști…

   Reply
   1. rezon

     @sanantonio  @SimonaM  Radu Bogdan Porcescu Don’t fool around with Pashtu warlords…

    Reply
   1. Glook

    @gupi @SimonaM Nu fiti carcotasi El merge acolo in rolul lui Che Guevarra sa le explice la pastuni cum se pune de-o revolutie. Pacat doar ca nu l-a luat si pe Iliescu cu el, ii era cu adevarat util.

    Reply
  2. AngelaTocila

    @SimonaM lol, pe ăsta nu cred să-l vrea talibanii că nu-s siguri că e o investiţie bună. cine naiba să dea bani să-l aducă înapoi, când eu de exemplu aş da să-l ţină acolo?

   Reply
    1. cristihan

      @AngelaTocila  @SimonaM http://www.skyscanner.ro/zboruri/buch/brus/120628/tarife-aeriene-de-la-bucuresti-catre-bruxelles-in-iunie-2012.html – one way e bine, dau Rezervare?

     Reply
    2. SimonaM

      @cristihan  @AngelaTocila Să vină de la Kabul întâi. Ardem etape esențiale, nu e bine.

     Reply
 9. Bleen

  Nu mă pot abținea. La Noua Republică, drept de vot are numai cine apare în mass-media. Deci dacă eram membru NR (Doamne ferește!) primeam drept de vot din start, după faza cu peronul din Predeal.

  Reply
  1. Bleen

   Art. 1. Prin membru al Noii Republici se înțelege acea persoană care, aderând la idealurile, valorile și principiile enunțate în documentele asumate public de N.R., a semnat Adeziunea la Noua Republică, își plătește la timp cotizația lunară (de 50 de lei, sau 25 de lei pentru elevi, studenți, șomeri, pensionari) și activează real în organizație (participă la ședințe, ia parte la acțiuni C.S.S., este prezent in mass-media, etc.).

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @Bleen Stai, unde scrie de „drept de vot”?? În articolul 1 e vorba doar de „membri”. E posibil să fii membru fără să ai drept de vot.

    Reply
    1. Bleen

      @BarbuMateescu Dacă îți plătești cotizația dar nu te dă la televizor, nu ești membru, deci nu ai drept de vot în NR. Pam pam.

     Reply
    2. Amelia New

      @EleninaNicuţ  Nope, la un SA iti trebuie cel putin doi fondatori; mai degraba SRL cu asociat unic.

     Reply
    1. rezon

      @BarbuMateescu  @Bleen Eu cred ca alt partid va fi beneficiarul principal al incolapsării Noii Republici:   MRU, Madam Republica Ungureana

     Reply
  2. rezon

    @Bleen Da’ Madam cand se face partid? Decat cu un dictator, mai bine cu doi: Bleen & Nedo

   Reply
 10. Bleen

  A avut efect interviul cu Valeriu Stoica: Blaga a ieșit de sub pat la declarații. Asta ne spune și cam cît de dispus e Blaga să facă 5-6 pași înapoi.

  Reply
 11. cocosila

  Un asteroid poartă numele ţării noastre, ca urmare a deciziei Uniunii Astronomice Internaţionale. Cu un diametru de aproximativ 2-3 kilometri, obiectul ceresc se află între planetele Marte şi Jupiter şi se învârte în jurul Soarelui în 1.123 de zile, a anunţat Agenţia Spaţială Română (ROSA).
  I-auzi frate! Decat sa plece in Afganistan mai bine sa-si ia guvernul si sa se joace de-a ce vrea el pe micutul asteroid.

  Reply
  1. rezon

    @cocosila Si mai bine, să ia cațiva găzari de la Chevron si să caute gaze de șist pe România. Iar daca România se înscrie pe o traiectorie de impact cu Terra, să facă ce-a făcut Bruce Willis în „Armageddon”

   Reply
  1. Amelia New

    @SimonaM Dupa cate stiu vizitele oficialilor in teatrele de razboi nu se anunta public (se da un comunicat dupa); poate se trezeste cu vreo bomba.

   Reply
    1. Amelia New

      @EleninaNicuţ  @SimonaM Asa m-am gandit si eu initial, pe urma mi-a trecut prin cap ca un copilot martir ar putea fi bomboana pe coliva…

     Reply
    2. SimonaM

      @Amelia New  @EleninaNicuţ Da, așa e.. Plus toți ceilalți de pe-acolo, care chiar merită o soartă mai bună. Așa e.
     În fiecare zi îmi spun c-am găsit mostra supremă de tălâmbism, și-n fiecare zi descopăr că m-a înșelat…

     Reply
    3. Amelia New

      @EleninaNicuţ  @SimonaM … sau cireasa de pe tort, daca te uiti (din)spre stanga.

     Reply
    4. cristihan

      @Amelia New  @EleninaNicuţ  @SimonaM Hm, ieri a facut o incercare trecand pe rosu la semafor la Sibiu, dar n-a vrut nimeni sa-si murdareasca michelinele si continentalele cu el; azi anunta ca se duce in Afganistan (n-a zis si coordonatele GPS si ora, cumva?)… O fi vreun kamikaze si copilotul asta??

     Reply
    5. EleninaNicuţ

      @cristihan  mai degraba un neizbutit; btw, eu nu l-as fi iertat ieri, intrucat am goodyear :-))

     Reply
    6. cristihan

      @EleninaNicuţ crin si ponta, conducand tara: http://www.youtube.com/watch?v=5ITDsZ1LwFY

     Reply
   1. cocosila

     @Amelia New  @SimonaM Asta dovedeste ca n-ar stofa de oficial. Iar copiii nu prea sunt bagati in seama, chiar daca e unul care cere pumni.

    Reply
   1. SimonaM

     @rezon Îmi propusesem să răspund doct, că probabil se va întruni Parlamentul și-i va da un mandat.
    După un pic de gândire, răspund sincer: 
    Cred că pe el și pe mama domniei-sale (exprimarea era mai informală inițial, dar am zis că na…)

    Reply
    1. SimonaM

      @cocosila  @rezon Încă nu știm, dar sunt convinsă că ne va declara ritos tot. Când va ști și el, binențeles.

     Reply
    2. cocosila

      @Florina  @SimonaM  @rezon Cica Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci promovarea lui. Va fi presedinte pe puiul de asteroid.

     Reply
    3. SimonaM

      @cocosila  @Florina  @rezon Decât președinte? Da’ de ce, postul de împărat e luat deja?

     Reply
   2. Amelia New

     @rezon  @SimonaM Se reprezinta pe sine, pe Daciana (mandat tacit) si pe tata socru. Ar trebui sa-i delege si pe Marga si Dobritoiu ca sa vada afganii cat de seriosi si cinstiti sunt.

    Reply
    1. Florina

      @Amelia New   @SimonaM 
      
     Mie, off topic, aşa şi-ntre noi, fetele,  pînă vine dikta, să nu mă prindă cu bîrfa, mi-e milă de Daciana. Adică să fii cu Turcescu şi să te măriţi cu Ponta?!  ‘ai dă-o-n Doamne iartă-mă, mai bine… 

     Reply
   1. SimonaM

     @rezon Habar n-am. După cum se fandosește, mă-ndoiesc. Să nu i se ofere ocazia tocmai acum..

    Reply
   1. rezon

     @cocosila  @Florina Constantin, D. „Challenges and new advances in growing Urticaceae.under kilt”, Royal Journal of BDSM Horticulture, 2012.

    Reply
 12. rezon

  Eu zic sa-i dea bataie mai departe USL-ul cu monarhia. Din cate stiu, electoratul PSD era ostil monarhiei si nu cred ca si-a schimbat parerile intre timp.

  Reply
  1. cocosila

    @rezon „Cred ca USL reprezinta o solutie reala pentru Romania de astazi, in care este nevoie pe de-o parte de masuri economice liberale, care sa revigoreze economia dar si de masuri sociale care sa vina in sprijinul categoriilor defavorizate de actuala putere”, sustine Ramona Manescu. Ha, Ha! E nevoie de unii care sa stranga si de unii sa risipeasca pe pomeni, adica batut pasul pe loc. I-auzi braul!

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @cocosila  @rezon Nu scrie nicăieri ce casă regală trebuie să ia timona. MRU rege, unificare cu Ungaria (dinastia Ungurenilor), invadăm repede fosta Iugoslavie şi avem şi noi nişte plaje frumoase şi curate. La Marea Adriatică.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @cocosila  @rezon „Şi atunci porniră românii în număr mic, dar cu fum mare de la toate grătarele. Iar văzând micii şi muştarul, regele sârb dădu repede înapoi. Şi bucurie mare veni peste toţi românii, şi papanaşi mâncară ei de bucurie, căci degrabă asupritori de mâncare era armata care venise peste regatele-dincolo-de-care-se-află-plaje-frumoase-şi-curate.”
      
     (Grigore După Ureche, 2030).

     Reply
 13. SimonaM

  Auzi la oprimatu’ de Ponta.
  Doar membri cinstiți și de bună credință ai CCR au dreptul să se pronunțe. Restul nu. Mai precis, Zăgrean deloc.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @SimonaM adevarul e ca, daca zegrean tacea, filosof ramanea (are obligatia legala de a nu lua pozitie publica in probleme de competenta CC)… asa, le-a dat apa la moara sobolanilor…

   Reply
   1. SimonaM

     @EleninaNicuţ Așa e. Dar ar fi viața prea frumoasă dacă nu și-ar da și ei cu stângu-n dreptul.
    Pe de altă parte, la răspuns zicea ceva de-un articol clar din Constituție, și că acolo ar trebui căutat răspunsul. Acum nici despre Constituție n-are voie să facă propoziții?

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @SimonaM daca s-ar fi limitat  la propozitia aia, ar fi fost ok; din pacate, a mai clampanit pe langa

     Reply
    2. cristihan

      @EleninaNicuţ  @SimonaM Sa-l dea in judecata. Dar faptul ca a vorbit pe langa nu schimba situatia (caracterul constitutional sau neconstitutional)

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @cristihan  @SimonaM evident ca nu schimba; ba mai mult, nici nu-l impiedica sa voteze pt ca are obligatie legala expresa si in acest sens: „în adoptarea actelor Curţii Constituţionale să-şi exprime votul afirmativ sau negativ, abţinerea de la vot nefiind permisă” 😀 problema e mai mult morala

     Reply
    4. cristihan

      @EleninaNicuţ  @SimonaM Nici o sansa sa recupereze cineva avansul luat de usl, „strict pa’ partea morala…”

     Reply
    5. EleninaNicuţ

      @cristihan  @SimonaM cu precizarea ca ei stiu sa bata toba mai tare si in grup compact

     Reply
    6. cristihan

      @EleninaNicuţ  @SimonaM Si au arieni in echipa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/senatorul-psd-dan-sova-cere-demisia-lui-zegrean-de-la-curtea-constitutionala-264727.html (remarcati privirea darza, da?)

     Reply
    7. SimonaM

      @cristihan  @EleninaNicuţ Șova… ăla cel mai dăștept jurist din pesedeu? După privire și mie-mi pare, maică. Să-l pună pe el șef!

     Reply
    8. EleninaNicuţ

      @cristihan  @SimonaM dupa cum spuneam mai sus, ei stiu sa bata toba mai tare si organizat… in alta ordine de idei, art. 67.1.c  vorbeste de o „incalcare grava” a obligatiilor de la art 64, ceea ce, dupa parerea mea, nu este cazul.

     Reply
 14. Florina

  Atacul la CC a început, Zegrean a fluierat în mausoleu. http://www.mediafax.ro/politic/nechifor-pdl-a-gestionat-decapitarea-padurilor-sucevene-presedintele-ccr-este-implicat-9655877/

  Reply
  1. cristihan

    @Florina Hehe, ataca pe toate planurile… Dati drumul si la gratare, austeritatea iz history! „România ar putea amâna cu 4 ani adoptarea euro: „Ţinta de aderare în 2015, nerealistă” – zise marele economist liberal daianu.

   Reply
  2. SimonaM

    @Florina Ia-mă, Doamne! CCR a despădurit țărișoara noastră? :)))))))))))
   Sau cine pe cine a decapitat? Altul care n-are DEX la el, nu-i așa?

   Reply
   1. cristihan

     @EleninaNicuţ  @Florina Cum se cheama legea aia cu inaminimainimovibilitatea? Poate ar fi cazul sa fie reevaluata… 

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @cristihan  @Florina inamovibilitatea judecatorilor CC e prevazuta in CT (art. 145), deci e ceva mai greu de reevaluat…

     Reply
 15. Madame Blogary

  Ce n-am înțeles eu e: printre intelectualii din PDL care l-ar accepta pe MRU se numără și Blaga, și Udrea? Dacă nu, zic să le dea repede Funeriu niște puncte ISI de la el, ca să fie nevoiți, în noua lor calitate de intelectuali, să accepte șefia lui MRU.

  Reply
 16. cristihan

  Interesant ce mai vrea ponta. Parca era separatia puterilor in stat, de unde pana unde sa decida Parlamentul ce sa faca Presedintele?!? Nu mai spun ca l-ar trimite din nou MRU la scoala daca ar avea ocazia („pe care Romania le va avea de discutat si luat decizii” WTF?!?)
  „Doresc sa inchei cat mai rapid o dezbatere politica ce nu face bine Romaniei, motiv pentru care ma voi adresa celor doua Birouri permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, cu solicitarea de a organiza in cel mai scurt timp o sedinta comuna a Parlamentului Romaniei in care sa prezint situatia problemelor pe plan european pe care Romania le va avea de discutat si luat decizii in cadrul Consiliului European si solicit Parlamentului, singura instanta care reprezinta poporul roman si care trebuie sa solutioneze din punctul meu de vedere un astfel de diferend intre presedinte si primul-ministru, sa dea un mandat de reprezentare la Consiliul European din 28 iunie celui pe care Parlamentul il considera indreptatit sa mearga acolo”, a precizat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa, sustinuta la finalul reuniunii USL.

  Reply
  1. GAVRILACHE

    @cristihan Ponta are obligatia sa declanseze conflictul final cu Traian Basescu : daca presedintele va ignora decizia parlamentului (care n-are nicio treaba in chestiune, dar….) ajungem la final : guvernul va schimba conditiile prin care presedintele poate fi suspendat (referendum cu vot 50%+1 din cei care voteaza…) si se va trece la suspendare! In timpul asta, MRU gandeste adanc! Noi vorbim pe forumuri, Monica Macovei se lupta steril cu o forta prea mare pentru puterile ei… E clar, doar Basescu mai poate face ceva : sa sune adunarea!

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @GAVRILACHE  @cristihan hotararea e atacabila la CC (care, btw, e singura competenta sa se pronunte asupra acestui „conflict”, dupa parerea mea) si, la o prima vedere, sesizarea de neconstitutionalitate ar fi admisibila, deci „ignorarea” ei ar avea o baza legala

    Reply
   2. cocosila

     @GAVRILACHE  @cristihan Ceva-mi spune ca pregateste marinarul ceva. Batranul lup de mare nu si-a spus ultimul cuvant. Le-o va trage cumva de o sa-i usture rau de tot.

    Reply
    1. cristihan

      @cocosila  @GAVRILACHE Nasol e ca noi tot asteptam iepurasi scosi din joben de Basescu – fara astia faceam schimb de experienta cu Belarus de ani de zile… Daca ne intoarcem mai putin de jumatate de an in urma nici MRU nu era in peisaj. Ce naiba faceam acum fara el?? (ca subiect de discutie si de speranta, that is…) Totul atarna de 2 oameni, asta e problema cea mai mare pt mine. Ceilalti nu au problema asta pentru ca resursele de rahat cu fata umana sunt nelimitate.

     Reply
    2. rezon

      @cocosila  @cristihan  @GAVRILACHE Nu, era bine. Daca vorbesti despre politica, se zice „sa o face”. Intrea-bai p-e ministrii educatiei.

     Reply
    3. rezon

      @cocosila  @cristihan  @GAVRILACHE Este conjuctivul infintiv al verbului „a facea”

     Reply
  2. Glook

    @cristihan M-ati innebunit cu suspendarea asta. De ce credeti ca vor suspendarea presedintelui? E chiar asa groasa treaba si au nevoie asa, de un trucaj cu un pumn in moaca la copilu’? Chiar nu s-au fript o data suficient cu excesul de zel? Eu mai degraba as zice ca e vorba de o banala lupta politica ce deriva din coabitare. Stie careva ce intelege electoratul roman din notiunea de coabitare? La cine se deconteaza esecurile guvernarii? La cel ce-a numit premierul sau la majoritatea care-l sustine in parlament? Mie nu mi-e clar, dar poate la sociologi e mai clara treaba si-mi explicati si mie (daca mi se explica mult pricep repede). Deocamdata mi se pare super riscanta o miscare de suspendare, mult mai riscanta decat preluarea guvernarii cu 6 luni nainte de alegeri. Plus ca si MRU parca de-al dracului l-a trimis nainte de caderea guvernului pe Ponta la scoala, sa fie sigur ca se-nfurie si se apuca de Che Gargara.

   Reply
   1. cocosila

     @Glook  @cristihan Intaratarea lui Ponta ar fi un instrument extrem de eficient. Copilul se infurie si face multe prostii in stare de stres.

    Reply
 17. cristihan

  Apropo de lucruri pe care le-ar putea face cei de la centru, in afara de copii, as avea doua propuneri:
  – niste „virale” pe youtube in care sa explice bizonului ce e aia dreapta si de ce e bine sa existe opozitie (sunt ferm convins ca nici dupa 22 de ani romanii nu stiu ce cred dpdv politic si de ce)
  – acelasi vehicul pentru comparatii intre ce spuneau pana acum o luna usl-istii si ce spun acum. Stiu, trebuie medicatie serioasa cand te apuci sa cauti in secolele de mizerii debitate la a3 sau rtv-uri in ultimii 5 ani, dar e o mina de aur (ma rog, rahat) care trebuie exploatata (cu sau fara cianuri…)
  Cine sa le faca – treaba lor… un scenarist, un copywriter si un cameraman ar trebui totusi sa se mai gaseasca la dreapta sau daca nu, sa-l plateasca, doar de aia suntem inca in capitalism… By the way, Tataru mai e in biznis? In campaniile lui Basescu a fost extrem de eficienta abordarea asta – oamenii de dreapta au in mod evident mai mult umor decat aia de stanga (daca nu ma contrazice Barbu cumva 🙂 ) 

  Reply
  1. Rosu

    @cristihan Pai exista acele clipuri ale lui Ducu Hancu – nu sunt disertatii despre diafan si transcendenta, sunt explicatii simple despre dreapta si stanga. Poate nu pe gustul tuturor, dar destul de „populare” pentru a promova idea.
   Cat despre „perle”  🙂 acolo e simplu.

   Reply
   1. cristihan

     @Rosu Pai sa le „pandemizeze” sau sa scoata o noua tulpina, mai usor transmisibil…

    Reply
   2. cristihan

     @Rosu Pai sa le „pandemizeze” sau sa scoata o noua tulpina, mai usor transmisibila…

    Reply
 18. vladimir putin

  sa nu ziceti ca-s baiat rau si nu va zic ce-a zis ca are sub freza viitorul presedinte al tarii voastre, ha ha, Crin Antonescu: „din Ungaria condusă de Victor Orban ne-ar putea veni  învăţămintele în această privinţă. Acolo o formaţiune, FIDEZS are cât are, peste 60% a schimbat şi Constituţia, a naţionalizat, a închis ziare, a făcut ce a vrut şi cred că nu s-a pus în discuţie caracterul democratic al statului maghiar membru al UE”

  Reply
 19. GAVRILACHE

  Regret sa constat ca exista o opinie, impartasita sau doar ignorata, cum ca Blaga ar fi „blat” cu USL-ul! Opinia aceasta se bazeaza, dupa parerea mea, pe non-combatul dlui Blaga si lipsa atacurilor uslasilor la adresa sa! Nu am gasit, exceptand cateva declaratii usor „intepate” la adresa conducerii Boc, alte dovezi ale blatului. Dl.Blaga este omul fara insusiri si fara idei, este dusmanul noului si are convingerea ca structura e totul! Partidul, e convins dl. Blaga, se construieste in „teritoriu”, de acolo se aduc voturile, trebuie organizare, disciplina, devotament! Dl. Blaga e bun cand lucrurile se aseaza dar nu poate face nimic cand e nevoie de oameni noi, de idei noi, de un partid nou! Dl. Blaga a fost rasplatit, mereu, pentru calitatile sale : a ocupat functii in partid, a castigat bani multi, nu a tradat! Dl. Blaga, daca mai are ambitii, le are atata timp cat exista PDL! Fara PDL, dl. Blaga se poate retrage la pensie! Dl. Blaga nu este „blat” cu USL, este doar un mecanism invechit, bun sa preia, sa transmita, sa organizeze!

  Reply
 20. GAVRILACHE

  Sigur ca mai nimeni nu baga mana-n foc pentru dreapta de azi! Dar a spune ca PNL este dreapta te umple de rusine! Asa ca, oamenii de dreapta ar trebui, de voie de nevoie, sa se mobilizeze la vot pentru a dovedi ca, macar,  sunt suficient de multi pentru a se opune curentului „stanga-Rusia-somn usor cu gandul la oscior”. Si mai apoi, pana la viitoarele alegeri, ar avea timp sa dezlege misterele noii constructii de dreapta! Tare mi-e insa ca sustinatorii dreptei nu prea au, vorba lu’ nea Mitica de la Liga, sange in instalatie! Ei prefera sa voteze Nicusor sau sa nu voteze! E peste blazonul unui „dreptaci” sa dea votul lui Prigoana! La Constanta, cei de dreapta, putini, e adevarat, nu se duc la vot fiindca „n-au cu cine vota”!!! Uluitor este ca si tinerii de dreapta se intreaba ce-o sa le poata da PDL-ul in actuala conjunctura (autentic)!!! Asa ca maestrul Stoica, pe care-l respect, ar trebui sa lase iluziile si sa actioneze : spuneti-le celor de dreapta ce se va intampla daca nu merg la vot! Multi se intreaba de ce „doarme” asa linistit Antonescu?! Pai cum sa nu doarma linistit? In viitorul parlament, la cum merg lucrurile acum, vor intra aproape numai pesedisti si penelisti (plus ceva maghiari)! In acest fel, dreapta (vai de capul ei, saraca!) va fi „bine” reprezentata : Antonescu, Ghise, Hasotti…Doi prieteni buni, Ponta si Antonescu, cam ca Putin si Medvedev, si-o tara trista : Romania!

  Reply
 21. morris

  Bun. Zic si eu ceva, asa ca sa nu tac. Ma uit la tv, pe toate canalele- nici un PDL. nimic. Ma uit prin ziare si ici, colo, cate un interviu- Stoica, Lazaroiu si cam atat- slabutz. Ce organizare, ce conducere, cine preia stafeta? Nimeni nu face nimic, nici unu nu iese cu vreun program, lipsesc ideile si solutiile; sau se asteapta ceva doar de la Basescu? Stoica spune ca daca se mobilizeaza PDL-ul…altii ca ar trebui sa vina MRU…iar el tace malc si tot asa. Cred ca nu se intampla nimic pana dupa locale. Asa a spus si M Macovei. Eu cred ca astia de la PDL, nu vorbesc intre ei nici la telefon! Mai mult vorbim noi pe aici.

  Reply
  1. Bleen

    @morris Momentan, Blaga e vizionarul, strategul, filozoful, ideologul partidului. El face doctrina, el scrie povestea, el pritocește filozofia, el are viziuni. Așa e cînd strategul și generalul e un plotonier de intendență.

   Reply
  2. Rosu

    @morris Sunt in campanie cu localele… Energiile se risipesc pe sub nivelul radarului de la Bucuresti. Totusi ar fi cine sa dea cu batul prin gard la Ponta, dar cei care pot sa faca asta se pare ca vorbesc de stabilitate si alte asemenea vrabii…

   Reply
    1. morris

      @Bleen  @Rosu Exact.  problema. De asta nu-i vedem, nu-i  auzim. Dar unde sunt ceilalti? Nu trec de cuvantul lui Blaga si s-au ascuns? Sau asteapta sa apara un Robespierre sa-i scoata la lupta? 

     Reply
    2. Bleen

      @morris  @Rosu Cei care candidează la locale își văd de campanille lor și nu vor să se expună inutil. Și îi înțeleg. Nu îi înțeleg pe liderii de la centru, ăia care nu candidează la nimic, Udrea, Blaga, Baconschi, Anastase, Preda, Voinescu… Ăștia ce fac?

     Reply
    3. morris

      @Bleen  @Rosu Despre ei vorbeam si eu de nebun; nu inteleg de ce nu fac macar o conferinta de presa pe saptamana, sa spuna orice, macar tampenii. Cred ca nici ei nu stiu ce sa faca, incotro s-o apuce si mai ales cu cine s-o apuce! 🙂

     Reply
    4. Bleen

      @morris  @Rosu Blaga și ai lui tac din mai 2010 încoace. Nu au susținut măsurile de austeritate, nu au susținut deloc partidul și guvernul. Blaga spunea în campania pentru președinția partidului: ”luați-i pe primii cinci din lista mea și pe primii cinci din lista lui Boc, scoateți-i pe stradă, și vedeți pe cine înjură și huiduie poporul”. Normal, că Blaga și primii cinci din lista lui (printre care Frunzăverde și MIhaela Popa) au tăcut mîlc cînd era nevoie de sprijinul lor pentru măsurile de austeritate, ca nu cumva să-și strice imaginea.

     Reply
    5. rezon

      @Bleen  @morris  @Rosu In afara de M. Macovei si D. Funeriu, care ataca puternic pe justitie si educatie, ceilalti par intrati in vacanta.

     Reply
    6. cristihan

      @morris Na, ca a scos si Blaga ceva: „Sa-i fereasca Dumnezeu pe romani de felul principal, daca la aperitiv ne-au servit Guvernul asta. Asta se va vedea in toamna. Pana la toamna mai e mult, iar pana in 2014 e si mai mult timp”, a mai spus Vasile Blaga.

     Reply
    7. cristihan

      @Nea Eu zic ca pot sa lase ospatarii, numa’ sa schimbe ratatuii aia care pregatesc laturile….

     Reply
    8. Glook

      @cristihan  @morris Da, maretul Blaga a scos asta ca sa ascunda alta magarie: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12312040-vasile-blaga-daca-voi-primi-solicitarea-premierului-convoca-voi-consulta-departamentul-juridic-roberta-anastase-fiecare-dintre-noi-trebuie-citeasca-constitutia.htm
     Dupa modelul Gorbachev: nu-l putem da jos din pozitie, ii lasam pozitia fara obiectul muncii si-l lasam sa constate ca sta pe un scaun al carui singura valoare e cea a lemnului din care e facut.

     Reply
  1. BarbuMateescu

    @Bleen Situaţia nu e aceeaşi. PDL > CDR (ca voturi). Nu există alte opţiuni pentru votanţii anti-USL, precum erau pentru votanţii anti-PDSR în 2000. Doar câteva din concluzii se aplică şi acum. În confuzie: a se servi postarea la temperatura camerei, nu fierbinte.

   Reply
   1. Bleen

     @BarbuMateescu Știu că-s cestiuni diferite. Dar. Ce e de reținut: curul în două luntrii sabia îl taie. Adică, ce voi pentru ca să spun: ideea că un ”neasumat”, ”universal neutru” îți atrage voturi din afara bazinului organizațiunii e o idee grescită, tovarăsci. Aici e marea problemă. Dacă MRU se face pedelist, mai dă cineva doi bani pe el? Cineva din afara PDL-ului?

    Reply
    1. Bleen

      @BarbuMateescu Personal, nu cred în mitul indecișilor rafinuți și dezamăguți, care vin cu milioanele dacă găsesc nicușordanul potrivit și astfel, salvează forțele viitorului. Nu știu dacă PDL și MRU îi iau în considerare grupul muiștilor mofluzi și delicați dar n-ar cam trebui să-l ia.

     Reply
    2. BarbuMateescu

      @Bleen PDL, nu uita, nu are nimic de pierdut. Dacă MRU se alătură PDL şi încrederea în el scade sau nu aduce voturi, PDL stă unde e şi acum sau speculează erori USL şi asta e. 15-25% din voturi, ceva mandate şi în sistemul uninominal pur (probabil pe la 10%).
      
     MRU însă ştie că *el* riscă să se ducă în jos. E un risc mai mic decât se crede, dar există. De aceea nu s-a înscris în PDL. Pe de altă parte, nicio altă forţă politică nu-l susţine, iar să facă partid de la zero e prea greu. Deci tot cu PDL rămâne. Miza e ca totul să se împacheteze fără ca el să apară cu sigla-n spate, pentru că atunci nu se schimbă nimic faţă de situaţia de acum.

     Reply
    3. BarbuMateescu

      @Bleen ADA şi CDR au câştigat pe campanii susţinute, dezvoltate în timp, eficiente şi targetate.
      
     Indecişii au venit o singură dată la vot (2000) şi au salvat forţele trecutului.

     Reply
    4. Bleen

      @BarbuMateescu Nu sînt de acord la uninominalul pur. Acolo cred că PDL nu e chiar așa de dezavantajat pe cît se spune. 

     Reply
    5. BarbuMateescu

      @Bleen cu PDL la 26% sau 28% nu o să fie mai clare. Un scor aparent bun ar cauza haos pe termen lung. Un scor slab înseamnă că trebuie să (te) schimbi. Adică să te gândeşti, să-ţi dai seama ce trebuie să faci, care sunt punctele tale slabe, etc.

     Reply
    6. Rosu

      @BarbuMateescu  @Bleen Exact, exact, sa explice Bleen cum naiba face el caluclele. 🙂

     Reply
    7. rezon

      @Bleen Asta cu conditia sa-si consolideze zonele unde au prima sansa, nu sa alerge dupa cai verzi pe pereti. Acum, batalia se va da colegiu cu colegiu, mandat cu mandat. Gandirea proportionalista, in termeni de reprezentativitate la nivel national e de domeniul trecutului.

     Reply
 22. sanantonio

  Cam subțirel interviul, să-mi fie cu iertare. Poate așteptările mele au fost prea mari, nu știu. Speram să aducă ceva concret și în privința alegerilor locale, nu doar imboldul la mobilizare pentru a  cîștiga 30%. Utopic proiect, fără să oferi alegătorilor un motiv întemeiat pentru care să te aleagă, o speranță, o acadea măcar. Desigur, la locale contează foarte mult persoana candidatului la primărie și proiectele lui pe plan local, dar amînarea lansării proiectului de coagulare a dreptei pînă după alegeri mi se pare că prejudiciază obținerea unui rezultat mai bun la locale. Ce se așteaptă, să vedem cîți mai ramînem, că ”nici noi nu mai știm cîți sîntem”?

  Reply
  1. Bleen

    @sanantonio Și ce să facă? Congres în timpul campaniei electorale pentru locale? Să schimbe conducerea în campanie?

   Reply
  2. Bleen

    @sanantonio Un nou proiect politic pentru PDL presupune schimbări radicale, majore, în echipa de conducere. Asta nu se poate face în plină campanie pentru locale.

   Reply
  3. GAVRILACHE

    @sanantonio Inteleg ca observatiile dvs. se refera la necesitatea lansarii „proiectului de coagulare a dreptei” si nu strict la PDL! Deci nu vorbim de relansarea PDL! Mi se pare o observatie corecta si de aceea sunt de acord ca se amana prea mult, pentru ca, practic, vorbim de doua lucruri diferite! In timpul campaniei, evident, PDL nu poate organiza congresul sau sa aduca in fata un nou proiect. In schimb, sa discute cu cu cei care au idei si pot pune bazele unei noi dreptate se poate! Nenorocirea vine din lipsa nucleului care sa lucreze la proiect, a echipei! Totul imi pare doar o dorinta, discutii interminabile pe forumuri, luari de pozitie! Nimic concret, nimic care sa dea speranta nasterii unei noi forte! Pana acum, asta e!, doar Basescu a mutat, a adus oameni noi, i-a impins in fata! Ce se va intampla dupa alegeri, Dumnezeu cu mila : si rezultate slabe pentru PDL si perspective cangi pentru dreapta! Frate, parca nimeni nu-si doreste sa-i strice somnul lui Crin!

   Reply
 23. Bleen

  Ce n-am înțeles eu e: printre intelectualii din PDL care l-ar accepta pe MRU se numără și Blaga, și Udrea? Dacă nu, zic să le dea repede Funeriu niște puncte ISI de la el, ca să fie nevoiți, în noua lor calitate de intelectuali, să accepte șefia lui MRU.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *